Майчетата припкат неуморно а бебчетата смеят се доволно! Тема 7

• 13 993
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте  Hug И аз като Лято благодаря на КайРен и Айла за хубавите разяснения, и аз на теория го разбирам, но практиката ми с кърменето е пълен провал:

Ето днес например от 9 до 17:30 сме се хранили през 1-2 часа  #Crazy направо полудях, а виждам че му се спи, но си иска хапване, после го налягат коликите, давам капки и докато се успокои от рева (щот плаче като го боли много коремчето) той пак огладнял и аз го слагам на гърда - той суче малко и се дърпа, давам другата гърда - същата работа. Направо се видях в чудо и един път дохраних с АМ 60 мл - хапна ги от раз и пак реееев  Crazy абе луда работа.... Чак в 17:30 заспа и ето го до сега спи гърдите ми са пълни и мисля да се изцедя и после ще му дам пак да суче и ако не се нхрани така ще давам резерва  Mr. Green

За консултацията вчера да се отчета чак днес - наддал е 1280 гр newsm44 и 3 см (според мен са 4 см че нещо май не го нагласихме много добре при меренето, но това не е толкова фатално  Whistling следващия път ще го измерим по-добре  Mr. Green) и сега е 4480 гр и 55 см Биха му и 2-рата ваксината за хепатит - държа се мъжки  Mr. Green не плака много (щом успях да го успокоя даже, че вечер като ревне след баня преди кърменето ставам  #Crazy не си чувам мислите даже а за успокоение и дума не може да става  Laughing ) Доки ми каза че е наддал добре и да не му давам АМ (ама аз за 1 месец съм му дала общо 7-8 пъти само) и нощем да съм му давала само водичка  #Crazy, че той и сега не ще една глътка дори, аз с вода ще го приспивам нощем - абе луда работа - няма да го спазвам това той е още малък за нощното отбиване нали?

Чудя се днешното будуване възможно ли е да е било заради ваксината от вчера?  newsm78 или просто си има дни в които не можем да се накърмим като хората  Cry ...

Сега се връщам да чета че доста сте изписали от неделя

# 196
Плами - Честит Рожден ден с пожелания за много здраве и любов! Simple Smile

Страхотно е това с тризначетата - все повече живи и здрави дечица да се раждат и дано по-леко да е на родителите!

Зайо - малките са прекрасни! Да ги нацелуваш от нас с Рости Simple Smile

Дикси
и ние сме шишковци, но вие ни биете Simple Smile = ние бяхме 5600, 58см. Като цяло удвоихме теглото от раждането, дето трябва да стане кум 4-тия месец. Имаме доста гоелми бузки, иначе в тяло изглеждаме добре.

Елфичка - ние ползваме Хъгис от тези с малките мечета 3-ка. Разликата е наистина само материята на хартията и еластичността на лепенките /ластично гръбче/. Е разбира се и цената, турските са по-евтини. Аз лично ползвам Премиум-а и съм много доволна.

# 197
  • Пловдив
Не знам как е при вас в другите градове , но тук в Пловдив ще ни изядат комарите. А и освен че са много , са и едни огромни. Аз съм цялата на пъпки. Много ме е страх да не нахапят Велизар , слагам мрежата на количката . Има ли нещо с което мога да го мажа и ползвате ли вие нещо подобно. А също и какво слънце защитно средство ползвате? Нашето педи каза до 6-ят месец да не го мажа с нищо , но знам , че кожата изгаря не само от директна слънчева светлина , но и от горещия въздух. А от него отърване няма.
И още един въпрос за пъпки по лицето. Излязоха му едни ситни пъпчици по челото и около очите. Мисля , че е от прегряване. Казаха ми да взема крем Здраве , но едва го размазах одеве , толкова е твърд. Вие с какво мажете такива пъпчици?

# 198
Плами, честит празник!   bouquet

Днес бяхме на консултация. Калин е 6 300 и 58 см.
Качил е 1 800 за един месец  Shocked
Не съм следила много внимателно другите бебета навършили 2 месеца колко килограма са, само последните страници и видях, че се въртят около 4600-5 и нещо.
Има ли някой друг Шишо Бакшишо?

Леле Дикси, браво на твоя юнак. Катерина е 5 кила, по кило на месец ми качва (броя ги от теглото, когато са я изписали), ама нали е дама Mr. Green, трябва да е елегантна, иначе е 56 см, при положение, че се роди 48 см. Абе всяко дете е различно. Ама си е хубаво когато си качват по повечко, за спокойствие на родителите Peace

П.С. Между другото ще идвам към Плевен този петък по доктори, та ако имаш време може да пием по кафе и да запознаем малките. Laughing Те може и да са се виждали в родилното в акушерската стая , ама са се забравили Crazy

# 199
Elfi4ka,тези зелените с голямото мече са турски.Аз сега си взех  тройка от тях която е от 4-9кг.
Моя приятелка ползваше двойката от тези и после взе тройката от тези с малките мечета кафяви, която е от 5 кг(тя така каза ама на мен ми е странно как така един и същ модел памперси започват  от различни кг).Та според нея кафявите с малките мечета са много по качествени.Като минеме 5 кила ще взема от тях.

# 200

Добро утро.Ето едно кафенце от мен.Ние днес сме на консултация и ще ни бият втората ваксинка.Стискайте палци,че предният път бяхме с температура,не особенно висока,но все пак си имаше.Тази вечер Ради като заспа в 21.30 и се събуди чак в 7 сутринта да папка.Голямо постижение е за нас.Simple Smile
Лек и усмихнат ден от нас.

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 07:53 от stela74

# 201
Добро утро!
Ние днес сме на консултация от 10 и 30 и после сме в парка.Днес ще бием и пентаксима  newsm12 ,моля се да няма много  newsm45
Тази нощ грам не съм спала,Георги ме буди на 2 часа да яде и да реве.....то какво друго да прави....скука му е явно  smile3507
Сега най-нахално ми се усмихва...да му изяде муцката човек.... newsm32
И ще заспи точно когато трябва да излизаме и пак ще е кисел.А и като знам,че педито ще каже че пак много го храня...... #Sniper
Е това е засега.
После ще се отчетем от прегледа,приятен слънчев ден на всички!!!

ЧРД на Плами на патерица  smile3525 Да си жива и здрава и много обичана!

# 202
Добро утро, поспаланки!Кафето е от мен тази сутрин  Hug и със сигурност не е безкофеиново, но пък с много мляко kaffeetrmker_2!
Около нас нищо ново.Продължавам да се боря със запека на Рая.Направо се измъчи горкото детенце и съм се видяла в чудо #Crazy Днес е 5 ден от както не е пълнила памперса.От вчера давам Дуфалак, но все още няма резултат.Преди малко пак й дадох, но тя го плюе и въобще не знам дали е глътнала нещо Thinking
Мисля, довечера да й заместя вечерното хранене с АПТАМИЛ КОМФОРТ, колкото и да не ми се ще да й давам АМ.Исках да попитам, дали някоя от мамите, които дохранват, го е ползвала и дали наистина има ефект?
За памперсите- ползвам Либеро и съм доволна.Още сме на 2, но щом свърши пакета ще го сменя с 3.Миналата седмица, за един ден ми се наложи да й сложа Пуфис и резултата беше яко подсичане с пъпчици за гарнитура.Кожната лекарка ми каза, че е много възможно да е от смяната на памперсите, защото били с различна материя, а Рая е със свръхчуствителна кожа.Ама вече всичко е наред, благодарение на кремчето, с което я мазах Peace
Козметика е на Бюбхен и съм много доволна.
Хайде, приятен ден от нас Heart Eyes

# 203
  • о`майна лунна нощ е
Добро утро момичета!
В понеделник бяхме на хомеопат. Малката фея е записана вече и оттук нататък ще се лекуваме така, когато има нужда. За сега сме само на терапия за хъркащото носле и повръщането.

# 204
Здравейте и от нас и Добро утро:)
 Coffee Аз от скоро се престрашавам да пия нормално кафе,досега се мъчех с безкофеиновото,ама нещо вкусът му не ми допада и сега си правя 3&1 като си открадвам малко от кафето на тати Mr. Green
И нашата погача беше в неделя-леле,беше пълна лудница Laughing  yesyesНие го направихме по следния начин- мъжовете в кухнята,женките в хола и после всички вкупом в парка да финализираме празника с една хубава разходка 1stroller Малкия получи много подаръци,държа е достойно-ревна чак на финала newsm10
От няколко дни пак ни почнаха коликите,имам чувството,че този път са по-силни от педи-бебето реве та се къса..няма успокояване,заспива чак след час и нещо рев и имам чувството,че му е намалял апетита Sad Освен коликите имаме и запек- заради колите започнахме пак с инфакола и резултата е три дни инфакол-три дни як запек-коремчето му е твърдо като камък..вчера с триста зора се изака малко,но днес пак същата история...Сега трябва да избирам-да оставя инфакола и да ми плаче от запека  или да го спра  и да ми плаче от коликите..ох, не знам вече smile3511 Педиатърката каза,ако до петък нещата не са се оправили минаваме на дуфалак..Sad Сега се тъпча с овесени ядки, компот от круши и други неща.които на мен ми действат адски разхлабително...дано и на него му подействат... Praynig
Аз ползвам козметика на Хип- кремчето им против подсичане е страхотно, но вечер, понеже не му сменям памперса цяла вечер, задължително го намазвам и със Здраве-за всеки случай,че един ден си спестих мазането на крема, той пък този ден беше много продуктивен- ака 5 пъти и се подсякохме ooooh!..така че сега преизпълнявам плана с мазането. За тяло имам мляко за тяло на Хип, но за сега го мажа със зехтин и му понася много добре-кожата му е една гладка и хубава- пу,пу,пу Wink Ползвам шампоан за тяло и коса пак на Хип-дволна съм. Една вечер го къпахме с такъв на Джонсън и на сутринта имахме пърхот по плешивата главица #2gunfire
Да ви се оплача от бюрокрацията, която цари в тия общини-два дена по средно 4 часа висяхме с мъжът ми да регистрираме жилището ни..е, няма такова туткане,мотане, то компютри ли не им се разваляха,обедни ,следобедни и още не знам какви си почивки имат, питаш нещо-те ти кажат едно,после се оказва друго..Криско си отвися с нас милия- добре,че пред общината в Надежда има една импровизирана градинка,открих си една сенчеста пейчица и там ядохме,преобувахме се,бутахме количката..изобщо имах чувството,че се сраснахме с пейзажа там...И това всичкото, за да си дадеш парите ида си честен данъкоплатец...... #2gunfire #Cussing out

# 205
  • София/Варна
Galia1982, много е вероятно твоят мъник да не е гладен, а жаден. В тия жеги нуждата им от течности се увеличава.

***Val4eto***, за дърпането на Катето - когато се дръпне от гърдата, опитай да я оригнеш, да я гушнеш, за да се успокои, след това отново я сложи. Може да е погълнала въздух в началото или пък струята да и е силна. Може да опиташ да я храниш докато е сънена.

# 206
Добро утро! Мерси за кафенцето Стели Heart Eyes
Стели, вие коя ваксинка слагахте, че е вдигал температура! Ние вчера ходихме да бият първия прием, но взехме тази от ЗК, и има малко температура - 37,3, но иначе за сега не съм я забелязала да е по кисела. Peace

KayRenn - Благодаря мила за вниманието Hug Вдигам я постоянно да си оригва, ама понякога после пак неще и неще. Сънена ако я хвана яде, няма проблеми, ама не винаги успявам  Sad. Интересното е че от вчера след ваксинката почти нямаме проблеми с яденето, ама да чукам на дърво, щото то не се знае. Praynig За сега няма да дохранвам, щото имам кърма и си я натискам милата да суче. Ако на третия месец обаче не е качила достатъчно, тогава ще видя, може да започна да се доизцеждам, за да се наяжда. Така обаче си мисля, че ще се отбие, та дано да не ми се налага Naughty

Това, вчера имахме гости и децата направо вдигнаха къщата във въздуха. Малката си спеше иначе  Heart Eyes сега почваме да се оправяме че да можем да излезем на разходка Peace
Приятен и усмихнат ден на всички Hug

# 207
  • Варна
Довечера и ние сме на ваксина и от сега се притеснявам как ще мине. След това сме и на ресторант, че моите родители имат годишнина от сватбата  Heart Eyes
Нещо напоследък съм много крива, дали е възможно да е късна следродилна депресия. Постоянно съм нервна, карам се за глупости на голямата дъщеря, с таткото се карам и заяждам и след това съжалявам. Все ми е криво   Sad

# 208
***Val4eto***, аз също слагах тази по ЗК.Много се двуомих коя да сложа и накрая решихме да сложим тази.Парите не бяха проблем,просто това беше решението ни.И ние вдигнахме температура до 37.5,но не ми беше кисел или нещо подобно.Днес сме на 2-ри прием и ще си взимаме направлението за втори преглед при ортопед.
Лек ден от нас.

# 209
***Val4eto***, аз също слагах тази по ЗК.Много се двуомих коя да сложа и накрая решихме да сложим тази.Парите не бяха проблем,просто това беше решението ни.И ние вдигнахме температура до 37.5,но не ми беше кисел или нещо подобно.Днес сме на 2-ри прием и ще си взимаме направлението за втори преглед при ортопед.
Лек ден от нас.

Успех тогава с втория прием, дано да го понесе така добре, както първия път.  Heart Eyes Парите за здравето на децата никога не са проблем, но пък ми се видяха доста 180 лв. за трите месеца и затова реших тази по ЗК, тъй като с каката не съм имала проблеми. Ще я видя и днес как ще е, дано всичко да е наред Peace

Общи условия

Активация на акаунт