На море в Турция - all inclusive, тема 7

• 68 606
  • 436
  •   1
Отговори
# 300
ще се разбере на място  ooooh!

# 301
Здравейте:) Ние също мислим да ходим в Анталия, но още се чудим в кой хотел. Можете ли да дадете мнение за Galaxy или Ananas Hotel ?

# 302
  • София
Здравейте:) Ние също мислим да ходим в Анталия, но още се чудим в кой хотел. Можете ли да дадете мнение за Galaxy или Ananas Hotel ?
Почивала съм в "Ананас" 4*, Аланя (нали за него питаш? Simple Smile) преди 2 години. Съвсем приличен си беше, индивидуален климатик във всяка стая, сейф срещу заплащане, малко балконче (но твърде мъничко ми се стори). Не помня колко често сменяха спалното бельо, дали на 2 или 3 дена, но то и вкъщи не сменям всеки ден, разбира се. Плажът му е много спокоен, винаги имаше шезлонги и матраци, до него се минава през подлезче, понеже е отделен от хотела от оживено шосе. Ресторантът му е на веранда - на мен ми харесва, понеже се храниш все пак на въздух. Разбира се, лятото е много горещо, няма как да се климатизира веранда Wink Въпрос на предпочитания. Имаше някаква анимация вечерно време, но така и не я уважихме.
В интерес на истината, тогава не се спирахме много в стаята, почти всеки ден бяхме на някаква екскурзия. Ако и вие сте така, едва ли е толкова съществено какви екстри предлага хотелът. Идете на рафтинг на река Кюпрючай, страхотен спомен ни остана  Peace Разгледайте и крепостта в града, хубаво е да сте с гид, за да ви разказва. Има екскурзия с яхта, която включва и разглеждане на крепостта.
"Ананас" е на няколко километра от центъра, може всеки ден да се разхождате и там било пеш, било с маршрутка.

Ако имаш конкретен въпрос, питай, от раз това се сещам Simple Smile Ето малко снимки от хотела:
градината (изглед от стаята ни);
пак градината (на заден фон се вижда изходът към подлеза за плажа);
басейна на хотела, като вдясно в дъното е естрадата за вечерната анимация. Снимано е откъм ресторанта;
част от рецепцията с аквариума.

Последна редакция: чт, 13 авг 2009, 15:58 от julie.k

# 303
  • София
julie.k - не се отварят снимките.

# 304
  • София
Извинявам се  Embarassed Сега трябва да са наред.

Последна редакция: чт, 13 авг 2009, 15:58 от julie.k

# 305
Извинявам се  Embarassed Сега трябва да са наред.
много са хубави снимките  Peace

# 306
  • София
Момичета, моля за малко инфо: някой дали е бил тук: http://www.alfatour.bg/show_hotel.php?id=18617# утре трябва да резервирам, добре изглежда, но ми се иска още малко инфо.
  bouquet

# 307
Момичета, моля за малко инфо: някой дали е бил тук: http://www.alfatour.bg/show_hotel.php?id=18617# утре трябва да резервирам, добре изглежда, но ми се иска още малко инфо.
  bouquet

Поне малко четете бе хора, поне малко зор си давайте - хотелът бе коментиран!

# 308
  • София
  bouquet

Поне малко четете бе хора, поне малко зор си давайте - хотелът бе коментиран!
Поне малко четем...на две места се пита за него...казаха за пожар...питах дали някой още е ходил. голям проблем стана, че съм питала...

# 309
Не че е проблем, но какво очакваш? Съвсем на скоро е било питано, нямаше други отговори освен изброените от теб, а очакваш точно след твоето питане изведнъж някой да се появи?  Rolling Eyes
На първа страница има инфо къде могат да се видят предостатъчно рейтинги.

# 310
julie.k би ли ми отговорила дали се чуваше шум от дискотеки или барове в стаите на Ананас? След като е близо до центъра на Алания и до плажа много ли е шумно и оживено? Опиши ми малко самото градче Алания. Вечер на разходка има ли къде да се поседне-капанчета, кафенете, сладкарнички с вкусни баклавички, пазарчета ? Ние се ориентирахме с последния или предпоследния полет от Варна. За сега се чудя между Алания или  Сиде. Клоня към Алания тъй като се предполага, че там ще е най-топло newsm78Търсим си 4-звездно хотелче и разучавам офертите на АЛфа тур. Пу-пу дано не ми мине котка път  Praynig Praynig Praynig
Може  ли някой да ми препоръча хотелче със зелена територия и да не е много отдалечено от града?
А някой да има отзиви за  Club Hotel Kosdere?

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 00:19 от tsve_te

# 311
  • София
julie.k би ли ми отговорила дали се чуваше шум от дискотеки или барове в стаите на Ананас? След като е близо до центъра на Алания и до плажа много ли е шумно и оживено? Опиши ми малко самото градче Алания. Вечер на разходка има ли къде да се поседне-капанчета, кафенете, сладкарнички с вкусни баклавички, пазарчета ? Ние се ориентирахме с последния или предпоследния полет от Варна. За сега се чудя между Алания или  Сиде. Клоня към Алания тъй като се предполага, че там ще е най-топло newsm78Търсим си 4-звездно хотелче и разучавам офертите на АЛфа тур. Пу-пу дано не ми мине котка път  Praynig Praynig Praynig
Може  ли някой да ми препоръча хотелче със зелена територия и да не е много отдалечено от града?
А някой да има отзиви за  Club Hotel Kosdere?
Грубо казано, половината от стаите гледат към градината и морето, а другата половина - към басейна + анимациите и морето. Нашата стая беше с изглед към градината и не ни е притеснявал шум отвън. Поне аз със сигурност не помня да ми е било шумно. Виж, за стаите с изглед към басейна не знам, може и да се чува. Но при това положение отивате на рецепцията и се разбирате за по-тиха стая (от темата знам, че без проблем сменят стаите, особено ако дадеш и бакшиш  Laughing).
Хотелът е на няколко километра от центъра и наоколо има други хотели. Не е съвсем тихо, но не е и шумно място, по моята преценка отпреди 2 години. Оживени са улиците в центъра, тогава доста туристи излизат на разходка, ресторант, пазаруване. Градът не е голям, но централната част е отлично поддържана. В крайните (по-отдалечените от морето) квартали гледката беше по-скромна, но и по-спокойна. Има си доста голям базар, може би няколко улици все с магазинчета и сергии. Ние не сме по пазаруването и почти нищо не купихме оттам - само локум, но не уцелихме добър. Хубав локум сме намирали в големите им супермаркети (Мигрос е едната верига, за другите не се сещам как се казват) - там и цените са твърди и не се пазариш. Помня, че имаше много златарски магазини с красиви изделия. Тогава тъкмо се бяхме оженили и установихме, че в София няма кой знае какъв избор на халки, но в Турция е много по-голям.
От самия град ми харесаха най-много крепостта (разхождахме се край нея веднъж и пеш, много е живописно) и улиците в центъра вечерно време  Peace

Сега се замислих - хотелите се амортизират бързо. Elitsa_, tsve_te, задължително прегледайте пресните отзиви за Ананас.

# 312
Здравейте ,фенки на Турция!!!
Нашата почивка за голямо съжаление свърши Cry
Бяхме в Мирикал Ресор- Лара,оценката ми е пълна шестица.
Много хубав хотел с много зелинина.
Но да започна от начало,бяхме с ранния полет и в 7,30 бяхме в хотела.Фрий шопа отвори към 4,30.
Хотела беше пълен и ни настаниха към 1,30 ,но ни додоха гривните веднага така ,че ползвахме всичко от ранни зори.
Има стая за багаж,  сложихме банските и така си изчакахме настаняването.Стайте са достатачно големи и чисти.
Чисто е в целия комплекс.Храната е супер,особено на турската вечер беше перфектна.Нямам никакви забележки към храната има всичко за всеки вкус.Затуй сега минавам й на диета Rolling Eyes
Шезлонги има достатъчно и на басейните и на плажа,но ако искате хубави места трябва към 7,30 да сте сложили хавлийте.
За пушенето в хотела ,единствено не се пуши на закрито( лоби бара вътре и ресторанта) навсякъде другаде е разрешено.
Много румънци беееее ужаш,много малко руснаци, почти се губят.Бяхме около 20 българи.
Сега за кафето ,хубаво кафе има на лоби бара,който е до рецепцията,много е хубаво.Ако търсите експресо само там  Peace
На бара до басейна има дюнери , разни хамбургери и пълнен картоф.Работят от 12 до 17.
Сладолед също там от 4 до 5,но всяка вечер на вечеря също има.
Както вече казах,хотела е с доста голяма територия и много зелинина и страшно много бананови дървета с бананчета.
Според мен е подходяш за семейства с деца ,има и водно пързалки за малки и големи.
Синчето е на 11 и цял ден беше там.За него беше е дна супер почивка с много развлечения.
Анимацията е на басейна с квадратна форма ,започва в 10.Тя също е на ниво.
А малките са най щастливи вечер за Мини диско,още в 8 часа започват да вика МИИИни диско и всичко изчезва.
Плажа е много хубав,не трябват никакви специални обувки за там.Много чисто море и плаж.
Температурата беше около 35-37 гр.Водата на басейните и морето топла.
Оносно тъй обсъждания UAI издадох ме стайте в 12 ,но нокой не ни свали гривните,така,че си ползвахме всичко до момента в който напуснахме хотела(21часа)Незнам дали беше въпрос на късмет или са сменили политиката.
Мъжът ми отиде за издаде стаята а аз и детето бахме бяхме на басейна ,като резервен вариянт ,но не се наложи.

За транспорта- до Анталия може за стигнете с маршрутка 105 само нея ползвайте,защото тя е най бърза и удобна.Ще ви кажат,че и 103 ходи ,но не я ползвайте.Цената до центара е 2 лири.
Относно парите курса на еврото е 1 евро е 2 лири.Мисля,че е най добре с лири,но навсякъде може да се плаща с карта.така .че не е нужно да се носят много пари в кеш.
Ако имате въпроси,че отговоря с най-голямо желание!!!
Снимки ще кача малко по -късно!!!

Единственото лошо беше ,че 7 дни ни дойдоха малко,но догодина живот и здраве ,ще идем с колата за да останем повече.

# 313
  • София
Еими, чудесен разказ, така се наточих за предстоящата ни почивка... А снимки, снимки кога ще покажеш?  Laughing

# 314
Еими, звучи прекарсно от разказа ти, а така вече нямам търпение и за нашето пътуване към Мирикъл-а. Това за гривните при издаването на стаята много ме успокои, дано да е политиката вече такава, че аман от ганьовщини и да се крием като мишки Simple Smileсега чакаме и снимки, а пропо, как е брат ти?

Общи условия

Активация на акаунт