Отговори
# 60
  • Мнения: 1 786
Търся рецепта за кюфтета от тиквички. Сигурно има много в темите, но търсачката не ми показа нищо.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=35185
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=27068
delicate, много, много ти благодаря!

# 61
  • Мнения: 7 433
  МОмичета,дайте идейка за някакъв сос към панирана бяла риба + картофи.
  Само да не е лютив. Peace
  Благодаря!  bouquet

# 62
# 63
  • Мнения: 1 798
Също сос" Тартар".

# 64
  • Мнения: 7 433
  Момичета,а рецептите ще ви затрудни ли да ми кажете?
  Не съм ги готвила тези сосове.... Confused

# 65
  • Мнения: 1 798
 Майонеза,кисела краставичка/ситно нарязана/,лук/настърган/,черен пипер,магданоз на ситно.
Сол на вкус,малко лимонов сок на вкус.Объркваш всичко и готово.

Селма,ако имаш каперси може да сложиш,но и без тях става.


 

# 66
  • Мнения: 7 433
Майонеза,кисела краставичка/ситно нарязана/,лук/настърган/,черен пипер,магданоз на ситно.
Сол на вкус,малко лимонов сок на вкус.Объркваш всичко и готово.
  Това ли е "Тартар"?
  Малко лютивичек ми изглежда, Thinkingно ще го запомня за друг път. Peace
  Мерси!  bouquet

  А сос бешамел как се прави?Имам някакъв смътен спомен за яйца ,мляко и брашно...но.... newsm78 Може ли по-точно? Praynig

# 67
  • Мнения: 1 798
Селма,не е лютив,лук се слага мъничко само за вкус Peace

# 68
  • Мнения: 7 433
Селма,не е лютив,лук се слага мъничко само за вкус Peace
    Thinking Ммм? Добре тогава! Grinning
    Благодарско,Деликейт! Hug

# 69
  • Мнения: 1 798
А,бешамелов аз го правя така-с 4 с.л. масло запържвам 3 с.л. брашно,прибавям около,400 мл прясно мляко.
Яйце слагам ако го правя с кисело мляко.
Дано съм ти била полезна Hug

# 70
  • Варна
  • Мнения: 522
Запържваш 2-3 ч.л. брашно и разреждаш с прясно мляко за гъст сос. Може да заместиш маслото с краве, всичко на око в зависимус какво количество искаш. Като поизтине може да прибавиш и един желтък. Към тази смес аз слагам и две три лъжици кисело мляко, да се поразреди соса.
Може и лимонов сок на вкус. Подправки: чесън /ако обичте/, и копър и магданоз. Но аз всичко правя на око и точно пропорции не мога да ти кажа.
Този сос върви за риби, меса, зеленчуци и др.

# 71
  • Мнения: 2 152
сос бешамел-масло,брашно и прясно мляко,1 яйце ,но според мен не е подходящ за риба.
Спокойно може да се гарнира печена риба с майонеза Wink

# 72
  • Мнения: 7 433
сос бешамел-масло,брашно и прясно мляко,1 яйце ,но според мен не е подходящ за риба.
Спокойно може да се гарнира печена риба с майонеза Wink

    Права си Мери! Peace Simple Smile
    Ако ме питаш мен,бих направила сос от майонеза,лимонов сок,чесън и др.подправки,но....имам нужда от нещо по-диетично и по- не толкова  активно,като вкус.
    Благодаря за рецептата! Hug
    Ивка,Деликейт,и на вас!  bouquet

    Отивам да бъркам бешамелчето! smile3508

# 73
  • Мнения: 22 867
Селма,  ето два вкусни соса, които правя:

Равни количества майонеза и сметана + чесън + кисела краставичка, настъргана на едро ренде + наситно нарязани магданоз и копър.  Вървят и нарязани маслини.

Другият е не класически сос бешамел, но е доста вкусен. Рецептата е на руски, но на теб няма да ти е проблем.

Можеш да използваш и домашната майонеза с мляко и олио, не знам колко е диетична, но поне ще знаеш какво ядеш.

# 74
  • Мнения: 7 433

Другият е не класически сос бешамел, но е доста вкусен. Рецептата е на руски, но на теб няма да ти е проблем.

    Супер!Тъкмо се заканих да прибавя към Бешамела малко настърган кашкавал,както се предлага в рецептата,дето посочи! thumbsup
    Излиза ,че Бешамелът е най-щядащ за стомаха сос. Simple Smile Точно такъв и търсих. Peace
    Благодаря и за другата идея! Hug

Общи условия

Активация на акаунт