За нас, Земята и Вселената

• 36 570
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Нужна книга Simple Smile

# 721
  • Русе
  Книгите често идват навреме, но ако забравиш или откажеш да живееш и търсиш само техния свят и живееш в идеи, има опасност да се разминеш със себе си.

# 722
Тази книга за "Селестинското пророчество" ми е влязла в главата да я чета. И гледам в тази тема точно нея обсъждате. Ами да взема да я прочета и аз.  Heart Eyes

Прочети я Peace
Исках и аз да ви питам  за " десетото пророчество ", чел ли я е някой?
Всъщност те книгите си продължават,поредицата,другите трябва ли да се прочетат и каква е темата там?
Драмите...и аз все още не мога да се оправя, забелязвам обаче че като ли в определен етап от живота ми съм използвала различна драма, също така когато общувам с хората май пак според човека се нагаждам,при всички ли е така?
Да,има някаква основна,но и ги сменям hahaha ама че се изразих  hahaha newsm78

# 723
  Книгите често идват навреме, но ако забравиш или откажеш да живееш и търсиш само техния свят и живееш в идеи, има опасност да се разминеш със себе си.

Peace

# 724
  • Русе

Исках и аз да ви питам  за " десетото пророчество ", чел ли я е някой?

Мисля, че я четох. Поне последната книга, която прочетох от поредицата, завършваше в превръщането в чиста енергия.

За "драмите" - обикновенно ми е лесно да видя драмите на другите, но виж моята въпреки, че си я знам ми се струва непреодилима  Laughing

# 725

За "драмите" - обикновенно ми е лесно да видя драмите на другите, но виж моята въпреки, че си я знам ми се струва непреодилима  Laughing

Аааааа  Naughty няма нещо непреодолимо!  Grinning Има само такова, което изглежда като такова... в главите ни. И тъй като не можем да вземем глава на заем, най-добре да си ходим с куфарчето инструменти под ръка.   Laughing AmberHug

Маргало, аз преди да премина към десетото, доста дъвках до деветото... Исках да съм сигурна, че съм сдъвкала всичко като хората. а и усетих, че ми е много полезна за храносмилането  Hug

sv_harmony, няма да съжаляваш!  Hug

Драмите...и аз все още не мога да се оправя, забелязвам обаче че като ли в определен етап от живота ми съм използвала различна драма, също така когато общувам с хората май пак според човека се нагаждам,при всички ли е така?

Мисля, че не точно според човека се нагаждаш, а според това коя драма е добре за пред този човек. Обяснимо е и сигурно при много хора е така виж, за това не съм се наблюдавала

# 726
Ние всекидневно навлизаме в най-различни взаимоотношения и връзки, така че е нормално постоянно да преминаваме от драма в драма. Мисля, че е по-важно да осъзнаваме във всеки един момент, коя от всички драми "играем", а и е много интересно да погледнем семейството си от тази гледна точка. Много неща си излизат, а и е полезно. Simple Smile

# 727
ДаниPeace
Освен полезно - и забавно, особено ако човек реши да си се забавлява, а не затормозява...

Хрумна ми да ви попитам нещо: Имам 3 приятелки, които през детството си са били малтретирани от бащата, а от майката общо-взето без грам внимание или редовната реплика за желание за смърт или самоубийство... Лесно се определя драмата на тия родители. Но ми е трудно да определя мисията на децата... а и за тях самите е непосилно. Някой да има идея?  newsm78 Нямат спомен да са научили нещо нито от единия, нито от другия родител. Ще ви цитирам тази част от книгата, която ще ви припомни за личната мисия:

Цитат
- Ти трябва да се опиташ да разбереш какво си възприел от нея (майката) и какво от това тя не е осъществила в собствения си живот. Каквото би искал да промениш в майка си, е частично онова, което трябва да развиеш в самия себе си.
- А защо само частично?
- Защото от другата страна трябва да се допълни от опита на баща ти. Ние сме не само физически, но и духовни рожби на своите родители. Ти не само си роден от тези хора, но си и формиран от тях. За да откриеш истинската си същност, трябва да признаеш, че твоят реален аз се е изградил чрез техните две истини. Затова и си бил роден там: за да изведеш на по-високо ниво техните схващания. Твоят път е да откриеш истина, която е по-висш синтез на онова, в което са вярвали тези двама души.
Въпросът за теб е: По какъв начин човек да съвмести тези два възгледа в своя живот? От майка си ти си узнал, че животът има духовен смисъл, а от баща си - че животът е наслаждение, приключение, удоволствие.

# 728
  • Русе
  Семейството е много важно за изграждането, но не е еднствено и определящо.
Предполагам, че този, който не е срещнал необходимата подкрепа в семейството е имал шанс да се отвори и насочи рецептори към останалия свят и да черпи информация и енергия.
  Лично аз от малка имам конфликт с майка си, който продължава и днес. Но винаги съм имала много приятели и хора около себе си, които са ме подкрепяли, и от които съм учила.
  Всеки път, когато попадах в нова среда, от първия ден срещах, някой, който ме подкрепяше. Аз проектирах семейството си навън и то доста успешно.

Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 07:39 от A m b e r

# 729
ДаниPeace
Освен полезно - и забавно, особено ако човек реши да си се забавлява, а не затормозява...

Хрумна ми да ви попитам нещо: Имам 3 приятелки, които през детството си са били малтретирани от бащата, а от майката общо-взето без грам внимание или редовната реплика за желание за смърт или самоубийство... Лесно се определя драмата на тия родители. Но ми е трудно да определя мисията на децата... а и за тях самите е непосилно. Някой да има идея?  newsm78 Нямат спомен да са научили нещо нито от единия, нито от другия родител. Ще ви цитирам тази част от книгата, която ще ви припомни за личната мисия:

Цитат
- Ти трябва да се опиташ да разбереш какво си възприел от нея (майката) и какво от това тя не е осъществила в собствения си живот. Каквото би искал да промениш в майка си, е частично онова, което трябва да развиеш в самия себе си.
- А защо само частично?
- Защото от другата страна трябва да се допълни от опита на баща ти. Ние сме не само физически, но и духовни рожби на своите родители. Ти не само си роден от тези хора, но си и формиран от тях. За да откриеш истинската си същност, трябва да признаеш, че твоят реален аз се е изградил чрез техните две истини. Затова и си бил роден там: за да изведеш на по-високо ниво техните схващания. Твоят път е да откриеш истина, която е по-висш синтез на онова, в което са вярвали тези двама души.
Въпросът за теб е: По какъв начин човек да съвмести тези два възгледа в своя живот? От майка си ти си узнал, че животът има духовен смисъл, а от баща си - че животът е наслаждение, приключение, удоволствие.
Опознали злото,ще могат да видт и оценят доброто. изборът им да попаднат в такова семейство със сигурност е съзнателен, не бихме могли да знаем кой кава роля си е израл. НАли целта на душата е да натрупа всякакви опитности по пътя на извисяването.

# 730
  • Добрич
Цитат
...
 Затова и си бил роден там: за да изведеш на по-високо ниво техните схващания. Твоят път е да откриеш истина, която е по-висш синтез на онова, в което са вярвали тези двама души.
...

Може би това е отговорът на въпроса. Нали си спомняте притчата за споразумението на душите?...

# 731
Да, нещата са много комклесни и според мен, всяко нещо си има своята роля. Наистина повтаряме модела от семейството си, той ни движи и в новите ни взаимоотношения. Но знаейки за видовете властни драми, ние можем във всеки един момент да си дадем ясен отговор-защо и как навлизаме във всяка различна връзка с всеки един и кое от нашето минало проектираме.
Ето и откъс от книгата:

В Седмото откровение се твърди, че ние не винаги си даваме сметка за тях. За да ги разпознаем, трябва да заемем позицията на наблюдатели. Когато си помислим нещо, трябва да се запитаме защо. Защо точно такава мисъл ни е споходила в момента? Как тя се отнася към въпросите на нашия живот? Позицията на наблюдател ни помага да се освободим от нуждата си да владеем рационално всички обстоятелства

# 732
Чудя се какво става, ако човек е отгледан предимно от баба си и дядо си?  newsm78

# 733
Първата стъпка, която трябва да направи всеки от нас, за да се освободи от властната си драма, е да я сведе напълно до съзнанието си. Ние не можем да вървим напред, преди да погледнем в себе си и да установим манипулативния ни подход да черпим енергия. Току-що с тебе се случи тъкмо това.
- И каква е следващата стъпка?
- Всеки от нас трябва да се върне към миналото си, към ранния си живот в семейството, и да види как е бил формиран този навик. Когато разберем кое го е породило, ние можем да положим съзнателно усилие да не упраж¬няваме власт. Трябва винаги да се помни, че всички чле¬нове на нашето семейство са участвали в една или друга властна драма, за да черпят от нашата енергия като деца. Това е наложило и ние да си изградим своята властна драма. Налагало ни се е да имаме стратегия, за да си вър-нем обратно отнетата енергия. Конкретната драма, ко¬ято сме си изградили, винаги е във връзка с членовете на нашето семейство. Когато осъзнаем енергийната дина¬мика в семейството си, можем да надживеем тези стратегии за упражняване на власт и да разберем истинската същност на взаимоотношенията си.
В различни обстоятелства хората могат да използват различни драми, но повечето имат една доми¬нираща властна драма, която е била с най-голям ефект сред членовете на семейството от ранното ни детство, тъй че сме склонни да я повтаряме непрекъснато.
..
властните драми се възпроизвеждат. Помни обаче, че човек е склонен да ги забелязва у другите, но да си въобразява, че той самият е чужд на подобни средства. Всеки от нас трябва да преодолее тази илюзия, за да върви напред. Всеки човек, поне в някои моменти, разиграва една или друга драма, и трябва само да се обърнем назад и да се вгледаме в себе си, за да разберем каква е тя.

ДРАМИТЕ:

Това е друг вид драма - драмата на взискателния. За да получават енергия, такива хора вечно задават въп¬роси и се ровят в света на другите с единствената цел да открият в тях някаква слабост. Така те постоянно отри¬чат чуждия свят. И ако човек се поддаде на техния негативизъм, той попада в тази драма и започва да се чувства смутен в присъствието на разпитвача, да се съоб¬разява с неговите постъпки и мисли, за да не сбърка в нещо пред него. Тази психическа зависимост дава на взис¬кателния енергията, от която се нуждае.

Всеки манипулира другите, за да извлича енергия или агресивно като пряко принуждава хората да му обръщат внимание, или пасивно, разчитайки на тяхното съчувствие или любопитство. Например, ако някой те заплашва, словесно или физически, ти си прину¬ден от страх, че нещо може да ти се случи, да му обърнеш внимание и така му предаваш енергия. Човекът, който те заплашва, те въвлича в най-агресивната драма, която в Шестото откровение се нарича драма на насилника.

За да получаваш енергия, ти си си изработил един механизъм да контролираш хората и ситуациите, като се затваряш в себе си и изглеждаш непроницаем - пояс¬ни той. - Казваш си, че просто си предпазлив, но всъщ¬ност се надяваш някой да бъде привлечен в твоята дра¬ма и да се опита да разбере истинската ти същност. И ако някой се опита, ти оставаш недосегаем и го принуж¬даваш да се бори и полага усилия, за да определи истин¬ските ти чувства. При това хората те обгръщат с пълно¬то си внимание и това изпраща тяхната енергия към теб. Колкото по-дълго поддържаш техния интерес и недоумение, толкова повече енергия получаваш. За съжаление, когато играеш ролята на недостъпен, ти за¬бавяш темпото на своя живот, повтаряйки една и съща ситуация непрекъснато. - драмата на взискателния

От друга страна, ако някой ти разкаже всички ужаси, които е преживял, той те задължава да проявяваш съчув¬ствие и отговорност към неговата съдба и по този начин властва над теб по най-пасивния начин, което в Ръкописа се определя като драма на „горкия аз". Помисли само върху тази драма. Нима не ти се е случвало да бъдеш с човек, който те кара да се чувстваш виновен в негово присъствие, макар да знаеш, че няма причина за това?
- Случвало ми се е.
- Това е така, защото си бил въвлечен в драмата на „горкия аз". Такъв човек прави всичко, за да те постави в ситуация да се чувстваш така, сякаш не правиш доста-тъчно за него. Затова изпитваш чувство на вина дори само от присъствието му
- Какво имаш предвид под истинската същност на взаимоотношенията?
- Всеки човек трябва да си обясни наново семейния си опит от еволюционна, от духовна гледна точка и да открие кой е всъщност. Направим ли това веднъж, влас¬тната ни драма отпада и животът ни взема друга посока.

"да разберем кои сме всъщност."

Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 10:01 от Dani Avramova

# 734
Amber, и аз имах дългогодишни конфликти с майка ми, дори те бяха една от причините да напусна България. Втълпяваха ми се комплекси и бях "диаманта" на "горкия аз" за пред хората. Също като теб винаги съм била с приятели и хора около себе си. Но и съм научила, възприела нещо от майка ми - стремежа към по-високото, по-ценностното. А за тия деца, които по цял ден или просто не са съществували за майката, или само са слушали критики и желание за самоубийство...  newsm78
Да, детето трябва да изведе родителите си на по-висок етап, или това, което е наследило от тях да бъде изведено на по-висок етап. Но спрямо определянето на личната мисия, която зависи от родителите или хората, които са те отгледали (като в поста на Passiflora) - баба, дядо, осиновители - на това не мога да си отговоря. След постовете на Дани, monda и Вела се замислих, че в такива случаи личната мисия може би се свежда единствено до извеждането на по-добро и високо ниво чрез себе си. Както и тия вече не-деца да се освободят от наложените им драми, защото само по този начин ще могат да изведат нещата към по-добро.

Благодаря ви!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт