ЮНСКИТЕ мами сияят, в "Родени" вече се появяват!!!Тема № 82

• 11 437
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
SheIsInLove и Лионка балонка честити бебчета   bouquet
Фреш не се чувствай като изолирана 9 месеца сме били заедно включвай се и сега как се чувстваш как ти минава деня споделяй всичко което те вълнува покрай бременноста и и се порадвай още малко и на мен доста ми липсва Simple Smile
Somebody нашето в рамките на 3 дни прокърви 2 пъти но със спирт и топоцин се оправи и аз слагах стерилна марличка за да не се дразни от памперса, но четох някъде че ако кърви дълго време трябва да се погледне от педиатър затова няма да е излишно ако го посетиш това е моят съвет Simple Smile
А сега пожелавам лека и спокойна вечер на всички и дано бебчовците спът повече Simple Smile

# 106
Ето ни и нас ,

Бебе Юли спи блаженно , а аз из нета  Mr. Green

Славена , много сте пораснали , пу пу все така да продължава Боянчо да расте  Embarassed

За Адаптираните млека , внимавайте със смяната , може да причинят зверски колики , запек ... задължително консултация с педиатър  Peace

За люлките , благодаря за мненията , според мен ако няма ефекти при коликите , поне ще е забавателна , и аз ще мога да отмарям през деня за определено време . А за това че свикват , не мисля че е така ,  аз приемам нещата така , повечето неща за деца на пазара са направени за максимално лекото отглеждане на деца , друг е въпроса че при някои дечица няма особено действие  Peace

??Един въпрос , от снощи на Юли му се появиха доста пъпчици по личицето , а тази вечер забелязах че има вече и на гърдичките , представляват червени точици , чудя се от какво ли може да са , да не би да е притоплен , педи каза че може да е от гушкане и целуване ... това добре за бузките , но за гърдичките  newsm78

# 107
Здравейте,

някой да поправи - моята Моника е родена на 08. Май,не на 15 Simple Smile

Мерси  Hug

# 108
Честито за преместването Simple Smile

Относто това : "Не носете бебето,за да не свиква на ръце" според мен са пълни глупости. Като реве как да не го вземеш бебото? Та нали ти го успокояваш..... изчакваш 1 минутка и ако не се успокои само го взимаш Simple Smile

Райче, и ние сме така-споко. Из морската градина като съм сама с беба не ми е скучно....нося я и бутам с 1 ръка количката  Confused

По цял ден се дундуркаме...вчера беше будна от 08.30 доооооо 20.00 ч. Wink Питате ли ме как ми е било?! Simple Smile Останах без ръце Simple Smile Ама кво пък Simple Smile Най-обича да спим двечките гушнати като ръката ми задължително е под главата й Wink Оставя ли я в пълно легнало веднага рев Simple Smile
Днес я сложих в кенгуру,но май не й хареса.
Все още акаме с термометъра. Всеки ден я изаквам, не я щадя-нищо й няма,а и се чувства добре. Не съм съгласна с това,че привиквали към това изхождане с терм. Майка ми всеки ден ме е изхождала като съм била бебе и нищо такова не ми се е случило. Когато стомахчето се регулира всичко ще е ок.

Наистина мн.бързо растат Simple Smile Гледам ританките й умаляват Simple Smile Иф... не мога да й се нагледам значиии Simple Smile Виждам мигличките й пораснаха, косичката също.. Simple Smile Всеки ден откривам,че прави нови и нови неща,нейни си там Simple Smile И само как ми се усмихва,когато успее да ме фокусира. Вече вижда доста добре щом се смее на играчките над леглото си Simple Smile
Забелязали ли сте кога ви се усмихват най-често бебчетата? Моника се усмихва най-много сутрин след хранене ,ама ги раздава ви казвам 1 след друга усмивките Simple Smile

В неделя ще каня приятелки на бебе, нямам търпение да я видят-та нали е моята гордост!!! Simple Smile

Hug на всички Simple Smile

# 109

??Един въпрос , от снощи на Юли му се появиха доста пъпчици по личицето , а тази вечер забелязах че има вече и на гърдичките , представляват червени точици , чудя се от какво ли може да са , да не би да е притоплен , педи каза че може да е от гушкане и целуване ... това добре за бузките , но за гърдичките  newsm78
Елица и тя тази сутрин ми беше така -  поразсъблякох я, закарах я в другата стая(където не пече сутрин) и след 5 мин тена и беше нормален, успокои се детенцето и даже заспа . . явно я бях претоплила..

Аз да ви питам..задавят ли се вашите бебоци, че днес ми изкара ангелите моята душица..

След малко ще се храним и се надявам на една спокойна нощ..

# 110
Да сте живи и здрави тия, дето пиете кафе. Аз досега не си позволявах, все си мислех, че ще навредя на бебето, ама сега като видях, че повечето от вас пият, от утре и аз ще включа едно дългичко с много мляко за събуждане  smile3508

Аз пък съм ограничила най-вече плодовете - ям само ябълки и банани. Два дена ядох диня, ама си внуших, че малкият много пишка от нея и я спрях. Някоя от вас хапва ли си и дали има наблюдения върху количеството урина на бебето?  smile3506   Толкова много го чаках този плод и направо ми е грехота, че не мога да го ям сега (дано все пак да мога).

Да ви споделя за моите хормони и промяната на вкуса към храната - нали си спомняте, че се скъсвах да ям лимони, докато бях бременна. По 1 кило омитах на ден и ми бяха страшно сладки. Сега едва хапвам по 1-2 резенчета,вече дори съвсем престанах. Купя си лимони, хапна малко и ги изхвърля, адски ми киселеят  smile3502  Хормоните наистина са си голямо нещо май, а...А сладко не е преставало да ми се яде - и като бях бременна, и сега, но като че ли малко по-малко сега си хапвам...

somebody, нашето пъпче кървя по мъничко около 2 седмици, така че не се притеснявай. Почистваш ли го редовно и качествено, изведнъж кръвчицата ще спре. Нашето вече е идеално чисто, дезинфекцирам го от днес само със спирт, спряхме и пудричката  newsm10

Видях, че сте писали за мазането на главата на бебето - в крайна сметка трябва ли да се мажа с някакво бебешко олио след баня или не?  newsm09 Аз от миналата седмица, откакто видях, че somebody мажат тяхната девойка, също започнах да мажа, ама ако не е хубаво - да спра навреме...

Феникс, още преди малко щях да ти казвам, ама забравих - направо ме разбиваш как успяваш да се справяш съвсем сама с 3-мата юнака, че и време за компютъра да отделиш  newsm20 Евала, дано и аз стана така оправна като теб, че засега хич не съм, а съм само с едно бебе   Hands Clap

Mayflower, ох, и аз днес въздишах по кооперациите около парка. Сигурно е супер да имаш апартамент точно там. Аз дори не бих имала претенции дали ще е ново жилище или стара сграда, стига да се намира в този район. Само че сигурно цените са космически. Пожелавам ти скоро да ми станеш съседка  newsm17

Благодаря за отговорите за лекарството. Утре ще го купя, няма да го мъча малкия с тая сода. Надявам се, че мазилото поне ще му е вкусно, щом е за бебета, предполагам, че са го направили такова.

Лека нощ от нас. Малкият днес си спинка почти цял ден блажено. Разходката явно му се отразява супер, защото дори и като го събличахме за банята и като го изкарахме от ваничката, не плака  newsm47  

# 111
Mindi ние получихме такова зачервяване на 2ден след като се прибрахме от болницата(в болницата бяха облечени с ританки и блузки с дълъг ръкав)обадих се на педи и тя точно това каза че е от затопляне от тогава сме само по боди за няколко дни изчезна всичко, но е хубаво пак да направиш и една консултация.
Ние снощи пропуснахме едно хранене малата спинка цели 5 часа Grinning, но през деня беше в стихията си цял ден плака ама както тя си знае чуваха ни до 1 ет а ние сме на7 Joy
Да питам как се справяте с горещините ние се разнасяме от стая в стая но не помага много
Дени също не харесва люлки и шезлонги докато я сложим и надава вик Joy

# 112
Добро утро!

Към момичетата, които слагат снимките на първа страница- може ли да добавите снимката на Симона, преди я имаше преди, а сега липсва?!

Тази бременност, а пък и раждането ме отказаха от доста вредни навици, наред с това че, се превърнах във върл непушач, вече не ми се пие и кафе. Сега залитам по чайовете, а преди освен ако не бях много болна не близвах такова нещо. Определено се стремя и към доста здравословно хранене. Абе, с две думи сбърках се.  Whistling

Някой питаше за пъпа- нормално е да кърви известно време след като падне.  Peace
за мазането на главата - правило се е преди, от доста време го отричат;

lionka.bonbonka, честито бебенце!  Heart Eyes

А това време направо мекара дасе чувствам така  smile3515 smile3516 smile3511

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 09:12 от Франческа Салиери

# 113
Здравейте момичета!
Включвам се да честитя на всички успешния завършек на месец юни и да ви пожелая всичко най-хубаво с прекрасните ви дечица  bouquet! На още очакващите пожелавам спорни последни дни и лек завършек на бременността!  bouquet
Не знам дали е ставало дума за социалното осигуряване и детските, но понеже миналия път не знаех за какво става дума и се забавих с подаването на документите и съответно изгубих пари един вид. Мисълта ми е да отидете и да си подадете документи, защото това са си пари за децата ви, а не ви се трупат Naughty. Съответно и за еднократната помощ също Peace
Желая ви прекрасно лято!
И да помоля модераторите да ни включат на първа страница на родените- Елена, родена на 16-ти юни, 3,350кг., 50см., с термин 13-ти. Предварително благодаря! Praynig
И да попитам майките, които са се сблъсквали с проблема запек, какво са правили по въпроса! newsm78

# 114
Здравейте.
Иде ми да се разрева вече Sad От 6:20ч сме на гърда, малко в леглото, пак на гърда...и т.н. и не ще да заспи. /какво да правя? Явно много бавно сучем, защото не може да изпразни и двете гърди още.

