Детска кухня или домашни манджи

  • 1 561
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 6 743
Уф,на нас ни е рано да мислим за това,но искам да споделя какво чух вчера от една мама в нашия блок.Отказала се от кухнята,защото намерила в храната хлебарка и пирон  Sick #Crazy Sick #Crazy Sick #Crazy.
Та май по-добре в къщи.Не е чак такава разправия да му се не види! Hug

# 16
  • Мнения: 3 927
Много зависи Wink

Аз винаги съм готвила за малката, а в някои редки случаи съм давала готово пюре. Вярно, отнема малко повечко време, но качеството на храната си заслужава. Преди около 3 седмици направих опит да запиша малката на кухня - исках да видя дали ще я яде, при положение, че ще тръгва на ясла. Голяма грешка направих - манджите бяха кофти, всички бяха обилно натъпкани с домати, всичко имаше един и същи вкус, след 1-2 ч. престой се желираха.....абе, съжалявам, че пробвах. А аз дори опитах от всичко, за да знам все пак какво предлагам на детето си.
За разнообразието също не е вярно - дали ще е супа или основно, се използват едни и същи продукти: картоф, морков, грах, пилешко, дори свинско със зеле - все продукти, които се готвят във почти всяка къща.

Ако имаш желание - ще успяваш да готвиш за всички Simple Smile

# 17
  • София
  • Мнения: 1 121
Бях се замислила, но Дамаянти съвсем ме отказа - и аз съм в Люлин 6. Подправките щях да ги преглътна в по-късни месеци евентуално, обаче хлебарка или пирон няма как...

# 18
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
 #Crazy #CrazyХубава работа!Аз също бях тръгнала да записвам Алекс на кухня в Люлин 6..............толкова ми я хвалеха Rolling Eyes

# 19
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
Мен не ме притеснява да готвя вкъщи - това ми е хоби и всъщност го използвам за разтоварване Shocked
От друга страна не съм задръстенячка - да не признавам удобството на детската кухня.
Но в нашия град има само една детска кухня и тя е заменима само с домашна алтернатива.  newsm78
А и преди време имаше салмонела, защото шофьора и някои други не си измивали ръцете след ходене в тоалетната Sick #Crazy

# 20
  • Мнения: 5 713
Ве4е 6-7 месеца все аз й готвя и не се оплаквам. Детето си хапва, аз доволна, 4е се изяжда. За въпросното разнообразие в детската кухня дето го имало и аз успявам да го постигна.

# 21
  • Мнения: 5 500
Пред мен пък никога не е стоял въпроса за детска кухня.
Готвех на Цецо отделно до година и половина обяд и вечер различно ядене. Никога не ми е омръзвало или втърсвало. Храната му винаги е била разнообразна, даже си бях написала менюта в един тефтер-седмичник Crazyи като тръгнах на работа го оставих на майка ми да му готви с рецептите Laughing
Аз не давам десерт, а само ядене с хляб и салатка bowuuПо принцип много импровизирам и една и съща манджа не мога да я направя два пъти с еднакъв вкус. Подправки му слагам от седмия-осмия месец, малко босилек, розмарин, мащерка, чубрица, изключително малко сол, то и за нас готвя с малко сол. Магданоз, целина и копър също. Посредата на втората годинка започнах да му претоплям ядене от хладилник, т. е. вчерашно. Никога не съм замразявала, смятам, че така храната си губи свойствата и качествата.
И за другото бебе така ще постъпя.

# 22
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Ти си прецени как ще ти е по-удобно.Аз готвя редовно и дори не съм се замисляла за детска кухня.Просто намалих подправките и солта и това е.
.
И аз съм за домашно приготвеното, знам какво слагам и как го приготвям. Или му готвя отделно или отделям от нашата храна преди да сложа сол и подправки и пасирам.

# 23
  • Мнения: 5 577
Домашни манджи  Peace

# 24
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
Благодаря ви, мами!!  bouquet

Само един въпрос още: подправките (магданоз и копър) накрая свежи ли ги слагате или малко ги варите с яденето.  newsm78
Защото аз за нас, големите, ги режа  след като яденето е готово, но за дребото все още се колебая, тъй като в готовите пюрета  всичко е като "мазало" и там няма нищичко зелено Sick

# 25
  • София
  • Мнения: 15 220
Ето тук има отговори за зелените подправки:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=38562.0

# 26
  • Мнения: 255
И аз се триумях на кухня ли, вкъщи ли или и двете и накрая реших да му готвя сама. Правя храните за три дни напред и не мога да кажа ,че е кой знае колко по-неудобно ,оттова да ходиш всеки ден да взимаш храна и то по-некачествена...Но това си е личен избор на всяка мама Grinning
Поздрави!
Афродита, къде се губиш - форума е по-безинтересен без тебе Laughing

# 27
  • в мъжки прегръдки
  • Мнения: 3 574
Засега готвя като готвя в обща тенджера без запръжки и преди да сложа застройка или подправки, неподходящи за бебока, вадя от яденето, пасирам и затварям в бурканчета. Ако процедурата се направи докато е горещо яденето и се обърне бурканчето с капачката надолу, храната се запечатва. Въпреки това мисля да го запиша на кухня защото в къщи предпочитаме скара за вечеря а през деня съм сама с бебето и не си струва да готвя.
Ще ти споделя опита на моя приятелка от щатите. Там децата ги хранят само с мляко до момента в който започнат да ядат пици. Кухня НЯМА! Пюретата са само на гербер и не са на почит. Очевидно както и да го храниш все ще порастне:)

Общи условия

Активация на акаунт