ЮНСКИТЕ мами сияят, в "Родени" вече се появяват!!!Тема № 82

• 11 448
  • 303
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте
Честито преместване в родени,но аз още не съм родила Sad
Днес ходих на запис на тонове,лекарят ми чак сега ме прегледа за разкритие и каза че нямам никакво още
и шийката не била готова още за раждане Sad.Каза че ще изчакаме още няколко дни и ще се ориентираме към секцио

Аз наистина ще си родя последна.maiamiiii не е писала от вчера.Стискам и  палци
Това е от мен няма да се включвам докато не родя,само ще ви чета ,защото нямам мнение по въпросите който коментирате Simple Smile

# 76
Фреш, не се отчайвай, още малко остана, а не си струва да прекараш последните метри до финала в тъга и без усмивка.Наслаждавай се на наистин най-прекрасния период от живота ти  Peace Много е хубаво да си бременна  Flutter

# 77
Аз "тръпна в очакване да дойде свекито", като знам ,че ще почне да мачка Андреа и да я лигави и да и говори лигаво, направо се изприщвам, звъни ми преди малко и ме пита, ти кога ще ходиш до общината за удостоверението за раждане, за да я гледам, не пита, мога ли да дойда да ти помогна с нещо, а да я гледала ,аз и сама си я гледам добре и си върша работата Rolling EyesНезнам, как ще спасявам Андреа от нея  за в бъдеще  Mr. Green

Към мацките с нормално раждане да ви се струва ,че сте се разширили в таза, след раждането, аз наистина съм се разширила, пък хем съм отслабнала на кила, ама дрехите дето ги носих, като бременна са ми доста по-тесни в ханша, пък иначе са ми се поосвободили крачолите??!!

И още нещо възможно ли е да не ми е хубава кърмата  и затова малката да я повръща, въпреки, че си се орига  - и то повръща, докато спи??? newsm78

Anyto изшпионирах те, видах ти публикувана снимка в списание  9 месеца в един конкурс, дето си участвала!! Heart Eyes  Успех!  Peace

Феникс виждаш ли как хубаво действа музиката на мъничетата ни??!!!! Hug Heart Eyes

Fresh, стискай зъби още малко ти остана, няма къде повече да бяга по тъч линията твоя юнак!! Hug Peace

# 78
Somebody и аз много съм се разширила в таза, изобщо структурата ми много се промени след раждането, изключвам килограмите.
А за музиката и бебчовци, още докато ми бяха в корема и като се бунтуваха много, им пеех или си пусках силно музката и много се успокояваха!Сега пеещи играчки рядко им действат, но като им пусна ЗиРок настава мир!  Laughing

# 79
и аз се местя при вас...вчера се роди бебето...големи мъки..добре че мина Simple Smile

# 80
Хехе,музикални бебчета Heart Eyes

Ди,и моите рокаджии ще излязат.Слава богу,защото батко им се кефи на индийска музика ooooh!

На мен не ми се е разширил повече тазът след раждането-даже се стеснява,вече влизам лека-полека в старите дънки,чифт по чифт Mr. Green

А somebody,няма как да не ти е хубава кърмата,просто си връщат бебенцата по малко в първите месеци.

SheIsInLove,честито,пиши малко повече подробности,де! Grinning

# 81
  • Плевен
somebody, да аз щях да се похваля, но още не съм я видяла, само вчера ни казаха. сега чакам да ми донесат списанието. Аз с Андреа съм участвала в много конкурси в детските списания и много пъти ни публикуват и печелим награди  Simple Smile
Като гледам колко са ни прекрасни всички юнчета, ако участваме всички, ще оберем всички награди от конкурсите  Grinning

А за повръщането хич не се притеснявай, нормално е, нищо и няма на кърмата ти  Peace

Фреш, малко остана, с теб сме, дръж се още малко.

SheIsInLove, честито бебче, но да, разкажи повече!

# 82
Днес бяхме на консултация - Боян е качил за 1 месец 1.200 кг и 4 см - вече е 4.300 кг., 53 см.
Ваксини засега няма да му слагам, пишлето каза да не пипам - само хигиена добра, вит.Д също да не давам. Минахме и през ортопеда - и там всичко е наред.
Каката е на гости 4-5 дни при баба си в Добрич и направо сме като младоженци с мъжа ми - само с 1 дете  Grinning.

# 83
somebody, няма такова нещо като нехубава кърма, може да има странен за бебето, ако например си яла чесън, лук или пък да не иска въобще да я пие, ако си яла люто, но да е некачествена и за това да повръща такъм филм няма.  Peace
Нормално е ханшът да се е поразширил след раждането. След първото раждане носех месец след това всичките тесни поли, панталони и дънки. За пълното възстановяване на организма след раждането са нужни две години.

Определено сама с двете деца ми е най-добре. Справям се 300 пъти по-бързо и лесно и не се изнервям от мотаещи се вкъщи индивиди, които само зяпат сериали.  ooooh!
Днес преди обяд ходих да взема акта за раждане на Симона и даже смогнах да си подам и документите за еднократна помощ.

# 84
  • Сред лисици
Ето ме и мен в "родени" ! Да ни е честито преместването! Grinning
Anelia и the1, чак сега прочетох историите ви и просто нямам думи  Hug! Поплаках си и само искам да ви кажа, че искрено ви се възхищавам за куража и силата да се справяте с всичко! На фона на споделеното от вас, мисля, че ако се оплача от нещо съм чисто и просто една лигла. Хич не се гордея със себе си като ме обземе непреодолимо желание да мрънкам за щяло и нещяло.
Относно кърменето и аз все тъна в подозрения стига ли и кърмата на бебка или не и стига. Добре, че имаме електронна везна в къщи и така се убеждавам, че поне засега нещата са ОК. Аз се притеснявам, че нямам никакви "запаси" тлъстинки по себе си и кърмата ми ще спре. От болницата излязох 51кг, а забременях 50кг. Не знам докога ще мога да изхранвам Бела само с кърма. Опитвам се да се храня добре и здравославно, но нямам кой знае какъв апетит.
С коликите ние се борим с капки Саб симплекс. Все още не съм сигурна помагат ли. Иначе в носенето на ръце и лекото притискане и затопляне на коремчето е спасението.
И нашата кака е на ясла. И за мен е невъзможно да се справя и с двете деца, особено навън. Александра ходи с желание при децата, харесва и там и единственото ме притеснение е да не се разболее  Praynig. Засега не ревнува от сестричката си. Радва и се, опитва се да и обяснява някои нейни си неща, да и пее и да я храни с фъстъци  Mr. Green

# 85
Франчи, какви документи са нужни за еднократната помощ, че утре и аз ще ходя да ги подавам и се логнах най-вече, за да попитам за тях? А за акта за раждане какво също тябва да нося - преполагам, че само лична карта, защото не се сещам за друг документ, който да имам  newsm78

Да ви се похваля - дес си направихме първата истинска дълга разходка  newsm68  Първо ходихме до педиатърката да го измерим - от миналата седмица Боян е качил 200 гр. и е пораснал с 1,5 см. Голямо човече си стана. Всичко си му е идеално (да чукам на дърво), докторката много му се радва. Единственото кофти е, че има гъбички в устичката и сега ще го лекуваме със сода и мед (доки така каза, а и на сумати места в нета намерих тази рецепта). Но определено са доста по-малко от предните дни  newsm10Явно е от адаптето - днес сме само на кърма пак и езичето му е доста по-розово Simple Smile

След прегледа ходихме до парка на Гео МИлев - разкошен е. Аз досега не се бях рахождала в него, но просто останах очарована. Южният парк пасти да яде с всичката му лудница - нашият парк си е един спокойничък и най=важното - на 15 мин. пеша с количката. А бутането й си е истински фитнес, май бързо ще влезна във форма с повечко разходки  newsm47  А малкият спа като къпан през цялто време, други си е на чист въдух, я...

Фрешче, спокич, и твоето бебче ще се роди. Наистина, както са те посъветвали другите мами, наслаждавай се на последните мигове бременност  Hug  

# 86
Гъди, за актът за раждане носех двете лични карти и там си попълних формуляр за семейно положение/родствени връзки- от колко члена се състой семейството ми, колко деца имам, омъжена ли съм. Взех си го веднага, защото платих експресна услуга 10 лв., бързата е за 3 дни -7,50 лв. е обикновена за 7 дни 5 лв.
За несемейни мисля, че се носи и фотокопие на декларацията за припознаване на детето.
След това с актът за раждане и документът за родствена връзка отидох в дирекция Соц. подпомагане и там попълних формуляр за еднократна помощ, две декларации- една от мое име и една от името на Иво, както и дадох оригиналния акт за раждане. Та това е...
Ааа, направи си повече фотокопия, защото актът ще ти го върнат след месец.
И браво на Боян!

А Гъди, Нана е права. Вземи си Дактарин и мажи устата на малкия с него. Медът е наистина силен алерген и не се препоръчва на деца до 3 годишна възраст.

Фрея, това за запасите тлъстинки за първи път го чувам.  newsm78 Кърмих Кати година, а след изписването от болницата бях - 2 кг. от преди забременяването. До края на първата година след раждането бях още - 2,5 кг. Сега също не съм от тези със "запасите", а кърма /да чукна на дърво/ имам в изобилие, а Симона е качила 600 гр. за 8 дни.

Все забравям да ви споделя моя превантивен лек против колики- правя си чай Бебезан /чаят е български на пакетчета/ и го пия през деня вместо вода, като от няколко дни го смесвам с чай за кърмачки. И двата чая имат доста еднакви съставки. Чаят за кърмачки, който съм взела е някакъв австрийски Teekanee и съдържа маточина, коприва, резене, лимонена трева, анасон, лавандула и кимион, а Бебезан-а е от лайка, мента и резене. Също така на обяд и преди последното вечерно кърмене давам Еспумизан.
А да и аз като Нана, давам на Симона 3х1 чаена лъжичка от чая.

Въпрос към кърмещите майки
: Много се притеснявам какво ям и дали това няма да допринесе за образуване на колики. Четох доста за това кой храни са "вредни" и кой не и на много места срещнах противоречива информация, ето два примера:
http://missby.wordpress.com/2008/01/26/bf-food/
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=128
Та питането ми е какво освен популярните "вредни" храни сте ограничили?

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 17:57 от Франческа Салиери

# 87
Гъди, за гъбичките си вземи гелче Дактарин. На Ицко му изчезнаха за нула време, а по препоръка на Анито май, аз си мазах и зърната. За всеки случай пих и един Флуконазол да се изчистя вътрешно. И аз знам, че меда е силен алерген.
Франчи, и аз варя Бебезан, но освен че го пия, давам и 3 пъти по лъжичка на Ицко. А за кърма пия от българския лактогонен.

# 88
Гъди,кой парк в Гео Милев душа,този над църквата ли...той беше много хубав едно време,а сега е сведен до размера на квартална градинка заради проклетото ново строителство Confused

# 89
ами преносих 7 дни и на 8 в болницата.
два дни на окситоцин с ужасни контракции и нула разкритие...и затова най-накрая секцио Sad
четох, че с този окситоцин всички раждат за 3-4 часа..а аз упорита като магаре...
сега се мъча с бебето да почне да суче, ама и то е инат май ...не иска Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт