ЮНСКИТЕ мами сияят, в "Родени" вече се появяват!!!Тема № 82

• 11 429
  • 303
  •   1
Отговори
# 150
temp по всяка вероятност ще изкараш някой от вътрешните конци. Може да се наложи да отидеш да го цепнеш, за да излезне.

и аз на това залагам  Peace мъжът ми така преди 5-6 години му излизаха конците от операцията от апандесит преди 19 години  Shocked Но е добре и друг да то напише  Sunglasses ето и при дари-сари се е получило подобно нещо  Sunglasses е ще се чуя с лекарката си все пак  Sunglasses

гъди - не е задължително да им опада косата, а и как точно ще им опада - пак е строго индивидуално. На Даяна и падаше бавно и методично 6 месеца (и то не напълно), после още толкова за да почне и да расте. На Мишел не се и усетих как за 2 дни падна всичко на темето, а сега вече и нова расте  Peace

# 151
Момичета интересуваме как става записването за детска ясла в София и в яслата и през интернет?Знам само,че за да го приемат на 1.6 год. трябва да подам документите сега,ама как и къде незнам  newsm78Ще съм благодарна на всякаква информация  bouquetСтава въпрос за квартал Надежда.

# 152
Ето ме и мен в родени  Grinning Няма време за писане, ей!

mima1977, не се ли записват от Април за Септември всички?  newsm78

Момичета имам някои въпросчета, че не намерих точни отговори по темите и който може, моля да се включи:
1. Подуха ни се гърдичките, четох на Gydelichkova поста за риванола. Ама как се прави компрес на бебе, на марля ли?! Под бодито ли? Нали ще цапа...
2. За записването при док, той каза да закупя бланка за избор на личен лекар и с акта за раждане да отида на 1 месец като стане. Феникс, Sv., вие направихте ли го това? Какво точно се носи при нашия, че на места пишат различни работи? А здравна книжка да купувам ли?

За коликите давам Био Гайа, и двамата пием чай от копър. Днес си взех и лактогонен чай. Ще пробвам и с Бебезан-а заради Франческа  Hug Много ми се иска да преминем изцяло на кърма, но не му е достатъчно за сега. Ще следвам съвета на Sv. и дано скоро се похваля.

Gydelichkova, парка ни е хубав, ама нали ти казах, че много кучета и колелета има там. И бебета също, де Wink

За операцията, за сега нищо не ми придърпва, но си я усещам основно заради втърдяването на мястото на шева. Предполагам, че скоро ще започне да сърби. Съвсем лесно си се движа навсякъде и по всякакъв начин. Надявам се бързото раздвижване да ми е помогнало за бързо възстановяване. Обаче корема е друг въпрос. Имам си една пихтиеста гъба с грозновати стрии. Направо можеш да гадаеш по тях. Пъпът не се прибра. Нося колан/гащи на Триумф и ще атакувам сергиите идните дни за по-евтини. Не знам как ще се прибере цялата тази кожа, дано организмът си свърши сам работата.

Много съм доволна от сутиена за кърмачки. Купих го от Илиянци за 5лв. Обаче страшен. Мек, памучен, и гърдите ти не текат като реки докато кърмиш. Няма нужда да притискаш по време на кърменето, защото той го прави. Не е прекалено стегнат и няма банели.

А кога може да се прави кола маска след операцията?

# 153
Уф, и аз да седна най-сетне!

Мина ми и последния изпити и вече съм ваканция. Сега остава и държавния през ноември и.......... пей сърце.

И ние вчера бяхме на консултация - 5кг, 53,5 см.

За секс - на мен пък постоянно ми се прави  Embarassed Проблемът е, че килцата са ми в повечко, изпитвам срам да се покажа гола и така не мога да се развихря като хората  Laughing

Гъди, не е задължително да опада косичката. На Елена изобщо не й е падала. При всеки е различно.

Мишел, много ме радват постовете ти. Описваш всичко толкова хубаво, че все едно ви виждам   Grinning Моето дете от вчера прави опити да се усмихва. Кълчи си устенцата много смешно и надава писъци. Е, все още не мога да кажа, че виждам истинска усмивка. Но пък я очквам с огроооооомно нетърпение.

# 154
gmarinova,,

Да, напояваш 2 марлички или памучета с риванол, слагаш ги върху гърдичките на голо, отгоре ако искаш сложи някакъв найлон или бинт, или нещо друго, за да не цапаш дрешката и държиш компреса 1 час  Peace

За записване за лекар ти трябва здравна карта за дете - можеш да го купиш от книжарницата. И при първия преглед, който е бил домашен (предполагам, че вече сте го направили), даваш епикризата на бебето. Мисля, че това беше всичко. Освен това отделно ще ти трябват датите и продължителностите на всичките ти болнични от 45-дневния насам, за да ти изчислят от кога трябва да ти издадт следващия и до оя дата да важи Simple Smile

# 155
Мима, може да се регистрираш още сега в системата, но не може да кандидатстваш за постъпване в ясла тъй като за набор 2009 все още няма обявен прием. Може да кандидатстваш през 2010 г.
Ето това е сайтът на Столична община, в който трябва да направиш регистрацията си, като въведеш твой, на бащата и на детето данни:
http://kg.sofia.bg/?page=manual

Ако кандидатстваш за т.нар. чиста ясла, т.е. детско заведение само за деца от 10 месечна  до 3 годишна възраст, в което няма детска градина, подаваш документите на място при директорката. В Надежда знам че, има две такива самостоятелни ясли. Ако ви приемат в такава ясла това означава, че трябва да кандидатствате за градина като детето навърши 3 години.

# 156
  • София
момичета, кажете повече за парка Гео Милев- има ли площадки за по-големи деца, събота и неделя голяма лудница ли е? и къде може да се паркира? Ние през уикенда няма къде да излезнем, в Борисовата градина е лудница и същото е и с площадката на която ходим през седмицата.

# 157
Петя, мисля, че видях 2 площадки с катерушки за деца, но самите катерушки не бяха кой знае колко много. Но както казах, не успях да обиколя целия парк и може да има още, които не съм видяла. Не знам как е през уикенда, тази събота и неделя ще излезем на разходка и ще пиша после.Но във всички случаи няма да е такава навалица като в Борисовата или в Южния парк. А има и страхотна бирарийка  Party  Нямам търпение да идват почивните дни, за да взема и Жорката на разходката.

gmarinova, вчера не видях кьораво куче в парка, но пък и ние бяхме на ранна следобедна разходка, може би са спали слеобедния си сън тогава. Но те май ги разхождат предимно в частта откъм булеварда, навътре в самия парк сигурно няма толкова много кучета.

Намазах от лекарството едва-едва, Боян така си стискаше инатливо устните, че едва бръкнах с клечката и изобщо не знам къде мазах. Сега ще чакам резултати  Wink

# 158
Момичета здравейте Simple Smile
Ние в момента спинкаме , та успях да се добера до компа за малко Simple Smile
Вече седим след хранене по час и нещо будни но  побне за момента през нощта заспива още на гърдата ми.
Давах му добавка само 2 пъти когато много ми реве за храна а е минал и през 2те гърди и се надявам да не се налага да му давам скоро пак.  Днес купих капки за колики Colief  ама ако помагат ще е добре че цената им е доста солена и ако не помогнат ще е кофти , за момента май все още нямаме ама чакам .

Да ви питам нещо : като го накърмя му давам водичка или глюкоза малко ама понкога като започне да се прозява и виждам беличко на езичето а уж плакнем след всяко ядене , дали са гъбички , защото не е всеки път да остава този налеп.
А и друго : давате ли залъгалки като много реве , защото Стефчо само си смуче ръцете постоянно и само веднъж ми се наложи да му дам

# 159
gmarinova, относно въпроса ти за записване на бебчето при личен лекар, Гъди ти е отговорила вече. Аз само ще добавя и имунизационен паспорт. Ето как ще изглежда тогава "онзи списък" (мисля, че ще е полезен за незаписалите се):
- 1. Акт за раждане;
- 2. Бланка за избор на личен лекар;
- 3. Епикриза на детето (която дават при изписването);
- 4. Здравна карта за дете;
- 5. Имунизационен паспорт.
(4 и 5 се купуват от книжарница или РЕП и струват общо 70ст.)

Аз пък нещо се обърках с това какви пари ми превеждат ... На 11 юни получих SMS, че са ми превели определена сума (каквато очаквах). Днес получавам втори SMS за втора преведа сума, която обаче е ... с 1/3 по-малка от първата преведена сума. Нещо не мога да разбера защо е така, утре ще се обадя на счетоводителите да попитам, че хич не ми харесва втората сума. Confused

Какво ли става с Фреш и Маями? Не са писали скоро, дали няма новинки от тях? Момичета, ако сте тук - пишете, да не ви мислим.  Hug

А за споровете относно методите на гледане - аз се опитвам да разбера мотивите и на двете гледни точки, без да отричам едната или другата (за каквото и да е - даване на вода, мазане с козметики, дохранване и т.н.) и да преценя какво ще е добро за моето дете. Също така, донякъде на принцпа на пробата - ако му е добре само да го кърмя и бута биберона с водата, тогава защо да му давам допълнително вода (примерно)? Малко объркано май го написах, но мисълта ми беше - полезно е да знаем за различните "методи" и да сме запознати с мотивите "за" и "против", а въпрос на личен избор е какво да изберем.  Peace

# 160
Франчи благодаря ти за линка изчерпателния отговор!  bouquet

# 161
Amorevole, Gydelichkova, благодаря за бързите отговори.  Hug

Amorevole, първата сума е за цял месец, втората сума е за следващия, но не цял, защото нали първия болничен е 45 дни общо. Аз така си го обяснявам. След това следва за раждането, месец за месец според датата и оставащите дни.

# 162
Благодаря за отговорите   bouquet
Ние днес направихме първата си разходка-около 4 часа и като се прибрахме-глад, не мога да сваря да меня памперса, та да папкаме Simple Smile Ще видим довечера как ще се мчим пак Simple Smile

Въпрос - От къде се взема болничния по майчинство? От болницата болничният ми е до към края на юли и после...?

# 163
Ние уж тръгнахме на разходка до Южния парк, обаче като ни подпука големия дъжд добре ,че бяхме в колата, та хайде обратно - Андреа много интересно почна да си върти очите и да се ослушва, като чукаха големите капки по покрива на колата!!Много сладко просто Heart Eyes

Купих си и този серум против стрии, някой дали го ползва  да каже дали намалява появилите се  http://family-bg.com/prX_1764.htm, както съобщих в по-ранен  мой пост с ужас днес установих, че имам 4 бройки стрии една до друга  в долната част на корема, все едно днес се появиха,досега ги нямаше Sick До преди седмица ме мислеха за 5-6 месец бременна, а днес вече ме направиха на 4 месец, в една аптека, определено намалявам месеците  Mr. Green

Франчи, оправих ти снимката! Peace

Сега тръгваме пак на разходка към Южния парк дано не ни завали, големи сме ентусиастии Laughing

# 164
  • Варна
ЗДРАСТИ БРАТСТВО! От вчера най-после сме вкъщи, в тази болница лесно се влиза, но трудно се излиза.
Благодаря на всички за пожеланията. Михайлова мноого ти благодаря за СМС-а.
Ще се опитам да наваксам и да се включвам в новия форум.

Общи условия

Активация на акаунт