Идеи за Бизнес 3

• 97 295
  • 605
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте и от мен .Изчетох  доста мнения и реших да споделя и моя опит .От много  време се опитвам да се отделя от позицията на наемник и да  създам свой бизнес (или семеен без значение )От опит мога да ви кажа че се иска много здраво дупе  и много голяма упоритост ,и да не се отказваш  дори и в моменти на отчаяние ( а такива не липсват по пътя )особено когато всички от т.нар. родители ти казват как ,,ще потънеш и подобни  #2gunfire)А в същото време те не работят на заплата .С други думи подкрепа  от никъде .Защо влизам в тези подробности -за да разберете смисъла на това което искам да кажа по нататък.  И така идвамата със съпруга ми работихме няколко   г на заплата , която естествено стига  колкото да подаржаш някакво мизерно съществуване едвам закърпвайки до следващата . И така докато някой остане без работа  независмо по каква причина дори и за един месец .Следва взимане на заем от приятели и вращането му месеци наред  и след известно време цикъла пак се завърта (САМО ЗАЩОТО СИ ОТКАЗАЛ ДА ЦЕЛУВАШ ЗАДНИКА НА ПОРЕДНИЯ СИ НЕГРАМОТЕН  ШЕФ ) за щастие не всички са такива .И се питаш докога така и  до момента в който преди около 3 години и двамата останахме без работа  и първата  може би  инстинктивна  реакция (за която много сълявах след това ) е да потърсиш подкрепа от родителите си .ГОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯМА ЗАБЛУДА  АМА ЧОВЕК СЕ УЧИ ОТ ГРЕШКИТЕ СИ.   И дойде момента на великото изнудване (Та значи -цитирам ),,Местите се от град Стара Загора във град Х които си е живо село без всяква перспектива и ти намирам работа като магазинерка в хранителен магазин'' И двамата сме вишисти забравих да кажа тази важна подробност  и такава можех да си намеря и тука освен това аз отидох да поискам заем за да започнем собствен бизнес  който естествено  щях да върна до стотинката . StopУвлякох се нещо  smile3523

# 346
Че да си дойда на думата .Помолих за помощ а получих  Weary smile3518това .И мога да ви кажа какво направих взех си детето и сапруга и им забраних да ме търсят повече .Бях точно с 10 лева и нямах никаква идея как ше продължим .Регистрирахме си фирма  и започнахме монтаж на отоплителни инсталации( по идея на съпруга ми ) Всичко съм го учила в движение и нещата потръгнаха .Закупихме магазин естествено с кредит. Предстои да бъде довършен до месец  .И сега пак съм в дилема -плащам ипотека  и още един фирмен кредит ,бранша се срина тотално заради газовата криза ,а после и финансовата .А вноските си вървят и пак сме в изходна позиция и след всичкото лутане по форуми и безсънни нощи си мисля някакъв вид  франчайзинг  в сферата на бързооборотните стоки .И по конкретно ми харесаха условията на Лакис ..Марката на Белла "Проблема е 4а разре6ителното ми за магазина е за проми6лени стоки т.е .трябва да сменям статута  ми и пак ми се изправя косата като си помисля наново един куп документи и такси ,и висене по опашки.Но мога да ви кажа мили дами поне който сериозно е решил да се занимава  с нещо каквото и да е то знайте ,че изход винаги има въпроса е дали ние го виждаме .Аз съм убедена че ще успея независимо какво ще ми струва  това ,единственото за което съжалявам е че не направих тази важна крачка в живота си по рано . newsm10 Успех на всички .

# 347
Смяната на статута не е толкова страшна.
Мисля, че ще можеш да намериш някой да ти помогне са проектите на сносна цена. Последно аз успях да се спазаря на 5 евро на квадрат, което според разни познати си е успех. За мен не е, защото реално нищо не направиха, а си прибраха солидна сума.
Висенето по опашки и документацията да ти е дерта.
По-скоро трябва да те притеснява вида франчайз.
Точно до нас отвори Лакис, след няма и месец през разстояние 10 метра наотвориха още две.
След 2 месеца, 2 от тях затвориха... Според мен не беше честно спрямо всички от тях, но все пак не съм навътре в нещата и не знам конкретната ситуация.
Имам приятелка, която проучваше всички и накрая се отказа. Не съм навлизала в подробности, защото не ме е интересувало.
Но е хубаво да говориш с реални хора, които са взели франчайз и работят, преди да подпишеш какъвто и да е договор.

# 348
  • София
Не знам за кой град мислите да развивате Лакис. Но в София първите отворили  - вече затвориха.  По мои наблюдения  мазните банички и обикновенни закуски вървят повече.

# 349
  • край Дунав
Четох, четох внимателно!  book  дали имате представа как се организира курс примерно по обучение в някакво хоби-арт. Към кого се обръщате:читалища, училища ...Изисквания от къде се търсят, за да не излезе човек извън "рамките на закона" евентуално, ако след като пусне обява се навъдят желаещи? кой дава предписания за мястото на провеждане-ХЕИ ли?
 С 2 думи : както си бродирам доста приятели са ме питали защо не направя курсове за любители-така и така безплатно научих сума си народ да си "затрива" свободното време  Mr. Green, що пък да не изкарам някой дребен лев като науча платено някого  newsm78 имам помещение-стои си свободно и събира паяци! Преди години ходих на някакъв курс по бродерии и уж имам сертификат/ама ...това не е за мен никакъв документ/ От друга страна все пак курса е любителски-няма да подготвям за олимпиадата  Thinking Споделете, моля как виждате подобна идея и я доразвийте, че съм в голяма чуденка  Money

# 350
  • Перник
Здравейте, момичета Hug Редовно следя темата и знам, че тук ще намеря отговор. Моя приятелка взе малко заведение под наем. Проблемът е, че не е сигурна какви документи ще й трябват. Със сигурност срещах тук такъв пост, но не помня в тази или в предишната тема беше. Ако на някой му се намира под ръка, ще се радвам да ми подскаже. А междувременно се връщам да търся.
И пак да питам Embarassed разрешителните и др. документи, които се вадят за заведение, важат ли за новия наемател? Т.е. предишните наематели са имали необходимите документи, но те вървят ли със заведението или новият наемател трябва да си извади нови, на своята фирма?
И старите наематели й искат някакви 2000 лв., които били платили /ама за какво точно не разбрах, пак за въпросните документи и разрешителни е ставало въпрос/. Има ли такова нещо?

# 351
  • Пловдив
Здравей,документи се вадят от всеки нов наемател-задължително,целта е да се платят колкото се може повече такси,за това какви са необходимите документи е най-добре да се отиде в местната община и да се пита,тъй-като накрая всичко се носи там.А относно тези 2000лв,които искат на приятелката ти #Crazyтова е наглост,просто няма за какво,след като тя ще си плати всички държавни такси,освен може би за системата за самоконтрол,но пък тя не струва толкова.Ще се радвавам ако мога да помогна с още нещо и пожелавам успех на приятелката ти.

# 352
  • Перник
Здравей,документи се вадят от всеки нов наемател-задължително,целта е да се платят колкото се може повече такси,за това какви са необходимите документи е най-добре да се отиде в местната община и да се пита,тъй-като накрая всичко се носи там.А относно тези 2000лв,които искат на приятелката ти #Crazyтова е наглост,просто няма за какво,след като тя ще си плати всички държавни такси,освен може би за системата за самоконтрол,но пък тя не струва толкова.Ще се радвавам ако мога да помогна с още нещо и пожелавам успех на приятелката ти.
  bouquet  bouquet  bouquet
Доста ще й е полезно. Направо ще пита в Общината. Благодаря ти, че така всеотдайно предлагаш помощта ти Heart Eyes

# 353
Относно темата за заведението.1 Рзрешителното за дейност е персонално за обекта  а не за фирмата и си важи ,освен ако не се сменя предназначението на обекта .Това което аз знам  е че след сключване на договорра за наем фирмата си вади партиди на нейно има в  ВИК и съответното ,,енергоснабдяване '' не знам кой  ви беше там бирника  Laughing .За общината не сам  чула но не е изклучено и  там да се плаша нешо

# 354
Относно ,,Лакис ''става дума за Стара Загора  и сам се насочила камтази фирма защото тук от въпросните ..фурнети'' има ве4е на всеки ъгъл вкл и в района в който се намира помешението ми.Но това за сега е само идея дали ще са те или ще е нещо друго ще видим ,имам да проуча оше 2-3 оферти и тогава ще реша . А и в софия не знам как е но забелязвам че тук в тези вериги работят хора  заплата .Т.Е> има разходи за заплати,наем .осигуровки ,ток ,вода и сигурно оше нешо което не сещам сигурно .Не мися че се изкарва чак такава голяма печалба от това за да се покрият такива разходи .А хората са си казали ,,малък семеен бизнес '' С други думи се очаква да си го работиш сам .Това ште ти направи икономия най-малко 1000лв от заплати и осигуровки.Ама утре ше разбера за какво иде реч и ще пиша кави са резултатите .

# 355
  • Sofia
По повод на тези банички и тн да ви дам идея на Димитровградския пазар бях преди една година и ядох едни страхотни баници,направо като се сетя за тях и лигите ми потичат Crazy Толкова пъти съм си мислила да ги внеса в София,ама още не съм го направила Laughing

# 356
Ето тук има една тема за разрешителните и заведенията
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=398194.msg11273318;topicseen#msg11273318

Честно според мен е несериозно да се захващаш с бизнес и да чакаш някой да ти каже как стоят нещата.
Ако ти кажат неправилно. Кой ще поеме негативите после...
Има си счетоводители, адвокати, държавни инстанции, до които се допитваш.
По форуми не.

# 357
  • София
Ако ти кажат неправилно. Кой ще поеме негативите после...
Има си счетоводители, адвокати, държавни инстанции, до които се допитваш.
По форуми не.
Ама специалистите пари вземат за това. А майчетата защо да не спестят като попитат тук. Все някоя отзивчива душа ще  им каже как стават нещата.
С 2 думи - бизнес дами.....

# 358
Нали знаеш обаче, че евтиното винаги излиза скъпо.
Рано или късно всичко се плаща.

# 359
Всеки може да пита и да получава отговори... Как вече ще се отнесе към тях е друга работа...

Общи условия

Активация на акаунт