Отговори
# 225
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Правя торта,но крема който си избрах от нета нещо не се получи - 4 белтъка разбити на сняг с миксер,8 с.л. захар се карамелизират с 1/4 ч.ч. вода и се пребавя към разбитите белтъци....това е крема ooooh! 
Предложете ми изпитан крем за торта,но не ме пращайте в тортената тема Crossing Arms  И какво да правя с 8 жълтъка??? #Crazy
 smile3547
Тази рецепта за Крем Брюле е точно за 8-те жълтъка  Simple Smile

# 226
  • София

Мерси!   bouquet

Какво ще ми предложите да направя от 1/2 сварено пиле?
Тази вечер ще го готвя и ще го разеделя на 2-едното ще е с грах и картофи, какво да е другото? (само да не е пил.супа или пиле с ориз)  chef

Сварено и обезкостено пиле + топено сирене + гъби + 100 мл. от бульона в който е варено пилето.
Печеш в йенска с капак окло 20 мин. ПОсле махаш капака и правиш заливка като за мусака.Запичаш до златисто.

# 227
Агнес се прави с цели яйца, но разделени белтъците от жълтъците.

# 228
  • София
delicate    bouquet

# 229
  • София
Здравейте, с нова печка съм и днес реших да направя Руло Стефани, но рулото не се изпече, а се свари. Пекох го в плитка тавичка, на горен и долен реотан и вентилатор, на 180- 200 градуса. Къде сбърках, та не се запече, а изглежда като сварено?Не можех да го държа повече във фурната, защото мазнината,която пусна, вече пушеше и пръскаше.Никога не ми е ставало така. newsm78

# 230
Най-много да ти е била кофти каймата.

# 231
Здравейте, с нова печка съм и днес реших да направя Руло Стефани, но рулото не се изпече, а се свари. Пекох го в плитка тавичка, на горен и долен реотан и вентилатор, на 180- 200 градуса. Къде сбърках, та не се запече, а изглежда като сварено?Не можех да го държа повече във фурната, защото мазнината,която пусна, вече пушеше и пръскаше.Никога не ми е ставало така. newsm78
Ох, Тайна, ще ме умориш от смях с твойта нова печка ooooh! Joy Hug
Да не си сложила тавичката много ниско?  Thinking
Ама сигурна съм, че скоро ще й хванеш цаката Hug

# 232
  • София

Така ще е докато й свикнеш и разучиш.Аз също имах проблем  когато си смених печката.
Ако имаш инфрачервени лъчи ( като опция на фурната) можеш да ги използваш - те са само за запичане.
Ползвам ги когато искам печивото да има  "златна"  коричка ( най-вече за картофки).

# 233
  • София
Най-много да ти е била кофти каймата.
Винаги купувам само един вид кайма, никога досега не е ставало така със старата печка.Изпичаше се се много бързо и ставаше с хубава коричка.Нещо бъркам с новата печка, но не разбирам какво.

Рускее,  smile3511 хич не ми е смешно, накрая ще я оставя за украса, а ще си ползвам старата.Нищо,че вратичката и пада, поне пече хубаво.А и къде да питам, като каквото и да напиша в google-то все тук ме праща? newsm78

Рени, благодаря, дано се науча!Включих за малко и инфрачервения нагревател, но само стана пушилка, и пак не се запече.

# 234
Тайна, изчлючи вентилатора и качи тавичката по- нагоре Hug
(или се обади в сервиза да ти изпратят специалист за инструктаж) Grinning Heart Eyes

# 235
200 градуса на вентилатор е много......Прочети първо инструкциите...При нашата 150градуса с вентилатор се равняват на 200 без вентилатор......Може огъня да е грабнал каймата и после - чакай да се опече.....

Така ще е докато й свикнеш и разучиш.Аз също имах проблем  когато си смених печката.

(или се обади в сервиза да ти изпратят специалист за инструктаж) Grinning Heart Eyes

# 236
Здравейте,някой може ли да ми каже,дали кексове,сладкиши и блатове за торти могат да се правят в микровълнова фурна и съответно на каква мощност?Благодаря ви предварително.

# 237
Здравейте,някой може ли да ми каже,дали кексове,сладкиши и блатове за торти могат да се правят в микровълнова фурна и съответно на каква мощност?Благодаря ви предварително.
Могат , Наталина има рецепта за кекс в микровълновата.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg501.html#msg501

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 19:21 от Pety

# 238
  • от Луната
Могат , Наталина има рецепта за кекс в микровълновата.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg501.html#msg501
Тоя кекс е разкошен, а става и за блат на торта  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 239
Как да направя кюфтета от тиквички,че със сигурност да ми се получат.
Нещо като да гребвам от някаква смес и да пускам в загрятото олио.Да не ми се налага да оформям кюфтета. Blush

Общи условия

Активация на акаунт