ЮНСКИТЕ мами сияят, в "Родени" вече се появяват!!!Тема № 82

• 11 434
  • 303
  •   1
Отговори
# 120
Честито за преместването ни в родени  Hug

Исках да питам мамите които кърмят от едната гърда на хранене изцеждат ли другата или я оставят да си се пълни до следващото хранене.
Мерси предварително

# 121
Поли Поли,специално Тина Киркова спазват ппрепоръките на Уницеф (Те са по програмата "Болници-приятели на бебето " ) И на СЗО и практиките им изобщо не са остарели-не се дава вода,адапте само при нужда,а е на всички бебета;и т.н.
За другите болници не знам.
А за захарта не си права,тя е нещо много вредно!(Говоря за бялата рафинирана захар)
И не искам да се заяждам,разбира се,просто си казвам. Grinning

Аз не деля практиките на "стари" и "нови",нито ме интересува много много какво препоръчва в момента световната здравна организация-тя утре може да реши да препоръча коренно различни неща-казвала съм и преди,за мен най-важното е как аз чувствам нещата,но пък за много хора са от значение тези работи...

# 122

Аз не деля практиките на "стари" и "нови",нито ме интересува много много какво препоръчва в момента световната здравна организация-тя утре може да реши да препоръча коренно различни неща-казвала съм и преди,за мен най-важното е как аз чувствам нещата,но пък за много хора са от значение тези работи...

Е това е най-точното, важното е всеки да прави нещата както ги чуства и както счита, че е правилно, няма "нови" и "стари" практики. Peace

# 123
  • Germany
За практиките по болниците - за мен пък това вманиячаване на тема кърмене, не даване на вода и т.н. е мода, която стресира доста майчета, но както каза Феникс най важното е майката да се чувства добре и уверена че прави най доброто за детето си. Всяка крайност не е нормална според мен  Peace.
За еднократната помощ - мъжа ми днес занесе документите и са му казали, че ще ми пуснат парите чак към 20 август... добре, че не разчитаме в момента на тях.
И да питам нещо - слагате ли бебчета да спят по корем? При нашия юнак понякога само това помага за коликите, но педиатъра ми е казал да не го оставям така без надзор и ако е нощем гледам да будувам докато се унесе и го обръщам. Случи ми се обаче 1-2 да заспя и аз и се чудя какво толкова може да му стане. Той вече си дига и върти главата и не мисля, че може да се задуши, но знам ли..

# 124
Здравейте мамита.

Браво на всички пораснали бебета!

Вчера вечерта бяхме на гости на вилата на едни приятели и стояхме до 10,30.Ема си спеше спокойно в количката на въздух и беше много спокойна.Като се прибрахме я изкъпахме,нахраних я и заспа дооооо 6ч тази сутрин.Аз разбира се в 5 се събудих да се изцедя малко,и я дочаках да се събуди.

Мишел,Ема се усмихва предимно като я сложа на повивалника,а като я държа и и говоря се опитва да ми отговори Mr. Green и постоянно ми се плези,много е сладка.Ще сложа смешна снимка в албумчето.

За мазането-аз не мажа главичката,още не и се бели,ако започне ще я мажа.

За храната-ям си всичко,само кафето съм го заменила с безкофеиново,но така като виждам мога да си позволя по 1 изтинско кафенце на ден.

Сега Еми пак спинка,ще използвам да се изкъпя на сспокойстви и да изгладя прането.После сме на разходка.
От 2 седмици дават прогнозата че във Варна ще вали-а слънцето пече ли пече...

Днес пак сме на двора на една вила,на барбекю и басейн.Ще взема всичко необходимо и ще изкъпя Еми там,да може да не я будя ако е заспала.Не мога да си представя че лятото трябва да стоя в нас и да се забивам,като има толкова възможности за развлечения дори и с бебче.

# 125
  • Ловеч

Добро утро и от мен...

За старите и новите методи и аз много се дразня Close
Може ли да ми отговорите на един въпрос????
С какво ние като бебета сме били по различни от нашите деца сега?? И защо всички методи по които сме отгледани ние,сега се отричат???
Меда се отрича категорично...Божеее,ми че братовчед ми леля ми е му е мазала бибата всеки път като ревне с мед,и сега ако го видите какъв мъж е Shocked
Кисело мляко да не се дава...Ми искам да ви кажа че една приятелка която нямаше кърма,но и финансово бяха зле,си хранеше детето с кисело мляко,пък сега адапте по препоръка на доки,да бе...
Аз също чета,и попивам и от вас,но много се дразня чак пък толкова това се отрича онова се отрича,пък ние така сме отгледани..
И аз незнам вече,както и да е...Побърках се,защото искам най доброто за бебето ми,и не знам на коеда вярвам и на кое не...
lionka.bonbonka,честито бебче,очакваме те...

# 126
здравейте мамчета......

Да се похваля първо пак да похаля хомеопатията за коликите и снощи така рев и като си изпие гранулките мир и спокойствие......

Да се похваля второ вече пълним памперсите с аки самичка пупу не разбрах от какво и се получи от млякото ли то е Фризовом от динята дето я ядох или вече и се регулира коремчето......

Тази сутрин  се изака докато я хранех в 9  и после нещя да заспи е до сега ......с паснички я приспах и с гушкане...аз съм голям смях пускам компа и пея с нега щото съм една певица..... Joyкак ли ми се смее беба.....

за секса ....и аз чакам да ида другата седмица на преглед и тогава ама си мисля кога време за секс като все сме недоспали и гледаме да си поспиваме повече......кога ли и секс ще правим......?

Главичката с нищо не и я мажа ....не и се лющи една такава мекичка и е косичката .....

Вода давам с малко захар но я преварявам заедно със захарта да стане като глюкозен сироп в болницата акушерката ми каза така.....така захарта не е вредна а водата става по сладка за бебето и подпомага растежа ...като беше в кювожа чиста глюкоза и вливаха да качва тегло......

Ние днес вече сме качили два дни бяхме свалили малко грамчета че нали повръщахме......но слава на бога и педиатрията вече всичко е наред

Относно храните гледам да избягвам бобовите,люто изобщо не ям...не обичам,кафе не пия ...нали като бях бремнна имах високо кръвно и свикнах да не пия и сега си продължавам.......педиатърката каза че всичко може да се яде но по малко и предимно вечер ...какво   ако кърмиш 2 години какво няма да ядеш боб и зеле ли ?

Аз вечра с помоща на Марти успях да си свърша всичката домакинска работа и за днес ми остана малко дрешки да поизгладя...... 1ironing

Иначе вчера сготвих картофино пюре ,кюфтета с доматен сос ...ама на соса колко копър съм му сложила че чак зеленееееееееее........  food002 и супа с топчета..............

Ох да ви се оплача....не стига че никакви пари от болнични не са ми превели ...ами и телефона ми е 90 лв....питки ,църкви ами и с тези заболекари и тези зъби...големи за кожодери.....50 лв за нищо ги нямат......а аз с мойте проблемни зъби за една седмица съм дала 150 лв и днес още 60 ще ми вземат ...направо се чудя от къде......и кредитните карти източих.....почвам на мъжо.....дано скоро преведат някакви пари от болнични скоро че яко го закърших........ #2gunfire

# 127
  • София
момичета, няма смисъл да спорим, всяка майка има правото да си гледа детето както реши без да се оправдава затова. Относно това, защо сега има различни препоръки, отговарям, защотов нашите поколения има бум на алергиите. С развитието на медицината и изследванията е установено, че избягването на дадени алергени до определена възраст, намалява риска от появата им. Това е, от тука нататък всеки си решава и не смятам, че трябва да се чувства виновен или да се оправдава, че е избрал едни препоръки пред други.

# 128
Здравейте мили момичета Hug
Ще ме извините за редките включвания, но си имам много проблеми и не искам да нарушавам свежото настроение в темите ни.
За един месец Андрей е наддал 900 г и 2 см - доволна съм от момчето си Simple Smile
Имам питане към тези от вас, които ползват колани за прибиране на коремчетата: откъде и какъв точно си взехте, отзиви?
Нагушкайте бебчетата и от мен моля
До после Hug

# 129
Към момичетата, които слагат снимки на първа страница- може ли да добавите и снимките на Магдалена и Катерина на 10 юни, преди ги имаше, а сега и те липсват?!
Tzveti аз не изцеждам, оставям я да се пълни  до др.хранене или ако е много препълнена и потича давам по-често на бебка да суче. Понякога/пък и доскоро всеки път/ предлагам и двете т.е.не следвам стриктно това правило, а гледам и доколко са пълни гърдите, дали бебка суче активно или е по-сънлива... Heart Eyes
Фантазия и аз си мисля, че може да са колики, пък и ако поема много чайчета, може затова да не успява да си доизсуква млекцето.
Маги пък не харесва чая на Хип и дори 2-3 глътки не мога да я накарам да изпие. Тази заран в 5часа т.е. 1 час след хранене беше страхотен писък и гърчене от колики, като си сложих ръката на коремчето й така пукаше отвътре Shocked, добре че след около час се успокои, много е кофти с нищо да не можем да помогнем... Sick
За мазането на главичката-след баня леко понамазвам с бадемовото олио на Хип.
Вече беба така се върти, завърта се напречно на леглото, отвива се постоянно, изритва завивката, бута биберона с чая с езичето си т.е. не го иска, пъха си ръцете и краката в решетките #Crazy, направо взех да се страхувам да не падне и от леглото, такова чудо с каката не помня, тя си стоеше на страната на която я сложа...Иначе леглото й е с люлеене, но това изобщо не я успокоява и почти не я люлеем.

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 12:42 от vanny_76

# 130
Наистина защо се хващате толкова какво трябва и какво не, всеки би трябвало да е добре информиран за отглеждането на детето си, но точно как ще го гледа и какви методи ще ползва си е личен избор.

Трето бебе отглеждам и мога само да кажа, че всяко дете е различно и съответно и различни методи използвам, а дали е правилно или не мисля че самото дете те учи.
Но наистина по наше време толкова алергии и нови болести не е имало и това го твърдят самите лекари, околната среда също влияе и консервантите които ни заливат отвсякъде.

Знаем кои храни са силни алергени, но дали ще проявят алергия към тях децата ни е относително и влияят много фактори.
Така че не се притеснявайте излишно ще го има всякакво и въпреки че само четем и питаме за това как да се грижим за съкровищатата си, мисля че те сами ще ни подсказват как да го правим и грешки ще допускаме и в крайна сметка децата ни ще пораснат , а ние ще си спомняме тревогите покрай тях с насмешка.

# 131
Ееееее хеееее ПРЕМЕСТИХМЕ СЕ - от кога чакам и се чудех кога ще стане!

Запис и от мен!

Ние сме вече на 10 дни и слава богу посвикнах с новите ми задачки  Laughing
Колани - и аз се чудя какъв да си взема... от кърменето корема доста ми се сви, но все пак искам да слагам. Днес ще питам доктора ми.

Не се впрягайте за тези методи толкова - ние сме тук за да споделяме, а всеки си решава за себе си. аз затова не изказвам особенни мнения, поне за сега, в крайна сметка ако трябва да успокоиш детето пробваш от всичко  Laughing Още повече че се чудя как ви остава време за толкова писане, гледам при първа възможност да се мушна в кревата за доспиване  newsm62

Може ли едно въпросче: ако някой замразява кърма би ли ми казал в какъв съд го прави??? аз за сега имам чашки Вая на Авент, но да знам какви са алтернативите...Мерси

# 132
ПОСЛЕДНИЯ ПОСТ Е МОЙ - ШАРКИ  !!! ИЗВИНЯВАМ СЕ ЧЕ С АДМИН-А ВЛЯЗОХ!

# 133
Здравейте! Аз имам един въпрос към мамите родили със секцио: операцията болеше ли ви после? Аз нал9и съм с епизотомия и с операция и от вчера започнах да усещам операцията! Някаква тъпа болка, не мога да я опиша конкретно, но като сядам и ставам я усещам! При мен знаете не е точно секцио, но все пак споделете какво е усещането?

# 134
  • Ловеч
Петя,Анелия и двете сте много прави,всеки си избира как да си гледа детето..Просто ми е объркано...Иначе,наистина детенцето само си ни води,кое как да правим..Но все пак съм безкрайно благодарна че тук се обменя толкова информация от всички вас...

Общи условия

Активация на акаунт