До кога е безопасен коланът при шофиране?

• 5 874
  • 105
  •   1
Отговори
Здравейте, понеже ми се налага да шофирам често, а съм бременна, се чудех до кога е безопасно за плода да слагам предпазния колан и дали е позволено бременните да карат без колан? Благодаря за отговорите   bouquet

# 1
По закон бременните Могат да карат/возят без колан.А според мен,можеш да си караш с колан,дотогава,докато ти е удобен

# 2
До последно си слагах колан.
Не е задължителен като си бременна,но аз изспитвах панически страх,качвайки се в колата.

# 3
  • след Околовръстното
От момента, в който разбрах че съм бременна спрях да слагам колана. И без това не го обичам. Спирали са ме полицаи, но никой не ми е правил проблем за колана, просто като ми видеха корема ме пускаха да преминавам и без да показвам документи.

# 4
Аз си слагах колан до 4 месец,после много ме дразнеше...По закон след 4 месец може да не слагаш колан

# 5
От момента, в който разбрах че съм бременна спрях да слагам колана.

# 6
  • В светлината на слънцето
Аз просто не се чувствам спокойно, ако съм без колан. Навик.  Blush С колан карах до края на седмия месец, след това вече нямаше как. Иначе кола карах до началото на деветия, после трудно започнах да се събирам зад волана.  Mr. Green

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 23:04 от lulumba

# 7
През цялата бременност си слагах колан. Не виждам с какво ще увреди плода, а без колан не се чувствам защитена.

# 8
  • София
По закон, бременните могат да карат без колан.
Лично аз мисля, че с колан е по безопасно и ако не ти пречи, го слагай  Naughty

Ето чичко Гугъл какво ми каза  Wink
"Бременните жени също трябва задължително да носят предпазен колан. При тях е изключително важно правилното му поставяне. Коланът трябва да минава по диагонал от рамото на жената, между гърдите й и непосредствено над корема. Долната част на колана трябва да минава възможно най-ниско под корема. Така при катастрофа шансът за оцеляване на жената и нейното потомство е еднакъв."

# 9
  • София
Не съм спирала да слагам колан и при двете си бремености.

# 10
Когато  бях в 9-я месец спрях да слагам колана.

# 11
Може да премяташ колана през коленете си. Т.е. горната част на колана минава през гърдите, но долната вместо през корема, я премяташ през колената си... Леле, дали се разбира обяснението ми?? newsm78

# 12
  • София
За мен колана е задължителен! Като пристрастен шофьор нямах ден без да съм зад волана през цялата си бременност, нито веднъж не си позволих да съм без колан!

# 13
И в момента карам с колан. Нямам намерение да спирам да го слагам..

# 14
на мен не ми пречеше и си го използвах до края на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт