Великобритания - тема 26, Отпускарска

• 22 630
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
Цвета, да, видях заглавието, предположения за "worst case scenario", ако 1/3 от всички хора в страната се заразят, колко смъртни случая ще има.

Стряскащо е, макар че човек ако поеме дъх и си помисли за контекста, ще се опита да се успокои, че цифрите са казани в контекста "за какво трябва да са готови здравните служби" и че пише как в години с грипни епидемии има по 20,000 смъртни случая, така или иначе.
Аз не се самоуспокоих достатъчно, ама не знам какво друго може да направи човек.

Ако можеш да я гледаш в къщи докато се позакрепи след зъбите, не я пускай?

Добавям: прочети и това:

http://www.bbc.co.uk/blogs/thereporters/ferguswalsh/

Номадик, ако не намерите друго, имам апартамент в Блакхийт, който давам под наем и другата седмица се изнасят наемателите. Но търсете, би трябвало да има много неща на пазара.

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 11:47 от Алиса

# 121
Пумпалка, погледни тук за хигрометри: http://www.twenga.co.uk/dir-Garden-DIY,Measuring-equipment,Moisture-meter. Аз позлвах като този, който е на петата картинка, на Two Wests & Elliott, когато Али беше бебе. Не мога да дам съвет от къде да поръчате.
Наблюдавайте няколко дни стойностите сутрин, наобед, вечер и забележете как се променя. Също, проветрявай обилно стаята преди лягане, задушна и затоплена стая може също да запуши нослето през нощта. И ако това не ви ориентира, вече трябва да търсите други причини.

Цвете, не пращай детето на градина. С отслабена имунна система е, нека се закрепи малко и тогава.

# 122
Благодаря ти,Мари за полезната информация.Ще намеря от къде да поръчам!   bouquet

# 123
Здравейте!

Преди време се бях разписвала в темата с доста въпроси относно бъдещото ни преместване в ЮК ( аз и детето ми) и много от вас бяха така мили да ми върнат отговори в темата или на лични!  Hug Нещата сега са почти финализирани, очаквам да ми излезе само Уърк пърмит картата и в началото на Септември трябва да започна работа като фармацевт в Swindon, Wiltshire. За съжаление не познавам града, имам общи впечатления от района , преди доста години прекарах едно лято в Бат и имам прекрасни спомени за красива природа и богато културно наследство.  Ако има някой който живее в този район, ще ми е много интересно да науча всякаква информация и впечатления...   bouquet

През Септември синът ми ще навърши 5, което си е време за училище...водя кореспонденция с общината на града в който ще сме относно свободните места в училищата, една много добра душа също много се опитва  да ми помогне на местна почва Wink ,но нещата не са много розови...предполагам че няма да остане без училище, дано все пак имаме късмет за по-добро такова...Виждам че повечето тук сте с по-малки дечица или живеете вече в ЮК преди децата ви да тръгнат на училище, но ако все пак някой има опит със записване на дете в училище "по никое време" ще съм благодарна да сподели... Приемам с благодарност всякакви съвети относно записването, започването и прочие на училище...  Hug
Относно наемането на жилище...не знам още колко свободно време ще имам да се справя с това, искат да започна макс. бързо, но ще се боря за поне 10-тина дни свободни за уреждане на всички подробности намясто... КОлко време може да продължи процеса до фактическото нанасяне след като си харесам нещо? Ако имате някакви идеи за мебели, обзавеждане...също ще е супер!

Виждам, че има доста вълнения около свинския грип и здравето на дечицата... мога да препоръчам комбинация от хранителни добавки, които поръчвам от ЮК повече от година и давам на сина ми, намирам категорично положително влияние върху имунитета, апетита и цялостното състояние...преди да започна да ги давам редовно имахме хреми, ангини и болни уши през седмица...  ooooh!  Естествено, не ги препоръчвам като панацея   Grinning  , а и вероятно много от вас ги познават, но смятам че имат доста добър ефект...
http://www.health4youonline.com/health_supplements_nutri_eskimo_kids_nu3306.htm
http://www.health4youonline.com/health_supplements_aquasource_green_energy.htm
http://www.health4youonline.com/health_supplements_aquasource_colactive3.htm

Хубав уикенд на всички!

