Отговори
# 240
  • Мнения: 9 446
Как да направя кюфтета от тиквички,че със сигурност да ми се получат.
Нещо като да гребвам от някаква смес и да пускам в загрятото олио.Да не ми се налага да оформям кюфтета. Blush

ето така  Peace

# 241
  • Мнения: 371
Благодаря ти за експресното включване  bouquet

# 242
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Tssvety - сложи ги в марля , тензух , или пропусклива материя(част от чорапогащник) и изстискай много добре- там им е цаката. Ако не ти се слага много брашно може да изсипеш и малко овесени ядки да набъбнат и поемат излишната влага от сместта.
Аз слагам цяло яйце, лук и подправки за кайма, без сирене. Оставям сместта в хладилника да се стегне и нататък пържа на средно силен огън , да не ги грабва отведнъж и вътре да са сурови.

# 243
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
И аз с един въпрос, не точно готварски...как избирате зелето, когато искате да си направите салата? Вече няколко пъти не мога ад попадна на хубава зелка...все едно дървено стои, колкото и да го намачквам. А ми се яде сочна зелева салата.  Embarassed

# 244
  • Мнения: 22 867
И аз с един въпрос, не точно готварски...как избирате зелето, когато искате да си направите салата? Вече няколко пъти не мога ад попадна на хубава зелка...все едно дървено стои, колкото и да го намачквам. А ми се яде сочна зелева салата.  Embarassed

Ами аз на пазара им обяснявам, че не искам от пластмасовото зеле, а от нашето, крехкото за салата. И ми дават точно от него, явно ме разбират, въпреки тъпото ми обяснение. Но то и на външен вид си личи това пластмасовото, както съм го кръстила, с едни твърди, гладки листа е, а другото си е с меки(и намачкани) листенца.

# 245
  • Мнения: 5 001
И аз с един въпрос, не точно готварски...как избирате зелето, когато искате да си направите салата? Вече няколко пъти не мога ад попадна на хубава зелка...все едно дървено стои, колкото и да го намачквам. А ми се яде сочна зелева салата.  Embarassed
Гледай зелката да е бяла,а не зелена
Зелето със по-тъмнозелени листа е твърдо сорт "Балкан",а другото е крехко и сочно....
Още му викат "кьосе" като сорт....Или "бяло зеле"...

# 246
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Благодаря ви!

# 247
  • Мнения: 371
Аз изстисках тиквичките в гевгир,мнооого вода изтече ooooh!
Сложих в тях извара,но май яйцата бяха повече,защото се усещат и кюфтета станаха по-мекички от вътре.Сложих им царевично брашно,но идеята с овесените ядкие много добра.Следващият път ще сложа. Peace
благодаря ти за идеята Миг незабравим

# 248
  • София
  • Мнения: 12 577
И аз с един въпрос, не точно готварски...как избирате зелето, когато искате да си направите салата? Вече няколко пъти не мога ад попадна на хубава зелка...все едно дървено стои, колкото и да го намачквам. А ми се яде сочна зелева салата.  Embarassed

Само от пазара! В хипермаркетите крехко зеле няма.

# 249
  • Мнения: 11 607
Пепчо, дай линк към една манджа твоя - селска беше, постна, с домати и бамя, миналата година я правих - пръстите си облизах......

И друго - пиле с бял сос - на това пиле фрикасе ли му се казва. Моя мъж май не обича фрикасе....То и аз не обичам зелен боб, ама той го купува за да го готвя...Та заради моя мъж до сега фрикасе не съм правила - има ли някъде подробно какво е това.....Това като кюфтета с бял сос ли е?

Леле....извинявайте за многото въпроси......

# 250
  • София
  • Мнения: 12 577
Да, Маме - същото е пиле с бял сос си е фрикасе.


Eто цяла тема за фрикасето

# 251
  • Мнения: 5 001
Маме...
Пиле фрикасе

Сваряваш пилето с един морков, 1 глава лук,няколко зърна черен пипер.
В тенджера запържваш 4-5 с.л. брашно и наливаш от бульона дето е вряло месото,изчакаваш да стане гъсто,колкото искаш.
Разбиваш 2 жълтъка с 1/2 кофичка кисело мляко и при непрестанно бъркане добавяш към соса.Връщаш на котлона за да клокне.Подправки сол,черен пипер.Слагаш обезкостеното месо и си готова.

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 15:36 от TheNMaster

# 252
  • Мнения: 9 446
Маме, добре дошла   bouquet


Доматена манджа - вече има и бамя на пазара

Пиле фрикасе от мен

# 253
  • Мнения: 22 867
...Моя мъж май не обича фрикасе....

Маме, аз напоследък съм се залюбила с фрикасето на Бордовски, мога и само него с лъжичка да си го ям. Заради него направих и пилешката дроб сърма на Жоро (рецептата над фрикасето), с пържени или печени кюфтета ми харесва. Много ми е вкусен. Та това като едно предложение, то ще има и още, все нещо ще избереш.

И тоя зелен фасул с яйца на Жоро също е много вкусен.

# 254
  • Мнения: 7 723
Аз пък да ви споделя една тайна за фрикасето.
Жълтъците (твърдо сварени) ги настъргвам на ситното ренде на края...
Става страхотно. Пробвайте!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт