До кога е безопасен коланът при шофиране?

• 5 873
  • 105
  •   1
Отговори
# 15
Не виждам,какъв е проблемът да се ползва колана?Тъкмо защото е бременна и  носи отговорност за поне два живота трябва да се ползва. Аз без колан се чувствам направо гола и не съм спирала да се връзвам докато бях бременна.

# 16
  • Кърджали
Не шофирам, но когато пътуваме винаги си слагам колана. Е ризнавам, има моменти в които го махам за малко и после пак го слагам. Не смятам, че колана може да навреди, само повече може да предпази при нещастен случай. И не знам защо в България е разрешено да не се слага. Родителите ми живеят в Германия, там слагането на колан си е задължително и за бременните, предполагам и в повечето страни е така.

# 17
  • Бургас
В момента, в който разрах , че съм бременна престанах да слагам колан.  За бременни по принцип се слагат колани , които минават покрай раменете, това съм го виждала на вън.

# 18
И аз мисля, че само в България го има това Rolling Eyes Ами точно защото бях бременна не забравях да си слагам колан, слагах го под корема. Доказано е, че колана спасява живот и ми се вижда доста глупаво и безотговорно да е позволено бременна да шофира без колан  Peace

# 19
Слагам колана,но по мой си начин.Първо го закопчавам след това се промушвам на седлаката м/у двете части.И така само горната част на колана ме обхваща на гърдите а долната е по д-то. Wink Не ми се иска да рискувам,по нашите пътища.Да ме засече някой и да се налага да забивам рязко спирачки. Naughty На Матра Вачкова майка й така е загубила бебенцето. Но без колан пък изобщо не си помислям да шофирам или пътувам.

# 20
  • UK/София

В 7 месец катастрофирах, т.е. чакайки на кръстовище се врязаха една в друга няколко коли.Моята кола излетя напред и не ми се мисли какво щеше да стане, ако бях без колан.

# 21
С предната бременност до края си го ползвах, сега също не го пренебрегвам.
Някой каза по-нагоре, че се чувствал гол и аз съм така, пробвах се един два пъти за супер кратко разстояние да се пробвам без него, ами не успях, пак на втората секунда си го бях сложила.

# 22
И двата пъти съм слагала до края колан.

# 23
Какъв е този закон, който ти позволява да си без колан в автомобил  Shocked
Не съм адвокат, но доколкото знам коланът е задължителен за всички пътници. Особено ако си бременна, няма нищо по-важно от безопасността ти. Аз лично шофирах до началото на 9ти месец (налагаше ми се) и винаги с предпазен колан!!! Той стои под корема, но ако представлява неудобство за някои жени, продават се специални приспособления, които се закрепят за колана и го държат още по-ниско. Ако натиснете спирачки изведнъж, бебето няма да пострада от това, че носите колан, най-много обратното - да пострада ако не носите. Бебето е защитено в корема на майката, но и вие трябва да помислите за собствената си защита.

Аз призовавам всички да слагат колани!!! Всички бебета и малки деца на задната седалка със специално за пътуване столче!
Безопасно шофиране и бъдете здрави!

# 24
  • София
Сега съм в средата на 8-мия месец и си карам с колан. Нагласям си двете ленти под и над корема и изобщо не ми пречи. Чувствам се доста по- спокойна така.

# 25
Аз сега го намерих този закон за пътищата приет през 2007. Ако има промяна, моля уведомете ни! Дано го променят час по-скоро, струва ми се безумен и безотговорен!

# 26
Слагах колан до последно, но и с него ми беше некомфортно. Без него обаче, още повече, тъй че не ми се рискуваше.

# 27
  • На бял кон в Pierrefonds
Абсолютно задължителен до края. Просто го слагаш под корема.

# 28
  • София
До последно си слагах колан,просто едната лента ми минаваше под ,а другата над корема.Всеки сам си преценява,но разликата при удар със и без колан е потресаваща!

# 29
И аз мисля, че само в България го има това Rolling Eyes Ами точно защото бях бременна не забравях да си слагам колан, слагах го под корема. Доказано е, че колана спасява живот и ми се вижда доста глупаво и безотговорно да е позволено бременна да шофира без колан  Peace
Това е и моето мнение. Peace От няколко дни спрях да шофирам, но като се возя си слагам колана. Wink

Общи условия

Активация на акаунт