Идеи за Бизнес 3

• 97 367
  • 605
  •   1
Отговори
# 300
Това го знам със сигурност, поне за магазините, може и да възможно частно лице да продава на друго
Но познавам хора, които внасят дрехи втора употреба и други неща, играчките се дезинфекцират, слагат в големи чували и заминават за други страни, където не е забранено.
За играчките и обувките знам, че в БГ са забранени.

# 301
Значи, ако магазина е твой ще ти харесва да си говориш с клиентите, а пък като си от другата страна не ти допада тази любезност? Много странно... newsm78

Когато се говори за естеството на продуктите в магазина,разбира се,че не бих имала нищо против - даже обикновено точно на мнението на продавачите се доверявам за някои неща.Не ми допада любезноста от типа хайде да станем приятелки.Не знам,може само аз да се чуваствам така,но определено имам много примери за неуместно държане на продавач, респ. собственик. И разбира се,това което мога да направя,е когато аз имам магазин да не допускам тези грешки.А дали съм права или не,ще се разбере.

# 302
Момичета, моля ви, не се карайте за глупости.
Нали целта на темата е взаимопомощ, подкрепа, да си разкажем дори за емоциите, които идват с правенето на млък бизнес. Всички знаем колко усилия полагаме, за да имаме това, което сме създали.  Peace

Относно въпроса за личното отношение с клиентите - да, трябва да го има. Но и на мен ми е неприятно, когато в магазина продавачките прекрачват границите. Да те обслужват вежливо е едно, да те занимават с личния си живот е съвсем друго. А иначе, винаги си личи кога на смяна е собственикът, отношението е съвсем различно.

Greene, да си говориш с клиентите за предпочитанията им за продукти и да се стремиш да научаваш желанията им, е различно от дрънкането на женски приказки за убиване на времето.

За салоните и работата от вкъщи - според мен, а и според опита на майка ми - клиентите търсят не само услугата, но и атмосферата. Удобството също е основен фактор - отиваш да си правиш ръцете, краката, косата и евентуално някаква козметика. Никой няма време да се разкарва из различни места в София за всяка процедура. Също, не е много подходящо да те приемат в дома, където живеят и други хора, обстановката е различна и т.н. Не че не съм ходила на подобни места, но винаги остава едно усещане за непрофесионална услуга. И ако можеш да работиш така с 5-6 клиентки, които са ти близки, какво остава за други 90, които имаш... Изключение прави ходенето на място, в офиса на клиента примерно. 

# 303
Здравейте,момичета!!!!
Чудна тема, прочетох с удоволствие почти цялата предишна,сега съм на тази и ще споделя моята идея за бизнес,която е е нищо особено, дори може да звучи несериозно и въобще не е обмислена на този етап....и за мен е по-скоро решаване на проблем,отколкото вътрене на бизнес.
Купувам си ужасно много дрехи и украшения,ама направо безумно много, мания ми е ,не мога да се спра и по-голямата част от това,което купувам,въобще не износвам,само трупам по гардеробите и вече и двата апартамента са пълни с парцалак,който трябва да разкарам някъде. Идеята ми е пак за някакъв магазин,където да си разпродавам багажа,ама с какъв статут да бъде - втора употреба или редовен, за втора употреба ще трябва да отговаря на редица изисквания, пък и вероятно аз самата ще трябва да съм регистрирана като търговец....мислех си да организирам периодично градински разпродажби като по американските филми,ама като че ли малко ми е неудобно....от друга страна ако примерно отворя магазин и взема,че разпродам всичко за една седмица, то ще  е смешно, ще трябва да му спусна кепенците набързо....
Прочетох в предната тема за ибей,но за там ако някой не ми обясни детайлно като на малоумник кое как се прави,няма да се справя, а в нашия Продавалник нещо няма интерес към моите парцали... Confused

# 304
Amelly защо не пробваш български аукциони (подобно на aukro.bg). Друго което се сещам е на някой бит пазар, на сергия примерно. Или пък да провериш някъде дали няма където се продават 2-ра употреба, но не от чужбина, а от хора като теб. Щото да отвориш магазин само за това, то определено ще си само на загуба, няма смисъл.

# 305
Аз пък се изкефих-не мога да си представя да имам толкова дрехи, че да мога да отворя цял магазин с тях, дори не мога да си ги представя като количество.

# 306
 Embarassed ми кво да ти кажа, миналата година си купих два нови гардероба (мебели), мъжа ми едва не почина като видя новата аранжировка вкъщи, освен това немалка част от дрехите подарявам на майка ми и някои приятелки,които си харесат нещо и ми е неудобно да им взимам пари,но ми се иска някаква възвръщаемост....най-лесното е да си събера в чували и да ги стоваря до контейнера пред блока.

