Юли 2006 - Тема 86 - Ще ядем вкусна торта с крем

• 21 646
  • 299
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте най-после,
да ви разправям какъв кошмар преживях тези дни.Племенницата ми нали е в болница/милото още се мъчи/,та на другия ден трябваше да се грижа за двамата сладури.Беше чудесно-цял ден в парка-игри,гоненици,батути,джипове,като всеки ден,едва ги прибрах,къпаха се в една друместна лодка,смях-никакви проблеми.Вечерта решавам да отидем всички заедно на свиждане на сестра ми,малката уж се подобрила,болницата супер-луксозна,ние чакаме в прекрасна чакалня и изведнъж племенника ми Коко започва да повръща на луксозните му мебели толкова обилно,че чак се уплашихме!Един,два пъти,веднага слязохме в спешното да го прегледат,и там оповръща всичко,не можели да помогнат,да сме ходили в Инфекциозна Детска Клиника,минахме през вкъщи да му вземем багаж и да го поизкъпя,през това време горкото не спира да повръща.Тръгнаха с татко си и след пет минути Влади започва да повръща наистово,звъним на зет ми те вече са приети с чревна инфекция на системи и хората ни препоръчват и ние да ходим.Хич не ми се искаше,но отидохме,какво представлява Приемната няма да ви казвам-отдавна не бях виждала такава мизерия-сградата едва не се срути върху нас,мухъл,мазилки падат-Влади оповръща и там...
Веднага ни приеха-в някакво ново отделение слава Богу,в стаята с Коко и татко му.Уж ВИП стая поръчал човека,вътре теснотия до шия-едва се разминавахме.Хубаво,че зет ми остана,това беше най-дългата нощ в живота ми-няма по-тъжна гледка от това да гледаш две изнемощяли дечица да повръщат дори в съня си,Коко не спря да буйства и бълнува цяла нощ,Влади беше по-спокоен,но горките,си изповръщаха и жлъчните сокове...цяла вечер трябваше да следим банките и да мием повръщано,да сменяме дрешки,бельо...сутринта бяхме като пребити.Зет ми си тръгна,защото имаше неотложна работа,та ги гледах двамата,повръщанията намаляха,дойде ред на взимане на кръв,урина,аки...имах чувството,че съм в някакъв кошмар-сестра ми звъни от другата болница-малката рязко се влошила,започнала да трепери и нямало сили,горкото,да си отвори очичките,всички са в шах-уж трябваше да се подобрява,а милото се влошава-айде пак системи,изследвания-рязко И била паднала кръвната захар...стабилизирали я.
Междувременно малките идват на себе си и се започва едно безкрайно мрънкане и хленчене-'Искам навън,тук е гадно,искам навън,искам навън...."и така около един милион пъти на ден.Влади с разтройство вече,Коко от стрес пък не може да се изходи...абе кошмар ви казвам.Нощите бяха най-тежки-приемат нови деца-те крещят,викат,плачат-кошмар!От всички стаи се чуват стонове,викове,детски плач-идваше ми да скоча от прозореца и да избягам!
Снощи и Коко изпадна в истерия,милия,иска мама и тати-плаче,тръшка се,сестра ми реве по телефона,че ей сега ще дойде с такси и ще си го отведе....питах-не може!Междувременно голямата дъщеря на сестра ми дойде от Варна,та малко се успокои малкия-разрешиха да спи в стаята до него.Да спиш там е относително понятие-ставахме по 100 пъти,Влади постоянно искаше да ми държи ръката,да лежа до него,абе сутринта бях като пребита.
Бяхме взели колективно решение да се изпишем срещу подпис на наша отговорност,ден и половина никакво лечение,то така няма смисъл да стоим.До нас настаниха циганка с крещящо дете,силна циганска мелодия на телефон и цяла тумба прииждащи роднини.Това при условие,че стената,която ни прегражда е стъклена-незнайно защо!Други две циганки буквално бяха зарязали бебетата си там и персонала трябваше да се грижи за тях-къде се грижи-къде не,децата се съдраха да плачат...
Та дойде визитацията,можели да изпишат Коко,Влади-не,след вайкане и молби от моя страна ей ни нА-вкъщи.Децата много щастливи започнаха да искат-шоколад,Данонино,яйца и какво ли не,а са на диета.Та сега ми е още по-трудно,те се тръшкат,че са гладни,лекарката каза само диетично,та така.
Сега племенниците ми излязоха,а Влади е на разходка с баба си.
Сори,че стана дълго,но такова чудо не беше ми идвало на главата!Прекланям се пред всички майчета с дечица с хронични заболявания,които трябва често да лежат в болница за дълги периоди и са неотлъчно до дечицата си в тези условия.Поклон майчета!
После ще се включа по темите..

# 271
 :shock:Didi, ужасно е всичко което казваш! Cry
Милите деца, милите и вие...направо не знам как се издържа в подобна ситуация. Дано не се налага на никоя от нас да се сблъскава с това.
Дано Влади и Коко бързо се оправят. Вкъщи ще са по-добре, определено.
А малката как е, оправя ли се? То милото толкова мъничко и крехко... Confused
Натръхнах докато те четях. Дори не мога да си представя как се е чувствала сестра ти.

# 272
  • През девет земи в десета
Леле Диди,много лоша работа и понеже не са предприели никакво лечение в болницата пак да кажа,че в такива случаи може да се даде една ампула гентамицин през устата,не е много гадно и ако не се повърне до половин час успява да обеззарази стомашно-чревния тракт и разтройството минава много бързо.Добре е да си купиш една банка 5% глюкоза и през десетина минути давай по една две супени лъжици,хубаво е също така да си вземеш ентерол,за възстановяване на стомашно-чревната флора и хидрасек против обезводняване.Картофи,ориз и според най-новите методи за лечение на диария белтъчни храни,пилешко филе и яйца.Пшеничните храни,съдържащи глутен е добре и дори наложително да се избягват.От сладките неща само кока-кола,определено действа страхотно когато на човек му се гади и за да не падне много кръвната захар,това от мен  Peace .Стискам палци бързо да ви минава,Влади е здраво дете,бързо ще се оправи. Hug

# 273
  • София
Пиги-благодаря за полезните съвети!Странно защо лекарката изрично ми каза да не взимам никакви лекарства....беше ми много странно,но ще взема да купя нещо за разстройството на Влади,че няма смисъл да се мъчи.Иначе си е все същия-само тича,скача,с нетърпение чака да ходи навън.Племенника ми е по-изнемощял,много е умореничък и не иска да яде,само шоколад разбира се Grinning.
Ронка-малката наистина е много слабичка и крехка,заедно с инфекцията на пикочните пътища и тя е болна като момчетата от вътрешно-чревна инфекция и се бори и с нея.Днес е пети ден на антибиотици,ще видим какво ще кажат,кога ще ги изписват и тях.
Абе вЕрно си е,че здравето е най-важно,другото наистина са дреболии.Като си спомня какво беше...не искам никога да стъпвам в болница пак!

# 274
Така, така..по-важно от здравето няма! Peace
Здрави ли сме и пари се изкарват и всичко...А децата когато са здрави и имат сили да беснеят няма по-хубаво.
Ти сега за първи път виждаш Влади отпаднал и за съжаление се запозна с болката когато децата са болни. Това най-боли.

Бързо да се оправя малката. 5 дни на АБ би трябвало да има някакъв резултат. Дано не се налага да я тъпчат и с друг.

Аз днес цял ден съм с безболезнени контракции. Имах желание да изведа Ема, но само като стана и ме свива корема. Та реших да не дърпам дявола за опашката, а да си лежа кротко.

# 275
  • някъде
олеле Диди, горките дечица Sad дано скоро всичко е само лош спомен Praynig
Ронка, защо не пиеш нещо с тези контракции Rolling Eyes, много ти е рано още Naughty

# 276
Taзи сутрин,след като оставих Зоя на градина чух една майка да се кара със сестрата за някакви изследвания за дизинтерия.Направо ми щръкна косъма. #CrazyВ градината имало дизинтерия и то от миналата седмица,а на нас никой не ни е казал.Били предупреждавали родителите,който може да си гледа детето да не го пуска тези дни.Направо побеснях #Cussing outОбадих се на педи да отида да и вземем секрет и да видим дали вече е носител.Обаче към 15:30 ми се обаждат от градината да ми кажат,че Зоя е вдигнала 38 градуса.Направо ми призля ooooh!Заведох я веднага при педиатъра и се оказа червено гърло+недоизлекувана все още кашлица от предния път и сополи.Изписа и антибиотик,каза че е широкоспектърен и ако е лепнала нещо чревно ще умори всичко.Сега ми е малко по-спокойно,лошото е че пак ще се тровим,но дано умрат всички гадинки най-после.Та тази седмица пак ще сме си у дома.Режима 2 дни ходи,после седмица у дома болна си остава за сега.

Диди:това което си изживяла е ужасен кошмар Sad Дано не се случва на никого,няма по-лошо от това да гледаш детето си безпомощно и болно ConfusedДано всички по-бързо оздравеете Hug Hug Hug

Изчезвам,че имаме гости.

# 277
Добро утро! Hug

Ронка, защо не пиеш нещо с тези контракции Rolling Eyes, много ти е рано още Naughty

С риск да стана за смях...Ако искаш ми вярвай, но цял ден не се сетих да пийна едно Но Шпа! ooooh! Embarassed
Тук нали се препоръчва пиенето на много вода и почивката и само това правих...Днес ако пак ме стяга ще глътна и Но Шпа. Малее, снощи като те прочетох седя и се чудя на себе си, как може да съм толкова изкуфяла? Crazy Stop

Арлина, мнооого неприятно с тези болести. Бързо да се оправя Зоя, че се измъчи милото с тези АБ. Confused
На мен от сега ми се свива сърцето като знам, че от септември и ние ще минем по този път. Sad Но аз се надявам, че като ще е на половин ден да минава по-лекичко с болестите, или пък направо да ги подминава. Ха Дано! Praynig

След малко я будя, няма да я оставям да спи до обед и после до вечера направо инемогвам с нея, въпреки, че ми е кротичка.

# 278
  • През девет земи в десета
Ронка за Но Шпа не знам,но нещо с магнезий може би ще свърши чудесна работа,примерно Магне Б6.

Дидито,правилно са ти казали, не се взима нищо за разстройството,по този начин организма се освобождава от токсините,които бактериите отделят.За това само  гентамицин,той не преминава дори в кръвта,директно се изхвърля с изпражненията,действа единствено антибактриално в червата и стомаха и оттам идва по-бързото излекуване на разстройството.

Арлина,това е направо безобразие,как може да са толкова безотговорни не ми  е ясно #Cussing out

# 279
Честити рожден ден, Дю!
Бъди все така весела и усмихната!

# 280
Имали сме рожденничка....

Дю, желая ти много здраве, семейно щастие и сбъднати мечти!

# 281
Чести Рожден Ден, Дю! Подарявам ти тази снежинка, защото знам колко много обичаш зимата

С пожелание за много здраве, много радост в семейството ти, а скоро и две детски усмивки да топлят сърцето ти!

# 282
Много, много ви благодаря за пожеланията!!!  Hug

# 283
Честит Рожден ден Дю!
Бъди винаги щастлива !
Върви винаги с уверена стъпка в живота.
Живей вечно в прегръдките на младостта и
всяка твоя мисъл нека бъде сбъдната мечта.

Диди нямам думи . Докато четях и настръхнах. Желая ви от сърце по-бързо възстановяване. Praynig Praynig Praynig Praynig Hug
Арлина и на вас също бързо да минава. Hug Hug
Ние в петък пътуваме за сватба.Валери в събота ми направи бронхо спазъм и сега всеки ден сме на инхалации. Взе вече да отхрачва.Мисля ,че до петък ще се изчисти ,защото в Червен бряг (където е сватбата) ще спим при бебе и ми е немислимо да ходим болни. После ще ходим и на море и се надявам тази година да е по-спокойно,а не като миналата. Този чревен вирус е всяка година миналата година го хванахме и четиримата ,но най-тежко го изкара Марти. И сега като чета Деси си мислех да взема да купя ампули с гентамицин за всеки случай иначе съм се запасила с хидрасект и ентерол.Деси има ли значение от мг. на ампулата?
Рони лежи си повечко аз пиех Магнерич от 7-ми месец до края на бременността .
Лек и спокоен ден  bouquet

# 284
Честит рожден ден Дю  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Дидито лоша работа вирус ли е нещо че четох бързо, да не е от ядене то разни дюнери и майонези има под път и над път, ooooh! Давайте им лимони да пият Peace

Ронка и аз пиех магнерот,но шпа, пий нещо Hug

Ние вече се завърнахме  HugВ къщи си е най хубаво Flutter

Общи условия

Активация на акаунт