Научете ме ...

• 22 562
  • 209
  •   1
Отговори
# 45
Присетих се за още две рецепти, които се получиха лесно.
Раираните кифлички на Марабу, стъпка по-стъпка,много момичета ги пробваха и не помня някоя да се е оплакала от провал.
кифлички

За мъфинки, те в повечето случаи изискват само да смесиш продуктите.
Някой път стават, някой път не при мен, но ето тези с портокал и джинджифил бяха първите, които ми се получиха добре и бях много щастлива от резултата:
на Петрина тук
(без стафидите при мен  Wink)

Аууу, това е ужасно сложно  Shocked

# 46
Престраши се да направиш няколко опита, пускай снимки тук и ще видиш как ще потръгнат нещата Wink.
Според мен има 3 кл=чови момента- гъстота(твърдост) на тестото, втасването(при използване на мая ) и изпичането.Обърни внимание на всяко едно от тях или обясни как конкретно го правиш, за да мислим къде са грешките.

# 47
Никъде и никога не съм виждала две еднакви мекици  Wink

Ан тъй. То и при мен, че са добруджанки па една с една си не приличат значи.
 newsm62 newsm62 newsm62

Сега се сетих, че и кюфтета ми и те различни. Тях пък по размер не мога ги улуча. Абе докарвам ги така приблизително, ама па си има разлика. Виж обаче баницата ми е една единствена и там не съм правил сравнения (освен да зема да направя така 3-4 наведнъж).
Аааа, не съм съгласна, я ги вижте моите мекички  Party

# 48
Киара, според мен тестото ти е било леко по- рядко! Искало е още малко брашно. Затова ти се е разляло малко и ти е останало 'гумено' в средата. Прекалено влажно е останало и не се е изпекло.

да кажа и аз - гуменото се получава ако си сложила и меко, неузряло сирене.

Благодаря ви  Hug

Следващия път, повече брашно и по-сухо сирене  Grinning  
Въпреки, че сложих точно колкото се казва, но...  Rolling Eyes Може би съм сложила повече кисело мляко  Thinking защото до последно тестото го бърках с лъжица, трудно се бъркаше но... Едва ли бих могла да направя топка с това тесто но реших че така трябва да е  Blush

И понеже нямам повече кисело мляко мисля да се пробвам със содените бухти  Grinning

# 49
  • В сърцето на живота!
Споделете рецептата на мекиците Praynig

# 50
  • На брега на реката
Ето тези улични мекици на Танита няма как да сбъркаш. Стават невероятни.
тук
И аз имах няколко грандиозни првала с мекици преди да опитам тези.

۰۪ ۫٭۪۫۰ Сливница ◊   Wink

# 51
  • В сърцето на живота!
тук

۰۪ ۫٭۪۫۰ Сливница ◊   Wink

Леле колко съм завеяна ooooh!

Въпрос:може ли да направя тестото сутринта и вечерта да изпържа мекиците? newsm78 Достатъчно ли е това време?

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 22:26 от ۰۪ ۫٭۪۫۰ Сливница ◊

# 52

Аааа, не съм съгласна, я ги вижте моите мекички  Party
..........

Ето, това са моите любими мекици   Heart Eyes Баба ми ги правече такива и винаги бяха невероятно вкусни и пухкави.   Понякога баба ми слагаше сирене и го затваряше в тестото преди да изпържи - ставаше страхотно  Heart Eyes

# 53
Престраши се да направиш няколко опита, пускай снимки тук и ще видиш как ще потръгнат нещата Wink.
Според мен има 3 кл=чови момента- гъстота(твърдост) на тестото, втасването(при използване на мая ) и изпичането.Обърни внимание на всяко едно от тях или обясни как конкретно го правиш, за да мислим къде са грешките.

Hug Точно това се опитвам да правя и много се радвам, че ми помагате.

# 54
Да се изкажа иаз, ако може...
За гъстотата на тестото и температурата на изпичане вече са ти казали.
Освен това си провери дали фурната пече добре (понякога тавата трябва да се завърта за по-добро изпичане), в какъв съд печеш (забелязала съм, че в съдовете от алпака тестото не се изпича отдолу и винаги остава сурово, а най-добре се пече в старите емайлирани тави или тефлонови тави). Виж и дали пържиш в достатъчно сгорещена мазнина като държиш в нея продукта не до кафеникаво оцветяване, а до по-бледо, по-скоро розово.
Друго май не се сещам, засега newsm78.
Успех ти пожелавам

# 55
                             Blush.

# 56
  • София
                             Blush.

Моме я рекни на дядо си хаджия какво всъщност искаше да кажеш.  Wink

# 57
  • На брега на реката
                             Blush.

Моме я рекни на дядо си хаджия какво всъщност искаше да кажеш.  Wink

Срами се да влезе май, ама то тука сме доста леворъките и не ни е срам да питаме  Hug

# 58
тук

۰۪ ۫٭۪۫۰ Сливница ◊   Wink

Леле колко съм завеяна ooooh!

Въпрос:може ли да направя тестото сутринта и вечерта да изпържа мекиците? newsm78 Достатъчно ли е това време?
Сливница прочети рецептата за мекиците и сама ще си отговориш на въпроса.Важното е сместа да си увеличи обема 3-4 пъти.

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 02:44 от Pety

# 59
Готови са ми бухтите  Mr. Green Станаха вкусни и меки понеже ги завих във фолио след изпържването  Grinning И тък като вкуса ми се стори малко неопределен взех, че поръсих някои от тях с пудра захар.
Използвах спрайт вместо лимонада  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт