Жарко слънце грее, АПРИЛче за море копнее

• 15 082
  • 227
  •   1
Отговори
# 45
  • Beyond the Frontiers
Линфорина, честито.

И аз заминавам да си видя детето newsm44 Вече си ми е мъчно. Иначе само ми пее по телефона, някакви стихчета учат с бабите. Абе, добре си изкарва.

Да се оплача, отваря ми се служебно пътуване точно в деня, в който съм си пуснала отпуска, за капак съм и рожденничка при това закръглям 30-така. Всички планирани мероприятия сега отпадат. Twisted Evil Sad

# 46
emily_ska, понякога антибиотиците са по-малкото зло. По-добре Алето сега да пие АБ и да оздравее, отколкото да ги пие по-късно, но в резултат от някое усложнение.  Confused

POLLY, стискам палци татко Пол да се оправи бързо!

# 47
Влизам набързо да поразведря темата с веселбата у дома.
Но първо, Ивето да не говори много много, че аз вече 3 кг качих и хубавата ми диета от изминалата година, не само, че я прекъснах, но може и да възстановя с тази бременност........ е, ще внимавам, обещавам Simple Smile.
Второ, в нашата къща не само хората не могат да се пазят. Черната ни зайка Карина, която е отделена от няколко месеца в отделна клетка, днес роди четири бебета Simple Smile))).
Сигурна съм, че зайковците бързичко са свършили работата, докато момичетата уж са си играли с тях - те винаги ги вадят и трите, но по някое време като им писне да си играят с тях ги забравят и аз ги събирам и прибирам обратно в клетките. Е, закъсняла съм с прибирането преди 4 седмици и сега ще си имам нова грижа Simple Smile.
Съжалявам за борните деца и татко Пол - дано бързо намерите изцеление. Аз доста четох ГНМ покрай историите с баща ми и има огромен резон в цялата теория. Някои от конфликтите му са решени и няма да повярвате, но той от 10-на години пие хапчета за високо кръвно, а в момента е с четвъртинка и пак му е много, да не говорим, че около операцията разви инсулинозависим диабет и с всеки изминат ден му намаляваме дозата, котя тръгна от 22, а тази сутрин 5........
Ако ви е интересно да видите друга гледна точка, различна от класическата медицина и доста логична и ви се чета, аз изтеглих от някъде сборник със статии и мога да ви ги пратя... също и тук във форума има тема
Чао и много много усмивки ви пожелавам Simple Smile

# 48
emily_ska, ето примерно извадка за ангината,

Възпаление на сливиците  -  тонзилит(ангина)
Конфликтен шок – тип ”невъзможност да преглътна залък” (тъй като не мога, или също, тъй като не искам, т.е. трябва/или искам да изплюя залъка, но не бива.)
Пример: Жилище, което бих желал/а да наема, вече е дадено на друг; дете, което иска да изплюе спанака, но трябва да го преглътне.
Активна фаза на конфликта - уголемени, нацепени сливици (увеличени сливици, хипертрофия на сливиците).
Лечебна фаза - възпаление на сливиците, гнойни сливици.

Ако не си запознат с принципите на ГНМ едва ли ще ти стане много ясно горното описание. В общи линии нашите лекари и лекарства "лекуват" лечебната фаза от заболяването, в която бактериите спомагат за възстановяването на организма. Естествено трябва много смелост и убеденост най-вече, за да не се дадат предписаните лекарства. Някои лекарства са, за да облекчат страданието от възстановителната фаза, но други буквално го блокират, като унищожават необходимите бактерии и микроорганизми.....
Никога няма да забравя драмата, която преживях тази зима, когато педиатърката откри хрипове в белите дробове на Гери и предписа антибиотик, а аз бях убедена, че това е вече лечебната фаза на конфликт, който бях проследила, така че не й ги дадох хапчетата, дори не ги купих. До следващия преглед буквално се побърках от притеснение дали постъпих правилно или ще усложня положението на детето. Педиатърката заяви: "Лечението е успешно, продължете антибиотика още два дни и го спирате Simple Smile"

Спирам, за да не ме анатемосате, има си тема по въпроса, но наистина е много интересна и ме заболяха пръстите да попиша и тук Simple Smile

# 49
Style, заинтригувах се. Дай някакъв линк където може да се прочете.
Аз по принцип съм голям скептик към нетрадиционните лечения,но пък съм отворена да прочета.
А това за зайците  Grinning
Благодаря ви за съпричастността за кръвното на татко Пол, Ламичке, ще ти пиша на лични за координати на тази докторка ако можеш да ми дадеш.

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 00:11 от P0LLY

# 50
Style Честити бебета зайковци, те от тези мини зайчетата ли са, по само могат ли да живеят, ако да и ако сте решили да ги раздавате или продавате, може да си осиновим едно Wink
Монко е луд по животинките, обожава ги, като види котка и я гони до последно, ляга под колите тича след тях и само вика мац-мац. Също птичките много го впечатляват и буболечките даже са му любими.

За принципите на ГНМ задължително ще прочета, а според теб има ли общо с хомеопатията, могат ли едновременно да се прилагат?

P0LLYДано скоро притесненията ви отминат, да не би да пие много кафе вашия тате, знам, че звучи тъпо, но наистина много влияе.

emily_ska Милато Али, дано бързо и мине, за жалост ще трябва да попие АБ.

ivalex Верето на български ли ти каза за духа , тази дума ли точно употреби, леле, много мистериозно ми звучи това и ме хваща страх да ви призная. Дано е някаква детска фантазия, ми аз вярвам, че има духове, ама хич не ми се иска някой да ги вижда.

# 51
Качих в чекмеджето на пощата на априлките статиите за ГНМ, които нямам спомен от къде ги докопах. В повечето случаи сайтовете по въпроса ги закриват и обявяват за незаконни, така че доста от линковете в темата са временни и също изчезват. Това е темата и вече е №4, но е огромна по обем и аз все още чета от тук от там http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406389.0

neci, естествено, че ще ги раздавам на приятели, само да са силнички и здравички, че първите 2-3 месеца са от критично значение. За сега са изключително активни, подути им са коремчетата, което е хубаво, значи сучат. Доколкото мога да видя са едно почти бяло, две сви в различна степен нашарени с бяло и едно много красиво черно с бял нашийрик и каска: Ето, щракнах ги: http://smilestyle.multiply.com/photos/album/25/25#1

Между другото забравих да се похваля, че майка и татко от два дни се преместиха и вече имам детска стая и съответно най-после съм си на моя компютър, а не споделям този на мъжа ми Simple Smile

# 52
  • Попово
момичета имам нужда от помощ... на Тошката му се поду единия тестис  ooooh! трябва да го водя на доктор, това което прочетох из нет-я като инфо ме стресира, ако знаете лекар уролог хирург ще ви бъда много благодарна, няма проблем от разстоянието само да не е пловдив  Peace ако имат някакво инфо мамите от варна и софия  Hug благодаря ви

# 53
Здравейте мами!
Предварително се извинявям, че писмото ми може да звучи малко неадекватно, но не съм ви чела повече от месец сигурно и не съм наясно с обсъжданите теми. Embarassed
Неси е болна и не е ясла. Има възпалено гърло, някакви полепи или нещо подобно. Не иска да яде Sad. Опитвам се да я мажа с някакав мехлем от снощи( приготвиха ми го в шишенце по рецептура ). Казвам, че се опитвам защото изобщо не съм сигурна при тая борба дали правя нещо.
Пребиваването ми в Испания беше повече от успешно. За две седмици направих толкова експерименти, за колкото в БГ ще ми е нужна година. И сега ми се отвори работа-обработване на резултати, анализиране, писане на статии, не му виждам края в обозримо бъдеще.. Shocked
Снимки имам, но не са нищо особено, центъра на Мадрид. Не съм мърдала от Мадрид, вечер затварях Университета по Полимери в Мадрид, тръгвах си втората седмица в 22ч. Със завръщането ме хвана някакав стомашно-чревен вирус , та..Crazy
Желая ви слънчево настроение  bouquet

# 54
Пепе, споко бе, човек! Тези работи с чурките и тестисите всичките сме ги минали... Най - вероятно е хидроцеле, което си е вид ингвинална херния, която се пълни с вода. Не ти трябва уролог, а детски хирург. Тук във Варна има един страхотен доктор и като човек, и като специалист - д-р Бенчев от детската хирургия на Света Анна (Окръжна болница). Той оперира два пъти Васко - на 2 год. от крипторхизъм и миналата година от ингвинална херния. Дано все още не е заминал за Германия, че май щеше там да ходи да работи... Ето GSM: 0887/337405 - д-р Евгени Бенчев. Успех и много здраве на Тошето!

Style, страхотни подаръчета от мама Зайка! Онова с каската е страшна скица! Хе-хе...

# 55
Пепенка,и ние го минахме този път.Све и мен ме утешаваше,сега е и мой ред.Нищо страшно няма.
Све,защо не уролог?На Алекс в урологията му правиха тази процедура.

# 56
  • Чехия
Привет банда..И аз да се оплача..Днеска зВерката изяде от онези топчета дето се слагат в обувките против влага..егати шока беше..веднага  с пръст в гърлото...Звъняхме на детска токсикология, от там ни казаха, че са безвредни и са дефакто камъчета..не се раздуват и не реагират на стом.киселини...Изобщо съкрати ни се живота от страх.
Сега се наспа и бягам..нищо и няма на дребната.  ooooh!

На Алето стискам палци да и мине ангината..

Пепенка .и на вас също ..пиши дали сте били на хирург.

Неци..да на бг ..с всичките му обяснения..тя чудесно ни разказа как си лятял и как цвъркал..Принципно дори не знаех, че я знае за тези неща..Лошо звучи, но живее в цензура за някой неща..нито Тв, нито книги, за това нито се говори по този въпрос.
За това много се учудихме какво е видяла..но после дори членува..каза ни, че преди не имало в къщатата и духове. Shocked ..а сега има.

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 10:20 от ivalex

# 57
Пате, във Варна, като втори по големина град в Б-я, няма детски уролог... Нито един?!?!?! А на Пепена нашият град й е най- близо. Иначе детските ни хирурзи са на високо ниво и този вид операции са им рутинни. Васковата първа операция беше за сваляне на задържан тестис в коремната кухина. Отлично мина! А и варненското детско отделение е ремонтирано, условията са много добри и сестрите са мили.
Иве, голям стрес сте изживели. Слава богу, че са безвредни! А историята с духовете на Верето и Петърко ще държи атеистичната ми душа на щрек дълго време...

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 15:10 от Sve_dim

# 58
  • Попово
 Sve_dim, записах телефонния номер, в понеделник ще се обадя да се разберем. Благодаря  bouquet
 Пате, а вие в коя урология ходихте? може ли инфо  Blush

# 59
Пепенка,в Плевен,в Окръжна болница при доц.Стаменов.Ако искаш телефон,мисля че го имам записан някъде.

Общи условия

Активация на акаунт