# 307
Съкън, /аз като някоя свекърва/, чакай, може на някой тук да му хрумне нещо....

# 308
  • София
По повод магазините за лични вещи /така си нарекох дрехите на Amelly/, мисля че е по-различно от това да се предлагат като дрехи втора употреба. Може да се организират нещо като еднодневни разпродажби, имаше нещо подобно с дрехите за децата.
Аз съм се замислила в подобна област с играчките на детето, имаме много развиващи играчки, а то расте и му трябват други. И преди време си мислех за нещо като библиотека или може би такава разпродажба, защото и на мен ми се иска да се освободи място, а и да събера малко пари от старите, че трябват за нови.

Да ви питам и за забраната за продажба на играчки втора употреба - тя за плюшени ли се отнася или за всички - пъзели, дървени и т.н.

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 16:47 от TanyaMG

# 309
   Аз също пазаря дрехи като за световно,и имам вдигнати десет чувала в общата стаичка на етажа,просто защото няма къде да ги слагам вече.Продавалника за мен е идеалното място - продадох много нещо там,изкарах добри пари.Но си е занимание колети,записи,а и напоследък зачестиха некоректните потрбители,които не плащат.Освен това специално за дрехи има мноого обяви,и тази която си пуснал често остава назад в страниците и трябва едва ли не всеки ден да се препубликуват.
Преди години майка ми беше решила проблема си с многото излишни дрехи - започна работа в магазин за дрехи втора употреба,и успя да обнови изцяло гардероба си - дрехите бяха на килограм,тя слагаше нейни дрехи,взимаше такива които и харесват.Това не е намалило дрехите в гардероба и,но поне и е спестило разход за нови.До колко е коректно е отделна тема.
    Иначе има какво да се умува и измисли на тема употребявани омръзнали ни стоки.Интересно ми е как се събират всички тези дрехи,които пълнят магазините за дрехи втора употреба -чужденеца отива  в някакъв пункт и ги оставя там ли? Ако е така,от това би станало чудесен бизнес - пунктове за изкупуване на запазени употребявани дрехи,с цел износ,или продажба на едро след дезинфекция и сортиране.Защо да може да се взимат дрехи от чужбина,а от БГ да не може.Трабва да се разучи

# 310
  • София
nakita, Аз си мисля, че тези дрехи от чужбина ги дават безплатно ва вносителите, защото при нас има магазин за дрехи втора употреба, които са и нещо на едро и в момента всичко струва по 1 лв. - поли, блузи, панталони. Не знам майка ти какво инфо има.
А нашите лични вещи все пак имат някаква стойност за нас и не искаме да ги изхвърляме. Чувала съму че в ж.к. Надежда има такава фондация, която оставя кошове и хората си оставят дрехите /вместо да ги изхвърлят/, наскоро видях магазин на фондацията, но не съм влизала вътре.

Вариант за тези продажби са различни тематични базари, всяка година има "Базар на нациите" и там хора от дипломатическите среди си продават дрехите, може би нещо подобно.

# 311
Виждам,че има и други жени с моя "проблем" с пренасищането на гардероба,което е нормално все пак, но по-важната констатация е,че може да се измисли някакъв вариант с общи усилия да се отървем от непотребните си дрехи,чанти,украшения. Лошото е,че аз в момента нямам конкретна идея Embarassed, а и като цяло нямам потенциал за генениране на успешни идеи. Ще се надявам някой,който има добро предложение или познава чужд опит в тази сфера,да сподели Simple Smile
И накрая да не пропусна да подчертая,че се търси и възможно най-евтиния вариант Laughing имайки предвид,че аз лично ще разпродавам дрехи,които съм пазарувала от разпродажби за по 15-30лв и отделно от това съм ги амортизирала,което смъква цената.

# 312
И аз се включвам с многото дрехи към вас.Добре би било да се попита,за условията на отваряне на такъв магазин.И ако се намери някои който иска да отвори такъв магазин да го направи.Обещавам,че за първоначално зареждане бих му дала чувалите с все запазени лични дрехи.Жал ми е да ги дам на хора,които няма да ги носят или ще ги изхвърлят.

# 313
И кой си мислите, че ще ги носи тези дрехи, че и пари ще даде за тях?
Не се заяждам, просто ми е чудно.
Купувано 15 лв на разпродажба, че и носено, колко му се търси 1-2 лв и на кой му се занимава?

# 314
И кой си мислите, че ще ги носи тези дрехи, че и пари ще даде за тях?
Не се заяждам, просто ми е чудно.
Купувано 15 лв на разпродажба, че и носено, колко му се търси 1-2 лв и на кой му се занимава?

Аааа, дават, дават.Ми то си е почти като дрехите втора употреба, само, че тези ще бъдат директно от Бг, докато другите се внасят от чужбина.
Тук също познавам доста хора, които си купуват дрехи от намаленията и после носене и айде за втора употреба....

Общи условия

Активация на акаунт