МАРТенските ни деца греят като златни слънчица!

• 8 899
  • 302
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от нас Grinning

Цветка , бързо да се оправяш Praynig

Чета ви за мерките и теглилките и да си кажа мъката, че ми е много криво от вчера. Доки рече, че е много дебела мойта мома Cry, да не я кърмя нощем и вече да и давам пюренце. Мъчихме се снощи, пихме вода, люляхме се, дундуркахме се и пак го докарахме до ядене в 12 и в 5 сутринта. Еми какво да направя и аз искам да спя, то на всеки час се буди това дете. А роди се 3.600 и сега е 7 кг на 4 м. 10 дни. От две три седмици си пийва водичка, най-много 100мл, а снощи само през нощта 150 ooooh!, сутринта щеше да й се пръсне памперса. !Чета, че като се захранят качват повече, ами аз не искам да качва толкова много Confused Ще чакам още Mr. Green

rossykv
, тъкмо щях да пиша, че и ние имаме кистички на венците( така каза педи) , те са бели точици от външната страна на челюстта и показвало, че там ще растат зъбките. Нищо да не ги мажа. А аз се бях ошашкала, но било нормално.

Хубав ден на всички  bouquet

# 226
  • Варна
Здравейте  Hug
Много благодаря за споделените мерки и теглилки, но като нас явно никой няма  Tired Вили ст, пу пу на не са ви уроки ама 750 гр  на месец са си супер  Hug Знам че е най - важно да е добре и да е жизнена и тя е, и се развива доста бързо, като гледам прави всичко наравно с вашите бебоци, а сме по малки, и док чак и се чуди всеки път....но не качва...единствено бебка на Астуриана е горе долу като нас.....и другата Вики..... Hug
А и като капак от 3 дни насам така си намали яденето че направо ми се плаче  ooooh!  Я споделете, на коя бебето и имаше такъв период да не иска да яде - сам ли отмина, колко продължи...скоро някоя беше писала, но не си спомням коя...Алекс мама ?

# 227
  • София
Моята Мария не искаше да суче в продължение на месец, че и повече, но се беше качила добре. Дохранвам само вечер.
Сега да не казвам голяма дума- пак май се завърна към хапване от ц--а в будно състояние, ама аз продължавам да я храня и на сън, че знам ли като е адекватна дали ще иска да яде Embarassed
Много бях се притеснила- ама след 3тата седмица помислих, помислих и реших да не се тормозя и на прегледа да видим какво е станало от тази "диета", която си е наложила, а и след прегледа ще захранвам...
Сега яде по 2-3 мин. три пъти дневно, вечер от шише АМ 150 и през нощта суче 1път, понякога и 2.
Вашите бебоци още ли сучат по 10-20 мин.?
Вода не желае все още.

# 228
  • Варна

Отворена кутия АМ може да се ползва в рамките на 3 седмици, а не месеца.

Лелееее, верно са седмици, пардон. Вярвам, че всеки си чете опаковките, но все пак - сори!

Есме, специално за теб, честит дъжд!  Mr. Green  Месри, че го поръча, че наистина не се трае тая жега. Добре че заваля, та ще можем и по-рано да излезем днес. А дотогава да погладииим. Ей, как мразя да гладя, пък лятото направо  ooooh! Cry

И на мен ми писна напоследък да ми казват, че Ния е едра за възрастта си. Роди се 2800, пък ми се струва, че на 4 месеца ще дрънне 7 кила на кантара. На 16-ти сме на консултация. Каква беше рецептата за нискомаслена кърма?  Mr. Green  Лекарката засега не ни е правила забележки, а и малката напоследък доста по-рядко яде. И, Оки4, отдавна не е по 10-20 минути. Ама какво, здрава е, няма рахит, нека яде Simple Smile  Чай на Хип пие много различно - някои дни по 100-120 мл., някои едва го близва. Чиста вода не съм давала.

# 229
  • София
oki4 , Вики от около месесец яде по 5-7 минути на гърда. Вчера я премерих преди и след кърмене, резултата беше 120гр. До следващата консултация ще направя още няколко измервания в различен час и ще питам педи дали е добре.

# 230
  • София
Здравейте и от нас. Привет от Панагюрище. Никой не ни позна, докато се разхождахме вчера  Mr. Green , явно си нямаме мами от Панагюрище  Whistling
На мойто гардже нещо му стана и както не искаше да спи през деня (мак. час-два, и то разпокъсано), пак почна да си праска два съня по час и нещо през деня  newsm78
И, да не дърпам дявола за опашката, но май започна да суче по-рядко. Например на 2 до 3 часа (преди ядеше съвсем произволно, понякога на всеки час, а дори и по 2 пъти нна час  Shocked )... а понякога се вижда, че е само жаден - "пийне" си 1-2 минутки и е готов, та направо може да се каже,
че едва ли не яде на 3-4 часа  Shocked
И нещо, което направо го разтапя: всеки ден по няколко пъти си мия ръцете и с пръст търкам венците - примира от кеф и определено го успокоява.

Ноктите реже тати, докато Калин спи, а обувки нямаме - основно е бос в жегите, аз не слагам чорапи, а камо ли обувки  Whistling

Halkidiki, и ние сме все още САМО на кърма и вода не иска да вкуси. Явно кърмата си и стига, защото си има достатъчно много напишкани и наакани памперси.

Все едно аз съм го писала Simple Smile Хич и нямам намерение да се тормозя скоро с пюрета  Mr. Green Вода не пие - не ще...

За сядането
, аз пък ще споделя, че точно на 4 навършени месеца Калин беше на ортопед и докторът каза, че вече е време да го слагам поседнал. Той направо примира от кеф да стои яхнал крака ми и се държи с ръчички за мен и зяпа наоколо...

Роси, честита линийка  Hug

# 231
Айде почерпете се за наше здраве ,вече сме на 4  Hug

А и като капак от 3 дни насам така си намали яденето че направо ми се плаче  ooooh!  Я споделете, на коя бебето и имаше такъв период да не иска да яде - сам ли отмина, колко продължи...скоро някоя беше писала, но не си спомням коя...Алекс мама ?
desis ние бяхме така,някъде около седмица нещеше да яде,сменях млека,в чудо се видях,но не беше от млякото,сам си отмина тоаи период,постоянно го преследвах с шишето,но без резултат,беше свалил 300 гр,но после бързо навакса,сега сме към 7 кг,а се родихме 2800  Whistling.
Забелязвам,че точно през месец го прави този номер с яденето  newsm78,поне сега не се шашкам,само се чудя как ще го захранвам след време,като нямаме никакъв режим на обяд,като яде в 6,после яде чак към 10.30 и след това може към 4-5 да е огладнял  ooooh!
иначе от няколко дни си имаме пак колики,направо нямам думи  ooooh! Алекс_мама , май ще ги карат до 9 месеца а  Joy
Честита месечинка и на Тоби и Лора  Hug
за ноктите нямам думи,целия е надран,а уж му ги режа през ден  ooooh! ooooh! ooooh!
иначе иска постоянно да е седнал,знам че му е рано още,но искаси и това е  Crossing Arms Mr. Green

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 13:34 от rusana

# 232
  • София
Честитити месечинки на Крис, Тоби и Лора!
И аз бях се замислила как ще направим режим с пюретата. Мария определено сега не яде на обед, но може пък като й дам пюре, да тръгне да си хапва и да си направим нормален режим. Дори много залагам на това.

# 233
Здравейте, мамита!
Аз все се наканя, че вече ставам сериозна с писането и все нещо става... Няма да ви разстройвам, като ви разказвам, но направо вече започвам да се чудя, докога ще се случват лоши работи  Sad
Аз и бебето, обаче, сме добре, таткото също. Гледам, че май сте си говорили за "размери" - Теодор се роди 4.200, на 30.05. беше 6.350 кг., 62 см. (точно на 3 месеца се пада това). Кърмих в началото, после мина на смесено, сега е само на АМ. Мисля, че наддава добре, не е много и съм доволна...
Имам въпрос, момичета... вече се побърквам и искам да си правим второто  Mr. Green че то и трето искаме... няма време  Mr. Green Та мисълта ми е, колко време след секциото мога да забременея? Аз много искам и да родя естествено (манияяяяяя), докторът ми каза година и половина, след секциото да забременея, но ако все пак реша да не чакам за естествено, кога можем да се подкарваме  Mr. Green Както майка каза - щъркелът е хванал и донесъл много послушно бебе, ще поръчаме на същия щъркел и сестричката  hahaha
ех, че ми липсвахте   bouquet

# 234
4естити месе4инкииии Simple Smile)))) Hug

днес, преди 1 година видях 2те 4ерти4ки Grinning

# 235
  • София
Ади, след 2 години можеш да раждаж естествено- затова док. така ти е казал. Порови се из форума за подобна тема.
Беба- честито Wink
Аз пък хич не помня кога ми беше положителен теста- и сега ме е яд! Дори бих си го запазила Rolling Eyes
Но май около 23 юли видях малката точка - сегашната Мария. Трябва да проверя.

# 236
  • под кривата круша
Ей, подсетихте ме за преживяванията ми миналата година Heart Eyes. На днешна дата имах 6-дневно закъснение, а на 11-ти отидох на лекар да потвърди. Тестове не правих-то ясно-или да, или не.
adi_i_bebe, и аз много исках естествено ама на. Док ми каза, че може година след това да започваме опитите за второ, но аз лично трудно бих се престрашила за нормално след секцио, особено ако не са минали поне 2-3 години.
Бухтичка, дали още има да плющи дъжд newsm78  Чудя се да излизаме ли...

# 237
Здравейте!
Dessiss,и Алекс имаше един период от 3 дни,в които почти не искаше да яде.По 30-40 мл ми изпиваше,а аз се побърках от нерви.Но при нас беше май и заради адските колики,защото много ревеше и се свиваше и повръщаше от постоянното присвиване всеки път по малко мляко.Таман го заведох на педи и той взе,че прояде,слава Богу. Praynig
Русана,айде стига с тези колики,е гати чудото!Аз искам вече да го захранвам дребното,даже днес мислех,ама малко кофти режим има.Свикнах го на режим-през 3 часа хапва,но знам,че трябва да се захранва по обяд,а той заспива обикновено към 10-11 и спи доста време,като обедното хранене е почти в полузаспало състояние.И отново си заспива.А как да му дам пюре като дреме? newsm78 Ето днес спи от 10,в 11 хапна почти на сън,сега в 2 пак и още нанка. Mr. Green Страх ме е да му дам пюре следобед към 5 ,че малко късно става. smile3506
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА МАЛКИТЕ ДУШИЧКИ И СПЕЦИАЛНО НА КРИСИ!

И да се похваля,правих тест,ама е отрицателен! newsm17

# 238
И аз бях се замислила как ще направим режим с пюретата. Мария определено сега не яде на обед, но може пък като й дам пюре, да тръгне да си хапва и да си направим нормален режим. Дори много залагам на това.
и аз на това се надявам,като започнем пюретата да си оправи режима,че  ooooh! ooooh! ooooh!
аз пък хич не помня кога точно беше,голяма съм шматка  Whistling,само помня как като видях теста така се паникьосах,че се чудех къде да го хвърля без никой да види  Whistling Mr. Green,хем беше планирано и пак доста се стреснах  Joy
от време на време поглеждам и в мартенки 2010,навяват ми мили спомени  Heart Eyes
и аз съм много навита за второ и то момиченце,но ако е още един ревльо,ще се побъркам  Mr. Green Laughing
Алекс-мама,да спи душичката,то при тях рядко се случва,та и на дремене се радвам  Whistling Mr. Green,а за захранването и аз се чудя,ама ще поизчакам още малко  Rolling Eyes

# 239
Четох че на някой мами дечицата имат запушено слъзно каналче и отделят гурелчета.. Започвайте с масажите-ако не помогнат до 6-8мес.,се действа оперативно.Имах такъв проблем с каката,и въпреки че беше почти на 9 мес.,офталмоложката каза да пробвам с масажи,но не би.. Процедурата после е бърза,но болници,упойки и притеснение..защо като може да си ги спестите! Peace

Масажа представлява потъркване с лек натиск в основата на нослето,обикновенно излиза секрета,който е близо до изхода.След малко може да излезе още от самосебе си.Аз почиствах с тампон с преварена вода,и какпех капките които ни бяха изписани.Това упражнение се прави най-малко три пъти на ден,но по-често е по-добре(стига детето да не е изнервено от нещо).

И Ади е само на АМ-искам на навършени 6м.да захраня,но ако станат повече признаците,може би на навършени 5м.За мерките няма да се включвам,че се родихме 4 кг. Mr. Green

Добре че е люлката,та смогнах да напълня едни чушки и да си измия печката.. TiredТози следобед е много кисела,уж заспа на спалнята ама ме усети че ставам и рееев.. Crossing Arms После искаше да я гушна,хем я гушкам,хем червена като домат -пак рев.. Tired Като легне и почти мост прави-какво е това изпъване,какви са тия нерви.. ooooh! Дано не ни подпукат зъбите(вижда ми се рано на 4м) ама кой знае-все някога ще трябва да се покажат,дано да не е с много болки,температури,разстройства и други "екстри"..!
А когато е на кеф,мойта щерка прави така smile3534 Хвърчи плюнка навсякъде,и е едно бръмчене,страшна работа..! Crazy

За продавалника кой питаше,забравих вече.. От години вършея из него,до сега най-скъпите ми покупки са люлката и количката(която дойде до нас  от Добрич с куриер) и въобще не съм имала някакви проблеми,всички от които съм купувала/продавала са били коректни.Ако недай Боже стане издънка,имам трите имена,колко му е!Нашия тати нали е издирвач. Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт