Отговори
# 165
Това мойто зверче не ме оставя да напиша нищо.
Честито първо зъбче на Лора
Потолкова много теми искам да се включа ама не ме оставят на мира някои хора. Малката Никол установи че може да седи и да подскача на крачетата и сега не ме оставя на мира.
Мноого съм притеснена за седенето вече може ли да ги оставяме за повече време. На всякъде пише 6 месеца, но не вярвам някой да чака до тогава за седенето.
Вие от кога оставяте бебковците да седят?

# 166
  • Ловеч
sia честито зъбче, аз като се сетя че на Криси първото му зъбче как излезе на 11месеца  ooooh!
Зелено човече носи много неща като излиза на разходка/още веднъж благодарности за предоставянето на дъждобрана/. Той Косьо добричък ама за пред хората, снощи пак ядохме на смени с татко му.
Ние след малко ще излизаме, трябват ни батерии за люлката и после сме на кафето.
И на мен не ми е дошъл цикъла още, а кърменето ни е сутрин и вечер/ вече и те с дохранване/. Не смятам още да си взимам тест, но ако продължи да не идва ще го направя, може би има връзка с това че лохиите ми текоха почти 2месеца.
За проходилките - на Косьо му подариха нещо подобно http://www.best.bg/stock.asp?cat_id=908&id=12462 , но с Тигър и Мечо Пух и като се има предвид, че ще прохождат зимата вкъщи ми се струва най-удачната проходилка/с другите е по-лесно, но бебетата се возят с тях/

# 167
Хе, хе имаме си първо зъбче в Мартенския отбор- Честито на Лора и Сиа. Hug
Ние вчера бяхме при педиатърката, за 20 дни сме качили 440 гр. и 2 см., та сега сме 6140 гр. и 63 см.
Относно темата за зхранването мисля, че е много актуална за нас сега и е много ценно да обменим информация, идеи, още повече пък да се изкажат мами, които вече имат и опит в отглеждането на други свои  дечица.
Незнам как е възможно да се отправят такива дребнави и неуместни забележки към хора, които влизат по-рядко може би поради ред причини...е как няма да го правят, като срещат само критични коментари и нелюбезност... защо да прогонваме мами като Дидето, които винаги имат какво смислено да споделят.... newsm78 ooooh! #Cussing out
Ето и една наша любима и смешна снимка на Марти и още няколко семейни:
http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=379662&pid=13246207

# 168
  • София
Лелее, колко много сте писали
Почвам по ред на номерата:

- за закаляването - да си призная честно, въобще не се бях сетила за него  Confused Май ще трябва да разуча и да почнем да правим нещо по въпроса. До колко градуса най-малко се стига?

- от гълъбите мен самата ме е малко страх, и гледам да ги гоня като се навъртат много близо до количката. Но предполагам, че като проходи детето, то само ще ги гони  Mr. Green

- детски песнички знам няколко, за които ме подсетиха баща ми и други разни баба и дядовци, но честно казано някак не ми идва от вътре да му пея, явно ще разчита само на бабите и дядовците:) За четене на глас - пробвах няколко пъти да чета за Мечо Пух, ама той не ми обърна много внимание. А четенето на глас се оказа доста трудно начинание, до сега май не ми се е налагало, някак си изморително ми идва. Но май по-скоро ще си четем, отколкото да си пеем. А от 2 дни "четем" новата шумкаща книжка - тя е с животните от фермата. Аз му ги показвам и се опитвам да издавам звуци като тях. Тошко най- се радва на прасето и на кучето  Crazy

- за проходилките - т.н. уолкер като че ли по- ме привлича като идея. Но не се заричам, като му дойде времето ще видим.

- гумен пъзел и аз мисля да взема, та ще следя темата.

- ръцете на Тошко са постоянно в устата му. Мен това не ме притеснява особено. Само да не си смуче палеца. Биберона за съжаление го отказа. А така хубаво си го смучеше до преди месец-два...

- вчера и аз видях реклама на новите Памперси, та мисля да ги пробвам съвсем скоро, сегашната ни опаковка тъкмо е на привършване.

- за детската стая - при нас се получава така, че не ние ще решим. В сегашната квартира нямам място за креватчето освен в спалнята, а в новия апартамент, няма място за него в спалнята, та директно ще си е в негова си стая. Та времето на отделянето ще се определи по това, кога ще успеем да се преместим. Но така поне ще има само 1 промяна за него. Няма да трябва първо да свиква с новата спалня, пък после да свиква с новата си стая:)

- цикъл и аз нямам още. Но кърмата е почти 50% от храната на Тошко, та най-вероятно е за това.

- за седенето - аз онзи ден питах педи и тя каза, че може да го държа полуседнал в мен, но не и да го подпирам и да го държа насила седнал. Но пък и той още не се е сетил какво е това "седнал" и хич не прави опити сам да се дига. Мързеланко си ми е  ooooh!

Честито зъбче на Лора!

# 169

За пътуването- сетих се, че съм виждала надуваемо столче за хранене, не помня марката.. и надуваема ваничка за къпане на Хане. Peace

каква е таз вани4ка? мож ли да я покажеш, 4е не я намирам в нета?

# 170
Здравейте мамита Hug
Честито зъбче на ЛОРА Hands Clap  tooth

За смученето на пръстите - Алек усилено го прави и обикновено бибата като тапа я изхвърля щом му я сложа. И аз опитвам с махане и казване на "не", но май нищо не се получава. Така или иначе трябва постоянно да седя при него, пръстите постоянно са му в устата. И той се пробва и двете ръце едновремено да си лапне и като види, че не става много се ядосва. От известно време си нацелва и палеца smile3516, аз го вадя веднага, но ефект от това няма - лсед малко пак му е в устата и така звучно го смуче. Моля се да е временно Praynig
За пътуването - ние често пътуваме, но до сега сме ходили само на места, на които имаме осигурени големите работи - при майка ми, при свекърите - те хората са си купили легълца, ванички, хавлийки, комплекчета за леглата и  аз нося само дрешките, козметиката, пелени (ние много ползваме), играчките и количката. И пак като натоварим багажите в колата е такава .
За акането - уф това ни е болна тема - ето сега не е акал вече 4ти ден и май пак с мушкатото ще действаме довечера. Иначе ние вечер се дохранваме и така при нормално състояние имаме поне по 1 наакан памперс на ден-два

Имам едно въпросче - харесах това столче, че има 3 положения на гръбчето. Та въпроса ми е тези столчета до каква възраст стават?. Че ми се иска да мога по-дълго време да го ползваме, пък и нали доста често пътуваме и ни трябва нещо лесно преносимо.

За цикъла - и на мен все още не ми е идвало, ама аз нали все още кърмя...
За проходилка - аз за сега не искам да позвам също, но ще видим дали като дойде момента ще мисля така.
За пъзелите - и аз от едно известно време мисля да купувам, че ми се иска Алек вече на земята да го слагам Simple Smile

Аз снощи ходих в Студентски гради и играх боулинг newsm68 - то било хубаво при мама, че и приятелите са ми тук близо, само минават, взимат ме и отпрашваме на някъде. А и алек има кой да го гледа yes

# 171
беба, не са лоши гумените пъзели, но имай предвид, че тези с малки елементи са много непрактични: първо- детето постоянно пъха в устата привлекателните шарени нещица и второ- много лесно се губят и килимчето остава с голи дупки. Най- удачни са тия с цифрите и буквите Peace . Иначе пазят топличко и сравнително лесно се почистват

Аз избрах още по-удачен за мен вариант,поне докато дойде време да учим цифри и букви. Grinning A и съм против килими и мокети(вкъщи нямаме) та още като се нанасяхме,реших така въпроса:
Този пъзел e  доста голям,115/115см.
Имам и един по-малък

The ligth това е музи … 84;че- горе кръгчетата са 5 различни мелодии,всяко от животните издава съответния звук,а клавишите могат да бъдат само тонове,музика,и музика в изпълнение на съответното животно.Абе страшна занимавка е,Ади пощурява като я сложа там,и понеже всичко се задейства само с лек допир,настава голяма лудница. Crazy
eто нагледе … 072;л   как пускам … 72;та Grinning

Ooo Ивеее добре ,че си ти да сложиш едни снимки ,че се чудех какво представляват тия пъзели за които говорите.(аз налис и чета от тук от там) То щом е гума лесно се и почиства-много практично.Ние имаме килим в детската и да не ти говоря на какво става .Трябва да се пере всяка седмица ама няма кой. Като къпем малкия всичко става с вода и после черни петна . ooooh!

Килимчето ми хареса и особено това ,че се активира от най-слабия допир. КОЛКО СТРУВА?

(връщам се да чета)

Оппа забравих да питам нещо. НА ДЕНИС на едното пръстче НОКЪТНАТА ПЛОЧКА Е КАТО НАРЪФАНА.Възможно ли е да е някакво заболяване на нокътя-например гъбички? И ако е така,то не трябва ли да са засегнати всички нокти ,а не само един?????

# 172
Честити месечинки на празнуващите!
Честито първо зъбче на Лора - еййй, супер!
Марти от полуседнал сам сяда  #Crazy само на коремни мускули и после пада като круша естествено, обаче много иска да седи човечето.

Вили, за това столче пише, че е до 4 години!

# 173
Здравейте и от нас!

Имам една молба - може ли някой да ми прати пустата му декларация и да питам може ли аз сама да отида да си я подам в НОИ, че смоганият ни счетоводител нищичко не прави и вече полудявам  Close Сложно ли е попълването - дали ще се справя сама  newsm78

# 174
Марти от полуседнал сам сяда  #Crazy само на коремни мускули и после пада като круша естествено, обаче много иска да седи човечето.
Вили, за това столче пише, че е до 4 години!
Ей супер, мерси много Hug, аз немски незнам и затова не съм го разбрала това. Та ако някой реши за обща поръчка оттам смятайте ме и мен, много го харесах столчето и много го искам, ама сама няма да се оправя Rolling Eyes
И Алек е същия, като го сложа на възглавницата и той започва да се набира, сяда, но после губи равновесие и пада или назад, или настрани. Умира от кеф като седне, така се хили yes yes

Никита ако дадеш имейл ще ти я пратя Hug Не е трудна за попълване Peace

За тези, които са раждали със секцио - дали вече мога на солариум да се ходи? Че сега ще ходим сестра ми да се пече и се чудех дали и аз не мога да се шмугна newsm78 newsm78

От НОИ са ми превели парите newsm68 , след малко излизаме и ще се харчи newsm44

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 12:16 от vily_st

# 175
Честито зъбче на Лора! Hug После ще я добавя в рекордите. Peace
На мен не са ми интерсни темите които обсъждате и затова не се включвам, ще ме прощавате. Peace

# 176
Привет!
честито първо зъбче!Нашето май скоро няма да излезе.
За смученето на ръцете-мнооого обича левия юмрук,успява да си го лапне целокупно Laughing
За проходилките и пр. съоръжения- с двете ръце съм за всяко нещо,отменящо ме дори за 5 мин
За облеклото-задължително с боди ,щото мойто швъкало за 2 секунди ще си вдигне блузката до сливиците.Пък и вкъщи е доооста студено.
Прави ми впечатление,че май на никоя не й е скучно.Умора-да,тревоги и трудности-също,но не и скука.Въпреки ,че моя син изисква цялото ми внимание(изобщо не се заиграва сам,а и се сърди на играчките),чувствам една празнота,сякаш съм хваната в клещи.Преди да забременея си мислех,че ще бъда удовлетворена от майчинството,но нещо не се получава.Не ,че не намирам детето си за прекрасно ,с най-разтапящата усмивка и най-сладкото гукане,но не ми стига и на моменти ме уморява.Липсва ми най-вече свободата да пътувам , ей така-решавам и тръгвам на някъде с една раничка на гръб и сърце,преливащо от възторг. С Гого и едно кафе не мога да изпия на спокойствие с приятели,защото той и в движение хленчи,камо ли да седнем някъде за повече от 5 минути.Напоследък натрапчиво си мисля,че е трябвало да се родя мъж.
Така,оплаках се.

# 177
Оки4, Вили, нямам нищо против да се комбинираме за поръчка от mytoys, ама аз не планирам скоро - последните 3 пъти бяха толкова разоряващи, че..., но ако се реша, ще пиша.
Обаче... има в бг мамма теми за mytoys - всичко е много добре обяснено, а вие можете да използвате и google translator - колкото да се разбере за какво иде реч - става - иначе ако решите да пробвате сами - насреща съм за въпроси!

Роня  Mr. Green, дааа мъжете по ги глезят, вярно е! Joy

# 178
Сиа ,честито Ви първо зъбчеSimple Smile Какви са симптомите (освен лигавене ) при вас? Има ли болки малката?

Тия памперси на снимката изглеждат много хубави Иве. Ние сме ползвали в началото жълтия (най-малкия номер за новвородено) и много бях доволна и те са на такива дупчици от вътре.

Това уокър ли там как му викате за "сефте" чувам за него. Ще видим чичко гугъл какво знае по въпроса .

И аз от вас научих за това ранно закаляване. До колко градуса (някой друг също попита) трябва да се стигне? И как постепено( на колко дни) намаляте градусите?

Денис също се лигави много и постоянно навира ръка или и двете в устата.АМАН.
Днес пък има гнойна пъпка  ooooh! От къде се пръкна това нещо на брадичката newsm78 От плюнченето ли е или от на тати наболата брада #2gunfire

Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.

# 179

За тези, които са раждали със секцио - дали вече мога на солариум да се ходи? Че сега ще ходим сестра ми да се пече и се чудех дали и аз не мога да се шмугна newsm78 newsm78

Що да не може.Аз ходя от 40 ден ,но се пека с прашки,на които точно покриват белега..

Общи условия

Активация на акаунт