За нас, Земята и Вселената

• 36 618
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И ако това нещо е обект на желание от две страни, които, да речем, еднакво го заслужават, тогава какво?

Обектът в даден случай може и да бъде субект. Въпроса е доколко енергията на желаещия се хармонизира с неговата според мен.
Това в случай, че е човек.
Но ако е обстоятелство, ако е материя???

# 631
Вела, и аз подписах, а виждам - и други съфорумки, които не са дали "отчет"
Мисля обаче, че това безумие не е само в Дания! Преди месеци ми изпратиха от Кипър такова масово клане на акули, което ме разтърси! Май бях писала в темата... Дано има полза от подписката!

КЛОНКА, и аз съм мислила над твоите въпроси.  Thinking Това е живота - в повечето случаи има конфликт на интереси. Доколко човек знае, че предизвиква с мисъл-енергия случващото се - е отделен въпрос. Ти го знаеш - и затова се питаш. Виждаш нещата по друг начин. Този, който не знае - пак се бори за същото, иска го за себе си, без да осъзнава нещата като теб, без да си мисли, че и друг желае същото и кой има право на него. Ако можем да говорим за арбитър - това е желанието според мен. Който го иска по-силно - той би трябвало да го спечели; колкото по-силно е желанието - толкова повече енергия за привличане се насочва към обекта. Ето тук е активността.

По повод
Цитат
оставяте го или го "изисквате" за себе си?

Аз преминах дългия етап на самоотричането, когато го оставях - с мисълта "нека другия е щастлив". Сега го изисквам за себе си, защото изисквам щастието си. Разбира се, старая се да е без кръв и бой... Laughing

# 632
  Понякога си представям свят, в който ние хората, ще живеем в по тясна връзка с всички живо. Симбиоза или одухотворяване е връзката ни с животните. Но съм сигурна, че връзката е двустранна.

А може и да е многостранна... Thinking

# 633
  • Русе
И ако това нещо е обект на желание от две страни, които, да речем, еднакво го заслужават, тогава какво?

Обектът в даден случай може и да бъде субект. Въпроса е доколко енергията на желаещия се хармонизира с неговата според мен.
Това в случай, че е човек.
Но ако е обстоятелство, ако е материя???
  Изобщо нямах предвид човек. Всяко нещо се стреми да запази целостта и обособеността си. Камък, цвете, човек ... всичко. Съзнанието допълнително одухтворява.

# 634
# 635
  • у дома
Добре, а ако едно нещо, което би направило вас щастливи, но в същото време не сте единствените, а то е някак...неделимо, да кажем, какво правите - оставяте го или го "изисквате" за себе си?

Мислила съм по въпроса, че говорим за собствените си възможности да "притежаваме" желанията, мечтите си и т.н., но ако има конфликт на интереси? Кой е арбитърът? Има ли такъв? Доколко нашата активност все пак е пасивна?

Според мен 'арбитърът' са нашите мисли. Ключът тук е да заявим, че желаем да получим нещо (било то материално или не) 'без да се накърнява ничия свободна воля' и 'да е за благото на всички'. И да действаме най-вече при импулс идващ отвътре, да следваме сърцето си. Тогава нещата би трябвало да се случват с лекота, без пречки.
Във вселената има от всичко, по много. И достатъчно пространство и изобилие за всички.
Самоограничаваме се чрез вторачването в точно определено нещо, вкопчването в мисълта, че го желаем неистово и увереността, че само то, изпълнено по еди какъв си начин би ни направило щастливи. А дали е така всъщност? Дали то е 'нашето' и ако да дали пътят който виждаме/следваме е единственият и най-правилният за постигането му?
Ето това привързване и вкопчването в нещо да се постигне/придобие  'на всяка цена' всъщност ни отдалечва от него. И поражда конфликти т.е. 'сблъсък на интереси'.
Дали да не 'разхлабим малко хватката' и да оставим на вселената да си свърши работата?

# 636
Всяко нещо се стреми да запази целостта и обособеността си. Камък, цвете, човек ... всичко. Съзнанието допълнително одухтворява.

Peace И добре, че е така, AmberHug Съзнанието допълнително може да одухотвори, но не е задължително - зависи от него. Важното е, че може да се работи над него и с него  Grinning

fastucheHug и над това съм си мислила - нали съм рейкист...

Цитат
Ключът тук е да заявим, че желаем да получим нещо (било то материално или не) 'без да се накърнява ничия свободна воля' и 'да е за благото на всички'.

Няма как да е така. Ако се явявам на интервю за работа, в което участват сто човека и аз спечеля работата - как да е за благото на всички, като останалите 99 също имат нужда от тази работа? Може да е за благото на мен и работодателя, но не и за всички. затова спрях да правя Рейки за ситуации, предпочитам да не намесвам целебната енергия в моите желания  Mr. Green

Права си за самоограничаването ни! Мисля си, че е най-добре да не действаме по шаблон, по наложен стереотип, а според ситуацията и както пишеш - " И да действаме най-вече при импулс идващ отвътре, да следваме сърцето си." От тази гледна точка, ако моето сърце настоява да получи нещо (примерно любов), - аз ще се боря за него, за любовта в случая Wink

# 637
  • София
И моята идея е в тази посока. Много често има конфликт на интереси. Аз си мисля все пак, че човек е длъжен да работи за своето желание. Всъщност, не е ли това идеята - да следваме собствените си намерения, не да мислим за чуждите. В края на краищата все някой печели. А загубата може да се окаже също печалба. И обратното. Знам ли?!
Ако аз искам нещо, но осъзнавам, че и друг го иска, то не би следвало да се отказвам, макар да осъзнавам, че има възможност моята печалба да се окаже нещастие за другия. Как човек може да е сигурен, че изисквайки нещо, не вреди на някого?
Дори когато вярваме, че нещо е само наше, нашето собствено щастие, може да се окаже, че то носи мъка на някого, колкото и нелепо да звучи.
Не зная дали това е морален казус, по-скоро мисълта ми се движи в посока доколко би следвало да се ограничаваме в желанията си и доколко можем да разчитаме на факта, че можем да си искаме всичко, пък има кой да контролира какво и колко да получим.

# 638
  • у дома

Няма как да е така. Ако се явявам на интервю за работа, в което участват сто човека и аз спечеля работата - как да е за благото на всички, като останалите 99 също имат нужда от тази работа?
Зависи ... ако аз съм някой от останалите 99 загубили  Mr. Green би трябвало да си кажа "Е, това очевидно не е моята работа. Едва ли нуждата ми е точно от тази работа.  Вселената сигурно е намислила нещо по-добро за мен"  Mr. Green В този смисъл, спечелилият ми прави услуга като ми показва, че съм потропала на грешната врата. Пак идваме до това от кой ъгъл гледаме на ситуацията и как ще реагираме на нея - дали ще ни депресира или ще ни насочи погледа към другите възможности.  Peace

Клонка не виждам конфликти, освен със самия себе си. Защо да органичавам желанията си? Моето щастие, богатство , успех само може да умножи същите у хората около мен.  И от такова благоденствие печелят всички. А който се чувства нещастен от успеха на другите е нещастен заради собствения си избор да бъде нещастен, не заради това, че успелият му е навредил лично по някакъв начин.  Peace това разбира се е идеалният вариант. Откровената агресия и злонамереност са друга тема

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 14:26 от fastuche

# 639
  • Русе
  Според мен ние конторлираме, какво и колко да получим.
Иначе ще се прахосва моного енергия, ако има някъде централизирано управление кой колко да получи, отделено от нас  Simple Smile) , а Вселената не търпи разхищение, особено на енергия

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 14:39 от A m b e r

# 640
Аз си мисля все пак, че човек е длъжен да работи за своето желание. Всъщност, не е ли това идеята - да следваме собствените си намерения, не да мислим за чуждите. В края на краищата все някой печели. А загубата може да се окаже също печалба. И обратното. Знам ли?!
Ако аз искам нещо, но осъзнавам, че и друг го иска, то не би следвало да се отказвам, макар да осъзнавам, че има възможност моята печалба да се окаже нещастие за другия. Как човек може да е сигурен, че изисквайки нещо, не вреди на някого?
Дори когато вярваме, че нещо е само наше, нашето собствено щастие, може да се окаже, че то носи мъка на някого, колкото и нелепо да звучи.

Peace Значи правилно съм те разбрала, КАМБАНКА. Мисля, че именно това е идеята - да следваме собствените си намерения, вместо да мислим за чуждите. Та нали "Ако човек сам не си помогне - и Бог не може да го направи"! Но по-важно е друго - ако работим за чужди намерения и желания, - ние живеем техния (чуждия) живот, а не СВОЯ ЖИВОТ. Къде остава нашия живот, нашите мечти, нашите желания, ако непрестанно опитваме да сме в полза на другите и не в тяхна вреда? Аз минах по този път. Опитах и години наред живях за други. Време, труд, пари - всичко давах за щастието на други (близки). Накрая разбрах, че единственото щастие, което за тия години съм дала, е дори не вниманието ми и грижите ми, а финансовото благополучие, което винаги е временно и дребнаво, нищожно. Но загубих всички тия години от своя живот (не бяха напълно загубени разбира се, но в голяма степен бяха пропилени).
Наистина все някой печели. И загубата може да е също печалба за някой, както пък за друг - печалбата да е загуба. По тази логика, - ако ти се откажеш от твоята печалба, за да направиш щастлив друг - доколко ще бъде щастлив той; доколко ще си щастлива ти?

Аз за себе си отдавна не съм сигурна, че искайки и правейки нещо с добри намерения - не вредя на някого. Неведоми са пътищата човешки! Не се ограничавай в пасивност и мазохизъм според мен. Опитай да не вредиш доколкото можеш. Дори да се откажеш от всичко заради другите - пак ще навредиш, и на себе си, и на тях по един начин. Следвай живота си и сърцето си с минимален риск да навредиш, но не се отказвай от желанията си. Така мисля...

# 641
fastuche , така е - зависи от ъгъла!  Hug Оттам идват конфликтите! Ако всички бяха с твоето мислене - нашият избор наистина нямаше да навреди на никой. Но това все пак става, защото "разни хора - разни идеали". Винаги ще има нещастни и решили да се почувстват загубили. Та това казвам и аз - да следваме живота си, а който от това се е почувствал зле....

Според мен ние конторлираме, какво и колко да получим.

Peace Може би плюс малък процент късмет и случайност (аз имам страхотен късмет да срещам страхотни хора. За някои от тях съм благодарна на форума Grinning)

# 642
не виждам конфликти, освен със самия себе си. Защо да органичавам желанията си? Моето щастие, богатство , успех само може да умножи същите у хората около мен.  И от такова благоденствие печелят всички. А който се чувства нещастен от успеха на другите е нещастен заради собствения си избор да бъде нещастен

Това мнение ми допадна,  Simple Smile

Всеки винаги избира и прави всичко,заради себе си, останалото е илюзия. Правим някого щастлив, за да изпитаме щастие оттова да го видим радостен и т.н.... Важно е какво избираме да изживеем, и как д аго изживеем. Няма правилно и грешно, едно нещо правилно за мен, може да е грешно за друг. Кое е моето щастие? А, дали е щастие за друг? Движението, според личната ми емоционална система е най-точното и вярното, защото тогава ще знам кое за мен е добро и кое не ми носи приятни емоции. По никакъв начин аз не се чувствам отговрен за емоциите на друг, защото не зная от какъв ъгъл и в резултат на какво той се е почувствал така.
Сещам се за онези музкални кутийки с прекрасната малка балерина, която пеейки се върти около оста си- и се питам- на кого е навредила!? Wink

# 643
КЛОНКА, преди месеци работех нещо, което не ми носеше удоволствие. Учила съм толкоз много време точно за това и когато реших да се откажа от всичките си знания и умения, които бях натрупвала почти през половината си живот имах чувството, че цялата Вселена е срещу мен. Предадох работата си на една приятелка, но обстоятелствата я върнаха (работата) пак в моите ръце, но с тройно заплащане. Свърших, това което се изискваше от мен и пак я дадох на приятелката си (но вече с по-високото възнаграждение  Wink  ) И почти веднага след това ме "намери"  Laughing новата ми работа. Сега съм удовлетворена, заплащането ми е по-високо и работата ми доставя удоволствие, имам и възможност за развитие. Разбрах, че Вселената просто пробва силата на намерението ми.  Grinning
Не знам за какво става дума, но ако смяташ, че ще те направи щастлива: дерзай!  Hug

п.п.: Човек не притежава нищо, притежанието е само илюзия!

# 644
  • Русе

п.п.: Човек не притежава нищо, притежанието е само илюзия!

Харесва ми.   bouquet
Passi, много ме радват такива попадения, като това с работата ти. 

Общи условия

Активация на акаунт