За нас, Земята и Вселената

• 36 616
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • у дома
Дани,  Hug за някои балеринката се върти надясно, за други наляво  Mr. Green

Peace Може би плюс малък процент късмет и случайност (аз имам страхотен късмет да срещам страхотни хора. За някои от тях съм благодарна на форума Grinning)
мда, случайност или.. каквото повикало, такова се обадило  Mr. Green Това по Закона за Привличането.

Пассифлора  Hug  Hug страхотна история.  Много ме вдъхнови!!!   Heart Eyes  Hug Ей така ми харесва и на мен, работата сама да ме намира, Whistling  Около мен да са предимно хора, на които работодателите им се обаждат с предложения и наддават за тях.  Peace Пожелавам го на всички!!! Наслука!  Peace

# 646
Всеки винаги избира и прави всичко,заради себе си, останалото е илюзия. Правим някого щастлив, за да изпитаме щастие оттова да го видим радостен и т.н.... Важно е какво избираме да изживеем, и как д аго изживеем. Няма правилно и грешно, едно нещо правилно за мен, може да е грешно за друг. Кое е моето щастие? А, дали е щастие за друг? Движението, според личната ми емоционална система е най-точното и вярното, защото тогава ще знам кое за мен е добро и кое не ми носи приятни емоции. По никакъв начин аз не се чувствам отговрен за емоциите на друг, защото не зная от какъв ъгъл и в резултат на какво той се е почувствал така.
Сещам се за онези музкални кутийки с прекрасната малка балерина, която пеейки се върти около оста си- и се питам- на кого е навредила!? Wink

ДаниHug  smile3521

И аз съм си задавала въпросите на КЛОНКА, искала съм да погледна и от другия ъгъл - от страна на интересите на други. Самият опит затова е създаване на конфликт. Но пък и не трябва да сме съвсем слепи в известен смисъл!

ПП И тия музикални кутийки се намира на кого да пречат - я защото баленитата се върти, я заради музиката  Mr. Green

п.п.: Човек не притежава нищо, притежанието е само илюзия!

А аз мисля, че Човек притежава себе си! И не трябва да прецаква по никакъв начин това си притежание! Нека с очите, които има - да види; с ушите, които има - да чуе; със сърцето, което има - да обича; с нюха си - да възприема; с мозъка си - да мисли; с ръцете - да докосва; с краката - да върви по пътищата, които са пред него...

fastuche Hug

# 647
  • Русе
А аз мисля, че Човек притежава себе си! И не трябва да прецаква по никакъв начин това си притежание! Нека с очите, които има - да види; с ушите, които има - да чуе; със сърцето, което има - да обича; с нюха си - да възприема; с мозъка си - да мисли; с ръцете - да докосва; с краката - да върви по пътищата, които са пред него...

Разбира се  Hug

Снощи на концерта на групата, в която пее сина ми, големите пееха песен, която много ми хареса.
"Избрах си сърце за светлите неща, за себе си избрах слънчев ден "

# 648
# 649
Искам да споделя с вас една от любимите си песни, както и посланието, което носи:

http://vbox7.com/play:2ca0268b     Stuck Out Tongue

# 650
  • Русе
Искам да споделя с вас една от любимите си песни, както и посланието, което носи:

http://vbox7.com/play:2ca0268b     Stuck Out Tongue
  Даааа, не напразно са рок Звезди.

# 651
Passi, vbox е изпитание за компа ми Cry

По повод това, че ние притежаваме себе си и да не прецакваме това си притежание:

Признай своята специфичност. Няма нужда да я придобиваш, нея вече я има - признай я. Никой няма отпечатък от палеца като твоя. Никой няма очи като твоите, ничий глас не звучи като твоя, никой няма аромат като твоя. Ти си съвършено изключителна. Никъде няма твой двойник. Приеми това "ти", което си, защото Бог го приема. Бог го уважава, а ти все още не уважаваш своето същество.
Много е рядко да се намери човек, който да уважава себе си. Защо е толкова рядко? - защото са те учили да подражаваш. Бог не е конвейер. Той е оригинален творец: Той никога не създава едно и също. Бог никога не се повтаря. Но теб винаги са те учили да бъдеш някой друг. "Стани като сина на съседа. Виж колко е интелигентен. Виж... това момиче колко грациозно ходи. Стани като нея!" Винаги са те учили да бъдеш като някой друг. Никой не ти е казвал: Бъди себе си и уважавай своето същество; то е дар от Бога.

# 652
tonimar   Hug чудесно е ..

# 653
  • у дома
Toni, разкошен цитат!!!

Дълго време съм се чудила, защо си причиняваме това с подражанието и вечното съзтезание и конкуриране с другите - за любов, признание, блага, слава и т.н.?  newsm78  Защо не ни учат и оставят (и впоследствие сами не си позволяваме) да бъдем себе си.  А и като станем възрастни вече сме забравили напълно кои сме.

И ето как 2 параграфа припомняне за пореден път ме довеждат до душевен екстаз  Wink  Heart Eyes  Hug

# 654
humanis, Amber, МаргалоHug

fastuche, и аз си се чудех през годините... Яд ме е обаче, че забравям толкова хубави неща, които съм чела; само понякога някои ми изникват като спомен за знание...
Ами да - затова цял живот се състезаваме и конкурираме с другите! Защото от малки са ни научили на разделяне, на по-по-най.... И дотолкова се вкарваме в тази игра на по-по-най, че наистина в един момент сами спираме да бъдем себе си, да си го позволяваме. Защото нали еди-кой си изглежда по-добре, постига повече... И ние забравяме себе си, за да настигнем и дори задминем него/нея.... Всъщност дотолкова пренебрегваме собствената си специфичност, че дори по някакъв начин търсим на кого да подражаваме, кого да идеализираме, кой да поставим на пиедестал над нас, за да ни действа като стимул за развитие...
Дано децата ни се научат повече да бъдат себе си, да се уважават и да виждат в себе си неповторимото съвършенство, което са!  Heart Eyes

Спомняте ли си момичета, как преди месеци пишехме за предстоящата 2012г; как земната ос се променя, Друнвало е описал с колко градуса и накъде се променя (към Перу...). Днес една съфорумка ми изпрати нещо точно по тази тема! Земната ос тия дни отново се е изместила заради земетресението в Чили! Комуто е интересно:

http://digital.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1 … 8F-nnno10235.html

# 655
  • Добрич
Toni, разкошен цитат!!!

...

Peace

tonimar, на мен цитатът също много ми допадна.  Hug

# 656
tonimar , благодаря за линка  Peace това преместване ще ни се отрази на всички

относно коментарите ни искам да споделя нещо, което скоро видях някъде   "Бъди себе си, всички други са вече заети" Wink

# 657
И друг път се е случвал катаклизъм, който е увеличил годината с 1/4 от деня. Има го в една от митологиите, но не си спомням на кое племе. Годината е имала точно 365 дни, но боговете се скарват в резултат, на което годината се увеличава с 1/4 ден.  Ако не забравя ще се поровя и ще ви пусна цитата (този път поне помня, в коя книга съм го прочела  Laughing  ).

# 658
  • Добрич
...
   "Бъди себе си, всички други са вече заети" Wink

humanis, това е една от любимите ми мисли, но съм си я записала по малко по-различен начин:

Цитат
Старай се винаги да бъдеш себе си. По света има достатъчно други хора.

# 659
humanis, Вела, и двете много ми харесаха!  Hug

В последните дни не ми остана време да намеря нещо друго приятно за четене (помня ли точно в коя книга беше! Mr. Green), но преди да ви оставя за няколко дена, ще копна ей това:

Бог ти е дал цел, Бог ти е дал някакво предназначение, Бог ти е дал някаква работа, която трябва да свършиш тук на земята. Ти можеш изобщо да нямаш представа кое е това предназначение, но Той иска нещо да осъществи чрез теб. Може би иска да изпееш песен, която никой друг не може да изпее като теб. Може би иска да танцуваш танц, който е възможен само чрез теб. Той само чрез теб може да даде този танц на съществуващото.

Всеки идва тук с едно семе. Това е просто едно семе и в семето ти не можеш да видиш какви цветя ще цъфнат. Но семето е в теб и цветята чакат. Чакат да разцъфнат.

Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт