Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 23

• 10 964
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
Баткото спеше непробудно цяла нощ от родилния, та до сега  Mr. Green
Каката се будеше в зависимост от зъбоникненето по няколко пъти на нощ, и така до 2г, когато изникна и последния зъб. После като с магическа пръчка започна да спи цяла нощ. Тогава я отделих по нейно желание  в отделно легло, залепено до спалнята разбира се.
Емма се буди различно, понякога по два, понякога по 10 пъти, пак зависи от зъбите. Знам че ще спре като избият всички. Тогава може да помисля за отделяне, макар че не ми е никак лошо между двете момичета.
За това онова ползваме другата стая (дневна, хол, кой каквото има), мерак си сили да има, място се намира. Пък с толкова деца най често заспиваме преди да сме си легнали, кой ти мисли за друго  Joy Тя природата си знае работата!  Mr. Green

# 76
Те още отсега си ревнуват таткото ако взема да го прегръщам и целувам...
Joy и ние ревнуваме само че мама хем сме момиченца, само като ни види че се прегръщаме и почват едни заплашителни викове идва и ме хваща сакън ще и откраднат майката  Mr. Green, а за спането и аз мисля че сутрин се буди от жегата щото напича в нейната стая сега като е по хладно по добре спи, нямам навика да пускам климатик особено вечер пък и не е най хубавото нещо ще вземе да настине и гледам да оставям отворена врата да става течение и да разхлажда

# 77
Здравейте,момичета.
Имам едно питане и знам че има много опитни кърмачки тук,които ще ми отговорят(не че аз не понатрупах стаж).
Дребния вчера цял ден повръща.Обадих се на педи и тя каза да му слагам едни свещички в дупето за повръщането и да не му давам нищо да яде и пие.Чак след втората свещичка да давам през пет мин. по една чаена лъжичка вода.Изрично ме предупреди да не му давам и да суче понеже знае че още кърмя и не ме подкрепя хич за дългото ми кърмене.
Та ако на някоя от вас се е случвало детенце да повръща спирали ли сте да кърмите или не.

Чудя се защото аз все пак му дадох да суче веднъж два пъти,защото много взе да мрънка и наистина повърна след това ама той повръщаше и вода като пи само.Така че се чудя как да постъпя.

Извинявам се че стана малко дълго.  bouquet

# 78
Според мен бебето в общото легло не пречи на интимността м/у родителите. Е, не е същото като преди, ама то кое ли е същото вече  Laughing. Но това си е въпрос на нагласа и предпочитания, разбира се Simple Smile.
Бамби мама, нямам чак такъв опит с кърменето, но мисля, че съм срещала някъде из форума или нета, точно това, което описваш - че при повръщане и разстройство (примерно), когато се обезводнява организма на детето е много добре то да се кърми (ако е кърмено все още, което е факт при вас). Но това е само по спомени, нямам конкретен опит, сигурно ще се включат мами, които знаят по-добре.
п.с. даже се сещам за "правилото" да не се отбива дете през лятото (за да устои по-добре на летните вируси, които струва ми се може би са проблема при вас...). Това в подкрепа на горното... Но все пак някой по-компетентен да каже  Peace

# 79
  • у нас
Бамби, нашата лекарка при такива ситуации препоръчва  - диета и кърма, и нищо друго, може и вода да не се обезводни детето е най -важното. Колкото се може повече течности . Нека и другите да споделят  Peace

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 12:34 от Sinara

# 80
bambi mama   ние изкарахме вирус с повръщане и разстройство и за момент не съм спирала да я кърмя и смятам че го изкарахме сравнително добре и то без свещички само разстройството лекувах щото бързо спря да повръща просто мога да те посъветвам за да не повръща от кърмата да и даваш по малко да суче, но по често, успех и да се оправяте скоро  Peace

# 81
По правило, когато има повръщане, два часа не трябва да се приема нито храна, нито вода, в противен случай всичко погълнато се повръща и така се завъртате в омагьосан кръг. След тези два часа се започва с даването на течности в много малки количества и на често. Разбира се, че ще повръща кърмата, както и вода и всичко, каквото предлагате. Това си е правило - 2 часа нищо не се дава.

# 82
  • София
Бамби, вероятно е вирус, в момента е много разпространен, децата имат и температура също.
Моята педиатърка също препоръчва кърма и диета при повръщане/разстройство. Дори препоръчва да остане само на кърма, ако е достатъчно количеството, то децата в тези случаи и без това не искат да ядат. Самия факт, че скоро купих някакви капки против разстройство Био гайя, в които има вещество, което се намира и в майчината кърма, за мен е показателен, че кърмата е ок. Възможно е, както е писала Марина, да не се приема нищо 2 часа - затова не споря, Анна е имала разстройство 3-4 пъти, но не и повръщане, но вируса е сходен, както и лечението.
Във водата трябва да има някакви соли/захар, не трябва да е чиста, има едни прахчета Хидратин Алфа, разтварят се в 1 литър вода и се дава по 1-2 лъжички честичко за 24 часа.

# 83
За кърмата няма спор - винаги, когато синът ми е хващал този вирус с разстройство и повръщане, сме оставали само на кърма + лечебна каша, от която, обаче, той хапваше едва по няколко лъжички. Това също по съвет на педиатъра - спира се всякаква храна и само на кърма. Лечебната каша е за овладяване на тежко разстройство.

# 84
  • Varna
Бамби ние бяхме с Поли преди 20 -тина дни в болницата заради повръщане. При положение,че моето кърмаче си е големичко един в инфекциозна не каза,че е лошо че се кърмим.Видяха ни поне 15 лекаря и единственото ,което казваха е "цокай цокай сега имаш нужда" Е една докторка се изказа накрая, но тя каза"ау голяма е вече ще си развалите бюста Mr. Green" Та няма никакво основание да спирате кърменето.В момента малкото човече има голяма нужда от това.

# 85
  • София
Хелоу Simple Smile, аз много отдавна пак не съм писала тук, но сега ви навестявам по повод на това, че малчо съвсем неочаквано и набързо се отби сам. Аз още не мога да свикна с мисълта - той си искаше, без сукане не заспиваше, зимата махнахме бибата и още повече започна да суче. А мин. седмица - изведнъж, и то точно преди да тръгне на ясла, една вечер баща му го сложи да спи (така се получи просто, имах работа и докато се намоткам да легна и той заспал). Така и следващата вечер (а друг път или мрънка или играе и чака да го накърмя). И тръгна на ясла, аз бях с нагласата, че като брат си първите дни ще е с часове залепен да суче... Ами не, като го взема наобяд от градината иска да го гушкам и нося, вечер идва да заспива при мен и се гушкаме (по принцип всеки си спи в леглото), но не сеща да суче и не си търси. На мен ми е още много странно, бяхме с нагласата до 2-2,5г да суче, даже си мислех, че със зор ще го отбия.

И какво се получи - баткото го отбих на 1г10м като бях бременна с малкия, т.к. имах болки и ме достраша, и се терзаех и измъчвах 2 год., че съм го отбила (щото бях решила докато той иска). А сега малкия дето има зелена светлина да суче ако ще и като дядо си до 3 год. Laughing, той пък съвсем сам си се отби на 1г9м и то точно преди да тръгне на ясла. Явно му е дошло времето на детето да го израсте, само дето мама не беше готова  Confused - нещо много промени ми се струпаха на мен наведнъж - търсене на нова работа, той на ясла и нямам кърмаче вече. Но здраве да е, растат човечетата. Grinning Та тъй... реших да споделя тук, защото знам, че ще ме разберете.  bouquet

# 86
 Hug И аз толкова съм свикнала с кърменето, че се чудя какво ще е чуството като спрем...

# 87
  • София
странно и тъжно... още повече, че нямаше никакви признаци за отбиване. но пък честичко се гушкаме Simple Smile, идва и си казва 'мамо, гушай'.

# 88
  • София
Честито ти пораснало детенце, Аня! Hug
Мисля си, че май понякога ние сме по-пристрастени от тях... Wink

# 89
  • София
 Laughing Laughing май така се оказва Simple Smile

много ви благодаря за разбирането!  bouquet в други теми сигурно им се струвам меко казано странна - не стига, че го кърмела толкоз дълго, ами сега й е тъжно Laughing

Общи условия

Активация на акаунт