# 115
  • София
Здравейте.
Иде ми да се разрева вече Sad От 6:20ч сме на гърда, малко в леглото, пак на гърда...и т.н. и не ще да заспи. /какво да правя? Явно много бавно сучем, защото не може да изпразни и двете гърди още.
сигурна ли си, че не я мъчат колики и просто си седи за успокоение? Затова и може да не заспива и не суче ефективно, защото на практика се успокоява така.
И аз откарах час и половина призори в разнасяне пак.

Забелязвали ли сте бебетата да се успокояват от течаща вода? На Марти сешуара не му действа, но чуе ли течаща вода и започва да се унася.

# 116

А за Токуда, не се заяждам, просто ми прави впечатление,  уж са много добри , пък нещо ми се виждат доста остарели методите -
- мазане на главата
- вода със захар
- прехвалване на Фризо / все си мисля , че е едно от най-обикновените млека/.

Гъди, и аз много го харесвам този парк, не знам преди какъв е бил. Даже съм си харесала едно апартаментче , където гледа точно в парка, но май няма да е скоро  Wink.

Не че и аз се заяждам, но ми омръзна от мнения, в които се коментират и критикуват частните болници и техните методи. Защо веднъж никой не изкоментира практиките в Майчин дом, Тина Киркова или Окръжна болница, то е ясно че там методите са същите като преди 30 години, отново казвам не се заяждам майка ми ме е раждала в Майчин дом преди 28 г. като бяхме с нея на Отворените врати там, тя самата сподели, че НЕ вижда разлика от времето, когато тя е раждала по отношение на методите и практиките им.
А сега по същество:
-за мазането на главата- остарял метод е да се маже със свинска маз за сгъстяване на косата, но какво му е остарялото да се намаже, още повече че бебешката кожа се сменя и бели, или е по-добре да се остави в естествен вид без да се подпомогне с козметика?
-вода със захар- ОК не е модерно бебетата да пият вода, но нашето поколение е отгледано точно с вода със захар и повлияло ли е отрицателно ? Бебетата имат нужда от хидратация, а като с добави захар във водата хем им е по-вкусна, хем си набавят и захар...
-относно фризото- не съм чула да го прехвалват фризото в Токуда, това че го препоръчват като добавка не означава прехвалване. ако трябва да сме точни са подръжници на кърменето и естественото хранене.

А относно еднократната помощ за раждане:
-подава се молба по образец в социални грижи;
-прилага се удостворение за банкова сметка;
-удостоверение за семейно положение -взима се при получване акта за раждане;
-удостоверение за родствени връзки-също се взима при получаване акта за раждане и заа двата документа се плаща такса/;
-акт за раждане оригинал и копие;

Оригинала на акта за раждане може да се получи след 7 дни за всички лица и 10 дни за самоосигуряващите се. Помощта се изплаща след 20 число на месеца, т.е. ако сега се подадат документите след 20 юли.

# 117
Petq, може и коликите да са наистина  ooooh! Понеже по-рано като започнаха се късаше да реве, а сега с чайчета е по-спокойна и реших, че няма проблеми. Приспах я на корема си, да видим докога ще спи...

До колко време след раждането можем да си потърсим еднократната помощ?

# 118
Гъди, на мен Дактарина ми го предписа педито, ама като четох разни теми за млечницата или соор във форума всички казват, че се лекува с Дактарин. А Флуконазола аз си го предписах като прочетох в Книга за кърменето на Хана Лотроп как се лекува млечница. Той може да се пие по време на кърмене - еднократно. И вече проблем с гъбичките нямаме, включително и зърната не ми са розови.

# 119
Добро утро,

Вчера на прегледа питах за секса и кога може, т.к. се притеснявах как стои въпроса с операцията ... При нормално родилите е ясно - спрат ли лохиите няма проблем ... оказа се и при секцио е така .. дори казаха, че ако сме примряли за секс няма проблем с презерватив ... но при положение, че толкова сме чакали седмица -две все ще издържим Simple Smile

Средата на август ще ходя да ми взимат цитонамзка и секрети и пак контрола на операцията.

Бучката, за която ви бях питала казаха да й налагам компрес риванол по 3-4 пъти на ден за по час и след седмица пак ще ходя да я видят ... Дано се махне, че ми е малко притеснено да не би да се окаже, че е нещо друго.

Fantazia дано да е само днес така .. да не би да е тази криза на растежа ... и ние имахме такъв ден, но пък тогава ми изглеждаха празни гърдите и че няма какво да яде особено от лявата ... висеше по час и нещо на хранене на нея ... Нека и майките с опит да кажат, но стискам палци да не се повтаря повече Simple Smile

За еднократната помощ четох, че може до 3 годишна възраст, но аз не бих експериментирала, и ще се пробвам още тази седмица да подам докумнтите. Стига да разбера къде са районните социални грижи за Дианабад Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 10:42 от mgamisheva

Общи условия

Активация на акаунт