ЮНСКИТЕ мами сияят, в "Родени" вече се появяват!!!Тема № 82

• 11 438
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте мами!

Днес ходихме пак на консултация и да сложат ваксината на Марти и познайте, за 15 дни е качил 630гр и е порастнал с 4 сантиметра, т.е за месец и половина от раждането е качил общо 2100кг и е порастнал с 7 см. Педиатърката беше така  Shocked

Франчи, за мен храните не винаги са причина за коликите. И друг път съм казвала, че заради много силните колики на Габи, ни пратиха на гастроентеролог, която ме сложи на такава диета, че направо гладувах. Ами коликите не намаляха, просто с времето отшумяха и това е. И сега се наблюдавам и след като съм яла уж негазообразуващи храни, Марти се скъсва от колики.

за плача на бебетата, мъжа ми много се изнервя и се кара на бебето някой път, при което аз направо откачам. Като знам, колко много ги боли, а едвам душа носят, не мога да си позволя да се сърдя и карам на бебето. Не че и аз не откачам, хем не спя нощем и много често се разнасяме в кухнята, за да не будим таткото и каката, вечер пак с часове........
Надявам се скоро да поотшумят нещата. Класическата хомеопатия за сега също не дава ефект и май само търпение му е майката.

за свикването наистина няма как от сега да свикнат, но все пак до скоро бебчетата са били в мама и се успокояват гушнати, а като ги боли нещо е нормално да плачат за гушкане. Аз Габи съм я разнасяла много, заради колики, после зъби, пос;ле като транспортно средство като не можеше да пълзи. В момента, в който пропълзя, отиваше сама в другата стая да си играе и съм я гушкала само като е разстроена.

# 91
nana7504, Франчи, ама това лекарство може ли без лекарско предписание, да не взема да сгафя нещо? Без рецепта продават ли го? Флуконазолът безвреден ли е, мога ли сам да си го препдиша?

Франчи, мерси за инфото за документите  Heart Eyes

Феникс,, да, за същия парк говоря  smile3521 Видя ми се доста голям, дори се учудих, защото не се бях разхождала в него и също си мислех, че е като градинка. Ама днес направо се ококорих, като видях за какъв мащаб става дума  Shocked    Много е як, съжалявам, че досега не бях ходила в него...

# 92
Eто ме и мен в новата темичка  Grinning.

Нашето педи каза , че всичко мога да си хапвам, да изключвам газирано , чесън , люто и май само  това. Ям почти всеки ден по един шоколад, не съм имала такъв глад за сладко никога  Rolling Eyes и да чукна на дърво Нора май няма колики , дано така продължава. Но явно наистина не е толкова до това какво сме яли.

Петя, с какво го храниш туй дете  Wink.

somebody , и на мен много ми похвалиха Лактаната майките и вчера питах лекарката. Каза че е хубаво, но пак има деца , които се запичат и от него, но да пробваме. Аз сега давам само вечер добавка , та като свърша НАН - а ще взема да го видим.

А за Токуда, не се заяждам, просто ми прави впечатление,  уж са много добри , пък нещо ми се виждат доста остарели методите -
- мазане на главата
- вода със захар
- прехвалване на Фризо / все си мисля , че е едно от най-обикновените млека/.

Утре ще отида и аз за Акта за раждане, дано е готов .

Гъди, и аз много го харесвам този парк, не знам преди какъв е бил. Даже съм си харесала едно апартаментче , където гледа точно в парка, но май няма да е скоро  Wink.

# 93
Та питането ми е какво освен популярните "вредни" храни сте ограничили?
С изключение на боб, леща, грах, праскови и малини - всичко друго си ям, пия сутрин след кърмене по 1 еспресо, понякога следобед пия по едно слабо кафе с мляко. Даже и люто Кентъки ядох миналата седмица, и на Девин газираната вода пия...  Mr. Green С две думи почти не се ограничавам, давам Инфакол само вечер като се присетя. Колики Боян има от 2-3 дни надвечер и не много силни - приплаква много жално, присвива крака и ръце, зора е докато пръцне Grinning. Успокоява се с носене на ръце и много сукане - капките ги давам за успокоение на мъжа ми, не намирам някаква разлика с тях или без тях.  

# 94
Хехе,сега се замислих за едно нещо и да ви питам-  като сте пробвали наведнъж няколко метода за намаляване на коликите и коликите наистина намалеят,как разбирате кое от всичко приложено е подействало?

