Болница ТОКУДА - тема 3

• 94 587
  • 885
  •   1
Отговори
# 585
  • София
somebody мерси за отговора ти

mikivm ние с теб май ще сме горе долу по едно и също време. За тоновете тя ми каза, че е без записване, което ме изненада, но явно такава им е практиката. Иначе първия преглед вече го минах с ехограф и тонове на бебето, но сигурно на следващия тя ще прецени дали трябва да ми пусне нещо допълнително като изследвания.

# 586
Здравейте на всички! Имаме си бебе родено на 08.10 секцио при Д-р Димитров и Д-р Кирякова, с анестезиолог Д-р Илиев. Това ми е второ секцио и нямам думи да изразя огромното си възхищение към този екип и персонала на болницата. Само да уточня че първото ми секцио беше в Св.Лазар за което ужасно съжалявам. Ако и мате питане ще се радвам да ви отговоря! Grinning

# 587
  • софия
Момичета, можете ли да ми кажете  поема ли някой от гинеколозите в Токуда проследяване на рискова бременност?

# 588
Момичета, можете ли да ми кажете  поема ли някой от гинеколозите в Токуда проследяване на рискова бременност?

Д-р Илиев  Peace Мисля, че има специализации в тази област

# 589
  • София

не знам ,какаво имаш в предвид под рискова бременност - има много причини една бременност да е такава.
Аз бях с рискова бременност - с прееклампсия,гестационен диабет и 2 аборта (в 9-та г.с. и в 20=та с близнаци) преди това.Моят лекар е д-р Колева и благодарение нея имам сина си = следи ме изключително внимателно,предвиди всички рискове навреме и т.н.
Много добър специалист е и за жени с имунологични проблеми - има и защитена дисертация специално на тази тема.

# 590
Здравейте,мили мами!Бих искала да ви помоля за малко информация относно Ткуда!Чудя се точно къде да раждам и ,ако може да не ми излезе майка си и баща си самото раждане и съответно там,където ще раждам да има едно елементарно човешко отношение.Та,казха ми че в Токуда,ако си здравно осигурен не се заплаща раждането,но информацията ми свършва дотам.Сигурно сте писали някъде поо темите по този въпрос,за което се извинявам ,че отново ви връщам,но ми е невъзможно да обработя всичко изписано.Предварително МНОГО благодаря!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 591
Здравейте,мили мами!Бих искала да ви помоля за малко информация относно Ткуда!Чудя се точно къде да раждам и ,ако може да не ми излезе майка си и баща си самото раждане и съответно там,където ще раждам да има едно елементарно човешко отношение.Та,казха ми че в Токуда,ако си здравно осигурен не се заплаща раждането,но информацията ми свършва дотам.Сигурно сте писали някъде поо темите по този въпрос,за което се извинявам ,че отново ви връщам,но ми е невъзможно да обработя всичко изписано.Предварително МНОГО благодаря!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Излъгали са те Confused
Попрегледай точно тази тема и ще разбереш Wink

# 592
  • софия
Цитат
не знам ,какаво имаш в предвид под рискова бременност - има много причини една бременност да е такава.

angels_zg , сега ще дам малко инфо Wink-лятото направих един неуспешен опит ин витро и поради много причини, които няма да изброявам, с мъжа ми се отказахме да правим следващ опит в България. В края на ноември заминаваме за клиника в чужбина, където ще е следващия опит-там лекарите ми казаха при консултацията, че ще ме държат около 20 дни за самия опит и след това се прибираме в БГ, но ме посъветваха да използвам времето до заминаването да се уговоря с някой гинеколог тук веднага след като се приберем да ме прегледа и при евентуална бременност веднага да ме поеме.Ще се водя рискова (живот и здраве, дано стигна до там Wink, защото съм носител на една мутация и трябва да съм на разреждащи кръвта лекарства. Та за това питам-до скоро имах ясен план за действие при евентуална бременност, защото мислех да ме следят в клиниката по стерилитет, която посещавах, но сега този вариант отпада

Чух хубави отзиви за д-р Димитров-вие какво ще кажете?

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 20:54 от mozzi

# 593
  • София
да ясно ,успех в процедурата ти желая.Аз също извървях дълъг път до моето бебе,за щастие без асистирани методи .
Щом си с тези проблеми ,мисля че специално от Токуда,Колева най-много би ти помогнала защото тя е специалист именно в рисковата бременост.Освен това е правила дисерация по повод имунологичните и генетични проблеми,които разбирам,че ти имаш.
Ето и в сайта на болницата ,какво пише за нея:

Д-р Росица Колева
Завършила е медицина през 2000 г. в МУ-София. Специализирала е в СБАЛАГ „Майчин дом” и придобива специалност „Акушерство и гинекология”. В момента е в процес на докторантура в СБАЛАГ „Майчин дом”. След „Майчин дом” работи в МЦ „Фемина”. Има допълнителна специализация в Белгия по ендоскопска хирургия. Прави 4-измерна ехография в Клиниката по фетална медицина. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото начало. Основният й интерес като специалист е в пренаталната диагностика и високорисковата бременност.

Не знам ,в коя клиника си ходила преди това ,ако не си била в Надежда,то може да се следиш при д-р Сигридов.Нямам лични впечатления,от приятелки само,които са доволни и са забременели чрез асистирани методи.

Още веднъж Успех в борбата,дано се завърнеш с малко сърчице ,тупкащо под твоето и имаш безпроблемна и успешна бременност!

# 594
mozzi стискам ти палци всичко да мине успешно и леко Praynig  Hug

# 595
  • софия
Цитат
mozzi стискам ти палци всичко да мине успешно и леко

Момичета, мерси много за пожеланията Hug Hug-и ние с мъжа ми много се надяваме, че ще започнем 2010 с едно тупкащо сърчице в мен-сега съм много по-готова за втория опит(най-вече психически), а и в новата клиника имат идея как да се справят с проблема ни, така че дано всичко е наред Praynig

# 596
Mozzi, и аз не познавам д-р Димитров, но съм на преглед при него на 26.10, тогава ще дам повече информация, иначе и аз само хубави неща чета за него по форумите, то и така се насочих към него.

# 597
  • София
за д-р Димитров и аз съм чувала добри отзиви,но за раждане - макар  че след случката с Поли и бебе Паола(ако сте запознати),вече имам малко едно на ум,но както и да е.За следене на бременност обаче нямам представа как е и то за бременност с проблеми.

# 598
  • София
Д-р Димитров беше лекарят на две от жените, с които бях в една стая след като родихме. И двете бяха направо влюбени в него. А и аз самата тайничко им завиждах за избора на лекар  Wink  Grinning Толкова усмихнат и любезен човек, внимателен, грижовен... Изслушва, отговаря подробно, че и майтап ще пусне накрая. Добър професионалист и добър човек, според моите скромни наблюдения.

angels_zg, какво е станало с хората, които споменаваш? Ако случилото се е в Токуда, именно тук е мястото да се каже  Peace Дори и лошите, неприятни неща именно тук трябва да се споделят, а не да се премълчават. Аз поне си бях написала всичко, свързано с моето кошмарно раждане при Кръстанова и винаги ще напомням на бъдещите майки тук да не избират тази "лекарка"  Naughty

# 599
  • София
Ами става въпрос за това :http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=423615.0.Не ми се ще аз да разказвам,по-добре тя да си пише,че не обичам да се получава развален телефон и после да се окаже ,че нещата са други,но ще кажа с 2 думи,което аз знам.
Поли роди секцио при него 2008г. (макар да искаше нормално раждане ,но не помня ,какви бяха доводите на лекаря за секциото ).Сега при следващата и бременност,се оказва с проблем - плацентата враства с шева от предишното секцио и започва да враства в стените на матката.Не е задължително причината да е не добре направено секцио и т.н. ,но когато тя отива при Димитров той не иска да я поеме за следене и раждане и даже казва ,че не вижда да има някакъв проблем с плацентата и т.н. ,при положение че няколко лекари преди това са го видели.В крайна сметка  след много усложнения ,Поли роди в 29г.с. в Германия ,но загуби матката си.
Надявам се ,когато е в състояние ,тя да разкаже .Малко ми е тъпо ,че аз го пиша това тук,хич не обичам такива неща.
За всеки лекар има добри и лоши мнения и аз обичам да говоря,когато имам лични впечатления.
Сигурно има и много доволни от тази Кръстанова,пък ето ти си недоволна.
Аз съм адски доволна от Колева,защото след  много проблеми имам сина си благодарение на нея(липса на овулация,лапароскопия,стимулации,2 аборта,прееклампсия,захарен диабет..) , но ето че има и недеволни - в друга тема бяха писали 2 момичета ,че не искала да ги следи защото били дебели.Аз достигнах 100 килограма преди да родя,не ми е казвала нищо .

Общи условия

Активация на акаунт