МАРТенче щастливо се смее и с мама иска да играе и да пее!

• 14 078
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
bye ви!
1 въпросче от мен, че вече почвам да се замислям, че нещо не е наред - на всички ли бебоците се обръщат сами без чужда помощ от корем на гръбче и обратно?  newsm78 Нашата има още по-малко от седмица до навършване на 4ти месец и стига само до странично положение.

И още 1 въпросче - всички ли захранване вече бебчовците?

ние не се обръщаме,снощи направи опит и само толкова,аз му помогнах да се обърне по гръб,и ние все още сме само до странично положение newsm78 даже вчера като го надихнах за ръчичките,и за първи път си задържа главата,а доколкото чета,повечето даже сами се изправят.
ние сме на сокче от 3 дена,мисля към 5-6 месец да давам пюренца.

честита месечинка на Борис на napa

SZA
Не ти пожелавам изгрева-защото той е твърдe ярък за един живот,
Не ти пожелавам залеза-защото той е твърде блед за една любов,
Пожелавам ти Щастието и Истинската любов,защото с тях можеш да живееш от изгрева до залеза на един Живот
Tada

# 241
Честит рожден ден на SZA и от мен!  bouquet

# 242
Бодливка дано скоро малката е по-добре и не е нищо сериозно! За смъкване на Т може да се редуват Нурофен с Панадол! Вече има и свещички Нурофен, които поне при баткото ни действат безотказно за разлика от свещичките Ефералган! Сега прочетох за рядкото изхождане, значи ще трябва да даваш само през устата!

Стискам палци!

# 243
  • Стара Загора
Честит Рожден Ден на SZA и от мен - пожелавам ти здраве и достатъчно пари за да си купиш всичко останало.
Бодливке и аз подписах петицията. Досега никой не ми е карал шарка.
За този смс от НОИ - аз след като си получих ПИК кога си направих тази опция да получавам смс - и миналият месец ми изпратиха такъв.
За тънките чесалки за венци - аз купих много хубава на Canpol малка е и тънка има формата на дръвче
И да ви питам - този мехлем на Бочко за венците от къде се купува от аптеката или от бебешкия магазин?

# 244
  • София
здравейте и от нас. Още нямаме асансьор  #Cussing out Някой да практикува излизане само с кенгуру? Ако да, споделете съвети, защото освен да домъкна Дебеланко до градинката зад блока и да седим на пейките, друго не се сещам  Tired

И една питанка от нас: по колко спят през деня бебетата ви  newsm78

СОФИЙСКА СРЕЩА в събота, 18.07.2009 г., Западен парк, Централен вход - от 11 ч.
Записвам: зелено човече

СЗА
, честит рожден ден   bouquet

на всички ли бебоците се обръщат сами без чужда помощ от корем на гръбче и обратно?
.....

Калин е вече на близо 5 месеца, а още нито се обръща, нито е захранен  Whistling

# 245
  • София
Ели, добре се завърнала!
За животните и децата съм се замислила мноого отдавна- но нещата са така- ако вземе сега- при евентуално второ забременяване- какво става- къде отива йивотното- особено, че при нас ще екотка! Така ще чакаме да видим ще ли се забременява пак или Мария ще си има домашен любимец. То не за неч- за майка й- ама....
Честита месечинака на бебетата от 15ти!
ЧРД на СЗА!

Мария доста си поспова- един път- 2-3 часа и после 2-3 пъти по половин един час

# 246
здравейте,

мерси за посрещането.
Бодливка- и ние си нямаме село (това е на свекъра). Но условията са като в града- вътрешна баня и  00, къщата изглежда като малко апартаментче, дворчето е спретнато и с беседка. Красота, има място и за басейн.
за температурата- аз Елия я бях претоплила и дадох панадол. Смъкна я на минутата.
за кучето- аз не мисля да забременявам близките 4 години, та до година ще си вземем. Искаме лабрадор, защото са дружелюбни към децата, а и мъжо е гледал такова в щатите. Аз нямам проблем с това да го гледам. Сега ми липсва грижата към животинка.

Подписах петицията!
Честити месечинки на бебоците!!!

Ние ще се оправяме и в парка ни търсете  Hug

# 247
  • Варна
Добро утро! След ставането в 6ч. в 10ч. вече съм сколасала с всички домашни задължения и понеже Симона се кротна за малко, ми остана време да пиша във форума.
Бодливка, и Симона изкара едно боледуване с висока температура и разстойство, но педи каза, че е вирус и ни назначи само панадол, беладона, осцилококцинум и витамин ц. Три дни беше нон-стоп с температура над 38 (сваляше я за малко след сиропчето), но на четвъртия изведнъж се оправи. Търпение и кураж му е майката. Дано се оправите по-бързо, че знам какво е  Praynig
За домашния любимец - ние имаме персийска котка от преди да се роди каката. Гледахме си я като дете, постоянно я гушкахме, дори спеше при нас. След появата на Криси, престанах да и обръщам внимание (прехвърлих грижите по нея на мъжа ми), а сега след раждането на Симона откровено ме дразни и с удоволствие бих я подарила на някой....Ако имате излишък от време и любов, които да дарите на едно животно, си вземете - в противен случай ще се превърне в досадно задължение. Хубав ден!

# 248
Добро утро  smile3507
Не знам вече как ще я караме с туй мойто бебче  ooooh!,не знам от зъбите ли,научи се така ли,но не ми слиза от ръцете,но проблема е че и в тях е крив и само реве,аз нищо не мога да свърша,не мога даже да ида до 00,оставя ли го започва един рев  ooooh! ooooh! мале,мале,знам че е малък за възпитание,но кажете какво да направя,сега дядо му повече го разнася,но той често отсъства и трябва аз да го правя  ooooh!.Преди поне искаше на спалнята да си играе,в количката,сега всяко приспиване ни е съпроводено с дране  Tired.Майка ми казва,че било научено,трябвало с две думи да го научим  ooooh!,не знам вече
така оплаках ви се  Whistling

СЗА честит рожден ден,желая ти цялото щастие на земята и много любов   ura
За акането на нас ни помага само водата (то друго не съм му давала..),но още като пийне вода и е готов,а и жабче си ми е той,ако не му дам мляко с водата може да си кара цял ден  Whistling Mr. Green

# 249
Здравейте

Честит рожден ден СЗА - здраве и щастие желая.
Честити месечинки на всички родени на 15-ти.

Радина ми е карала шарка - варицела, но беше отдавна, не бях решила даже да забременявам.

Бодливка дано не е нещо сериозно с детенце - стискам палци бързо да се оправи и да не се стига до АБ. Вчера и аз водих Никола по доктори - първо бяхме на ортопед, а после при личната му, защото след моята хрема той започна да киха много. За сега му няма нищо, но каза да му давам Осцилококциум - едната дозичка на 2 пъти разтворена с вода, и вит. С. Дано не се разболяват децата, че много гадно с тези вируси.

Любима - при никнене на зъби се вдига Т. Дано при вас избият бързо.

И една питанка от нас: по колко спят през деня бебетата ви  newsm78

на всички ли бебоците се обръщат сами без чужда помощ от корем на гръбче и обратно?
.....

Калин е вече на близо 5 месеца, а още нито се обръща, нито е захранен  Whistling

Това важи и за Никола - за обръщането стига до странично положение и пак се връща в легнало. Не му идва на ум да си премести ръката, но пък и аз не го насилвам - всичко с времето си. А захранването му ше е след навършването на 5 м.

Зеленко - не можеш ли първо да свалиш количката и после да се върнеш за Калин? Аз един ден нямахме ток, и така направих. Не ми се стоеше в нас и то без ток.... На връщане беше обратното - първо бебето, после количката. Е то зависи и на кой етаж си  newsm78

А за спането - Никола през деня спи 2 пъти по около час и веднъж 2-3 часа.

А за НОИ - аз вчера получип пари за юни. Доволна съм. Декларацията ми е с дата 03,07. и след 10 дни вече имам превод.

Останям ви, че ще се храним и излизаме. Лек ден

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.

# 250
  • София
А добрутро!
На мама момчето вече спи по цяла нощ. Буди се чак към пет, хапва и отнася плувката пак до 8-9. Голям кеф! Почти ми изчезнаха тъмните кръгове под очите. И става все по-забавен. Абе, нали ви казах, че съм влюбена. Laughing Laughing Вярно, че през деня спи най-много 2 часа- на няколко пъти по половин час, но и аз през деня не спя, така че...
Зеленко, нямате ли комшии да ги помолиш да ти помогнат? Аз много разчитам на моите, стига да са вкъщи.
За шарките- моите са карали Варицела. Много беше гадно. Малката нямаше и две годинки и се зарази от баткото. Как да му обясниш да не се чеше... Аз самата не съм карала никаква шарка и все си мислех, че ще се заразя, но явно съм си изградила някакъв имунитет, щото не хванах и този път, а и двете ми сестри са боледували.
Още някой питаше за нещо, ама...

# 251
Аз пак да питам нещо за захранването  Whistling Mr. Green
нали каквото и да даваш,се дава след кърмене или АМ,като за начало е само за опитване,та въпросът ми е как става номера с заместването на хранене за напред като трябва да се дава след млякото,детето се наяжда с мляко и после как ще си изяде пюрето  Embarassed или му даваш по малко от двете  newsm78.,на други места пък съм чела,че първо се дава пюрето после да си дояде с мляко и за това се обърках вече  Embarassed Embarassed Embarassed
доста неща изчетох за захранването и всеки казва,че се води по детето,дано и при нас да се получи,защото или съм най-ужасната майка,която не знае защо плаче бебето й и какво иска,или то просто си е ревливо и не знае какво иска  Rolling Eyes
Зеленко аз никъде не се наемам да излизам сама с кенгуруто,както казах ние сме ревливи,но и другото е че мнгоо ми е неудобно кенгуруто,не мога сама да го сложа и извадя сама  ooooh!.от тези  на дисни е,много ме е яд,че го взехме  ooooh!

я да ви питам,който ползва нагревател за колко време се топли млякото , аз иимам на 4ико,ама не мога да се справя с него,топли за 20 мин,което ми се струва много,това е когато го чакам да се излкючи сам ,по толкова време ли топлят по принцип  newsm78

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 11:47 от rusana

# 252
СЗА, 4естит Рожден Ден Simple Smile) много усмивки   bouquet

rusana аз давам 1во пюрето, с цел да използвам глада на детето, след коли4еството което съм решила да дам, или което е решил той да изяде (в слу4ай, 4е не му хареса, ина4е пове4е от решеното не давам) додавам мляко да си дояде, като идеята е постепенно да отпадне АМ и да заместя мле4ното хранене с твърда храна  Peace

за нагревателя - 20 мин. ми се струва ужасно много, имам на авент -на степени е 1,2,3 - за около 3-4 мин. е топло млякото (зависи от коли4еството мляко), аз ли4но си го проверявам, не 4акам да огасва, вадя, разклащам и пробвам на ръка  Peace

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 12:30 от беба

# 253
  • София - Рим и обратно
Честит Рожден ден на SZA  newsm59

От днес и ние сме в отбора на обръщащите се от гръб на корем newsm44. Много се радвам, че ми беше притеснено вече (нали все ни плашат докторята).

Температурата днес е нормална, давам й по една ампулка витамин С сутрин, та дори и да е понастинала, да се оправя. Стискам палци за Ади да не се окаже за АБ  Praynig

# 254
ЛюБИМА, браво на акробат4ето  Party

аз забелязвам, 4е преди време бебо имаше желание и се обръщаше от корем по гръб, но сега не иска да го прави, а се пъне да се премести напред, ама събира 4аршафа и не става. А от гръб на корем въобще - докарва го до една страна. Но ина4е се върти във вси4ки посоко и си вири кра4етата във въздуха. И аз 4акам с нетърпение да запо4не да се обръща  Wink
Има едно ме4е на обиколкика и няколко пъти ве4е го намирам завъртян на страни и го ритаааа.....

Общи условия

Активация на акаунт