Великобритания - тема 26, Отпускарска

• 22 617
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте на всички!
Отдавна ви чета, но едва сега се престраших да напиша нещо, нямам впредвид, че сте страшни като казвам "престраших" обаче!    bouquet
Аз от почти две години съм в Англия, но доскоро живяхме в Корнуел, мисля че най-близката мама от тука, беше от Девън или Самерсет, доколкото си спомням. От преди няколко месеца, вече 3, живеем в Есекс, South Ockendon, и сме близко до Лондон, така че, с радост бих се присъединила към някоя среша някой ден. Някой спомена винце!  Crazy

# 181
Благодаря ви за отговорите! HugИ аз мисля като вас,но е трудно да обясниш на някой,който е свикнал по съвсем различен начин.
298,и с теб съм съгласна и разбирам,че няма как да ги променя,но поне искам ,когато са в моят дом да уважават"правилата".Тези хора ги познавам не много,понеже живеят в Англия и са идвали на гости 5-6 пъти,но винаги досега са стояли на хотел.А мъжът ми го познавам от 3 години и от 1 сме женени/дори вчера имахме годишнина Heart Eyes/ и сме живяли с него без да се разделяме дори и за ден.Той ме разбира,понеже е поживял в България и е свикнал,но се чувства малко като между чука и наковалнята.Те не са лоши хора,много са разбрани,но когато обяснявах на майка му защо държа след 9-10 часа децата да са по леглата и да е спокойно/то ест време за сън и почивка/-тя не можа да ме разбере...или когато й казах,че пода бил целият в стъпки-на нея не й направи впечатление.Просто са друг тип хора.Нямам нищо против да си останат такива,ноне в моят дом.За образованието,jan08,донякъде си права наистина,те нямат такова,но пък си имат собствен бизнес и не са чак много необразовани.За пътуването-пътуват много на почивки с децата,но предимно в  Западна Европа и Америка и не са обръщали според мен много много внимание на обичаите,понеже си остават на хотел и са все по плажа /то ест не са имали пряк контакт с местните,и в Бг също,пък и не знаят езика/.Но поне се успокоявам,че ще живеем отделно и там ще съм много стриктна,защото няма да са чак"гости",понеже ще живеем през 3 къщи.Ами това е,извинявам се за дългия пост,изпълнен единствено с моите оплаквания,но ми е някак трудно.Иначе съм открит човек  и уважавам всякакви култури и традиции/самата аз съм дете от смесен брак/,обичам да пътувам,но никога не съм се сблъсквала с подобни битови проблеми.
Надявам се вече да се включвам по-често и с по-свежарски постове.
Незнам как е при вас,но ние имахме 2-3 дена с ужасно високи температури,говоря за 40-41 градуса,то и сега не се диша sweating
Лека вечер ви пожелавам Peace

# 182
Darima, тук е хладничко, свети ( не грее ) слънце и превалва от време на време Joy Успех с налагането на навиците сред англичаните. Аз моите девойки в работата не мога да ги накарам да попочистват, поне от време на време, за бърсането с мръсни кърпи на сапунени съдове не ми се говори. Ръцете много ги е страх да си ги мокрят, аз обаче въведох един препарат със спирт и глицерин за директна дезинфекция  Joy.

# 183
Добре дошли на Darima и meleean!

Darima, не се притеснявай да се оплакваш. Нали сме затова. Много често е по-лесно да се изплачеш на непознати, отколкото пред най-близките. Горе главата! Най-важното е детенце да е здраво и съпругът ти да споделя и подкрепя твоите виждания за това как се ходи в къщи и се гледа бебе. Всичко друго е преходно. Не се задълбочавай и малко по-малко ти ще свикнеш с някои неща тук, те пък ще се научат да си събуват обувките, когато идват у вас на гости, без да е необходимо да им напомняш, че детенце лази с ръце там където те стъпват с обувки и така... Това се бели кахъри, не си струва да се косиш за тях. Хигиената, по-скоро липсата на такава е единственото нещо, което няма да приема в тази страна, но се научих да го приемам откъм смешната му страна. Просто се усмихни  Simple Smile . Я виж какво хубаво време е навън за разходка.

# 184
Darima, написаното променя нещата, дори и да не ги промениш, поне няма да живееш с тях, а мъж ти е на твоя страна.
Макар и малък, има шанс, когато гостуват в твоя дом, да станат малко по-съобразителни, пък и винаги можеш да не отвориш вратата, да не вдигнеш телефона, да се оправдаеш с усмивка.
Има такава категория хора, които са свикнали по хотелите или да им прислужват, и наистина дойдат ли ти на гости е ужас.
Аз съм имала гости, научено да му се прислужва и буквално "душата ми излезе", тъй че ти съчувствам!
Съжалявам, ако съм те засегнала с лошо изказване по повод съпруга и семейството му, но са се появявали не една и две, с молба за помощ как да избягат от някой, решил че си е намерил робиня - това беше причина, да задам въпрос, до колко се познавате.
Честита годишнина, още много да имате, и все хубави да са!
А тук вали, грее слънце, отново вали ... и така.

# 185
298, да се присъединя към стискането на палци  fingerscrossed Как си днес? Надявам се да чувстваш добре вече!

Момичета, искам още веднъж да благодаря на всички откликнали с предложения за квартири и квартали. Днес случйно се получи така, че отидохме да видим една къща точно в съседната улица на нашата. Човекът се изнася за Лийдс и искаше да я даде на семейство под наем. Къщата е по-голяма от тази, в която сме в момента, но с мноооооого по-малка градинка. Все пак има къде да се сложи една масичка за кафенце. В крайна сметка той се съгласи на цена, която ни устройва и пак си оставаме в квартала.

Благодаря още веднъж на всички   bouquet

И още нещо - хайде на женска среща на по чашка винце някоя вечер  Grinning

Ееех,ама как ми се иска да се включа и аз на по чашка,но няма как  Sad
Радвам се,че сте уредили квартирата  Simple Smile

# 186
BlueBeri, хайде да се видим уикенда, ако не сте заети. Може и на по чашка сокче да е Simple Smile Ще ти звънна да се чуем. Цунки на Михаелка  Heart Eyes

# 187
  • Лондон
Номадик, честито за новата квартира! Аз съм навита за винце - само свиркайте и идвам! Може да се срещнем на Канари Уърф някъде...

298, браво на теб!

Darima, няма да ти е лесно! Тукашната представа за хигиена е доста различна от нашата... Факт!

# 188
  • Лондон
Ехо, и аз искам на среща, че си имам помощник за лятото, кой е като мен Laughing

Иначе имам много работа и не мога да се включа с няколко страници коментар за разликите в навиците Crazy

Дарима, само не почвай с чипса от 8 месечна възраст, моля те Rolling Eyes

Хайде, давайте с поканите, че имаме много за обсъждане Grinning много ми е интересно за историята с министъра на българите в чужбина newsm78, снощи прочетох 293 мнения в дир.бг по въпроса и съм в потрес #Crazy ей така съм

Номадик, взимай инициативата, моля те, на теб разчитам Grinning

# 189
Разгеле, сколасах със снимките и изчистих фурните - сега остава и вечеря да направя.
Номадик, на теб ти пускам линка на бележка.
Който иска да гледа снимки от състезанието, да каже, ще ги пусна на лична.

# 190
Аaaз, ааааз! Давай, събирам вдъхновение; искам да заслабна най-накрая, май ще се хващам с тръч  Crazy Гледах маршрутите, които пусна, шапката ми падна, не е истина колко километри си навъртяла. Браво за ентусиазма.

Не знам за среща кога; аз скоро заминавам за малко  Mr. Green; кажете коя дата и къде, и ще видя дали ми влиза в графика.

# 191
Аaaз, ааааз! Давай, събирам вдъхновение; искам да заслабна най-накрая, май ще се хващам с тръч  Crazy Гледах маршрутите, които пусна, шапката ми падна, не е истина колко километри си навъртяла. Браво за ентусиазма.

Не знам за среща кога; аз скоро заминавам за малко  Mr. Green; кажете коя дата и къде, и ще видя дали ми влиза в графика.

Пращам, не задиряй на качеството обаче, от мъж ми фотограф не става, ама не смея да му кажа, че тогава няма кой снимка да направи!

# 192
Попаднах на това www.toplanguagejobs.co.uk/job-329171.html и се сетих, че някой питаше за работа от вкъщи - обявата е стара, но може да е още актуална.

Момичета, кога и къде ще е срещата? С удоволствие бих се присъединила, ако съм свободна тогава.

# 193
Привет и от мен
298    Поздравявам те  newsm10.. Добра си направо ,та това е доста тичане  Peace
tzvetak ,каква е историята с министъра на българите в чужбина  newsm78,аз нещо пак не съм чула.... Embarassed
Номадик, честита ви нова квартира  welcome

# 194
Има тема за Божидар Димитров в съседство.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=414722.0

Общи условия

Активация на акаунт