Паническо разтройство - част 3

• 140 215
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,момичета! Отдавна не съм писала,бях добре,но ми закъсня цикъла.... 10 дни преди това отвратителен ПМС-болки,отпадналост,ужас! Вчера бях на лекар,изписа ми Дуфастон,за да предизвика менструация. Притеснява ме комбинацията му с АД. Някой имал ли е подобен проблем?

# 286
Здравейте ,момичета .
Скоро не съм писала при вас ,но ви чета.Да разкажа и моят опит с ПР. Имам го от 3г и половина, започна в началото като паника и неприятно усещане ,когато сме на заведение или на кафе , започваше да ми става лошо и да ми се гади ,получавах сърцебиене и някаква тревожност.Стигна дотам ,че започнах да избягвам да ходя по акфета и заведения.Иначе вкъщи и на други места се чувствах добре  , всичко ми беше ок. След няколко месеца посетих личната си лекарка , изслуша ми симптомите , премери и кръвното ми и стигна до заключението,че съм с високо кръвно , изписа ми лекарства за кръвното и Деанксит , както и капки Вомитусхил за повръщането(това ми беше и си остава и най-големия ми проблем при ПА - гадене и повръщане в редки случаи Sick).Като започнах лекарствата се оправих , кръвното ми налягане се нормализира и след време спях лекарствата. След това забременях с дъщеря ми , през бременността и първите месеци след раждането се чувствах добре ,можех да си ходя навсякъде и нямах проблем . В един момент всичко започна отначало - винаги като седнех на кафе с приятелки започваше да ми прилошава и да ми се гади ,не смеех да пийна или да хапна нищо , за да не повърна SadХодих пак при личната лекарка и започнах Деанксит и Мента , глог и валериан .Досега тя не е споменавала ,че имам нужда от консултация с психолог. Последния път ми направи и кардиограма ,мери ми кръвното , пуснахме изследвания и всичко ми е ок, дори правих ехограф на щитовидната жлеза и изследвахме кръвна захар. Според нея всичко е от стрес, каза да се успокоя и разнообразя малко и ще се оправя.
Денят ми е пълен ад , грижа се за дъщеричката ми ,която е на година и половина , трябва да излизаме по разходки в парка и да я събирам с деца.Вкъщи се чуваствам добре , настройвам се положително и когато излезем започва пак да ми прилошава , бързам да си тръгна и да се прибера вкъщи.Сутрин преди разходката не смея да хапна и да пийна нищо ,пак заради проклетото гадене Cry, но пак ми прилошава и ми се гади ,получавам сърцебиене , ръцете и краката ми изстиват и започвам да треперя. Вече с месеци не смея да седна на заведение , а да си поръчам да нещо за ядене и за пиене съвсем.Като се приберем с малката на обяд веднага се почувствам по-добре , но като наближи следобядната разходка пак се започва с паник-атаките.Не се чувствам пълноценна да се грижа за детето си , чувствам се виновна ,че максимално се старая да избягвам разходнките , а тя иска да играе навън с децата  Sad
Когато ходим на гости или на рожден ден е същата работа, успокоявам се едва когато се прибера вкъщи.
Иначе със съпруга ми се разбираме идеално ,много ми помага във всичко , живеем сами ,няма баби и дядовци около нас .На работа не ходя сега ,защото съм в отпуск по майчинство. Просто не знам как ще се справя с този проблем.Искам просто да излизам спокойно с детето и да прекарвам пълноценно и без страх разходнките навън , да излезем някоя вечер на заведение със съпруга ми и да съм спокойна  Sad
Извинявам се ,че поста ми е доста объркан ,но реших че като споделя с вас може да ми олекне . Искам също и да ми препоръчате добър психолог в Бургас , надявам се че ако ходя на терапия нещата ще се оправят. Непрекъснато се старая да мисля положително , но поне засега не ми се получава.

# 287
Здравейте ,момичета .
Скоро не съм писала при вас ,но ви чета.Да разкажа и моят опит с ПР. Имам го от 3г и половина, започна в началото като паника и неприятно усещане ,когато сме на заведение или на кафе , започваше да ми става лошо и да ми се гади ,получавах сърцебиене и някаква тревожност.Стигна дотам ,че започнах да избягвам да ходя по кафета и заведения.Иначе вкъщи и на други места се чувствах добре  , всичко ми беше ок. След няколко месеца посетих личната си лекарка , изслуша ми симптомите , премери и кръвното ми и стигна до заключението,че съм с високо кръвно , изписа ми лекарства за кръвното и Деанксит , както и капки Вомитусхил за повръщането(това ми беше и си остава и най-големия ми проблем при ПА - гадене и повръщане в редки случаи Sick).Като започнах лекарствата се оправих , кръвното ми налягане се нормализира и след време спях лекарствата. След това забременях с дъщеря ми , през бременността и първите месеци след раждането се чувствах добре ,можех да си ходя навсякъде и нямах проблем . В един момент всичко започна отначало - винаги като седнех на кафе с приятелки започваше да ми прилошава и да ми се гади ,не смеех да пийна или да хапна нищо , за да не повърна SadХодих пак при личната лекарка и започнах Деанксит и Мента , глог и валериан .Досега тя не е споменавала ,че имам нужда от консултация с психолог. Последния път ми направи и кардиограма ,мери ми кръвното , пуснахме изследвания и всичко ми е ок, дори правих ехограф на щитовидната жлеза и изследвахме кръвна захар. Според нея всичко е от стрес, каза да се успокоя и разнообразя малко и ще се оправя.
Денят ми е пълен ад , грижа се за дъщеричката ми ,която е на година и половина , трябва да излизаме по разходки в парка и да я събирам с деца.Вкъщи се чуваствам добре , настройвам се положително и когато излезем започва пак да ми прилошава , бързам да си тръгна и да се прибера вкъщи.Сутрин преди разходката не смея да хапна и да пийна нищо ,пак заради проклетото гадене Cry, но пак ми прилошава и ми се гади ,получавам сърцебиене , ръцете и краката ми изстиват и започвам да треперя. Вече с месеци не смея да седна на заведение , а да си поръчам да нещо за ядене и за пиене съвсем.Като се приберем с малката на обяд веднага се почувствам по-добре , но като наближи следобедната разходка пак се започва с паник-атаките.Не се чувствам пълноценна да се грижа за детето си , чувствам се виновна ,че максимално се старая да избягвам разходнките , а тя иска да играе навън с децата  Sad
Когато ходим на гости или на рожден ден е същата работа, успокоявам се едва когато се прибера вкъщи.
Иначе със съпруга ми се разбираме идеално ,много ми помага във всичко , живеем сами ,няма баби и дядовци около нас .На работа не ходя сега ,защото съм в отпуск по майчинство. Просто не знам как ще се справя с този проблем.Искам просто да излизам спокойно с детето и да прекарвам пълноценно и без страх разходките навън , да излезем някоя вечер на заведение със съпруга ми и да съм спокойна  Sad
Извинявам се ,че поста ми е доста объркан ,но реших че като споделя с вас може да ми олекне . Искам също и да ми препоръчате добър психолог в Бургас , надявам се че ако ходя на терапия нещата ще се оправят. Непрекъснато се старая да мисля положително , но поне засега не ми се получава.

# 288
искам да ви попитам някой пробвал ли е да намали напрежението в нервите,вместо с успокоителни- с разни билкови таблетки или чайове.Аз съм на ривотрил,но съм доста скиптично настроена-не че не ми действа,ами по-скоро как ще е като го спра?!

# 289
А за Вероника Марс искам да кажа:трябва ти първо консултация със специалист.Говори с личната и тя ще те насочи.После ще ти изпишат антидепресант и някакво успокоително,за да може да си стъпиш на краката.И след това идва ред на волята и положителното мислене.Лично аз съм вече втора година със същите симптоми,дълго време се мъчех сама без лекарства,но освен,че стана по-зле....Аз също съм с малки деца и мога да кажа,че и те страдат заради мен,когато няма как да им обясня защо веднага хукваме към вкъщи с първото такси...Много мога да ти разкажа ,ако искаш ми пиши.

# 290
Вероника Марс задължително се консултирай с психиатър и аз съм била в същата ситуация и знам какво ти е , успех и повече позитивно мислене

# 291
Ето моя начин да се настройвам на  положителна вълна  http://truden.com/download-file-103.html  /трябва да си я изтеглите/    Това е книгата,която си чета и ме кара да се чувствам спокойна.Дано помогне и на вас  Simple Smile

# 292
reni1506   благодаря ти отдавна исках да прочета тази книга  bouquet  bouquet  bouquet

# 293
Ето моя начин да се настройвам на  положителна вълна  http://truden.com/download-file-103.html  /трябва да си я изтеглите/    Това е книгата,която си чета и ме кара да се чувствам спокойна.Дано помогне и на вас  Simple Smile
И аз си я купих оня ден и смятам да я чета  Peace

# 294
Вероника марс ако искаш пиши ми на ЛС да ти дам координатите на моя пси в Бургас.Аз съм много доволна от него

# 295
Здравейте момичета, и при мен нещата не са розови. Бях на консултация при пси-то. Като чу, че няма промяна не повярва. При мен са само 2 симптома, и уж съм лек случай, но не минават. Сега се опитваме да заменим Ривотрила с някакво друго лекарство, което е по-скоро успокоително, но за сега не се чувствам по-добре с него. Даже снощи ми стана лошо, та пийнах и Ривотрил към новото. Ако няма и така промяна ще сменяме Ципралекса с Ефексор. Някой пил ли го е? Знам че е по-силен?

По повод бремеността, нали и аз се интересувам, искам да кажа на Кали, че единствено Сероксата не се препоръчва при бременност. Аз много разучавах и разпитвах и всички ми отговаряха точно това. Не искам да те плаша, само казвам какво знам. 

Aynur, как си? Има ли ефект от онова нещо което изпи? Не пишеш често, дано това значи, че си добре  Hug

# 296
Aynur, как си? Има ли ефект от онова нещо което изпи? Не пишеш често, дано това значи, че си добре  Hug
Здравей  Hug
Много съжалявам че не си още добре и сменяте постоянно лекарства.
Аз..., какво да кажа... Ами бивам уж. Имам си естествено проблеми. Те се появяват преди МЦ и по време. За сега се опитвам да се справя сама. Като не мога, гълтам половинка софанакс.
В момента пия също така и МАГНЕ В6. Някой пил ли е? Видях го в нета и споделих с невролога си. Каза, че нямало проблем, да го пия.

# 297
Аз..., какво да кажа... Ами бивам уж. Имам си естествено проблеми. Те се появяват преди МЦ и по време. За сега се опитвам да се справя сама. Като не мога, гълтам половинка софанакс.
В момента пия също така и МАГНЕ В6. Някой пил ли е? Видях го в нета и споделих с невролога си. Каза, че нямало проблем, да го пия.
Щом можеш да се справяш сама, това е чудесно  Hug  Аз не мога за съжаление  Sad  Доктора все ми казва, че не съм болна, а аз се чувствам такава. Щом съм зависима от лекарства.......  Ама ще се борим, какво ни остава  Simple Smile

# 298
Хайде и тук да се разпиша на бързо. Лятото не съм влизала , не сме се задържали в нас. Между другото много добре ми действа да съм на морето. Бях на Шабла три седмици.(аз съм от там) И нито веднъж не ми стана зле и не съм си и помисляла за страх. Там се чуствам много добре и много спокойна.  Това е набързо.Вече редовно ще влизам. Но дано нямам с какво да се оплача.Лек ден на всички.

# 299
Здравейте! Внимателно изчетах темата! Аз имам такива проблеми от 5-6 год. В началото получавах нервни кризи безпричинно,  изпитвах постоянен страх за живота както на себе си така и на близките, сънувах кошмари всяка нощ, сънувах как умирам , как ме погребват...стрясках се посред нощ и ставах да повръщам... Задушавах се, не можех да стоя сред хора и навън от къщи, не можех никъде да отида ако няма болница наблизо. Не пътувах с нищо дори и с кола. Няколко месеца се лутах между неизвестното че съм сериозно болна ... докато не попаднах на добър невролог- психиатър! Пих 6 мес транксент по схема , после го замени не си спомням вече точно с какво, после спрях каквото и да е да пия т.к. забременях! След като родих , минаха няколко мес и симптомите отново се появиха. Имам и вестибуларни нарушения , едното е свързано с другото. Пак се започнаха лекарства ... От две год . нищо не пия , преборвам се психически с ПР , казвам си че ще отмине, всичко е психика! Пия чай всякакъв , мащерка, маточина, жълт кантарион... Това са моите лекарства!
Преди 5 мес ми се наложи да се приместя да живея тук във Финландия! Няма да казвам какво ми костваше това решение ,но съпругът ми е тук . Сега усещам че отново всичко започва да се повтаря! Чувствам тялото си изтръпнало цялото и подуто, мускулна слабост, главата ми е замаяна постоянно, и си поставям сама диагнозите! Детето е тук също и се страхувам за него! Искам да отида тук на лекар, но не мога да обясня какво ми е , а на психолога пък изобщо, т.к. не говоря фински , а и английският ми не много добър , какво чувствам...  Знам че всичко е психика , но имам и една доза съмнение , ами ако не е...?
Така че най- важното е човек сам да се успокоява и да се пребори с пристъпите на ПР и да си дава кураж!

А понякога стига, докторът да те успокои!

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 15:18 от mamasewi

Общи условия

Активация на акаунт