# 124
Много благодаря на всички за идеите, които давате за квартири  Hug

Алиса, напиши ми на ЛС, ако искаш повече за апартамента. Най-големият ни проблем в момента е, че не сме сигурни с 2 или 3 спални да търсим. Братовчедка ми е още при нас и не е сигурна дали да стои още известно време. Чакаме я да реши, за да знаем какво да гледаме. Гледа за някакви курсове от септември и по-вероятно пак да е с нас.

Мари, и вашият квартал ще разгледаме Simple Smile

Сега все още сме на етап събиране на информация за различните райони в Лондон и най-вече около Лондон. И преди съм писала, че ни се иска да се пробваме да живеем извън града, но никога не сме оглеждали сериозно.

Яхнала Метлата, успех с начинанието  Hug Нанасянето в харесаното жилище зависи от това, дали е свободно в момента на намирането му или ще се освободи след седмица, две, месец... Също се прави проверка на наемателя, искат препоръки. Не си спомням (но скоро ще си припомня) колко време отнема последното, но към седмица може би  newsm78

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 13:00 от Nomadic

# 125
  • Лондон
Преди време бяхме спорили с някой тук имаме ли право на детски - е, аз съм била права, имаме право Grinning

Току що получих писмо, че съм спречелила срещу бюрокрацията, от март ми беше заявлението, отказаха ми без мотиви, аз го обжалвах и сега ми потвърждават, че имам право и ще ми платят със задна дата от февруари, от когато съм се върнала в UK. Не че ще ми оправят бюджета, но много мразя някои да ми казва, че нямам право, когато имам Naughty

яхнала метлата, предвиди си минимум 3 седмици за къща, дори месец. Както идваш сега от вън ще те проверяват можеш ли да наемаш, доходи, други такива, сметка трябва да откриеш, предвиди си време, иначе рискуваш. И в твоя случай търси само обзаведено жилище, няма да имаш време да се занимаваш с тези неща в началото. Гледай ако можеш само да влезеш и да живеете, най-много с минимални покупки. Моето мнение е, че за септември трябва да започваш веднага с приготовленията
Подготви си от работата писмо с доходите ти по договор и го снимай много пъти, ще ти трябва за на всякъде
Успех

# 126
Цвете, много ме радваш, че не си навеждаш главата пред бюрократските им неуредици.
Поздравления за спечелената битка   bouquet

Аз след като надвих над Virgin за едни 50 паунда,
сега почвам да мъча Теско за едни 80..
Много ме дразнят, толкова са некомпетентни и неграмотни..
Но като си гледам някой от колегите..и като виждам как се преструктурирахме в нашата Община,
вече дори и не се ядосвам като получа поредното безкрайно глупаво писмо.

При нас е зима, гадост  Confused

# 127
Момичета, здравейте! Нахлувам в темата ви с огромна молба! Заминавам за Лондон в понеделник и преглеждам прогнозите за времето - около 22 градуса и вероятност за дъжд. Посъветвайте ме какви дрехи и обувки да взема, има ли смисъл от къси панталони, дъжд какво начи - ръми или се лее... newsm78 леле, много тъпо звуча  Mr. Green, но имаме ограничение на багажа и женска му работа, залудяла съм.. Whistling Mr. Green Може и на лични.

Благодаря ви! Hug

# 128
Привет на всички тук  Hug
Аз от толкова време търся такава темичка ,ама пустата му работа къде гледам и аз незнам  newsm78

В момента живея в Англия и от 5год,с моя приятел  правим опити за бебе.Мога да кажа смело ,че направих по голямата част от изследванията но за сега като причина се изтъкна късия ми цикъл.Докито ми назначи за няколко месеца -фоликуметрия а след това ако няма резултат -инвирто на естествен цикъл
Та бих искала да помоля всички моми който знаят бг доктор който практикува в Англия ,да ме насочат на някъде...
Много бих се радвала ако споделите
Лека вечер на всички Hug Hug Hug

# 129
Яхнала, ако искаш ми пиши на лични, аз съм фармацевт и дойдох тук преди 8 месеца. С училището - никакъв проблем- синът ми започна на третия (!) ден от пристигането си, можех да си избера което искам, навсякъде ни предложиха само ден след като говорих лично с директорите.
Намирането на кварира и най-вече влизането в нея беше истински кошмар. Много е важно с коя фирма тръгваш, но по възможност се опитай още от България да наемеш нещо, дори и да е свързано с пращане на много гаранции и други документи, защото работа се започва от   максимум третия ден и ако си сама няма да можеш да търсиш квартира(свободни дни никак не са склонни да дават, най - много няколко часа Shocked). Обзаведените жилища са рядкост в провинцията, ние купувахме всичко - маси, столове, хладилник, пералня, легла, спалня, секции, телевизор, и всички приходящи подробности ( само печка имаше). Агенциите за жилище работят в друго времево измерение, имат наета фирма, която те проучва и само вдигат ръце, че не зависи от тях. На първа стр. има сайтове за квартири, организирай се да наемеш нещо за 6 месеца, а като дойдеш, ще си търсиш място по сърце Hug

# 130
Яхнала метлата, аз записвах в училище "по никое време" - няма да имаш проблеми. По-важното е щом имаш човек на място да ти помогне с избора на квартал с хубаво училище. Щом кажеш, че живееш в кечмънт ериата на училището, няма да имаш проблем че записваш по-късно. Винаги имат по някоя бройка резерва (все пак не е в Лондон). По-голям проблем е наемането на квартира и банкова сметка. Както бях писала по-рано попадаш в един омагьосан кръг. За да наемаш квартира ти трябва банкова сметка, а за да си откриеш сметка ти трябва адрес. В случая при нас HR от фирмата на мъжа ми се обади в банката и скръцна със зъби и му откриха сметка и така тръгнаха нещата. Той нае обзаведена квартира, точно за да не купуваме от самото начало. За мебели обаче може да потърсиш на старо в местния вестник, в e-bay из района или при нас примерно има Age concern, това е нещо като благотворителна организация, която едно от нещата които прави да вземе мебелите на хора, които не се нуждаят от тях и после ги продава и с парите помага на старите. Намират се доста хубави неща. Икея винаги е вариант също, мебелите са евтини и най-важното леки за пренасяне.

# 131
  • Лондон
Mimaa, защо точно българин? Аз не съм чувала за някого, който да практикува тук.

След последните ми стресове и аз си имам проблемче и ще ходя в събота при един професор в частна гинекологична клиника, с много препоръки, включително от една приятелка. Мноого е скъпо обаче, да е жива и здрава фирмата да ми плаща застраховките Wink
Ако искаш ми пиши после да ти кажа дали и аз съм доволна и да ти дам координати.
Иначе досега аз си ходех до БГ за прегледи и нямам други впечатления. Покрай детето събрах обаче такива от детските лекари и... #2gunfire добре, че е трудно да се снабди човек с оръжие тук, иначе...

Моето дете от днес е добре, само е слабичка, и никой не може да ми каже дали всъщност не изкара и свински грип, казаха, че не изследват #Crazy
Ставам набожна май и съм започнала да се моля за късмет, май на друго не може да разчитаме Thinking

# 132
tzvetak, да, последният ъпдейт, тази седмица е, че вече се реагира на симптоми, няма време и възможност на всеки да се взимат проби (swabs), да се пращат на изследване и да се чака резултата.

(П.С. Надявам се, че тези заплахи за оръжия и стрелящи емотикончета ги казваш/пишеш в момент на афектация, която скоро ще ти мине.)

mimaa, в един от българските вестници, май Будилник беше, имаше реклама от гинекологичен лекар. Не го знам какъв е, нито дали има право да практикува тука, обаче (т.е., не го приемай като препоръка.)

Nomadic , писах ти на лични, сега е добър момент за търсене под наем, имаш време, не се притеснявай. Ако не искаш да ползваш агенти, погледни Loot, GumTree и подобни местни обяви.

Хайде, добра седмица на всички, аз отивам из фрянско (да проверя по-хубаво ли е времето.)

# 133
Благодаря ви много момичета Hug Hug Hug
Ще се разровя в бодилника да видя какво ще намеря.

# 134
Изключително благодаря на jan08, Алиса, Мари и Цвета за предложенията  Hug

Влизам много набързо да се похваля и заминавам да спя - успях да мина 95 км днес с колелото (London-Southend). Много съм доволна Simple Smile Да видим дали утре ще мога да ходя...

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 01:07 от Nomadic

Общи условия

Активация на акаунт