ЮНСКИТЕ мами сияят, в "Родени" вече се появяват!!!Тема № 82

• 11 406
  • 303
  •   1
Отговори
# 45
Привет на всички мамчета Simple Smile

Ние май ще почваме добавките защото вече 2ра нощ ми се буди през час и половина и се кърмим по 1 час , а вчера сутринта изцедих от 2те гърди общо 30 мл и му го дадох а след това дадох и добавка около 20 мл та след това милото спа като къпано 3,5 часа Simple Smile
А за добавките ми казаха на Хип млякото и го взехме , не запича а и малкият много го хареса .
Много ме е старх да не отслабне или пък да не взема да го прехраня . Нали ако не е гладен няма да иска , поне така мисля .

# 46
Добро утро!
Лек и успешен ден на всички.

yaya86, това че, цедиш по толкова от двете гърди, не означава че, и малкият изяжда това малко количество.
С помпата е трудно да се установи всъщност колко кърма имаш, защото тя не може да изцеди толкова кърма, колкото изсуква бебето.

Минди, ние имаме такава люлка, но по-стар модел. Кати въобще не искаше да седи в нея. Симона още не съм пробвала да я слагам.

Bliznachkova, както АМ, така и смяната му засилват коликите.

# 47
Я да се разпиша и аз в родени Wink

С Fresh и miamii какво ли става? Много се надявам да са минали набързо вече през родилното  Heart Eyes

Моят син си спи най-блажено, събудих го по едно време, за да се храни, яде малко от цицата и заспа на нея  Laughing  

И ние сме вече почти предимно на кърма. АМ му взимам на Нестле, много го харесва.

Момичета, с тия люлки и вибирарщи шезлонги, дето им взимате на бебеоците, не ви ли е страх, че от малки ще ги научите непрекъснато да ги люлее или друса нещо и после да не искат да заспиват без тях? Аз не смея да взимам никакви такива аксесоари, за да не си направя мечешка услуга.

maria_tsvet, благодаря, че си се сетила за мен  Hug  Дааа, виж как поведохме класацията, в крайна сметка, първоначалните ми опасения за голямо бебе се оказаха верни  smile3521  Нашишкавяването ми си е имало причина все пак. Но изобщо не съжалявам, имам си отгледано бебче, почти никакви проблеми не ми създава и е мнооооооого сладък, на-сладкият на света (както се казва, нашето гардже си е най-хубаво  Party)  

За първата страничка, в някоя от предишните теми ми се видя, че bore77 е помолила да добавим инфото и за нейното раждане, но май още не е сложено. Ще я помоля пак да напише датата и другите детайли, ако иска, да ми пише и на лични и като се логна следващия път, аз ще добавя информацията. Сега малкият се събужда и нямам възможност да се разровя назад.

# 48
Здравейте и от мен и честито ПРЕМЕСТВАНЕ В РОДЕНИ![/[/color]b]

Най-после! На тези, дето са още с коремчетата - хайде, де!  Hug

За люлките - по препоръка на едни приятели и ние взехме една на fisher price, но не висяща, а на два триъгълни крака отстрани, че по-малко място заема. Аз съм страшно доволна - Ема веднага се успокоява и дори да не спи - си кротува, та успявам да свърша по нещичко. Иначе Гъди е права за свикването и гледам да не прекалявам. Само ако много реве, я слагам. Даже и сега нуни в нея. smile3521

# 49
Точно заради свикването в подобни люлки, шезлонги и пр. не искам да слагам Симона.
А и се радвам че, Кати беше от тези деца, които обичаха най-много леглото си и количката.  Laughing

# 50
Честито ни преместване в РОДЕНИ!!!
Много мило ми стана..здрави бебоци и щастливи мигове!!!

Ние тази нощ много плакахме - събудихме се в 4 за папане, до 6 се укротявахме, заспахме за 1 час до 7, после пак се гърчи милото и сега заспа на дивана в хола, чак не смея да я преместя..чудя се да не би да и е топло - в спалнята, където е кошарата сутрин напича доста newsm78
Иначе сме само на кърма, но ми е голяма лакомия, пу пу пу Laughing започна да си възвръща родилните бузки(бяха се посмъкнали, а бяха огромни)

