Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 12 579
Ще имам гости след няколко дена.Тази вечер купих гъби Кладница.
Дайте идея как да ги приготвя.

Ох, с масълце на тиган, копър, черен пипер и сол. Стават страхотни.
И на салатка стават. Сварени пак със същите подправки.
И панирани.

# 136
  • Мнения: 7 723
Ще имам гости след няколко дена.Тази вечер купих гъби Кладница.
Дайте идея как да ги приготвя.
Зависи кой ще ти идва на гости.
Знам рецепти с гъби, специално за свекърви Whistling

А иначе и аз гласувам за тигана с масълце.
Може и без черен пипер (това е, защото аз не обичам) Hug

# 137
  • Варна
  • Мнения: 522
А за паниране варят ли се предварително и колко.
Благодаря ви за идеите.
Искам да е нещо като предястие и затова ми са ще да са панирани,
А за себеси утре може да изпържа малко. Laughing

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 23:02 от ивка27

# 138
  • София
  • Мнения: 12 579
А за паниране варят ли се предварително и колко.
Благодаря ви за идеите.
Искам да е нещо като предястие и затова ми са ще да са панирани,
А за себеси утре може да упържа малко. Laughing

Бланшират се в подсолена вода и след това се панират.

# 139
  • Мнения: 155
Аз пека кладницата на фурна с малко чесън, сол и черно пиперче. Естествено намазнявам тавичката преди това, а отгоре нарязвам парченца масло.
За маринатата с кетчуп и кока кола - правя я на око. Разреждам кетчупа с кола до гъстота на  newsm78 домашен айрян. Накисвам ребърцата вътре поне час и после мажа пак по време на печенето. Бях гледала тази рецепта в едно предаване за класическо американско барбекю. Пробвала съм и със сос Барбекю, вместо кетчуп става още по-божествено

# 140
  • София
  • Мнения: 2 389
Колко е тази "умерена фурна" Mr. Green
180С?200С?

# 141
  • София
  • Мнения: 12 579
Колко е тази "умерена фурна" Mr. Green
180С?200С?

Именно.  Wink

# 142
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
миг бях попаднала на един крем с течен шоколад и сметана които направо се смесваха,но моите казаха ,че ставало много сладко ,та реших да опитам -в крайна сметка утре вечер когато правя тортата ще докладвам   chef

Аааа да , този го знам от тортата на Лео , много хубаво...мммм...става и за желиране и ако се прибави и жел. кис. мляко със степче ягода - двата са божествени, като противостояние - сладко и леко киселичко.
Аз си помислих , че искаш да направиш варен и затова такъв съвет ти дадох.
Значи , ако прибавиш по-малко теч. шоколад съответно става по-малко сладко т.е. поне при нас тази сметана за торти не е толкоз сладка и сладостта зависи от количеството течно шоки. Ако за тортата използваш този без варенето непременно сиропирай блатовете , защото влага няма от къде да дойде и ще стане суха.
За топлия крем това не важи.

# 143
  • София
  • Мнения: 2 389
Колко е тази "умерена фурна" Mr. Green
180С?200С?

Именно.  Wink
Oк ,имам ти доверие.Ако се прецака соленият ми кекс утре изгорял душко ще ти го сервирам Heart Eyes

# 144
# 145
  • Мнения: 1 254
Моля за съвет
Правих пиле с ориз. Оризът се скашка и съм в страшно недоумение защо. Запържих го, спазих пропорцията 1: 3 newsm78 Един път ми се получава, един-не
Къде бъркам?!!

# 146
  • Мнения: 7 723
Сигурно еднипът го миеш, а другия- забравяш. Thinking
Аз винаги го мия и никога не ми се е слепвал.... bowuu

# 147
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Мис Каприз - и от ориза си зависи , смесват партидите с калпав понякога и затова не се получава ....няколко пъти попадах на някакъв мн. гадно миришещ , кой знае с какви препарати против гъгрици го обработват....
Аз най-често го правя в тавичка , като е готов го вадя от фурната и като е от кашкавия сипвам отгори му гореща водичка и го завивам с хартия - хем да се позадуши , хем да поеме от водичката и да не е толкоз какшнат. Спасение от лош ориз няма , уж си пазарувам все от една и съща марка , но и там има "попадения".

# 148
  • Мнения: 1 254
ами аз от много време насам си ползвам само бисерен на Изи. Наистина този път нарочно не го измих, уж да не слепне
Ама и преди ми се е получавала. Винаги съм го мила.
Мисля си, че може би при запръжката греша нещо. Колко време трябва да се пържи? Кога слагате лука?

# 149
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Моля за съвет
Правих пиле с ориз. Оризът се скашка и съм в страшно недоумение защо. Запържих го, спазих пропорцията 1: 3 newsm78 Един път ми се получава, един-не
Къде бъркам?!!

Аз предварително го запържвам малко , за да стане "стъклен" и не ми се скашква  Wink

Общи условия

Активация на акаунт