Августинки 2009 - тема № 45

• 10 893
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Момичета сега се върнах от доктор мериха тоновете всичкобило наред и най-странното, е че сме 2800кг., т.е. за две седмици е качил моя господин близо 800гр. направо неможех да повярвам.
 Само че кръвното ми е малко кофти 120/90 и докторката малко се притесни че били близки границите.

# 181
Аз знам,че не искам да съм първа., така че ви отстъпвам.Simple SmileИскам да дочакам август.И до колкото разбрах моята доки ще е в отпуск до 10 август, та по-рано не искам да раждам. Praynig На 15-ти съм пак на преглед.Ама се чудя като излезе в отпуск моята докторка края на юли кой ще ме наблюдава мене? ThinkingЗабравих да питам.Дано на 15-ти не забравя пак.
dyndla, 120/90 не са чак толкова близки граници (защото нормално е 120/80).Мери си няколко дена кръвното в къщи.Може и от апарата да е било.Няма да се притесняваш предварително. Hug
Данче, не обръщай внимание на овце.и аз се дразня от такова отношение,ама за съжаление някои хора просто са си сбъркали професията.А много ми хареса нарисуваното ти коремче.Simple Smile

# 182
Диндла, страхотно! Браво на юнака! За кръвното не се притеснявай, най-вероятно е било само за момента. Измери го пак у вас и ще видиш, че е ОК.  Hug

И на мен ми се иска да съм от първитееее. Ние с мъжо сме си направили облог - той е казал на 23 по обяд, а аз съм за 27 (постоянно ми излиза тази дата...) Иначе логично е да е някоя близнашка мама първа, но пък те не пишат.

След по-малко от 10 часа влизам в 9-ия и ми е едно приповдигнато... То не че има страшно голямо значение, ама всичко около бременността ми досега ми е било такава емоция и толкова интересно... Сега нямам търпение да изживея и емоциите от раждането.

Усмивкииии!  newsm51

# 183
Диндла: ама как така близки граници????? Нормалното кръвно е 120/80!! 120/90 нищо не е, бих казала нормално!  Shocked

Сънчо: между Казанлък и Сливен е УЖАСЕН пътят! В никакъв случай да не минава от там, особено с Ивка, че ще им се раздрънкат чейнетата и бъбреците! А се съмнявам за месец да са го оправили...  Rolling Eyes

Славенче: нашите термини с Данчето и Багнето (и на доста други моми) са съвсем началото на август, така че спокойно можем да не го дочакаме август Simple Smile Ако си в края на месеца е друго Simple Smile

Багънце: и аз много се вълнуваааам Simple Smile Аз влизам на 4ти-5ти. Аз пък си искам да родя на 25ти и това си е то  Mr. Green Ако ли не - или на 23ти или на 27ми - като вашите залагания  Grinning  Hug

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 14:25 от yana-sladurana

# 184
  • София
А аз за кръвното не се притеснявам тя и мойта докторка каза да го меря няколко дена подред.
Да ВИ се оплача момичета по принцип съм с нисък хемоглобин някъде около 100 беше последния път, не пия нищо защото повръщам от лекарствата не ми понасят. Миналата седмица моя док ме прати пак на изследвания и да не повярвате хемоглобина ми станал 120 т.е. в границата, но мойта докторка твърди, че няма начин да ми се дигне хемоглобина при положение, че начина ми на ядене си е все един и същт. Например месо немога да вкуса въобще тъйче няма от къде да ми се вдигне хемоглобина. Сега мойта докторка пак ме праща на изследвания защото според нея не са точни резултатите. Направо се чудя как могат да си позволяват такова нещо лабораториите да дават грешен резултат.

# 185
Диндла: ама изчакай, не се знае дали пък не са правилни резултатите Simple Smile Всичко се случва. Аз например месо и риба ям веднъж на месец, но наваксвам с кайсии, в които също има много желязо (магнезий, калий и куп др полезни неща). Ако ядеш други неща източник на желязо (като кайсии, банани, спанак и други зелени зеленчуци, стафиди, елда, магданоз, дробчета - ако понасяш, смокините като излезнат скоро) и без да пиеш желязо, хемоглобинът неминуемо ще се покачи Simple Smile

# 186
здр. момичета  Simple Smile

# 187
  • София
yana-sladurana  - от това дето изброи почти нищо не ям. Дневното ми меню от както съм бременна е домати, краставици сирене и сега череши, а пък за какъвто и вид месо да става въпрос  от както съм бременна само при мисълта за него ми става гадно.. Апетит почти нямам и затова не се и храня затова съм и качила и 9кг. от началото на бременността, като последните три месеца кило не съм качила, да се чуди човек от къде качва моя дундльо - 2800кг. А между другото нямам сила един етаж да изкача и това е от няколко месеца не е от скоро да кажем, а това било характерно при нисък хемоглобин.

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 14:48 от dyndla

# 188
Теди, много загадъчно се появяваме нещо... Само със здравей ли се надяваш да минеш? Wink

Янче, в моя именик пише за Андреа, че си допадала с Веселин, а нашият юнак тъй ще се вика.  Heart Eyes

Моят хемоглобин е около 110 от 5 месец. Нищо не съм пила допълнително освен биовитаминките си и да хапвам разни неща, които съдържат желязо. Поддържам идеята, че организмът сам си плаче за това, от което има нужда. Контракции на матката имам още от 4-и месец по около 20-ина на ден и това не ме е притеснило никак, а и за това нищо специално не съм взимала, но пък много ми се ядат картофи във всякакви форми, а те съдържат магнезий.

# 189
Денди ми се губи нещо  Thinking

Аз смятам, че в девети месец се влиза с първия ден от 38 г.с., защото деветия месец не е пълен, а има три седмици от влизането в деветия до термин.   Аз докато родя, вашите ще са проговорили  Joy

Яна, по-вероятно е наистина да не дочакате август, защото обикновено се ражда по-рано, а по-рядко се преносва. Наистина хич не ви остава много   Heart Eyes

Да ви питам ритат ли силно бебоците или регистрирате движения само? Като че ли не усещам силните ритници и пак започвам да се притеснявам?

# 190
Аз ритнице също не усещам, но за местения и кълбета мога да кандидаствам и в цирка  hahaha

dyndla, браво на детенцеееее  Hug

wavey Как си?  Laughing

Сънчо, става точно както го предлагаш  Hug

# 191
yana-sladurana напълно си права за това че има и хора и хора.не само лекарите са така а и пациенти  Shocked една пресна случка-отивам аз на кардиолог-и там повечето възрастни хора,топло-ужас.прегледите вървят с час и половина назад.аз номер 15 и най накрая идва моя ред и влизам(викна ме мед.сестра-иначе не знаех че съм аз то лудница беше) обачееее......една жена с номер 17 почна да вика като си мисли че я изпреварвам:
-какво като е бременна.защо влиза вмесно мен #Crazy и такива други.казвам ви толкова неловко се почуствах въпреки че си бях аз на ред. Sad
прегледа беше точно 7 мин и да бях влезнала вместо нея -можели така за 7 мин. newsm78

# 192
  • София
За утрешната лекция аз няма да ходя,пък така ме е яд,че е супер интересна,но какво да се прави Sad
Люлякова при нас малката се укротява за 2р3 дни,но после си наваксва с шаванаето в следващите 2р3 дни. Май вече не ме подритва като футболна топка,но пък много се върти,а като я провокирам с говорене и галене на корема направо откача #Crazy
Много кофти случка в Шейново,еми може ли пък такова отношение,то за всеки има Видьов ден! Наскоро имах вземане-даване с една овца на регистратурата,идеше ми да бръкна през прозорчето и да я стисна за вратлето!
Благодаря на всички за инфото за дунапрененото дюшече!Второто ниво е подсилено с две метални пръчки отдолу,но ще пробвам и с одеялце ,пък да видим. Абе, някои от нещата за бебо ми миришат,примерно леглото нали е от плат и ми мирише! май ще се перем,че аз не мога да го изтрая!
Захира аз също ще взимам повивалник отделно,има твърди,с нещо като гумирана тапицерия,но не мушама.пробвах ги по ширина на сгъваемото легло,не са ми потъвали или огъвали,има, гледай,ще намериш,около 20-30лв са.
Аз пък още не ща да раждам,може август около 10 или пък ако иска да излиза на ЧРД-то ми-7,че да станем трима в семейството Laughing
Вярно обаче,че наближава и повечето влизате в деветия.

# 193
Аз вече съм в 9 мес  newsm44  и няма да се разсърдя,ако бебчето реши да ми освободи коремчето по-раничко.Моя термин е 1 август,но може и юлче да си имам,само да не пренося,че както се навивам ще ми се стъжни.
Ритниците си ги усещам доста в ребрата,че чак подскачам и мъжлето все се смее ,че бебка ми била сърдита Laughing
Аз пък ония ден отивам да си пусна изследванията и се наредили на опашка пред лабораторията 5-6 лелки и един младеж.Е познайте кой единствен ми отстъпи реда си-господина    #Crazy

# 194
  • София
Здравейте,момичета,
Най-напред да попитам за лекцията в 17 ч кой ще ходи?На мен по принцип ми се ходи,но ми е гадничко да съм сама Sad
Захира,блазе ти,че пак си била на покупки.Аз нещо не мога да се наканя да ходя сама п магазините,все чакам мъжо,а той май чака бебка да излезе  Joy
Янче,лекцията утре свършва около 13 ч,ако искаш може да ни чакаш отпред.Ще бъде хубаво пак да се съберем Wink
Иве,не мога да ги разбера какви са тия хора!Пълни идиоти  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт