Жарко слънце грее, АПРИЛче за море копнее

• 15 086
  • 227
  •   1
Отговори
# 210
Ето и малко снимки от Калофер - http://stra4iatela.multiply.com/photos/album/80/80
Марини, стискам палци всичко да е наред и да си имате една малка бонбонка  Hug  Praynig
Ние преди малко се прибраме от Борисовата, където ходим сек вторник, та ако има и други - обаждайте се  Peace
Еми, звънях ти миналата седмица, но нещо ми даде, че няма такъв номер и то пъти
  Thinking

# 211
Аз забравих да се оплача, че в хотела в Банско ми откраднаха една рокля от багажа. Направо съм бясна, първо защото това изобщо се случва, второ, защото нищо не мога да направя, отговора беше, че при тях това било изключено да се случи, защото имали много добра система за подбор на кадри и сигурност и трето и не на последно място, защото ми беше много любима. Знам, че е просто една дреха, но просто съм много разочарована и не мога да го преглътна лесно. Cry

# 212
Първо Марини Hug, честито ново щастие. Лека бременност и прекрасно сладко Априлче в розово на финала. Много се радвам за вас, аз смятам Юли за отличния месец за бебеправене и може би догодина ще дойде и нашия ред. Сега ме достраша.

Све , ще ти пусна още филмчета.  Wink Много жалко за бате Васко, дано бързо зарастне крачето Praynig

P0LLYМного тъпо, жалко за роклята ти. Иначе хубаво е било там , личи. Много се зарадвах да видя на снимка г-н Георгиев. Спомних си и за ходенията до Вихрен и къде ли не с него.
Страчи, много е живописно там, прекрасен район.
ХристинкаЖалко за тая лелка, дето все ви тормози, дано наистина другите компенсират и да не ти е постоянно на премисъл. На Кико желая пълно оздравяване съвсем скоро.
Също и на малката Елина и на Валко:hug:
Ние ще трябва да се откажем от зайчето , че Монко на село е имал щастието да играе с едно домашно зайче и нещата са приключили много зле за зайчето Cry
Май за сега няма да имаме дом. любимец.

# 213
  • Попово
marini, честита радост  Hug
све, много съжалявам за бате васко ,дано всичко е ок Praynig

# 214
Каква чудесна новина, Марини! Много, много се радвам за вас!  Hug  Heart Eyes От сърце ти желая лека и безпроблемна бременност и на финала здраво и пухкаво бебенце! Стискам палци Саши да се радва на сестричка!  Hug

све, много неприятно. Дано кракът на бате Васко зарастне бързо и да няма последствия  Praynig Иначе идея за кратки филмчета - тези от поредицата за влакчето Томас и неговите приятели.
Поли, нямам думи! Много, много жалко  Hug Лошото в такива ситуации е, че наистина си безсилен  Rolling Eyes
Заглавието на този мързелград как е в оригинал? Lazy town или нещо подобно ли?

Хубав ден  Hug

# 215
Руми, благодаря за "Влакчето Томас"! Просто не се бях сетила, а Боян е голям фен на влаковете. В Морската градина обикаля един на колела за туристите и всеки път замира захласнато, когато ни подминава. Мързелград наистина е Lazy town. Много ще се хареса на Вики, сигурна съм. Историите са изключително забавни и аз ги гледам с интерес. Освен това има много поуки.
Благодаря и за останалите предложения! За жалост, "Бланш" беше здраво оревана и пренебрегната...милата овца  Crazy!

Иринче, и аз, като другите момичета, се радвам от сърце на прекрасната новина! Ще тръпнем в Голямото очакване и ще съпреживяваме с теб  Heart Eyes.

Бате Васко първия ден беше много доволен, ама днес под гипса го засърбя и стана лошо. Налага се да потърпи седем дни, а след това ще махнат гипса и ще сложат пластмасов олекотен. Бобчо вече има нова играчка: патериците на батко. Много е смешен!

На Кико, Ели и Валко желая бързо оздравяване!

Неци, какво се случи на зайчето? Фатално ли е!

Боян от понеделник е на ясла... Днес му вземаха кръв и рева до припадък, затова съм подготвена понеделника да е меко казано страшен. Много го е страх от хора с престилки и затворени непознати пространства (предполагам отравма от операцията). Стискайте ни палци!

# 216
  • под шипковия храст
здравейте, компанията!  Hug
все по-рядко стигам до форума, не че не съм на компютъра по цял ден, но .. кой за каквото подал писмо..
Марини, честито! лека и спокойна бременност!
Sve_dim много неприятна случка с баткото! дано леко му понесе гипса, много ми е познато това с висенето пред телевизора, че моя големия е същата картинка. ooooh!
а за филмчетата, страхотна е поредицата Бебе Айнщайн. Дар харесва Мики Маус и понякога се заглежда във филмчетата на батко си, то Джетикс върви постоянно... Crossing Arms
neci нашите домашни любимци са три златни рибки, днес харесах и четвърта, но ще им трябва нов аквариум. замислям се и за папагали. добре е живинките да са на недостъпно за малките ръчички място, че иначе  горко им..
Поли неприятен номер са ти спретнали в хотела, дано бързо я преживееш роклята, най-добре по възможно най-бързия начин се сдобии с нова!!! Flutter поне изглежда по хубавите снимки, че добре сте си прекарали. къде бяхте отседнали. аз съм хвърлила око на апартхотели Реденка палас в Банско, зимата бяхме в Белведере, който е подобен и много ми хареса.

# 217
Благодаря за поздравленията и стиснатите палци!  Heart Eyes Hug Все още ми е трудно да го осъзная и може би и няма да успея, докато не го видя на ехографа.
Надявам се болните априлчета бързо да оздравеят и да се отдадат на летни забавления!
Све, надявам се училищният старт на Боби да е успешен!
Поли, много неприятна случка и най-лошото е, че няма какво да направиш и как да го докажеш! Бързо купувай новата рокля! Wink
И Александър вече напълно забрави памперса - вече повече от месец, за което съм много доволна! Grinning
При нас одисеите са на път да приключат и в събота най-после ще станем уседнало семейство, че този номадски живот вече ни беше поомръзнал!
Леки нощи, момичета /аз сигурно много се вълнувам, но никак не успявам да спя добре последните нощи Tired/

# 218
Здравейте!
От снощи и Дари е в редиците на болните. Бяхме на един детски рожден ден и както си беше ОК, изведнъж се скапа. Почна да си търка очите, казваше, че е жадна. Тръгнахме си и решихме да минем през парка, обаче там стана още по-кисела. И тъкмо си тръгвахме към вкъщи и повърна на фонтан два пъти. После вкъщи още 2 пъти. Сега да чукна на дърво не е повръщала, но пък има разстройство и лека температура и отказва да се храни. Снощи си мислех, че нещо гадно е изяла на РД, но сега с тая температура сигурно е вирус.

# 219
  • гр.Варна
P0LLY ,има много гаден чревен вирус!Него явно сме пипнали,защото вчера имахме 1-2 много редки изхождания,а от днес сме с Т и сме си у нас.След малко ще го водя при педка,да видим какво ще каже!
Да се оправяте бързо!Гушки на Дари! Hug

# 220
  • София
И аз да се появя... Моля, не ме целете с яйца и домати, че не съм от най-редовните... Embarassed
Помагайте, моля, че много сум отчаяна!
Васко е станал изключително злояд - 2 кухни отказа последователно, вече не яде пюрета, мръщи се на домашните ми манджи - днес не погледна супа топчета например ( с истинска кайма, от телешко...). Само размазва и разсипва храната. Не отказва обаче купени сокове, зайо байо, бейк ролс, брускети и някои видове пица... Допреди месец беше поносимо, но отидох в командировка за 1 седмица и като се върнах положението беше без контрол... И е слабичък - 12 кг за 89 см , а и на фона на другите деца си личи, че не похапва...
Освен това не подлежи на възпитание особено - навсякъде се тръшка, всички знаят къде сме - чува се само неговия рев, ако не стане неговата, ляга на земята и започва да пищи докато похапва прах... няколко пъти пробвах и по грубия начин - с попляскване - смее се и си мисли, че си играем. НА мен най-малко отколкото на останалите (баща му, бабите, дядовците) ми се тръшка и не слуша, но "най-малко" не значи "малко". Останалите направо ги разиграва... Тръшка се за всичко - за предмети, за дрехи, за преобличане, за къпане, за разходки, за храна... Още го бутам в количката и като съм сама не го изваждам от нея, защото си начертава къде и какво да прави и не мога да го контролирам. Освен всичко , се прави на голям мъж и не дава да го гушкаме... Абе направо ми идва да се фръмна. И баща му е подобен, но е порастнал, поочупил се е, поулегнал, има някаква податливост на въздействие  Laughing Обаче това не ме успокоява, няма да чакам 30 години, я!

# 221
Пролет, тази възраст се нарича "ужасните две" - всички с по-големи деца казват, че към 3 годишна възраст чаветата се очовечавали малко. Спокойно - ако се засечеш по априлските теми, ще видиш, че почти 90% от априлчетата са си диванета от сега - в една или друга степен.

За бейкролс-а и зайо-байовските неща за ядене да ти кажа, че например Амалия дори не е виждала, че има такива благинки и съответно не ги яде. По разни градинки я черпят понякога, не ми е приятно хич, но гледам да не се тревожа. Важното е вкъщи да не ги яде - няма да ни се размине, когато тръгне на училище, но поне до тогава смятам да я държа далеч от подобни храни.
Ако искаш съвет - не го насилвайте, щом не му се яде от манджите, но не ги замествайте с полуфабрикати или хрупкавости от шумящи шарени пакетчета. ще огладнее и ще прояде, да се надяваме!

За тръшкането - Амалия само се опита, но понеже не й обърнахме необходимото внимание - прекрати. Сега магарее, пищи със все сила, когато не става по нейната, бори се за каузата си детето, но слава богу прах и кал не е яла засега Mr. Green

Успех и здрави нерви ти пожелавам и се явявай по-често - помага!

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 16:21 от Ламята неСпаска

# 222
Хриси, съчувствам ви. Дари откакто е в друга група в градината много почна пак да боледува . Иначе се беше закрепила и от ноември миналата година до май тая не беше боледувала. Е, мъкнеше разни сополи, но това не го броя. Сега явно като е с нови деца, а и по-големи пак ще преболедува. Ние сега се върнахме от педиатъра - гастроентероколит. Било вирусно и каза, че ако няма усложнения до няколко дни ще отшуми.
Пролет Stop Дари прояде откакто ходи на градина. Но това не и пречи да е финичка - около 90 см и 11 кг. е. Когато е вкъщи от време на време ми прави въртели с храненето, но понеже преди страшно се впрягах като не яде, сега гледам да не се ядосвам. Противоестествено е, да се седи гладен, така, че в определен момент ще прояде.
Тръшкането и фасоните и ние ги практикуваме с пълна сила, чакам тия заветни три години дето уж изчезвало като с магическа пръчица това. От време на време чета по някоя книга, където хората на достъпен език са обяснили как това тръшкане е най-естественото нещо на тоя етап на развитие и това ме успокоява.

# 223
Поли, разбира се, че ще отшуми - но е много неприятно за детето с повръщания и висока температура! Дано бързо да мине!

# 224
P-r-o-l-e-t
Много се радвам , че се появи. Не е честно хич да не ни навестяваш, но ще ви очакваме по-често.
За храненето При нас нещата стоят по подобен начин. Тоест отказва много често да яде готвено. В такива моменти(седмици и повече понякога) хич не ми е забавно, защото готвя специално за него.
Когато е в такъв период яде само кисело мляко, солети и кебапчета(салам, кремвирш) 10 дни на морето не опита ниииищо друго.
Няма как да го накарам да яде друго, като не иска, само не му давам чипс, разни броскети и зрънчовци(тях ги яде)
А за тръшкането , също спасението няма точна рецепта.
На мен ми помогна много  книгата "Как да обичаме детето истински"
Има я в страничката на Ивалекс в мултито за което благодаря от сърце.
Нашата количка окончателно се счупи и сега положението е драматично. Ради вика, че тепърва да купуваме количка, няма смисъл, то и на мен не ми се ще, но днес направо се разревах по пътя навръщане беше много трудно , тичане в обратна посока, ама на всеки 3 крачки и хуква назад с пълна пара, влиза във всеки магазин, качва се на всички стъпала , отделно тръгването от парка пак беше драма. Изобщо много се почуствах безсилна и така ме напушиха нервите, наложи се да го нося маса време на ръца, а е 16 кг Crossing Arms

P0LLY ,mama_na_kiki Гушки на мъничетата, това е този вирус , който цялото сем. изкарахме на морето. Там взимахме едно сокче на хип, което помага рехидратацията, с ориз и морков е.
marini Ей, това прекрасно вълнение в началото е страхотно, аз моето още си го спомням с умиление.
Със зайчето майка ми е била свидетел на "играта" Каза , че спряло да скача и по думите на собствениците на зайо, започнал да изстива. После се обаждахме е казаха, че "още е жив" , но такава драма няма да позволя да ми се случи пред очите.
Вчера в парка си намери коте, милота едно слааабо и немощно и Монко много си игра с него. До като му го взема тичаше през парка с котето за опашката. А хората пък крещяха по мен да не ми давам да го пипа, че сигурно има бълхи Shocked, а а з за котето да спасявам тичах.
Искам и аз филмчето за  влакчето и други предложения не отказваме.
 Аз мога да пратя на който иска Овцата Бланш, овцата Шон, Плодчетата по скайпа.

Общи условия

Активация на акаунт