Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 6

• 230 789
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
Момичета имам въпрос и аз. Тук май сте най-компетентни по въпроса. Никога не съм имала гъбички - какво ли не друго съм имала като бактерии, но гъби никога. Преди година и половина ми гориха раничка на шийката на матката. И няколко месеца след това получих ужасно течение - бяло като пресечено, сърбящо, болящо и т.н. Веднага отидох на лекар. Сто процента бях сигурна, че са гъби, ама се оказа, че нямам нищо изолирано от микробиологията, на която държа да кажа много се доверявам. Но парен каша духа - отидох и при специалист по кожно-венерически болести - и там абсолютно нищо...Лекарката ми каза ендоцервицит след цитонамазката и ми даде първо Полижинакс, после Бетадин и нещата позатихнаха, ама...сега след 6 месеца същата картинка. Пари ми особено като се мия и имам същото течение - като малки топченца такова стои и като ги пипна ми изглеждат някак плътни такива. Гъби ли е това чудо какво е?И защо ако имам чак такава инфекция гъбична при микробиология и микроскопско изследване не се виждат?Писах и в друга тема, но държа да кажа, че не знам как изглеждат гъбичките и затова моля да ми кажете дали симптомите отговарят или не на кандидоза... Cry Много е гадно, пари ми, а на лекар мога да отида чак в края на месеца. Дотогава ползвам Бетадин - бише, че и гъбички убива, но е и за бактерии. Дано има ефект - поне дискомфорт да нямам. Cry

# 436
Момичета имам въпрос и аз. Тук май сте най-компетентни по въпроса. Никога не съм имала гъбички - какво ли не друго съм имала като бактерии, но гъби никога. Преди година и половина ми гориха раничка на шийката на матката. И няколко месеца след това получих ужасно течение - бяло като пресечено, сърбящо, болящо и т.н. Веднага отидох на лекар. Сто процента бях сигурна, че са гъби, ама се оказа, че нямам нищо изолирано от микробиологията, на която държа да кажа много се доверявам. Но парен каша духа - отидох и при специалист по кожно-венерически болести - и там абсолютно нищо...Лекарката ми каза ендоцервицит след цитонамазката и ми даде първо Полижинакс, после Бетадин и нещата позатихнаха, ама...сега след 6 месеца същата картинка. Пари ми особено като се мия и имам същото течение - като малки топченца такова стои и като ги пипна ми изглеждат някак плътни такива. Гъби ли е това чудо какво е?И защо ако имам чак такава инфекция гъбична при микробиология и микроскопско изследване не се виждат?Писах и в друга тема, но държа да кажа, че не знам как изглеждат гъбичките и затова моля да ми кажете дали симптомите отговарят или не на кандидоза... Cry Много е гадно, пари ми, а на лекар мога да отида чак в края на месеца. Дотогава ползвам Бетадин - бише, че и гъбички убива, но е и за бактерии. Дано има ефект - поне дискомфорт да нямам. Cry

Както го описваш много прилича на гъбички, но ми е много странно ,че не се вижда нищо в микробиологията. Пресеченото течение, сърбежа и дискомфорта отговарят на симптомите. Можеш да си купиш тест за кандида от аптеката .  Опитай се да отидеш на лекар по-рано, защото колкото повече време минава, толкова повече се задълбочават симптомите. Можеш да си правиш промивки с Тантум роза , но това помага само временно, не лекува, но поне ще те облекчи ....

# 437
Страхувам се, че точно от тези промивки се докарах май така...Много пъти съм питала лекарката си дали трябва да стерилизирам дамския душ преди употреба, тя каза че само с топла вода и сапун да го мия...И водата преварявам, но подозирам, че точно така си вкарах някой бактер Cry А в момента си слагам вагинални таблетки "Бетадин" и този тест едва ли ще даде коректен резултат по време на лечението...То май гъбички са по-добрия вариянт, отколкото да е нещо от шийката на матката, с която се боря вече 10 години Sad Ще умра направо не съм на себе си от притеснение. А този тест как се казва и как точно се използва?И ако ми кажеш и някаква цена ще е супер Hug Чудя се само дали не е уместно и един крем Клотримазол да си купя за външна употреба. С Бетадина не знам дали е съвместим.

# 438
http://www.shmidt-n.eu/main/page.php?49  в една тема прочетох,че струва 15лв

# 439
яяя не знаех, че има и такова нещо...някоя от вас да го е ползвала, дали наистина е показва вярно  newsm78 сигурно следващият път като имам опасения за гъбички, ще го пробвам

# 440
Страхувам се, че точно от тези промивки се докарах май така...Много пъти съм питала лекарката си дали трябва да стерилизирам дамския душ преди употреба, тя каза че само с топла вода и сапун да го мия...И водата преварявам, но подозирам, че точно така си вкарах някой бактер Cry А в момента си слагам вагинални таблетки "Бетадин" и този тест едва ли ще даде коректен резултат по време на лечението...То май гъбички са по-добрия вариянт, отколкото да е нещо от шийката на матката, с която се боря вече 10 години Sad Ще умра направо не съм на себе си от притеснение. А този тест как се казва и как точно се използва?И ако ми кажеш и някаква цена ще е супер Hug Чудя се само дали не е уместно и един крем Клотримазол да си купя за външна употреба. С Бетадина не знам дали е съвместим.

Аз също не знам дали са съвместими, но защо ще си купуваш лекарства без да знаеш какво ти е ... Отиди на лекар вместо да се побъркваш  Peace

# 441
Още днес бих отишла, но лекарката ми няма свободни часове, а при друг лекар не искам да ходя Cry А още по-лощо е, че започнах с този Бетадин и сега и да отида кой знае каква ще е картинката. Дали не съм "заглушила" някой бактер. Много рядко се самолекувам, но този път нямах избор Cry
Единственото ми успокоение е, че няма миризма и може и да няма поне бактерии...Че тъкмо се бях уж справила поне с тях.

# 442
  • Бургас
Днес си взех резултатите от микробиологията и хубавото е, че бактерията я няма, но има кандида. Отърване няма. От Гиназол-а имах облекчение за около 10-15 дни. Сега пия Микомакс - 2 таблетки през 7 дни и Гино-Певарил крем. Според доктора, при когото ходих последно, не съм лекувана адекватно и с това лечение би трябвало да изчезнат. Аз вече не вярвам, че ще се отърва някога.

# 443
Здравейте момичета,

да си споделя проблема и евентуално ако може някакъв съвет да ми дадете.
В следствие прием на антибиотик Оспамокс 1000 се сдобих с отвратителен сърбеж и течение.
Отидох при моята гинеколожка веднага, диагнозата е Colpitis Mycotica.
Лечението, което предписа - Гиназол, Микомакс (таблетки), Арилин (глобули).
Еднократно Микомакс и Гиназол. След това Арилин 6дни и следваща доза Гиназол. След 20дни второ хапче Микомакс.
Кофти сърбежа обаче си остава, не е постоянен, но на моменти направо откачам. Може ли с нещо да се успокои, някакво кремче, или нещо от сорта? (имам Канестен от малката, дали мога да мажа и с него?).

fineti, аз бях с Кандида съвсем в началото на бременността. Пих Низорал, слагах едни глобули (в момента не се сещам за името) и изчезнаха. 2години не съм имала проблем, до тази седмица с този антибиотик.

# 444
 Mirama опитай за сърбежа вани с тетра и лайка,на мен лично ми действат много успокояващо Peace

# 445
Лекарката ми препоръча лайка със сода за хляб...даже правих още преди да отида при нея, но не ми действат много успокояващо. Каза също да взимам и алергозан...не мога да преценя дали има ефект от него, а и както писах това не е постоянно.

# 446
Алергозан пък за какво  newsm78.
За облекчаване на сърбежа: промивки с дамски душ 30-40 капки прополин ( спиртен разтвор на прополис) в 500 мл вода. ТОва ми беше препоръчала лекарката ми преди време. След дълго ходне по мъките с всякакви локални препарати ( клотримазол, нистатин, арилин, гинодактарин и мног много низорал ) лечението , което тя ми изписа беше :  5 дена по1 капсула фунголон от 100 мг. След седмица още 1, след още една седмица още една и след още седмица още 1 - да стане почти месец и през цялото време промивки с прополин-а.  Отървах се  Party

# 447
  • варна
Алергозан пък за какво  newsm78.
За облекчаване на сърбежа: промивки с дамски душ 30-40 капки прополин ( спиртен разтвор на прополис) в 500 мл вода. ТОва ми беше препоръчала лекарката ми преди време. След дълго ходне по мъките с всякакви локални препарати ( клотримазол, нистатин, арилин, гинодактарин и мног много низорал ) лечението , което тя ми изписа беше :  5 дена по1 капсула фунголон от 100 мг. След седмица още 1, след още една седмица още една и след още седмица още 1 - да стане почти месец и през цялото време промивки с прополин-а.  Отървах се  Party
[/quot
това фунголон какво е хомеопатично ли.?и къде има добар хомеопат вав варна да мойе да меотарве от гадините че аман вече нищо не помага?

# 448
фунгулона не е хомеопатично.
а в аптеките има ли прополин или ти си го прави?

# 449
Момичета, някоя от вас пробвала ли е тампони със сребърна вода?На няколко места прочетох за този метод, но се чудя дали има ефект. Понеже съм ползвала сребърна вода за друг проблем и ми помогна много... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт