Идеи за Бизнес 3

• 97 294
  • 605
  •   1
Отговори
# 210
  • София
chocha , по време на финансова криза да се забиеш с продажба на оригинали вместо на ментета си е живо самоубийство.

# 211
  • Варна
Цитат
Удовлетворение от ментета могат да имат само тези,които не могат да си позволят оригинали Peace Всеки друг ще предпочете да носи оригинала,а не репликата пък била и най-качествената

А тези които не могат да си позволят оригинали какво правят? Носят оригинални български ли? hahahaРазкривени кройки и евтини платове,които не падат по-долу от китайските за 1 лв.. Между другото Китай има много качествени неща и стоки, но на някой май полезрението им стига само до магазините със стоки за 1 лв. та и затова ги критикуват постоянно. Каня те да дойдеш в къщи и да сравняваме истински оригинали и ментета.Имам и от двете и съм доволна и от двете. Ти говориш май за ментета дето се продават по тия турските пазари /битаци/ или незнам там как им викат точно. Има много качествени ментета,уверявам те. Peace  Като с фалшификациите на пари  и картини е,само познавач истински може да разпознае ментето.

# 212
  • Sofia
chocha , по време на финансова криза да се забиеш с продажба на оригинали вместо на ментета си е живо самоубийство.

по което и време да се забиеш с продажба на оригинали не е лесно Peace Този,който ще си купи Прада ще си я купи и по време на криза,но този който ще си купи поредната чанта от пазара дали на нея пише Прада или Лиу Витон по време на криза може да прецени,че би минал и без нея Peace
Пуканке,много оспамихме темата,не мислиш ли Peace Нямам против твойте имитации,носи ги със здраве Peace Мога и да се възползвам от поканата ти за гостуване,че взе да ми събуждаш любопитството
Както по-горе бях писала вече има разлика от менте до менте,да,но то си оставя МЕНТЕ

# 213
  • София
*Pukanka* , виждаме всичко, което си написала и според мен "тънкостите" са в някакъв вид бонусиране, за да си затварят очите. А това не ми се нрави и винаги си изложен на риск да дойдат още проверки.
Лично аз, ако не мога да си купя оригинал, предпочитам нещо на млада фирма, или без марка.

# 214
  • Варна
Сега излизам с бебето въпреки че стана интересно. Утре ще се опитам да намеря същите чанти които постнах, но на цени от по 1 евро. Разликата е в качеството.

# 215
Марката може да си има държач,ама си остава в някой случай само държач Mr. Green
Ако внасяш оригинални продукти от ЕС никой копче не може да ти каже,може да си ги продаваш законно,не си длъжен да се съобразяваш с официалния вносител,нито да купуваш от производителя в ЕС Peace Можеш да купуваш от техен дистрибутор
Другото в ЕС се нарича монопол ,а ЕС  не го толерира
Това са твоите интерпретации на закона ,които са далеч от истината. Държача на марката държи правата за определен регион. Няма значение дали е вносител или не. За да внасяш и продаваш в съответния район му дължиш такса. Иначе се конфискува стоката. като купиш стока от ЕС, ти не купуваш права да я разпространяваш на съответната територия. И това се нарича авторски права, нещо коренно различно от монопол.
Относно вноса на стоки, доставчика на стокатане не е длъжен да знае кои е държача на марката за съответния регион. Информация за това има в митницата, т.к. държачите на марката са регистрирани там. За това казвам, че митницата се "самосезира" и уведомява държача на марката, че се прави внос на стока с дадената търговска марка. Митницата има право да задържи стоката, докато не покажете документ от държача на стоката, че е съгласен да се направи вноса (това след като му платите). Срока на задържане на стоката си е доста дългичък ( в момента не мога да го цитирам по памет, но ми се върти нещо между 20 и 40 дни). Ако не се престави документ за уредени права, се конфискува. Много често държачи на марката са физически лица (адвокати). Авторските права не се уреждат със сертификати.
Комисията по авторско и сродните му права към министерство на културата се занимава основно с оптични дискове, програми, игри матрици и неща от сорта.

# 216
  • София
Titina, много полезно мнение.

Аз се бях замислила за друго, например за внос на играчки от чужбина. Не става дума да внеса играчки от Китай и да им сложа лого Чико. Но как мога да съм сигурна, че производителят не е изимитирал играчка на Чико? Да тръгна да проверявам през патентни офиси ми се вижда много сложно. Или например, ако се внасят дискове с някакви обучителни игри и към тях има музика. Как можеш да си сигурен, че производителят има разрешение да ползва тази музика в дисковете си и че от БГ представителите на компанията няма да ти поискат допълнително такса, че звучи тяхна музика от твоя внос.

# 217

Мисля че вноса на играчки подлежи на специални изисквания ( освен марката). Има и специални изисквания по отношение на съдържанието на олово (в бои и други части). Информация можеш да получи от Комитет по Стандартизация и метеорология.
С дисковете е много сложно, информация за тях в Комисията по авторско и сродните му права към министерство на културата.

# 218
Следя темата с голям интерес...и ми мина през главата,че  много печелившо е магазинче,пълно с всякакви неща  за коса,всякакви дрънкулки,като обеци,гривнички,детски чантички,дребни подаръчета...Първо искам да уточня,че аз отдавна нямам точен поглед върху нещата в Бг, и може би и  да не съм права..но си спомням,преди много години в района на Подуяне,имаше едно точно такова магазинче...ами едвам влизахме и се изчаквахме...после дамата,която го държеше,го разшири малко,и пак едвам се събирахме..непрекъснато някой влизаше и излизаше. Там специално се продаваха и конци,и копчета,ластици,абе каквото се сетите...може би още го има,ако иска някой ще му кажа името и къде точно се намира,да не излезе като някаква реклама.. Тук има същите такива магазинчета,но много по-луксозно направени,просто са невероятни-слабост са на всички момиченца от 3 до 73 години..за всеки има по някаква дрънкулка..лакчета много цветни,гримчета с брокатчета,голям кеф е да се помоташ там,а и никога не си излизаш без да си взел нещо.Като цяло цените не са високи, дори бих казала,че и в каквото и финансово положение да си в момента,винаги можеш да извадиш  някой лев и да зарадваш дъщеричката си ,или подарък да направиш..Може да ви се струва смешно,или да искате бизнес,който да носи повече доходи,но повярвайте ми,този уж е бизнес с дрбни нещица,но оборота е много голям...Аз нямам идея  с колко пари би трябвало да се стартира,и изобщо за подробностите,но просто исках да споделя, да дам идея,от която наистина се правят пари....Дано на някой да му свърши работа... Hug

# 219
Тези магазинчета ги има още от преди 5 години. На големи вериги и плащат луди наеми на големи търговски улици, примерно на Главната точно с/у Макдоналдс или в Мола има 2 бр, единият от които е на партера, топ локация, мога да си представя какъв им е наема. За тези години и разни чужденци се опитваха да си утвърдят магазините, някои успяха, някои не. Имам познат италианец, който имаше уникални неща, но наемите го закопаха. 4000 евро наем, извинявай от дрънкулки не се избива.
Така че в този аспект - топлата вода е открита и има много конкуренция, луди наеми и никакъв смисъл.

# 220
  • Sofia
Titina,ще оставя без коментар това,което си написала Peace Приеми,че това е мойта интерпретация,но мисля че говориме за различни неща Laughing

# 221
# 222
Момичета, имам нужда от помощ за идея - какъв бизнес да се започне? Ето как са нещата - имам къща в неголям град, в краините райони, с хубав двор, който е на две улици (на ъгъл) - на едната улица има добър трафик на коли и хора, а на другата - денонощен вулканизатор за гуми. Чудя се какъв бизнес можем да имаме до вулканизатора (нещо свързано с коли например) и също от другата страна на оживената улица? Искам да кажа, че около нас е пълно с хранителни магазини, павилиони за кафе, закуски и цигари, телефонни кабинки, заведения, фриз. салони, и прочие.
И точно там е проблема, че като че ли всичко има....
Моля, пишете ако нещо ви хрумне като съвет...

# 223
Каспър,съгласна съм..4 000 евронаем,само като го прочетох и ми се изправиха косите,права си..ама аз нямах предвид да се забие някой на пъпа на Мола....Ставаше дума за малко магазинче...все пак не всяка от мамите тук може да изкиха такава сума+зареждане,+ всичките неща,които се изискват и без които не може да минеш....но,че се изкарват пари се изкарват,и не са малко...Разбира се и аз бих предпочела по-доходен бизнес,...но това за някоя мама само става,нямам предвид таткото тук...е,ако съпортва началото поне,нямам нищо против... Wink

# 224
Като чета писанията на Титина имам чувството,че ги е писала бившата чистачка от Митницата, а не професионалист-икономист. Особено с този "Държач на правата".

Общи условия

Активация на акаунт