Лятото дойде с магребинки на море - 18 път

• 28 580
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
Elip
На мен хабибито ми каза че при тях не е прието да се говори пред други хора за собствената жена (дори пред роднини и приятели), може само за други ако имат. Това което правят с жена си и което си говорят да си го знаят само двамата.

# 76
Елип,

Пожелания за много семейно щастие и хармония!!
  bouquet

# 77
  • по пътеката

елип, 4естит рожден ден, мила!за теб годините да спрат, ти пожелавам! времето да не успее да те плени в прегръдката на стремглавия си ход, да си останеш онова моми4е за тези ,които те оби4ат, с децата да си пак дете!здраве и живот в хармония!  bouquet  bouquet  bouquet
моми4ета  днес потегляме с кервана, малко дълъг ни е пътят  и ще сме в тунис, пък после дай бог успешно срещане на родна земя ! както казват руснаците, ни пуха, ни пера!еуфорията при дребното е невероятна! след малко я дигам за къпане, ще ходи на фризьор да й изправят косата, накша и обли4ане! мероприятия и срещи с родата ни 4акат днес!
белла, паулинке, шаки, 1/1 за преценките  ви за мъжете по магребско! тати ни нали остава, си купи нова ризка армани в4ера, днес за дънки ще се огледа,!4ехли4ки  и панталон летен му избрах миналия път като бяхме за визата на детето! та да се наконти, докато ме няма! няма как суетност и високо само4увствие са си присъщи на моите арабел4ета! като се сетя как се запознахме, винаги ми е смешно! дори си спомням собствената  ми мисъл и хоп игнор, докато не развях бяло знаменце след месец ! скици! Mr. Green
лек ден моми4ета!  bouquetей мъжкото присъствие да пусне няколко со4ни десерта за да си оплакнем поне диети4ните о4и! bowuu  chef

# 78
  • T"A
Елип, честито! Само хубави неща да ти се случват   bouquet

Марсиииии, значи е дошъл Денят Х - ще ти стискаме палци да минете без проблеми през граничните контроли  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
А дребното се вълнува, ама не и разбира детската главичка колко път е това  Hug Лек път да ви е и весело изкарване, най-важното!
като се сетя как се запознахме, винаги ми е смешно! дори си спомням собствената  ми мисъл и хоп игнор, докато не развях бяло знаменце след месец ! скици! Mr. Green

Това ще чакам да разкажеш, явно е било Случка (с главно "с")  Mr. Green

Исках да ви питам - имате ли там (Тунис, Алжир, Мароко) мащерка и чубрица? Вчера готвих и слагах мащерка, и си помислих колко обичам тази подправка, какво ли бих правила, ако живея някъде, където я няма  ooooh! В България използвах повече чубрица, тук си я нося специално от там  Flutter

Дала, скорошно оздравяване, мила!    bouquet Недей да си мислиш за най-лошото, ти, ако не си била в контакт с грипно болни, може да се окаже настинка или някакъв вирус, от който бързо се оттърсваш  Hug

# 79
Елип, Честит Рожден Ден! Желая ти само хубави моменти в живота за напред Simple Smile

# 80
Eеее, момичета, как приятно ме изненадахте  Hug. Аз бързах, бързах да ви почерпя първа, а се оказва, че съм последна  Blush  Laughing. Но както и да е. Почерпете се за мое здраве, нали ставам с една годинка по-млада  Mr. Green /както казва и Марси  Hug/

Деска, Белла, Ники, Рали, Марси, Мента, Дриимс-че,  Hug  Hug  Hug. Много благодаря за прекрасните пожелания. И вие да сте живи, здрави и щастливи и още 100тина години поне да празнуваме заедно. Ние утре ще хапнем тортичка със Спайдърмен, затова днес си поръчах грис-халва за моя празник  Mr. Green.
Рали, не се притеснявай, миличка. Следващия път ще се видим, дано  Hug. И на нас това време ни бърка малко плановете, но въпреки това децата пак са щастливи. Кога ще им се случи да видят толкова много дъжд на едно място Mr. Green.
Марси, леко пътуване ви пожелавам   bouquet. Дано с проблемите сте били до тук и от сега всичко да върви по вода, дай Боже  Praynig.

Вчера след университета бях поканена на барбекю (беба момо, мерси за поканата, мила, беше много хубаво!  Heart Eyes ) Времето не беше на наша страна, поваля Simple Smile, но когато човек е в приятна компания, това няма значение!
Дриимс-че, беба момо, дано да сте хапнали и за нас... Иначе няма да ви простим, че не ни поканихте и нас  Crossing Arms.... 
Mr. Green Hug
Далка, какво те хвана сега и теб. Дано да е само безобидно вирусче  Praynig. Хайде, бързо се възстановявай, че ваканция те чака  Hug.
Мента, не знам как е по Магребско, но при нас в Арабията няма чубрица /а мащерка май не използват много  newsm78/. Аз също всяко лято си нося от БГ, че така да обичам "циганска баница"  Mr. Green  Joy.

Ох, малко дългичко стана, но така е като кръстосваме улиците само и не ми остава временце да ви виждам по-честичко  Hug. Лек и усмихнат ден ви пожелавам.

# 81
елип чубрица има-казва се заатар фариси-разпитай все ще намериш

# 82
                         Елипче, честит рожден ден, мила.
Много положителни емоции, любов и сбъднати мечти ти желая.
              Запази усмивката и доброто си сърце.
                           Весел празник.

Марси, лек път и приятна ваканция. Peace

На всички   bouquet  Hug   bouquet

# 83
  • T"A
Елип, ехеее, каква почерпка си ни спретнала   bouquet Пу, за мен плодовата салата Hug
Добре, че имаш РД, че и Албичка да се включи   bouquet (Алба, шегувам се, нали знаеш  Hug)

Заатар не е чубрица, такова и при нас има; фариси не си го превеждам, но заатар е майоран/риган и мащерка (предимно мащерка или Thyme), напомня чубрицата, но не е, и латинското наименование се различава. Ако Невенчето можеше да се включи, би го обяснила по-добре от мен (и по-научно), но уви! Та, чубричката е Satureja на латински, проверих, че на фарси се изписва مرزه, което не знам какво е... на арабски не намерих еквивалент... На немски дават Bohnenkräuter, на френски sarriette, на италиански santoreggia, на английски си е Savory... Разбира се, че могат да се заместят със заатар, но който си е свикнал и обича чубрица, както съм аз, ги различава като аромат  Simple Smile
А и като четох готварската книга за магребската кухня, ми направи впечатление, че няма препоръка за използване на мащерка, чубрицата пък съвсем отсъства сред списъка с изпозлвани подправки  Thinking

# 84
Мента точно заатар фариси си е чубрица-такава си купувам от тук,така че знам от собствен опит  Peace
Разликата с Thyme или обикновенният заатар е огромна ,а фариси -означава персийски-Thyme Persian

# 85
  • Varna
Фалашкитеееее Hug
МалИ, малИИ, малиййййй- шЪ изтърва рожденният ден на Елипчето, че и купона. Стааааар човек неможе да се натутаааааам rotfImao
ЕЛИПЧЕ- Да си ни живо, здраво и все такова усмихнато, позитивно и веселичко Hug
Да ви прочета набързо и да мятам гладенето, че мене чака Grinning

# 86
Делтичка, тъкмо проверявах и щях да ти пиша отсъствие от купона  Twisted Evil  Joy... Няма бееее, как ще изтървеш... То без теб шоуто не върви  Hug Мерси за милите думи и за подаръчето.
Албичка, много благодаря и на теб  Hug. Прекрасен букет... много приятно ме изненада. Затъжих се, надявам се всичко да е наред при теб.
Деска, търсила съм заатар фариси. От един твой пост бях прочела, че така го наричат при вас и го потърсих и тук, но уви  Thinking. Не съм се сетила обаче да проверя по тези места, където продават само подправки. Ще видя и там. Мерси за идеята  newsm10.

Пу, за мен плодовата салата Hug
Ментичка, надявам се да ти е харесала салатката  Mr. Green  Hug

# 87
Елип мерси за почерпката!!! Много хубава особено пастичката много ми хареса - нали все за сладичко ме върти  Laughing

Хайде всеки да си избере каквото иска че то времето за едното и за другото става
Лек ден на всички

# 88
  • Varna
МАРСЕЛИНКААААА- хайде мацка, чакам те Hug
И лек и спорен път. Дано мине по вода без проблеми, че ти достатъчно имаше. На добър час newsm10

# 89
Eлипче, много  Hug Hug Hug Аз си сипах от бейлисчето, че ми се позамая главата... ама вкусно пустото  Party

Тук имам една новина... Особено за който иска да забременее - моля, посещавайте Египет и се къпете в басейните!!!  Mr. Green hahaha

Полска гражданка е подала иск срещу египетски хотел заради забременяването на 13-годишната й дъщеря.

Майката е убедена, че непълнолетното момиче е заченало, докато е плувало в смесения басейн на хотела.

Според Магдалена Квятковска това е напълно възможно, ако във водата е имало "случайна сперма".

Жената е съвършено убедена, че дъщеря й не се е срещала с момчета, докато двете са почивали в Египет.

Полякинята смята да получи обезщетение от египетската страна, като размера на компенсациите не се съобщава. Тя твърдо възнамерява да даде ход на делото.

В полската служба по надзор над туристическата дейност потвърждават, че подобна жалба наистина е подадена при тях.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2289491

Хммм, момичета, който ще ходи в Египет, и не иска да забременее - САМО В МОРЕТО!!!  Laughing Laughing Laughing Joy Тооо и там гаранция няма ама... Joy Joy hahaha

Последното ми творение: Amr Diab - Wayah клипчето е сладурско, подарявам го на Елип по случай днешния и празник... newsm51
Аз хапнах една хубавата от Мимас за вечеря, ама така здравата никога не е било!!! Тежко ми стана  Sick

Марси, да не забравиш да звъннеш. И да внимавате, че тук вали и се не спира, ще и се накъдри пак косата на Линда  Laughing

Ники, какви са тия блестящи десертчета..?? Звездичките ядат ли се, да не ни заболят коремчетата??  Laughing Мерси много и на теб, ще рискувам с това шоколаденото.

Делта, какво има в кутийката за Елип???  Mr. Green

4470

Ох, чудех се какво пропускам пак... Далка!!! Как си, душицо??
За Очето да ти разкажа - историята идва от това, че Богът на слънцето Ра бил във вражда с бога на тъмнината - Сет, и през нощта Сет изниквал от тъмнината и поставял Ра под земята, а през деня ставало обратното... И това било война между тях. Един ден, по време на тази война Ра загубил едното си око, но неговата майка Исис го излекувала... За това и хора от различни култури си поставят сини очета за защита.
Това е война един вид между доброто и злото в човека... между неговата тъмна и светла страна.

Това е, което аз знам, но още тази вечер ще попитам точния човек, и ако има нещо неточно или пропуснато - ще донапиша... Hug
Оправяй се по - бързо, че искам и твоята версия да чуя.
Целувки на Раянчо, моя сладур  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт