Мнения за 31 СУЧЕМ

• 108 374
  • 168
  •   1
Отговори
# 60
  • с/у ОколоМръсТното
. Като цяло всичко зависи от самия ученик и мотивацията му.

от целия лъскав пост за 31-во, само това е вярно. За жалост.

# 61

Разни хора, разни идеали. Лъскавият ми пост се дължи на 5-годишно обучение там, приключващо след месец.  Wink Считам, че направих страхотен избор след 7ми клас, записвайки се именно в 31воHug

# 62
  • Кори Селести
Не знам, не знам.
Може би в по-горния курс е лъскаво.
Но е факт, че немския се учи без родове, за падежи не се говори дори, а часовете по английски са тотален цирк, в който учител и ученици си говорят на "ма", "бе" и се използват доста интересни епитети помежду им.

Иначе, има учители, които могат да се справят със същите тия класове.
Математика, география, история и доскоро ЧП са ОК.
Това се отнася за 5-7 клас.

# 63
  • с/у ОколоМръсТното

Разни хора, разни идеали. Лъскавият ми пост се дължи на 5-годишно обучение там, приключващо след месец.  Wink Считам, че направих страхотен избор след 7ми клас, записвайки се именно в 31воHug

браво.
Резка, само вметвам, че за 3г. във въпросното школо, детето ми смени 3 класни. И 4 преподавателки по основния си чужд език.
no comment.
Съжалявам, че детето ми учи там.

# 64
браво.
Резка, само вметвам, че за 3г. във въпросното школо, детето ми смени 3 класни. И 4 преподавателки по основния си чужд език.
no comment.
Съжалявам, че детето ми учи там.

Явно е и до късмет, ние сме с една и съща класна от 8ми клас насам.
В момента имаме 3 учителки по английски език (първи чужд език) и честно казано ми харесва, тъй като от всяка можеш да научиш нещо различно. Специално за английския като основен език, нивото е отлично.   Peace

# 65
  • Кори Селести

Явно.
Обаче, наличието на фактора "късмет" въобще не говори в полза на училището, нали?

Поне в моите идеалистични представи, ако едно училище е набедено за "добро", то човек очаква някакво определено ниво на обучението и дисциплината, които се подразбират за всички.
Не само за късметлиите попаднали на читава класна.

# 66
Записвам се да следя темата  Flutter

# 67
Здравейте на всички.

Попаднах на тази тема докато търсех актуални мнения за гореспоменатото училище, тъй като моя близка приятелка има седмокласничка, и след като ги изчетох, не се сдържах и се регистрирах, за да напиша и своето.

Завърших 31во училище (немска паралелка) през 2009 година и това може би ме прави малко субективна, но за мен това е едно от най-добрите училища в София.
В 8. клас класен ръководител ми беше г-н Ц. Цанов - странен човек, но немски се учеше. Пример за това са моите съученици, които за първи път се сблъскаха с немския език и в края на годината имаха същото ниво като моето (аз съм учила немски от 1. до 7. клас във Втора немска - 73. СОУ).

Да, вярно е, че учителите са строги и много взискателни, не харесват лигавщини и докато аз учех там, никой не си позволяваше да говори на "МА', на "БЕ" и тн.

Мога да пиша много подробно за много неща, но предпочитам като за първи коментар, да се придържам към факти.

- само с подготовката ми от училище, изкарах на матурата по БЕЛ отлична оценка
- на матурата по немски - Мн. добър 5
- половината ми клас замина да учи бакалавър в Германия със знанията по немски, придобити в училището
- това беше първото училище в София, в което двора беше обновен по Европейски стандарт
- едно от училищата с най-висок бал на матурата по БЕЛ през 2009 (нямам данни за следващи години)
- училище, в което балът за немска паралелка не е падал вече не знам коя година подред

Сещам се за още куп неща...
Просто съм изключително изумена от последните коментари, които чух за това училище: директорката изпуснала контрола над училището; всички учители били сменени; пушело се трева в двора и всякакви такива глупости, които в началото ме разсмяха, но после ми стана тъжно.

Поздравявам всички, желая успех на седмокласниците и ако някой иска да попита нещо конкретно, с радост бих отговорила.

Лека вечер Simple Smile

# 68
  • с/у ОколоМръсТното
5г. са си доста време... В което и МОН участва активно, по разваляне на образованието, де.

TinTinTin - при кого си учила по БЕЛ?

# 69
Е и аз да си кажа мнението, синът ми учи в 31во СУЧЕМ в 8 и 9 клас, в паралелката с технологичен профил с английски език. Защо само до 9 клас, ами защото е активен спортист и в това училище такива не виреят.
 Детето вече 19г. е абитурент и продължава да е активен спортист /национален състезател/, но завърши кварталното училище и ще Ви кажа, че в кварталното се чувстваше прекрасно. Справи се чудесно на матурите , само с подготовка в училище, без излишни допълнителни уроци на матурите по БЕЛ - 4,90 на матурата по англ. 5,49 на TOEFL 90 точки, SAT 1350 - приет в колеж в САЩ спец.счетоводство и ще играе баскетбол . Приет е да учи там заради баскетбола, а в 31 во класната му казваше , че спортистите са тъпи, не е така и синът ми го доказа с оценките от всички изпити , които издържа. В това училище има доста учители пълни психари и комплексари, има и много добри учители , просто е късмет. Затова успех и няма значение училището, важно е детето да знае какво иска. Успех и помагайте на децата в избора.

# 70
  • с/у ОколоМръсТното
о, да.
Извънкласните форми (особено спортните) не се толерират от 31во.
nikoan - с (почти) същите резултати завърши и племенникът ми в 31во, пак в технологичен профил, без уроци. И никога не изучавал английски в курс. Само в класовете м/у 8-12.

# 71
  • София
Днес бяхме в 31-во, говорихме на двора с момче, което наскоро е завършило. Според него изискванията са високи, доволен е, материалната база е изцяло нова.
След прочетеното тук обаче стабилните ни представи за училището се разклатиха.

Желаният от нас език е испански.
Можете ли да помогнете в избора между 31-во, 22-ро и 157-мо?
Не само езика, но и като цяло баланса в цялостната подготовка.

# 72
Ако ще избирате испански 157мо , но да кажа за 31 во , когато детето ми кандидатстваше за технологичната паралелка бяха обявени 2 езика като втори - испански и немски . Децата трябваше да избират след 8 клас и познайте дали избираха. Натресоха им немски и въпреки , че родителите протестирахме ни обясниха, че не сме били разбрали. Затова като се преместихме в другото училище държа приравнителен по руски език и сега в дипломата му има  - 6 по руски, вместо 3 или 4 по немски. Съветвам всички родители да се информират предварително, кои предмети образуват общия успех в дипломата, за всички вузове се взима за бал , така че мислете 1-2 хода напред. 5те години от 8 да 12 клас минават неусетно бързо. Успех!

# 73
  • София
Благодаря за отговора, nikoan Simple Smile
За съжаление, междувременно се оказа, че 157-мо е на над час и половина път от нас, което няма да причиним на детето години подред.
Остават 31-во и 22-ро.
Консултантката от Регалия ни препоръча 22-ро, първоначално, а после написа 31-во преди 22-ро.
Не разбирам. Честно.

# 74
  • I want it all and I want it now.
Миналата година няколко учителки ни препоръчаха 22  Peace
Обаче в повечето паралелки момичета са мнозинство.
Лични впечатления нямам.
Всичко е въпрос на късмет на какви преподаватели ще попаднеш.

Общи условия

Активация на акаунт