# 51
   Най-после,на 16-тия ден ни падна пъпчето  newsm44 newsm44 newsm44
Бях започнала да се притеснявам докога ще стоим с тази щипка  newsm78
В тази връзка : Къде "хвърлихте" пъпчетата на вашите съкровища?
  Много слънчев и усмихнат ден ви желая  newsm51

# 52
  • Germany
Запис и от мен , честита темичка в родени .

Имам една молба , аз родих на 20/05 , в предните теми беше птбелязано правилно , но сега гледам че е записано 21/05 , моля да се оправи   Peace

И един въпрос , някой ползва ли от люлките на Фишър Прайс , имам предвид тези , понеже четох доста суперлативи че са много забавни за бебчетата и отмарят коликите , ако наистина е така то си заслужава

Минди, ние взехме такава на Грако. По американските сайтове я хвалеха повече. Ефект при коликите поне при нас няма, но много я харесва бебчо. Радва се на играчките и няколко сутрини успявам да си изпия кафето на спокойствие благодарение на нея.

Гъди, нали си видя отговора в предната тема?

# 53
  • Плевен
Честито ни преместване в РОДЕНИ!

Даа, кога започвахме да пишем в първата тема в Очакващи - и ето ни сега тук.

Пожелавам на себе си и всички вас да са ни здрави децата, всичко друго се постига.

Е, Лейла, за малко да биете нашия рекорд - на нас на 17 дни ни падна пъпчето. Още не сме решили къде да го хвърлим.

Гъди, добре, че попита за пишлито, че и аз се интересувам - в болницата казаха - абсолютно никакви манипулации, а личната каза, че на 1 месец ще ни каже какво да правим. Утре Преслав прави 1 месиц и ще ходим на ваксината и да се премерим.

Михайлова, нормално е от смесеното хранене да получи колики.

Аз вчера такава глупост направих - ядох готови кюфтета на скара, а те пълни с черен пипер, въобще не се усетих. И като започна това дете да мрънка и да е неспокояно от обяд та чак вечерта в 9 ч. заспа. Задремвал е 2-3 пъти по 10 мин. и това му е  Sad Ама като е тъпа майка му.... Вече май ще минавам само на ориз, картофи и супа, че то от всичко друго или колики, или се обрива...

Танка, може да му е горещо, обличай с по-малко дрешки.

Минди, аз порйчах вчера от Ибей, само че вибриращ шезлонг. Но и аз съм против да привикват на постоянно люлеене и друскане. Искам го за да го слагам при мен в хола, като вземе повече да будува, че Андреа стоеше все в коша за колата, но сега е в едната ни кола.

Айрина, не се притеснявай, и на мен ми писва като плаче и аз започвам да му викам "Абе какво искаш бе дете, кажи беее  #Cussing out" То вярно, че сме силни, ама психиката се натоварва и като слушаш постоянно пищене и в един момент избушваш. Гледай тогава таткото да те отмени малко, а ти излез навън примерно, за да се разсееш!

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 09:37 от anyto

# 54
   добро утро и от мен, момичета!
обзе ме едно такова странно настроение като видях, че вече сме в родени! ЧЕСТИТО преместване на всички ни и само хубави неща да споделяме тук! направо не ми се вярва- сякаш беше вчера когато намерих темата "очакващи..." и се разписах, после бременността, която ми се виждаше безкрайна, страхът от раждането, което всъщност беше само миг и сега, когато малкото човече вече е факт и с рев непрекъснато напомня за себе си. колко ли бързо ще порастне и ще си спомняме сегашните мигове с умиление! да си призная си поплаках като ме връхлетяха тези мисли  Embarassed
ние все още сме си с колики, които не минават от нищо, появяват се вече по всяко време на денонощието, аз съм сама от началото на седмицата- таткото тръгна на работа, че с това чакане на преводи от НОИ все едно чакам от умрял писмо- още няма никакви пари по болничния от 02.05. има ли някоя от вас подобен проблем?
момичета, срам не срам, да си призная денем някакси издържам на рева на малката, но като се разпищи по нощите и ми иде да я убия, после се чувствам зле, гледам я как вика и съм съвсем безпомощна, понякога и аз рева с нея, незнам какво ми става, хормони ли са, откачам ли?!?!?!  Crazy  някой от първородилите мами има ли подобен проблем?

# 55
Somebody, да ако сменяш млякото след първия месец е ОК, и на ммен ми казаха само за първия месец фризо ХА. Колкото до това мляко, за което питаш, аз четох доста по въпроса за АМ и според някои е хубаво млякото да е с пробиотици, защото така се регулират черъвцата, но пък според някои пробиотици не е хубаво децата да поемат до 4 месец newsm78 Иначе за това мляко и аз съм чула добри отзиви, но именно заради пробиотиците се чудя дали като стане на 1 месец да му давам мляко с пробиотици или да почакам до 4 месец... И за това ще питам на консултацията, ние на 6 сме на втора консултация.

Аирина, за плаченето на бебето и аз на моменти се чуствах безсилна като го гледам как плаче, но вкъщи си разпределихме задълженията с мъжа ми и той се грижи за бебето нощем..храни го и тн / ние сме изцяло на АМ/ и дори вече срам не срам нощем не го чувам и като плаче / но и мъжа ми става бързо още като се размрънка бебчо/, ...а бебчо спи при нас.. Но каато имам помощник, които ме отменя през нощта ми е по-леко и не изпадам в стрес.

# 56
  • София
Добре дошли в Родени, юнски майчета!
Да са ви живи и здрави бебоците, много спокойни и усмихнати!
От мама Мартенка и бебе февруарче  bouquet

# 57
  • Germany
Somebody, аз също се чудих за това мляко, но след като няколко майки ми написаха, че не засищало много и бебчетата се будели по рано да ядат реших да взема Аптамил. Него поне всички го хвалят, но и моя съвет е 1во да говориш с педиатъра.
За плаченето - нощем и аз съм така... И с Бобо бях така.. аз не мога да спя през деня и това будене нощем ме побърква. При нас също мъжа ми много помага. През седмицата бебчо е при него / в хола/ до към 1-2, когато яде и после ми го носи, а в петък го гледа цяла нощ. Иначе не мога да издържа физически...
И срам не срам да питам. Вие правите ли вече секс? Ние пробвахме миналата седмица и беше много добре, но след това леко ме наболяваше. Аз още не съм била на контролен преглед /лекарката ми е отпуска/ и се чудех дали не избързахме. С Бобо ми беше кошмар няколко месеца, но сега е доста по добре   Embarassed

# 58
  • гр.Стара Загора
Здравейте аз съм от МаЙчетата/но родих април/
Добре дошли в родени  newsm51 smile3525 newsm51
Пожелавам ви по-леки колики,по-малко плачкане и повече сън  smile3521
Да са Ви живи и здрави малките БонБонки и много много да ви радват  smile3504 smile3522

# 59
Moni, да, сега го прочетох, благодаря. Днес ще го водя при педиатърката отново, за да го тегли и ще я попитам пак дали трябва да правя нещо друго от капването на риванол. Явно ми е казала да му капвам, за да не се получава инфекция.

За секса не е ли редно първо да спрат лохиите? Препдолагам, че тези от вас, които вече правите, всъщност вече ги нямате тези гадории. И на мен почти ми спряха, само хабя превръзките, ама капва от време на време колко да не е без хич. Въпреки това, ще изчакам най-вероятно до 40-я ден.

Боян е с нещо като разстройство от 2 дена, не знам дали не се дължи на Дуфалака  newsm78  Някоя от вас да знае нещо по въпроса, аз нали сама си го предписах, по ваши препоръки. Хубавото е, че днес най-накрая и на мен ми подейства и животът започна да придобива съвсем друг смисъл  Whistling

През деня, като искам да го наблюдавам, го слагам да спи в коша за новородени и го местя в хола. Така хем ми е удобно да го наглеждам, хем и на него май му е добре да усеща присъствието му. Бейбофонът засега почти не го ползваме, нали и през нощта винаги има някой, който спи в детската...

Днес ще си правим втората разходка, мисля да пообиколим бебешките магазини в квартала след прегледа. Нямам търпение вече, много ми е хубаво да бутам количката  Laughing

Airina, не се притеснявай, и аз изпадам в някакви истерии като теб понякога. Онази нощ, когато бяхме още сами, си изпуснах нервите и му се разкрещях на малкия на няколко пъти, вчера като се замислих, ми стана много мъчно и се рапзлаках  Cry Дано оттук нататък успявам да се сдържам повече...но тогава умората просто надделя в мен...

Общи условия

Активация на акаунт