Отговори
Вие сте!

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами, които могат да допълнят нашите знания!

старата тема

# 1
Поста ми остана във старата тема,за това ще го повторя тук.Трябва  ми изпробвана рецепта за доматена супа.Моля хелп.

# 2
Поста ми остана във старата тема,за това ще го повторя тук.Трябва  ми изпробвана рецепта за доматена супа.Моля хелп.

Аз също бих се възползвала, ако някой даде хубава рецепта, защото дъщеря ми обожава.

# 3
А на мене ми трябва вълшебна пръчица,
че да я завъртя и да направя от нищото в хладилника вечеря.  Close Crossing Arms

А за доматената супа....аз слагам домати, лук, чесън, олио, сол, захар и картофи.
Можеш и фиде да сложиш.
...а между другото доматената супа на Маги
(тая, в малките разфасовки, за една чаша, които са)
е страхотна... Crazy

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 15:23 от Руска

# 4
  • Лондон
  chef

# 5
  • София

Ето моята рецепта за доматена супа: Задушавам 1 гл.лук в малко водичка,олио и сол да омекне.
През това време си настъргвам няколко домата ( зимата я правя с дом.пюре).Като омекне лука
слагам 1 к.л. червен пипер и настърганите домати  + гореща вода .Оставям да поври 10 мин. - добавям 1 шепичка фиде.
Когато омекне слагам чубрица и едно яйце предварително разбито с малко вода - да се "пресече".Ако е необходимо ( ако е киселка, зависи от доматите - слагам малко захар).Изключвам котлона и поръсвам с нарязан магданоз. Да ви е сладко!

# 6

Заповядай
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.msg7246785#msg7246785

# 7
А на мене ми трябва вълшебна пръчица,
че да я завъртя и да направя от нищото в хладилника вечеря.  Close Crossing Arms

А за доматената супа....аз слагам домати, лук, чесън, олио, сол, захар и картофи.
Можеш и фиде да сложиш.
...а между другото доматената супа на Маги
(тая, в малките разфасовки, за една чаша, които са)
е страхотна... Crazy
Кажи какво имаш в хладилника иначе няма как да размахаме вълшебната пръчица  Laughing Laughing Laughing Laughing

# 8
  • Пазарджик/Лондон
  chef

# 9
....Кажи какво имаш в хладилника иначе няма как да размахаме вълшебната пръчица  Laughing Laughing Laughing Laughing
Порция запечен зелен фасул от миналата седмица
(ей сега ще го изхвърля Blush ooooh!)
Едно кюфте и едно кебапче от снощи (ще ги затопля за мъжа ми),
половин опаковка пастет (трябва да го проверя дали не е мухлясал),
чай Нести, консерва с риба тон (неотваряна, става за консумация) и...
... бутилка червено вино....това е  Crazy
Благодаря предварително  Hug

# 10
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
А нещо кат' пазаруване не се ли очертава днес?  Laughing Laughing Laughing Laughing

Иначе  винцето ще е много самотничко така с едно голо кебабче и едно голо кюфте... Joy Joy Joy Виж,ако ги пооблечеш малкичко....

Примерно нещо като сиренце,доматки,яйца....+кебабчето и кюфтето нарязани на хапчици= гювечета....

# 11
Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
А нещо кат' пазаруване не се ли очертава днес?  Laughing Laughing Laughing Laughing
....
Знаех си аз, че не може да ми помогнете Crossing Arms
Ще ми се наложи да преодолея мързела си и да ида до магазина  Crazy

Благодаря все пак  Hug Grinning

# 12
каквито и десерти да правя все залепват за формата-уж е някаква си тефлонова и незалепваща-как да процедирам, че поне фаца да докарам newsm78

# 13
каквито и десерти да правя все залепват за формата-уж е някаква си тефлонова и незалепваща-как да процедирам, че поне фаца да докарам newsm78
Поръсвай ги с пудра захар и ще изглеждат по- добре Wink
Пробва ли да намажеш формата с мазнина? Thinking

# 14
абе поръсвам, поръсвам ама то ако е разпаднато няма как Blush , а на някои неща не върви да се маже съдинката-ако пробвам с фолио newsm78

Общи условия

Активация на акаунт