панакота от метро- как се приготвя?

  • 8 162
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 190
Bergkristall ,

благодаря, че сподели с нас рецептата си.
Изглежда много апетитно и подходящо за летните месеци.

# 16
  • Мнения: 6 390
пана кота ...най -лУбимия ми десерт... но дали ще се навия да го приготвя сама... не знам  Sunglasses

# 17
  • Мнения: 3 674
Момичета,  за тези , които мислят, че Panna Cotta  е труден за правене десерт и се страхуват, че няма да се справят....ето видео-рецепта,  Wink  Всъщност е много лесен ...  Hug и ужасно вкусен!!!  Heart Eyes

Seniora Barilla, почитателка съм на италианската кухня и на продуктите на Barilla. Тук в Скандинавия само с тях си готвим  Grinning


# 18
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Приготвяла съм панна котта с кисело мляко, вкусна е Peace
Тсугуми, ще пробвам панна коттата на Камео, досега само я заглеждах, но сега след твоето одобрение ще я опитаме и ние Hug целувки

# 19
  • Мнения: 2 617
Приготвяла съм панна котта с кисело мляко, вкусна е Peace
Тсугуми, ще пробвам панна коттата на Камео, досега само я заглеждах, но сега след твоето одобрение ще я опитаме и ние Hug целувки

Lindita
  Hug

Аз друга като че ли не съм виждала  Rolling Eyes Не съм пробвала тази с карамел, но ми се струва, че ще е много сладка, затова ми харесва с горски плодове. Не ползвам хартиените подложки вътре и я правя само със сладкарска сметана.
Панна-котта с кисело мляко никога не съм знаела, че има  Rolling Eyes Слагаш го вместо сметаната/млякото?
 Heart Eyes

# 20
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Давам ти рецептата

Панакота с кисело мляко / Panna Cotta allo Yogurt

Продукти за 4 порции:

200 мл прясно мялко
2 ванилии
3 с.л. захар
1 пакет желатин (10 грама е пакетчето-разтваря се в 4 супени лъжици студена вода)
150 мл кисело мляко
конфитюр от ягоди ( или малини, боровинки)

Приготвяне:

Загрейте млякото със захарта на котлона.
Добавете към него предварително разтворения желатин.
Киселото мляко (добре разбито, за да е гладко) сипете в дълбока купа и на тънка струйка добавяйте прясното мляко към киселото с постоянно бъркане.
Прецедете сместа през цедка да няма бучици, ако е необходимо. Сипете в 4 купички и оставете да стегне крема. Нужни са часове.
Изстудения крем обърнете върху чиния и полейте с леко затоплен конфитюр. Наръсете с пудра захар
и гарнирайте с пресни плодове, ако желаете

Правила съм я многократно  Peace

# 21
  • Мнения: 132
благодаря Ви за страхотните рецепти  bouquet
истината е,че за първи път чувам за това"кремче",но още след обяд ще го пробвам-евентуално резултата ще се види утре.

# 22
  • Мнения: 33 623
Какви вкуснотии правите. Heart Eyes

# 23
  • Мнения: 34
Ох и това ми изглежда страхотно,но ме е страх да го направя,може да не ми се получи.

# 24
  • Мнения: 611
Струва ми се леко, вкусно и лесно за приготвяне. Ще пробвам още утре с пъпеш-един от любимите ми плодове.  Hug

# 25
  • Мнения: 611
Направих току-що модифицирана рецепта. Страхотно ни хареса.
Ето я
Заквасена сметана-200мл
кис. мляко 3.6- 400 мл
захар на кристали-6 суп. лъжици
желатин-10гр.
3 праскови-средно големи
1 ванилия

Благодаря ви за рецептата, момичета!  smile3525

# 26
  • София
  • Мнения: 2 649
днес направих пана котата по рецепта на Bergkristall , само че сложих праскови. Ако беше без плод, нямаше да ми хареса, но така с прасковите беше чудна. Ще пробвам и варианта с кисело мляко.

# 27
  • Мнения: 957
petia_tag много се радвам че си я направила и аз не мога да я ям без плод много е тежка,плода я освежава някак.И аз трябва да направя тая с кисеото мляко,все се каня.....

# 28
  • София
  • Мнения: 682
Да покажа моята Панакота по рецепта на Lindita:



Нататък ще пробвам и 'по-тежките' варианти. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт