Отговори
# 180
Шише - shake away latte
http://shop.totsongo.com/index.asp?Pageaction-VIEWPROD&ProdID=386
това шише има ли го някой? доволни ли сте? изглежда ми практи4но?

# 181
Честито зъбче на Лора  Hug
Светле, столчето ви е супер.
Вили, аз знам, че докато се кърми не трябва да се ходи на солариум.
Ако правите обща поръчка от MyToys и аз съм навита, но не знам дума немски.

# 182
Благодаря ви момичета  Hug
Бодливка, не знаех че се купува нещо бяло, ще се разходя до магазина.
Ами Лора май не е страдала много, поне не съм я усетила. НАпоследък доста се лигавеше, ама тя си е така поне от месец. И ръцете и са все в устата, т.е. двата пръста показалец и среден - смучи ги много професионално. Аз периодично и проверявам венците, но нямаше нищо, обаче вчера напипах нещо грапавичко и назъбено. Съвсем леко, разбира се. Но явно на Лора не и беше много приятно защото с език се опитва да избута пръста ми. Иначе не е вдигала температура и не е имала разстройство, както обикновено се случва, дори се запече нещо тези дни. Сега като се сетя и на бабткоко леко му изби, почти без проблеми когато беше на 5 месеца.

Да се включа по въпроса за проходилките - не съм ползвала с Боби, не смятам да ползвам и сега (освен ако някой не реши да ни подари  Mr. Green ), но принципно не съм против. Не смятам, че ще навреди, все пак самата аз така съм отгледана и нищо ми няма. Аз много държах да пълзи голямото ми дете, така се развиват мускулите и общо ортопедите го препоръчват. Надявам се и Лора да пълзи. Изобщо не се притеснявам от едно по-късно прохождане.
За потничета и фланелки, не смятам да използвам поне докато ползваме памперси. Иначе ще си ходим с гол кръст - пак от опит с големия.
Дез, това за надуваемата ваничка и на мен ми стана интересно, ако можеш да дадеш повече инфо ...
За водата за къпане, от доста вреве вече не я меря. НО принципно предпочитам да е по-топличка.

# 183
Проходилка имаме на Чико, ето тази:

Много хубави мелодии има, Риша все още си я обича, гостенчетата ни също. Добра покупка излезе.

И Дарина проходи с този уокър,наистина е много занимателна играчка,и доста здрава излезе. Peace

Имам една молба - може ли някой да ми прати пустата му декларация и да питам може ли аз сама да отида да си я подам в НОИ, че смоганият ни счетоводител нищичко не прави и вече полудявам  Close Сложно ли е попълването - дали ще се справя сама  newsm78

Самоцитирам се от предна тема  Simple Smile: "Отиваш в сайта на “Парични обещететния и помощи”->”Парични обещетения при болест,майчинство,трудоустрояване и помощи от ДОО и ти излизат всичките заявления,теглиш “Заявление-декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и чл. 51 КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни." Peace

Светле,килимчето  ми е подарък още от Дарина та незнам цена,но ако видя нещо ще свирна. Wink
За килима и мокета,така си е-трудно се почиства,но аз ги недолюбвам не само заради това-ако са синтетика,машинно плетиво според мен не са подходящи за бебета/деца(особено ако са алергични) та затова отлагам купуването на скъп килим от естествени материали (обикновенно ръчно тъкан) за по-натам,сега не мога да отделя средства за това.
ЗА нокътчето не мога да те посъветвам,не ми се е случвало,педи ще каже най-добре.

На мен не са ми интерсни темите които обсъждате и затова не се включвам, ще ме прощавате. Peace

Добре,само кажи Радо отучи ли се да си смуче палеца..? Мойта Дарина още се крие под завивката и го смуче,вярно че само при заспиване,ама и Адриана ако е като сестра си,незнам.. Ще и мажа пръста с горчивия лак от рано,че с каката закъснях и сега единствено постигам рев  и разправии само като го спомена,и после пак старата песен.. Tired

# 184
Здравейте момичета!Радвам се че сте добре  Hug !
Моята сесия мина и съм скъсана само по статистика,но ще я взема на поправката.
Мъжлето за награда,обеща да ме води на моренцето  Crazy.
Гуш на всички  Hug Hug Hug!

# 185
Честито първо зъбче на Лора и на мартенското отборче!!! Hug

# 186
уолкър да не би да идва от walk - walker? Май разбрах защо така ги наричате тия джаджи.Аз поразгледах в гугъл за какво става въпрос.Много интересни приспособения-хем забавни за децата хем с цел да се научат да ходят.
http://images.google.bg/images?source=ig&hl=bg&rlz=& … p;sa=N&tab=wi

Чела съм ,че прасковите не се дават на бебетата,защото били мъхести.Но така и не разбрах на пюре ли?Сок мога ли да давам на Денис,нали обелвам прасковата? А сок от кайсия ? Алергия ли предизвикват???

# 187
Момичета, вижте каква тема намерих http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=233992.0
съжалявам, ако е пускана, но ако не е смятам че ще е полезна

# 188
ЧЕСТИТО ЗЪБЧЕ НА ЛОРА   Hands Clap
беба, ето от тези книжки, за които питаше: http://www.iventas.bg/iventas/

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 13:29 от Incognito

# 189
Марти от полуседнал сам сяда  #Crazy само на коремни мускули и после пада като круша естествено, обаче много иска да седи човечето.

Това важи едно към едно за Рая. Адски иска да стои седнала.. като я взема на ръце се набира и иска да стои седнала, оставям я полуседлана у мен. Ако лежи, или е в коша за кола, освен че мрънкоти да я взема се и набира нон-стоп. Забелязвам вече мускулчета по корема. #Crazy Май ще е спортистка като татко си и малко като мама. Wink

Никита, тъкмо щях да кажа, че таз декларация дето все и забрявам цялото заглавие я има в сайта на НОИ, но тя Бодливка ти го е дала. Не се попълва трудно, но има част, която да я попълнят в счетоводството /поне аз тези неща не ги знаех със сигурност/ разни дни с точност за робота на съответното място и т.н. Та не знам дали ще можеш да я подадеш сама, да не те върнат.

Тези уокъри изглеждат много функционални...ще видим натам дали ще ни хареса...

# 190
Аз да се запиша,че се върнахме от морето,супер беше,след 10 дни живи и здрави пак ще сме там! По късно,ще пиша подробности,че съм малко заета,а и до попрочета нещо!

Честито зъбче на Лора!!! newsm47

# 191
леле сиа тази статия за Бисфенола ,която си дала ме хвърли отново в паника.АМАН вече... То като чета и надолу някои постове ми то мяй няма нищо безвредно за бебета и деца.егати... И аз ползвам шишетата на Авент ,а се оказа че именно те били от опасните отделящи бисфенола.А като видях до какви последици води ми настръхна косата. Същото стана скоро като се разискваше темата за слабоминерализираните води и т.н Чешмяната е мръсна и не става и тя.Е какво да правим тогава?

Да сменя със стъклени шишета добре,ами нали столчето за храна е пластмаса-купичките за пюренца,лъжичките ,играчките ?Аз за всичко трябва да следя за тия знаци ли какво?

# 192
# 193
всички пластасови шишета съдържат бисфенол Peace колкото съм изчела за пластмасовите шишета,няма ни едно което да не го съдържа,макар че някъде пишеш че имало които не съдържали,които според мен не е вярно,защото по discovery имаше едно предаваме в което говориха точно за шишета съдържащи бисфенол и се оказа че във всички има,колкото и малко да е съдържанието.Казвам това което съм чела и гледала,опити у дома не съм правила,за това и не гарантирам за написаното от мен Peace

# 194

Добре,само кажи Радо отучи ли се да си смуче палеца..? Мойта Дарина още се крие под завивката и го смуче,вярно че само при заспиване,ама и Адриана ако е като сестра си,незнам.. Ще и мажа пръста с горчивия лак от рано,че с каката закъснях и сега единствено постигам рев  и разправии само като го спомена,и после пак старата песен.. Tired

Ами от няколко дни насам не го смуче така....евентуално само вечер преди да заспи. Simple SmileИ аз купих от този лак и дали от него незнам, но го позабрави този пръст. PraynigА снощи без никакво усилие му бутнах бибата в устата и я засмука, даже след като я изплюеше, като му я подавах, сам отваряше уста.Ама каката ли още смуче пръста? ShockedИве, оттучвай я , докато има време.Аз по тоя проблем доста четох в интернет и се уплаших честно казано.Може да доведе до проблеми в говора, зъбите, евентуално и шини могат да се поставят при по-голямо дете...ама ти сигурно знаеш де, ти си дърто магаре Mr. Green(с най-добри чувства го казвам, да не се обидиш), едва ли аз трябва да те уча. Hug Heart Eyes
Някоя мама беше предложила ново заглавие, ама не го намирам, може ли да ми подскажете малко?
Светле, само ще ти кажа-спокойна майка=спокойно дете.Не може всичко да идеално, да е чисто, да е безвредно. PeaceВ крайна сметка така няма да изградим добър имунитет на децата си, а за мен това е най-важно.

Общи условия

Активация на акаунт