как се организира кръщене?

• 6 277
  • 28
  •   1
Отговори
Предстои ми организиране на кръщенето на сина ми.Досега никога не съм организирала каквото и да е и затова се притеснявам да не пропусна нещо важно.Ще се радвам да споделите какво е необходимо,как протича всичко и колко време ви е отнела подготовката bouquet

# 1
  • София
Използвайте търсачката.
В библиотеката съм добавила два линка

1во избирате място където ще се кръсти детето.
2ро - избор на кръстник.
За всичко останало можете да говорите с духовно лице (например от църквата или манастира, в който искате да проведете кръщението).

# 2
AnMary ти е отговорила, тъй като вече мина кръщенето на детето мога да ти кажа, че ако опредлите кръсника и черквата или манастира, останалото е лесно. Питай си духовника какво трябва да носиш. На нас ни искаха някакъв дар за попа, кърпа, сапун и още нещо. После носи се питка с мед за здраве, една хавлийка за детето. Кръсникът трябва да купи дрехите на детето от памперса до шапката както е думата и да го облече. Свещ си купете от големите, това на мен ми казаха, ами това е, ако се изисква още нещо те щи си ти кажат, че на всяко място е различно

# 3
AnMary ти е отговорила изчерпателно.   bouquet
Ние кръстихме миналата събота нашите мишлета, и всичко беше точно така.
*Избрахме кръстник.
*Избрахме място.
*Питахме в Църквата какви изисквания имат.

# 4
Абе,момичета я кажете какво да направя в следната ситуация?Предстой ни скоро 1-ви рожден ден,на който ще правим и кръщене.Аз съм купила една много сладка официална рокля за детето,обаче и кръстницата иска да купи дрешки за църквата и там да обличаме детето с нейните дрешки.Тя ми каза,че в тяхния край така правят.Проблемът е обаче,че след църквата ще ходим на фото да се снимаме и аз искам детето да е с роклята коята аз съм му купила.Обаче ако го преоблека в църквата с дрехите на кръстница какво да направя след това?Да ги сваля и да облеча моята рокля ли?И няма ли да се обиди кръстницата така?Малеееее,много объркано ама наистина незнам кво да правя....

п.п.Тук в църквата не ни казаха да носим нови дрехи за малката,само искат 2 хавлии и сапун..

# 5
Задължително е детето да е с нови дрехи, по възможност бели.
Обяснявано е вече защо.
Иначе, нека си го облече кръстницата, щом иска, а пък после, когато искаш да снимате детето, облечи твоите дрехи.
Аз така бих направила.

# 6
  • България
Абе,момичета я кажете какво да направя в следната ситуация?Предстой ни скоро 1-ви рожден ден,на който ще правим и кръщене.Аз съм купила една много сладка официална рокля за детето,обаче и кръстницата иска да купи дрешки за църквата и там да обличаме детето с нейните дрешки.Тя ми каза,че в тяхния край така правят.Проблемът е обаче,че след църквата ще ходим на фото да се снимаме и аз искам детето да е с роклята коята аз съм му купила.Обаче ако го преоблека в църквата с дрехите на кръстница какво да направя след това?Да ги сваля и да облеча моята рокля ли?И няма ли да се обиди кръстницата така?Малеееее,много объркано ама наистина незнам кво да правя....

п.п.Тук в църквата не ни казаха да носим нови дрехи за малката,само искат 2 хавлии и сапун..
Това е поверие!Казват,че след като се кръсти детето му се сменят дрешките,защото вече е християнче и си има ангелче:peace:Ние процедирахме така,както и кръсницата ти,просто аз избрах дрешките и ги облякохме.А относно фотото-пак можеш да си я преоблечеш след това!

# 7
Благодаря за бързата реакция!Май така ще направим - в църквата ще я преоблечем с дрехите от кръстницата,пък после за фотото с официалната рокля.Това за белите дрехи го знам - следователно моята рокля не е подходяща да я облечем още в църквата щото е черна. Rolling Eyes

# 8
Най- добре е така.  Peace

# 9
поддържам ан мари

# 10
Това за белите дрехи го знам - следователно моята рокля не е подходяща да я облечем още в църквата щото е черна. Rolling Eyes
Черна рокля за дете? Има ли такова нещо?
А иначе - при нас изискването беше хавлийката да е бяла, а за дрехите нямаше значение.

# 11
Черна рокля за дете? Има ли такова нещо?

Ами както казах роклята е официална и напоследък като,че ли това е някаква нова тенденция.В магазина от който я взехме имаше 3-4 модела рокли от комбинация на бяло и черно,и всичките бяха за деца.Нашата е черна на бели звездички и е страхотна!М/у другото на всички като кажа,че е черна така реагират,но после като я видят .....

# 12
М/у другото на всички като кажа,че е черна така реагират,но после като я видят .....
Не съм виждала и не мислех, че произвеждат. Чакаме после снимки от кръщенето и след това.

# 13
А иначе - при нас изискването беше хавлийката да е бяла, а за дрехите нямаше значение.
Колко различни изисквания поставят навсякъде, което само по себе си говори, че няма определени такива за дадено кръщене. Всяка църква или манастир, в които ще се кръщава, имат свои изисквания, а така се губи целият смисъл на поверията и традицията.
Ние кръщавахме сина си в манастир и не са държали нито хавлийката да е бяла, нито дрехите. Кръстникът беше купил дрешки за детето от бельото до обувките, с които го облякохме след ритуала. така можеш да направиш и ти, за да уважиш кръстника. А после за снимките не виждам защо да не облечеш детето в роклята, която ти си купила. А можете да направите снимки и с дрешките от кръстника, и с твоята рокля.

# 14
И на нас ни предстои кръщене,но ние само кръстници си имаме все още
Ще следя темата

Само да питам защо да са бели дрешките с които се облича после детето

Общи условия

Активация на акаунт