МАРТенските ни деца греят като златни слънчица!

• 8 943
  • 302
  •   1
Отговори
# 135
Запис! Всичко ни е наред,още сме малко болни,ядем всичко! ОК сме! Peace

# 136
Здавете и от нас по нощите!  Grinning Ама докато изчета всичко и станало утре.

На мен нещо не ми се пише напоследък, а и не ми се пишат неща, които вече по 100 пъти са казани, та така...

Чудя се, не е ли раничко да ги държите бебоците седнали?  newsm78 Гледам по снимките вече няколко бебета са си направо седнали, а още нямат и 5 месеца? Нали се слагат най-рано на 6м?

За къпането - аз почти от самото начало си я къпя сама София. Какво му е трудното  newsm78 В началото бяхме с обикновено коритце, сега пък е още по-лесно с анатомичното. Ако таткото влезне с нас, то е по-скоро за компания, не виждам с какво ще ми помогне, майка ми и тя, ако влезне, само ми се пречкат повече ръце и се бутаме, така че сама ми е най-спокойно. Единствено на морето ми беше малко по-трудно, че я къпех под душа заедно с мен и много ми се хлъзгаше по тялото, особено като я насапунисам/ все едно да държите мокър сапун  Mr. Green /, ама свикнахме и така. Даже един път докато я видя и тя намерила ц.цата и засукала  Joy , направо умрях от смях  Laughing

Браво за люлинската мини-срещичка  Sunglasses Ние вече всеки ден си се събираме доста мами в Св.Троица и е много забавно  Sunglasses

Иначе София е ОК, все още си е много добричка и спокойничка, не плаче, само малко да и обърнеш внимание и се ухилва до ушите, постоянно я мачкам, гушкам и целувам/веднъж буквално лигите ми потекоха като се наведох над нея  Joy Всичко пъха в устата с голямо настървение, сигурно и ние скоро ще имаме зъбки, а като я държа с/у мен направо ме "напада" да ме яде - със засилка се хвърля с/у мен с отворена уста  Joy

Утре пък ще ходим на среща на курса в центъра, ама аз ще съм и с двете ми ремаркенца, че таткото ще е на работа и няма на кого да ги оставя, а и София е непредсказуема кога ще суче, та за това.Товаря ги в колата и колкото изкараме-толкова  Crazy

Нашето оченце също сълзи, доста секрет излиза, но очният лекар, при когото ще я водя е в отпуска и ще почакаме.Сигурно е запушено каналче, много се надявам самичко да се оправи.

Гледам, че повечето си хапвате пюренца...аз мисля мчалко преди да навърши 6м. да и дам зеленчуково някакво или оризова каша, ама още не съм решила/все ми се струва, че има още много време, ама то си дошло.../

Ще ме извините за дългият ферман, ама трябва да наваксам, сега ми е дошла музата  Laughing

# 137
http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=387466&pid=13420500
Ето  ни и нас. Днес правим 4 месеца. Благодаря на всички за пожеланията.
Честита масечинка на  Адриана и на Калина Мария.  
Днес ходихме на педиатър и пак не сме качили нищо за два месеца към 800гр.
След две седмици ще ходим пак и май ще ни захранват със сериали. Още сме само на цедена кърма , но с това наддаване е някакъв ад. А пък е толкова жизненна започвам да се съмнявам ,че не наддава защото не спира да мърда.  Simple Smile
Никол също е много неспокойна на последък спи по малко плаче иска на ръце непрекъснато и се жалва нещо сигурно вече започват да ги мъчат зъбките. Sad
Честит рожден ден на каката на Любима.
stasi8510  много се радвам за вас ,а онзи ако можеше някой да го осъди да се научи да не плаши хората.
Днес в поликлиниката на всякаде по вратите бяха разлепили статии колко е важно да се фднося
А за очичките ни препоръчаха да масажираме нослето горе и ако е много зле физиологичен разтвор.Масажа помага доста.
За съжеление до компютъра стигам само нощем и то ако не се труплясам за сън. Тъй че да ме извинявате ,че не пиша много.
За сядането днес говорих с педито и каза че всяко дете е различно и ако то самичко се надига и сяда и се задържа,че това означава че е готова.
Днес в поликлиниката имаше разлепени статии колко е важно малките деца да се носят близо до мама дори когато се върши къшната работа. Мойта принцеса много обича и участва почти във всичко което и аз върша и непрекъснато и говоря и обяснявам като на голямо дете.

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 01:05 от asturiana

# 138
  • София
За ставането в 5: Светланка беше така доста време, може би около месец. Сега вече не е така. Преди беше кошмар с това ставане, независимо дали е яла вечерта или не, все си ставаше в 5. Сега се буди към 6-6.30. Иначе си заспива рано към 20 часа.

Момичета, стискайте палци, ще водя малката на доктор, че за втори път ми прави номер да не е пишкала 12 часа подред, та ще отскоча до педито. Praynig

# 139
  • Варна
Здравейте и от мен! И ние напоследък се присъединяваме към клуба на ревливите бебета. Вчера мрънка в количката от Морската градина до вкъщи, а вечерта не можехме да се приспим час и половина. Направо станах кълбо от нерви. А и каката си иска своето.....
Днес ще ходим да ни бият първия Пентаксим, очаквам да сме качили около 450-500гр. този месец. Ето малко снимки от Варненската среща в сряда (малко се дублират, защото са от два фотоапарата):
http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=392335&pid=13401164
Хубав ден на всички!

# 140
  • Стара Загора
Добро утро. Почерпете се както си му е редът -

Честити месечинки и на другите бебоци от 9 число!!!!

# 141
Добро утро и от мен.Слънце недей така с това сладко! Simple Smile

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧИНКОВЦИ!

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 10:12 от asturiana

# 142
  • Варна
Слънце, честита ви месечинка  Hug
Честито и на другите бебчета  Hug

астуриана и ние сме така - Вики не се спира, ще разбие повивалника още малко, а качва по 400 - 500г на месец, но е супер жизнена и изглежда добре - с гънки, дебели бузи, баджачки, гуша и т.н.  Hug
Гери МурHug  дано е било инцидентно, заради жегите и Вики много трудно заспива и реве.
Роска  Hug

# 143
  • София
Привет!
Честити месечинки на празнуващите днес!  bouquet Hug
Глафира, дано всичко е наред Praynig
Никита, и аз това мислех като гледах снимките - за седенето  Rolling Eyes
Варненките - страхотни сте   bouquet

# 144
Добро утро момичета Hug!
Ние бяхме за два дни на вилата и снощи се прибрахме Party.Екстра беше Wink.На мама момчето слушка много като е балкана Mr. GreenСамо като надуши чистия въздух и заспива.Пак ще идем.Иначе вече си се обръща от гръб по корем доста честичко,много е сладък.Папка освен мляко и пюре от морков/Гербер/,много му харесва.Вчера за пръв път пи и сок от ябълки ама като свърши и дръпнах шишето малеее ooooh!рееев иска още....
За кръщенето,ние мислим да е другото лято.Искаме ние с Илия и кумовете да отидем до някой манастир/още не сме решили кой newsm78/ и там да го кръстят.Не ни се иска да го кръщаваме в града,защото като си спомним с милото какво беше на погачата/свеки си покани гостите тогава #Crazy/направо нямам думи ooooh!,пак ще стане все едно абитуриент го изпращаме Laughing
Пак да питам:Каква е технологията на домашно приготвяните пюрета???
Честито на дечицата родени на 9-ти!!!
Глафира Praynig

# 145
Добро утро момичета,надявам се да отмине периода на ревливите бебета, че е много гадно напрово сърцето ми се къса като чуя някоя малка душица да плачи,а и искрено съжелявам майчетата!Аз да се похваля вчера за първи път изкъпах дребната сама,ми татито се обади че ще закъснее имал много работа и аз си викам ей сега ще ние сефтето Радост Laughing,справих се доста добре,въпреки че малката съзнателно търсише баща си, като видя,че съм аз и му дръпна един рев,ама бързо се успокои.Направо не ми се мисли какво ще правим като тръгнем за Бургас,милото само ще ни остави и после се прибира в София да работи, а ние двечките ще подготвяме сватбата,и как ще се къпим не ми е ясно, като тя си иска таткото!Хубаво че поне бабите ще са наоколо.За лапането и ние сме същите каквото докопа е в устата,чак една вечер я сварих как си беше навряла пелената в устата  ooooh!Ще се задуши  бе, обаче ръба,та тази седмица се сдобихме с чувалче  Twisted Evil,хич не и харесва ама аз трябва да съм спокойна!Щях да ви питам как се справяте с рязането на ноктите на бебоците,защото ми е много трудно да и изрежа ноктите голямо мърдане голямо чудо, много ме е страх,онзи ден се принудих докато спи да и ги режа!!!Да не забравя да чиститя на всички бебоци месечинките!!!!Това е от нас ние отиваме в парка с кенгурото!!!

# 146
Добро утро,
мами, да ви се оплача - нашата госпоИца си откри палеца. ooooh! От вчера 5 пъти и го махам от устата....направо ужас. До сега си чешеше венците с показалеца и смучеше цялата ръка, ама от вчера и палеца е в устата... #Cussing out

Роска, май и ние сме така с нощното будене и на мен ми е трудно, а си мислих, че този период е минал... Спи сама между 22 и 2 часа и след това я взимам при мен, че е едно въртене, суетене и само цокането я успокоява през нощта...обаче аз гледам през деня на "голямото" спане да спя и аз с нея... вчера откарахме 3 часа заедно. Mr. Green ми иначе съм като парцал и нямам време за спорт, а така и това успявам да направя. Peace

За сядането - и Рая постоянно е на мускули в кревата и иска да става, а в коша за кола от седмица изобщо не мога да я накарам да лежи - все и е навигена главата. ooooh! Но, въпреки това я оставям все полегнала, пък тя нека си се пъне да става...още не е стабилна и по-добре да си лежи. Peace

Честито на месечинковците днес!   bouquet

Ох, имаше и още, ама забравих...

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 14:47 от Tony_st

# 147
Привет и от нас  Hug От сума ти време не съм писала, добре че гледам да наваксвам с четенето. Гледам доста е бил загрубял тона, щом са трили и редактирали постове. Изпуснала съм...
Честити месечинки на бебоците родени на 9ти   bouquet
За рязането на ноктите - правя го докато суче. Слагам я на коленете си на 2 възглавници, тя докато яде е спокойна, а на мен ръцете ми са свободни и действам.
И за протокола- все още не се обръщаме и мразим да стоим по корем, а иначе и тя все надига главата и не иска да лежи.

# 148
  • под кривата круша
Добро утро и от нас Simple Smile
Рязането на нокти в началото го правех докато спи, но вече не се шашкам толкова-не шава много и ми е лесно. Виж, за къпането, завиждам ви, че ги къпете сами, аз предпочитам да ми помага баща и.
Преди и Теди не обичаше хич по корем, но сега и е любимата поза. Не се обръща напълно все още, само настрани и забива главата и гърдичките ама дупето тежи Mr. Green.
Обаче в тези жеги не може да заспи. Заспи ли веднъж-няма проблем, но докато се унася е някакъв ад. И може би от жажда, буди се да яде по 3 пъти на нощ-12-3-6. Не, че сме отказали нощното ядене, но беше само по веднъж, а сега Crazy. Предполагам, че е жадничка.
И естествено, всичко тикаме в устата, даже не ми се мисли кое къде се е търкаляло. Но като гледам из градинките какво става като проходят, виждам, че това нищо не е.

# 149
добру утро Hug
Днес май ще направя вече поръчката в My Toys, ако някой иска да се присъедини да ми драсне едно ЛС yes

Днес сме на консултация, ще ни бият втория Пентаксим, дано всичко да е ок Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт