Научете ме ...

  • 22 569
  • 209
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 22 867

Сливница, тези хубави "едни" мекици по коя рецепта ги прави? Изглеждат........направо да си грабна горната! Heart Eyes Grinning
  По тази 

Приличат по съставки на "мекиците на комшийката" на Илияна, само дето в нейните има оцет, а в твоите захар. "Комшийските" са ми любими, ще пробвам и твоята рецепта. Благодаря!  bouquet

# 76
  • Мнения: 4 458
Искрени благодарности на всички за окуражителните думи  Hug

Да си призная пърженото не ме привлича особено но поне пробвах и стана. Предпочитам печените изделия.

Това с кифличките което предлагате.. много сложно беее  Confused Ще се оплета като пате в калчища  Tired


Сливница, тези мекици толкова вкусни изглеждат, и не много мазни което ми харесва  Grinning И аз ще пробвам по тази рецепта.




                               Баш  Peace. В този подфорум само чета обикновено, но тази тема не е за изпускане   bouquet. Първото нещо, което направих скоро беше тутманик - цяла тава;

                               Бтв, Киара, моята тайна е, че преглеждам 3-4 различни рецепти за едно и също нещо, и тогава започвам да го правя. Така ми стават ясни задължителните правила и по-сигурно се получава  Peace.

Ти разглеждаш, а аз дори не се престрашавах да вляза в този подфорум  Grinning Даже като пусках темата очаквах .... всико друго, но не и това което се получи. Много съм благодарна на всеки който се включи с идея и съвет.

Я, кажи за този тутманик. Щом при теб е станало, има шанс и при мен да се получи  Grinning

Със сигурност ще се възползвам от "тайната" ти  Hug

# 77
  • Мнения: 4 458

От тестените съм правила само содена питка(невероятна става)

Дай рецептата да се пробвам и аз  Praynig

# 78
  • Мнения: 4 458

А за тестото със сода...Твърдоста е - пипаш си меката част на ухото.Усети ли колко е мекичко? Е,толкова трябва да ти е твърдо тестото  Laughing

 


Ако ти кажа аз как го прочетох това  Laughing

"пипаш СЪС меката част на ухото"  и се чудех как точно да стане това  Joy добре че имаш уточнение че "толкова трябва да е твърдо тестото" за да се усетя че нещо не съм прочела/разбрала правилно  Grinning

# 79
  • Мнения: 1 777
Киара много се смях на последния ти пост.Представих си ,че си слагаш ухото в тестото. Heart Eyes

# 80
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Киара много се смях на последния ти пост.Представих си ,че си слагаш ухото в тестото. Heart Eyes
Laughing Laughing Laughing

# 81
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Tova sa njakakvi hvatki za mnogo naprednali  Joy ... nadmina ni vsichkite,  ehe  Peace ...

# 82
  • София
  • Мнения: 8 491
Това за мекото на ухото е за мъжете бе. Щото ние не носим обици и нямаме проблеми.  Laughing

Ади по една пица. Нали и тия ги водим за новоначинаещи кулинари. Моята е с лук и яйце.

[Кликнете върху снимката за да видите по-голямото изображение]

# 83
  • Мнения: 4 458
Киара много се смях на последния ти пост.Представих си ,че си слагаш ухото в тестото. Heart Eyes


 Joy ми и аз точно така си го представих и бях буквално така  Shocked за готварските техники и трикове  Grinning.


Tova sa njakakvi hvatki za mnogo naprednali  Joy ... nadmina ni vsichkite,  ehe  Peace ...

Казах ви че съм от начинаещите  Grinning  Ама поне се посмяхме  Laughing


дядо хаджия , а ние как да си спретнем подобна вкусотийка?
Ние в къщи много обичаме пица и много ще ми е приятно да споделите ЛЕСНА рецепта за тесто. Останалото май трябва да е по вкус и най-вече да не се прекалява със сосовете, че не се изпича тестото. Пробвала съм много пъти с готово тесто и все недопечени и скашкани стават. Дай малко "вътреяна" информация  Praynig

# 84
  • Мнения: 1 777
Тази рецепта е много сполучлива .Рецептата е Maia4444,не е моя.

Бъркана пица!

Така е позната рецептата в нашето семейство от поне 10г. и приготвяме само нея!
Специалитетът идва от тестената смес, която е мнооого елементарна, но това е същността на самата пица!

Тестото:

1 яйце
1ч.ч. хладка вода с 1ч. лъжичка захар, като им се прибавя половин кубче мая /тази смес се оставя да се разтвори маята/
2 ч.ч. брашно
1 щипка сол

Всичко се разбърква в купа с лъжица/не миксер/, като има малко лепкав вид и не прилича на същинсто тесто, а по-скоро на смес за кекс.
Изсипва се в намазнена тавичка с брашно, оставя се да престои около 20 мин. и после се реди плънката, която е импровизация-тип "почистване на хладилника" и "кой какво обича". Пече се до готовност!
Препоръчвам сместта да се изсипе във възможно най-голямата ви тавичка, като целта е да се получи възможно най-тънък блат тесто!
Лично аз не харесвам онези пици, тип пита, именно затова предпочитаме тази пица!

# 85
  • Мнения: 1 777
Аз скоро я пробвах ,но замених със суха мая(1 пакетче).Маята не я разтворих във водата ,а я разбърках с брашното.

# 86
  • Мнения: 4 458
Тази рецепта е много сполучлива .Рецептата е Maia4444,не е моя.

Бъркана пица!

..............


Това изглежда лесно. Единствения проблем ми е маята. Колко грама са това?
Ако е суха, пак същото - колко грама?
При нас пропорциите и разфасовките са много по-различни от тези в Б-я и ми е неимоверно трудно да нагаждам (не че много им разбирам, което си личи).

# 87
  • Мнения: 1 777
1 пакетче мая 7гр.,ако имаш в голямо бурканче сложи една супена лъжица.Това е за сухата мая,за другата не знам колко грама е ,тук продават но не съм купувала.

# 88
  • Мнения: 4 458
1 пакетче мая 7гр.,ако имаш в голямо бурканче сложи една супена лъжица.Това е за сухата мая,за другата не знам колко грама е ,тук продават но не съм купувала.


  bouquet

Аз ще пробвам тестото със суха мая - на прах и после ще докладвам  Grinning

Супена къжица  Thinking много ми се струва но щом си рекла  Grinning

# 89
  • София
  • Мнения: 8 491
Гледей сега моята е още по лесна.
Днес бях цял ден на работа и понеже жена ми пък с внучката не са у нас, просто си купих готово тесто за пица.

Да ти кажа по бързо става. Първо леко позапичаш тестото, после хвърляш отгоре това дето си решила да слагаш, обратно в печката и хоп ... пицата е готова.

Между другото правил съм пица и с най обикновено тесто и също е ставала превъзходна.

Ние си имаме едни малки тавички за тях. То щото например синът ми много държи неговата да е препечена, па щерката да речем не иска лук, бабата па си държи на нейната люта чушка, аз пък на яйцето и затова всеки си има тавичка. Разпределяме тестото и после кой квото иска това слагам.

Общи условия

Активация на акаунт