Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 6

• 230 778
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Искам съвет: Ползвала съм какви ли не Лекарства, Капсоли и всякакви такива, но нищо не ми помага!
Имам постоянно сърбежи и то отвътре Banghead направо е ужас! Незнам какво да правя!

# 511
Извинявам се, за това ,че пиша малко неразбрано! Но все още ми е трудно! И така исках да кажа, че постоянно ми върви не е бяли течение, ми е нещо по зле: нещо като пресечено прясно мляко и има ужасна миризма!

# 512
Направи си микробиология.По принцип и само с преглед могат да ти кажат дали са гъбички,но ти искай да ти направят изследвания.  Peace

# 513
Здравейте, момичета  Hug
Някоя ползвала ли е тези глобули. Днес ми ги изписаха за 10 дни. Като прочетох какви са страничните ефекти и ми прилоша.
  Confused ooooh!

# 514
Извинявам се, за това ,че пиша малко неразбрано! Но все още ми е трудно! И така исках да кажа, че постоянно ми върви не е бяли течение, ми е нещо по зле: нещо като пресечено прясно мляко и има ужасна миризма!

Може да е бактериална вагиноза, попринцип тя е с неприятна миризма на риба или нещо такова. Все пак отиди на лекар и поискай задължително да ти направи микробиология.

# 515
Здравейте, момичета  Hug
Някоя ползвала ли е тези глобули. Днес ми ги изписаха за 10 дни. Като прочетох какви са страничните ефекти и ми прилоша.
  Confused ooooh!

Аз съм ги ползвала. Не съм имала странични ефекти. Миришат малко неприятно, на мен не ми подействаха.

# 516

Най-вероятно си се сдобила с гъбички ! Пресеченото като мляко течение е най-често срещания симптом.

# 517
Сега да ти кажа как аз от една година ходя при разни лекари и как всичките ми микробиологии са идеални...да, ама не! Ходих и при дерматовенеролог и при гинеколог, и при друг...и т.н. И нищо не ми откриват - нито под микроскоп, нито при микробиология. Обаче сега при последния ми преглед лекаря пак ми взе изследване и се оказа Кандида, в много оскъдно количество. #Crazy Аз си го обяснявам с факта,че винаги ходя на преглед след цикъл, а всъщност гъбичките се размножават най-вече след овулацията и преди цикъл, защото тогава средата става по-алкална. Този път случайно отидох след овулация, защото не можах по-рано да си запиша час и заради това може би успяха да ми ги изолират. Сега поне знам какво е и от какво да се лекувам, защото се побърках да правя тестове за хламидия и какви ли още не екзотики. Пробвай да си направиш микробиологично изследване преди цикъл примерно....може и да намерят гъбите....

# 518
Аз искам пък да попитам дали някой има отзиви за препарата Дифлукан 150 мг? Това ми предписа моя гинеколог и каза да го изпия еднократно след цикъл-а. Като чета по колко време се лекувате и направо се чудя как ще ми мине от едно единствено хапче...Даже и глобули не ми предписа....Само каза, че ако имам оплаквания все още след като изпия хапчето да взема още едно след седем дни....Имам нямам, аз така и така ще взема още едно, но ми е много странно как пък не ми даде глобули поне....
Освен това искам да попитам и за Вагизан - вагиналните глобули. Доволни ли сте от тях и имат ли ефект....И като четох листовката не разбрах могат ли да се използват, ако използвам презерватив... EmbarassedЗнам, че при лечение не се прави секс, а и че тези локални глобулки могат да доведат до скъсването му...Дали това важи и за Вагизан, защото всъщност той не е точно лекарство...