Мейфлауър,по принцип и аз останах учудена от остарелите практики на Токуда,но както и да е,не ми е работа да ги коментирам...у нас като цяло има още много хляб да се изяде,докато започнат да се спазват разпоредбите на СЗО.Мислех поне в частните и хвалени болници да са по в час с нещата,ама нъц:roll:

# 95
  • Ловеч

Ох така като прочетох за яденето,сега ще седна на масата и така ще се наям че чак да повръщам Crossing Arms
Аз не ям нищо бе хора,това не трябвало,онова не трябвало,пък сега като прочетох как си хапвате направо онемях..Май прекалено много се връзвам и вярвам на всякакви глупости,то баба ми едно време все диети е пазела...

SheIsInLove,честито бебче..
Петя браво на вас,супер си наддавате..

Иначе днес ни беше първата разходка,за 2 часа,не спа през цялото време,но си кротуваше...

# 96
Мерси за отговорите за храненето.

Без никой да се обижда, но и на мен ми се струва, че там действат с доста остарели методи.  Peace

SheIsInLove, честито бебче!

# 97
За ограничаването на храните заради коликите - аз не ограничавам нищо. До сега не е имал колики да чукна на дърво, а вече е на 26 дни. Яла съм и люто и шоколад и кафе пия сутрин от време на време, праскови ям .. общо взето каквото ми се яде. Според мен по скоро е по-рядко срещано бебето да се влияе от това какво е яла майката. Разбира се все пак го следя, ако се появят колики или се обрине или нещо подобно ще върна лентата назад и ще си спомня какво съм яла, но иначе за сега не смятам да ограничавам.
Първите дни без баба си поръчахме KFC и с такъв страх го ядох тогава. На следващия ден нямаше никакви проблеми детето и реших, че пробвам да ям каквото ми се яде пък каквото сабя покаже. Simple Smile

А относно глада за сладко ... лелеее  при мен е ужасно, на ден по един шоколад и аз ... а преди да забременея въобще не ядях сладко. Дори се притеснявам дали не съм се пристрастила. Вчера си правих експеримент. Опитах се да не ям сладко ... цял ден само си мислех за шоколад и накрая вечерта казах на приятеля ми да ми купи един и го изядох на един дъх ... преди малко унищожих още половин ...

SheIsInLove честита ти радост!!! Само прекрасни моменти с малката душица ти пожелавам Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 20:15 от mgamisheva

# 98
Здравейте , добре дошли в родени !Аз съм от априлките.Да са ви живи и здрави бебчетата !Много да са послушни и по- малко да реват  Wink
Искам да включите моята приятелка /Ако може де/ към вашия списък-lionka.bonbonka  от Стамболийски  .Роди на 9  юни една прекрасна  дъщеря ,здрава и красива .Казва се Галена  ,тежеше 2950 грама и висока 50 см . Да й е жива и здрава ! Пиша ви защото тя явно няма как да ви съобщи  Rolling Eyes  Вече трябва да е с различни мерки , но това са подробности ...
 Hug Hug Hug Hug
Гушкаите си бебоците и за друго не мислете !

# 99
SheIsInLove,честито бебче, да ви е живо и здраво!!!
Петя браво за наддаването на Марти, ето доказателство, че размера на гърдите и "запасите" на майката не са от значение, важно е желанието да се кърми и честото сукане от бебчо, а организма си знае работата...
За ограничаването на храните заради коликите - аз също не ограничавам нищо, само прясното мляко и кофеиновото кафе. Яла съм и люто и шоколад и торти/естествено по малко обаче/ и безкофеиново кафе пия, праскови, кайсии, малини, ягоди, череши .. общо взето всичко каквото ми се яде. Според мен коликите просто трябва да се израстат т.е. да станат бебетата на по 3мес. и едва ли се влияят толкова от това какво е яла майката. Иначе и аз прочетох противоречиви статии и според мен по-вярно е това, че съставът на кърмата е изключително сложен и се изработва от организма специално за нуждите на бебчето и сравнително малко се влияе от консумираната храна и стомашното съдържание...
А относно глада за сладко и при мен се появи, хем през цялата бременност не съм яла сладко. Embarassed
Благодарим за топлото посрещане в "Родени" на всички момичета които се включиха, само хубави моменти пожелаваме и на вас! Hug
Фреш и аз имах моменти когато мислех, че ще съм вечно бременна, но сега вече ми липсва коремчето и постоянната близост с бебчо. Съвсем скоро и ти ще го гушкаш, а до тогава защо пък да не се включваш, споделяй притесненията си с нас, нали сме тук за да се подкрепяме, пак се включвай, да знаем че сте добре с бебчо и да не ви мислим... Hug
Честито бебче на lionka.bonbonka, очакваме я да се включи!

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 21:59 от vanny_76

# 100
  • Плевен
Честита дъщеричка на lionka.bonbonka, да и е жива и здрава малката принцеска!

Гъди, дактарина се купува без рецепта, препоръчвам ти го  и не мога да си представя, че ще умориш гъбички само със сода. За мед въобще не бих дала...

Ох, храната ми е проблем - от много неща се ограничавам, а като ми се яде много само си опитвам - шоколад, праскови. Кафе пия по едно 3 в 1, въпреки, че съм съгласна с Феникс че е химия и е по-добре нормално кафе да се пие май. Бобове, леша, грах, царевица въобще не си позволявам.
Обаче онзи ден ви казах с черния пипер в кюфтета на скара как се сбърка от плач Преси, а сега е спокоен и няма и помен от колики. Та явно храната ни оказва влияние малко или много.

Благодарим за топлото посрещане на всички момичета! Много приятно се изненадах, като започнаха да ни поздравяват с "Добре дошли" И на вас мили момичета желаем много здраве и щастливи мигове с малките слънчица!

# 101
На мен този път не ми липсва бременността.След като родих Ясен,обаче,депресията ми изби в посока да искам да съм си вечно бременна,а бебето никога да не се е раждало...ревах си над бременните снимки и дрехи,а като се чета и кви съм ги нищила в дневника оттогава,сега ме напушва голям смях.Ама тогава си беше страдание,де.
А,да-водете си дневник за майчините вълнения,много е готино след години да прочетеш какво е било,а и със следващи деца е от помощ,понеже много бързо се забравят някои неща.

Относно храненето,аз съм си казвала и преди,че не се ограничавам,даже съвсем си развалих по принцип здравословното хранене...но аз,срам -несрам,потушавам стреса с гастрономически изкушения...в последно време ям по една голяма кутия сладолед всеки ден Embarassed

ПУПУПУПУ,не смея да се зарадвам още,но май Инфаколът действа.След последното кърмене заспаха, -Фреди Меркюри им пя приспивните песни,-а те винаги плачкаха по това време.Ох,дано е така и занапред Praynig

Сега чакаме всички софийски бебенца да са тръгнали по разходки,а майките им да са влезли в някакъв ритъм,и уговаряме юнска бебешка среща,нали?Нямам търпение!

# 102
Колко време след падането на пъпчето е нормално да кърви, нашето още зацапва всеки път на памперса/вече минаха 8 дена, откато падна/, чудя се дали да не отидем да ни го видят утре??!!

# 103
somebody-на Боян пъпчето пускаше по малко кръв три дни след падането.

# 104
radost_mk, готово!  Peace Благодаря ти за посрещането и за благата вест.
SheIsInLove, би ли написала повече за бебето си, за да ви запишем на първа страница.

Ние с Алекс сме добре. Разхождаме се вече всеки ден (по-точно - всяка вечер) по 2-3 часа, през нощта пак се буди по 2 пъти да суче, но определено е по-добре от миналите нощи. Не знам колко е порастнал, но вчера установихме, че едното боди вече не му става.  Laughing Продължавам само да го кърмя, на поискване. Във вторник сме на първа консултация и ми е много интересно колко е качило момчето ми. А в петък аз съм на преглед.
За храната - ям доста плодове - череши, диня, пъпеш, банани, ябълки, опитах и по 1-2 кайсии и праскова, сурови ядки, сладолед, сок от ябълка, а шоколад като ми се прияде, си взимам бял; сутрин - 2 пръста кафе с 2 пръста мляко. Бобови много обичам, но не съм си готвила, откакто съм родила, а люто по принцип не ям. Засега не забелязвам някаква храна да влияе върху Алекс.
За секса - пас съм още по този въпрос. Лохиите ми значително намаляха към 15тия ден, но все още ми цапа по малко от време на време. Чакам да мине прегледа вдругиден, да видим Докторът какво ще каже.

Ани, поздравления за списанието! И с Преслав да взимаш много награди!
Софийски мами, благородно ви завиждам за срещата.  Hug Хайде, събирайте се и качвайте снимки да ви се порадваме!

Общи условия

Активация на акаунт