Колко мл мляко пие бебето на 5мес?

• 5 920
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • Монтана
Маги пие 180гр на 5м пиеше 150гр.

# 16
Виктор пие приблизително около 170 гр и винаги плаче след това.Пробвах да видя колко ще са му достатъчни,но се оказа,че и след 220 гр плаче,така че ще си го оставя на около 170.

# 17
Всичко е строго индивидуално,моята щерка пие по 150мл. + 5л.(Милумил 2) Храним се по 5 пъти на ден на около 3ч.,3,5ч. Рядко мога да я накарам да изпие 180мл,но се случва,както и 210,та не се притеснявай  Peace

# 18
И моят син е на 5 месеца и 180мл. не са му достатъчни. Аз малко се притеснявам да давам повече, но какво да се прави като плаче и иска още. Давам си му по 210мл., като не винаги изяжда всичко.

# 19
  • Монтана
Аз практикувам като не и стигне АМ и давам водичка и тя се успокоява.

# 20
Калоян пие по 150 мл на всяко хранене,а сме на 6 месеца.Сега тази доза му стига,когато беше на 4 месеца му давах 180 мл и все не му стигаше и пищеше.Такаче, според мен си е до детето и до това колко му се яде в момента.Както е и при нас възрастните. Така,че трябва да си даваш на детето храна за да не е нервно и да плаче. Така всеки ще е доволен  Wink

# 21
На 5 месеца по 220 мл.пиеше.

# 22
Sis*4e, а какво мляко пиеше и колко тежеше помниш ли?
моето както вече писах е на 160мл - до скоро аптамил - от скоро хумана и е доста едричък. роди се 3.200кг, а сега на 5м е 9кг - което си е много, а като чета далеч не яде толкова много. и яде на по 3-4ч понякога. никога на по-малко от 3ч, дори понякога по 5ч не ще да яде. и педито все вика,че много ял.  newsm78

# 23
  • София/Овча купел 2
katiado,наистина не яде много.Ако пие като Жорката по толкова много мляко #Crazy.Момиченцето на моя приетелка почти не яде,само кисело мляко пие(на 2,5г) и е доста закръгленко.Явно причината не е в яденето,да не е генче Mr. Green,какво ти казва педиатърката на консултациите?Нас на последната ни поувикаха,че е качил за 20дни 900г,и че яде по толкова много.Аз и за това пуснах темата,но вече не се притеснявам толкова.Той се роди 3250г,сега е може би малко над 7кг.

# 24
абе знам ли - и аз и баща му не сме дебели. е аз покрай раждането се пооправих - така да се каже  Blush , но сега влизам във форма - сиреч пак се развалям.
но като бебе и аз имам едни снимки дето съм една пухкавка такава... после като съм проходила и май съм се оправила - пак съдейки по снимки...
ама той бебо изобщо не изглежда дебел - е има си гривнички като всяко бебе,но не е някой огромен - просто много тежи. и си качва по килце , че и отгоре всеки месец. рекорд ни беше м/у 3 и 4 месец беше качил 1.700кг. ама сега "намали" темповете - та беше качил само 1.300кг Mr. Green

# 25
  • София
Индивидуално е, всяко дете е различно.
Алекс (от 5ти м) и досега пие по 230 мл мляко. понякога е пил и по-повече.

# 26
  • София/Овча купел 2
katiado,да ти е жив и здрав,ще се оправи Wink.Сигурно е и високичък щом не изглежда дебел.Като започне да шава и да вършее навсякъде няма избор,ще смъкне килцата Mr. Green.Аз понеже винаги съм си била пухче Embarassed,не съм дебела де,и за това се притеснявах да не стане бебо някой шишо.

# 27
Това е много индивидуално, моето момиченце винаги яде по-малко отколкото пише в таблицата на АМ Аптамил АР - днес навършва 5 месеца - на 5 хранения е и пие около 130-160, на 4 месеца беше 6 кила сега да е максимум 6.5
Ами не смятам че е добре 5 месечно бебе да е 9 кила, прекалено много е според мен, ама едни са в едната крайност други в другата - аз като съм нарочила че моето дете е злоядо - само му бутам шишето в устата ама не че така изяжда колкото трябва по книга, а други пък не могат да си изхранят детето - и това не е добре
Все пак какво казва лекарката?

# 28
малката пие по 150 -180 зависи но ми се струва много на 4 месеца е Thinking

# 29
  • BG
Повече от 160;170 не може да изпива-дори и сега.

Общи условия

Активация на акаунт