# 519
Аз искам пък да попитам дали някой има отзиви за препарата Дифлукан 150 мг? Това ми предписа моя гинеколог и каза да го изпия еднократно след цикъл-а. Като чета по колко време се лекувате и направо се чудя как ще ми мине от едно единствено хапче...Даже и глобули не ми предписа....Само каза, че ако имам оплаквания все още след като изпия хапчето да взема още едно след седем дни....Имам нямам, аз така и така ще взема още едно, но ми е много странно как пък не ми даде глобули поне....
Освен това искам да попитам и за Вагизан - вагиналните глобули. Доволни ли сте от тях и имат ли ефект....И като четох листовката не разбрах могат ли да се използват, ако използвам презерватив... EmbarassedЗнам, че при лечение не се прави секс, а и че тези локални глобулки могат да доведат до скъсването му...Дали това важи и за Вагизан, защото всъщност той не е точно лекарство...

Активната съставка на Дифлукан-а е флуконазол - същото е като Микомакс и Фунголон.  С една таблетка не ми се вярва да успееш , но опитай  Peace.
Секс по време на лечение по-добре недей да правиш ,ако не искаш да си ги премятате гъбичките до безкрай... А на въпроса ти за презерватива : той не се къса от активните съставки в глобулата, а по-скоро от помощните, които са едни и същи при почти всички глобули. Така че по-добре се въздържайте за известно време ....

# 520
Здравейте, момичета. Моля Ви за съдействие, относно разгадаването на резултата от ваг. секрет. Бях пуснала хламидия, микоплазма и ваг. секрет. Ето и резултатите:

Хламидия :
Тест за АНТИГЕН на Chlamydia trachomatis в ендоцервикална проба /-/ ОТРИЦАТЕЛЕН

Тест за микоплазма - с антибиограма :
НЕ СЕ ИЗОЛИРА уро-генитална микоплазма :
1/ Ureaplasma urealyticum /-/ отр.
2/ Mycoplasma hominis /-/ отр.

Микробиол.- вагин. :
1/ На директната микроскопия се наблюдават епителни клетки и умерено лактобактерии.
2/ ИЗОЛИРАХА СЕ :
А/ в оскъдно количество Сandida albicans
Б/ в значително количество Klebsiella pneumoniae - следва антибиограма

Микробиол.- вагин. :
аугментин= I                     цефуроксим= S            гентамицин= S           
ципрофлоксацин= S        бисептол= S             
цефтазидим - S

Знаете ли каква е тази бактерия Klebsiella pneumoniae, за първи път я чувам и съм много уплашена  Confused Cry
И още нещо - какво значат буквите I и S при антибиограмата ?

# 521
Джей,това е абревиатурата на инициалите в антибиограмата:
S-чувствителен; I-интермедиерен; R-резистентен  Peace
Т.е. показват кой вид АБ е най-подходящ за лечението ти.

Klebsiella pneumoniae причинява инфекции на пикочните пътища (напр. възпаление на пикочния мехур, бъбреците).Може да причини също пневмнония, синуит...

# 522
Klebsiella pneumoniae причинява инфекции на пикочните пътища (напр. възпаление на пикочния мехур, бъбреците).Може да причини също пневмнония, синуит...[/color]
Cry Cry Cry

# 523
Klebsiella pneumoniae причинява инфекции на пикочните пътища (напр. възпаление на пикочния мехур, бъбреците).Може да причини също пневмнония, синуит...[/color]
Cry Cry Cry
Не се тревожи толкова, ами вземи един от АБ с S , който решите с твоя лекар и ще ги избиеш гадиниките. Лошото е ,че АБ най-вероятно ще  предизвика размножаване на гъбичките , но след или по време на приема на АБ може да се погрижиш и за тях. Вземи си лактофлор задължително и някакъв противогъбичен препарат. Всичко ще е на ред - просто не се бави с мерките , защото времето е решаващо - колкото по-рано - толова по-лесно ще се отървеш от гадинките.....

# 524
Благодаря, Радостче  Hug
Запазих си час при лекарката за сряда вечерта и ще решим с какво да ги морим гадините.  Twisted Evil
А как да разбера дали действително имам възпаление на пикочните пътища - час при нефролог може би ? При преглед с ехограф възможно ли да се разбере ?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт