За нас, Земята и Вселената

• 36 641
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря, DesssHug Подшушнаха ми го рано сутринта  Grinning Поисках прошка, на когото трябва. Ако неволно съм засегнала някой от тук пишещите - да казва, докато е време!  Heart Eyes Grinning

ДаниPeace Някои думички трудно ми влизат в речника, сигурно заради ЕГН-то  hahaha
Мисля си, че това е един от изборите, които прави човек. Може би е най-добре, когато нещата не зависят от нас, да мислим от гледна точка на сингулярността. По този начин съхраняваме енергията си за нас самите, нещо като себесъхранение. Но когато пък можем по някакъв начин да променим ставащото, е добре да сме за момента дуалистични, отговорни, а не като трите маймуни...

# 616
Няма правилно и грешно- имаме свободната воля
Peace     стига да не засяга свободната воля на друг. Тогава се получава "злото" т.е. насилието.

# 617
Peace     стига да не засяга свободната воля на друг. Тогава се получава "злото" т.е. насилието.

PassiPeace

Малко за Любовта и силата, която ни дава:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=473621.msg14186212#msg14186212

# 618
  • Русе
  Доколкото всичко е свързано и неделимо, няма как нашата свободна воля да не влияе, и на някакаво ниво да не се срещне с друга воля. Въпроса е как да се съчете пламъка и накъде ще тръгне.

# 619
Amber, когато прочетох написаното от Passiflora, го прочетох, както аз го разбирам - а именно да не нарушава, да не отнема свободната воля на друг. Надявам се това е имала предвид и тя  Grinning
Човешките отношения в обществото са толкова зависими, че е трудно да се съчетае пламъка. Трудно, но не и невъзможно.  Grinning Нужно е желание от двете страни.  Wink

# 620
  • Русе
 Момичета знам какво искате да кажете разбира се  Hug.  Но аз приемам предизвикателството и отговорността да създам света на мечтите си в реалността . Бих искала да няма болезнени конфликти, и да не наранявам.   Пътят е  Любовта, и колкото повече, толкова повече да е.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=473621.msg14186212#msg14186212
 Защото трябва да получим ВСИЧКО  Simple Smile

# 621
Бих искала да няма болезнени конфликти, и да не наранявам.
Ех, как и аз искам, но понякога не ми се получава.   Rolling Eyes

Попаднах на това:
http://www.spiralata.net/bb/viewtopic.php?t=626
Признавам си не съм го чела цялото, тепърва ще го направя, но стихотворението на Пиер-Жан Беранже за "Лудите" много ми хареса!  Wink

# 622
Passi, нямах време да го разгледам, но ще го направя (преди отпуската Mr. Green)

Предлагам ви една нова тема, в която по по-различен начин се засягат по-голямата част от нещата, които вече сме обсъждали в темите. За когото е интересно:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=475631.new#new

Hug

# 623
  • Добрич
Момичета, попаднах на подписка срещу покъртителна ежегодна история с убийство на водни бозайници за възмъжаване.

Не искам да натоварвам допълнително темата, но ви моля да подкрепите подписката.

Публикацията

Подписката с преводача на Google

Историята и снимките са покъртителни!

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 18:24 от Вела

# 624
  • Русе
  Подписах.

# 625
И аз подписах.

# 626
И аз се включих, дано да не се повтаря...

# 627
  • Русе
  Понякога си представям свят, в който ние хората, ще живеем в по тясна връзка с всички живо. Симбиоза или одухотворяване е връзката ни с животните. Но съм сигурна, че връзката е двустранна.

# 628
  • София
Добре, а ако едно нещо, което би направило вас щастливи, но в същото време не сте единствените, а то е някак...неделимо, да кажем, какво правите - оставяте го или го "изисквате" за себе си?
И ако това нещо е обект на желание от две страни, които, да речем, еднакво го заслужават, тогава какво?

Мислила съм по въпроса, че говорим за собствените си възможности да "притежаваме" желанията, мечтите си и т.н., но ако има конфликт на интереси? Кой е арбитърът? Има ли такъв? Доколко нашата активност все пак е пасивна?

# 629
  • Русе
И ако това нещо е обект на желание от две страни, които, да речем, еднакво го заслужават, тогава какво?

Обектът в даден случай може и да бъде субект. Въпроса е доколко енергията на желаещия се хармонизира с неговата според мен.

Общи условия

Активация на акаунт