Идеи за Бизнес 3

• 96 517
  • 605
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
с 2000лв за кое ще се оправиш?

# 466
РИОСВ е институцията която се занимава с опазване на околната среда .Предполагам за да може да се затруднят максимално хората правещи малък частен бизнес трябва за минат и от там.Но въпреки всичко продължавай!!!!Успех!

# 467
РИОКОЗ - Регионална Инспекция за Опазване и Контрол на Общественото Здраве.Доколкото разбирам от бланката,която трябва да се попълни там (за продажба на употребявани стоки говоря)  обекта може да работи,а ти с тази декларация да уведомиш РИОКОЗ, че обекта ти следва да е под негово наблюдение.Ще се опитам да издиря бланката.

# 468
с 2000 лв за всичкото изисквания,дето държавата ги е измислила плюс пръв наем,плюс освежаване на помещението (аз и майка ми с валяците)

# 469
  ДИРЕКТОРА НА
РИОКОЗ -ВАРНА

УВЕДОМЛЕНИЕ
за откриване на обект с обществено предназначение
от (трите имена) ...
живущ: гр./с. ...................................................... община (район).......................................................
ж.к./ул.............................................................. № ........ бл. ...... вх. ...... ап. .....тел. ...........................
в качеството на ...
(собственик, управител, изпълнителен директор, упълномощено лице)
нa ...
   (наименование на юридическото лице/търговеца)
съдебна регистрация ...
с адрес на управление: гр./с. ............................. община (район)......................................................
ж.к./ул.............................................................. № ........ бл. ...... вх. ...... ап. .....тел. ...........................

ГОСПОДИН /ГОСПОЖО ДИРЕКТОР,

Уведомявам Ви, че от...................../.....................г. е открит обект с обществено предназначение...
 (наименование на обекта)

с адрес: гр./с. ...................................................... община (район)......................................................
ж.к./ул.............................................................. № ........ бл. ...... вх. ......
Моля посоченият обект с обществено предназначение да бъде вписан в регистъра по чл. 36 ал.3 от Закона за здравето.

Притежавам следните документи:
1. Съдебна регистрация.
2. Решение по оценка на въздействието на околната среда, издадено по реда на Закона за опазване на околната среда  - № ...................../ ............................. (когато се изисква такова).
3. Лицензия и/или разрешение от Агенцията за ядрено регулиране, издадено по Закона за безопасно използване на ядрената енергия - № ...................../ ......................... (за обекти с източници на йонизиращи лъчения).

Декларирам, че откритият обект с обществено предназначение, посочен в настоящото уведомление,  е съобразен  с установените в  страната здравни изисквания.
При промяна на изложените по-горе данни и обстоятелства се задължавам да Ви уведомя в 7-дневен срок от настъпването им.

ПРИЛОЖЕНИЕ:
 Документ за платена държавна такса в РИОКОЗ.

Дата .............................г.                               ....................................................
(подпис и печат)
Забележка: При посочване наименованието на обекта да се имат предвид групите обекти съгласно Приложение 1 към чл.1 ал.2 и чл.9, ал.2 на Наредбата за условията и реда за създаване и поддържане на публичен регистър на обектите с обществено предназначение, контролирани от РИОКОЗ.

ГРУПИ ОБЕКТИ
по чл. 1, ал. 2 на Наредбата за условията и реда за създаване и поддържане на публичен регистър на обектите с обществено предназначение, контролирани от РИОКОЗ

01. Централни водоизточници  
   02. Местни водоизточници
   03. Минерални водоизточници
    04. Водоснабдителни обекти, съоръжения и мрежи за питейно-битово водоснабдяване
05. Плувни басейни
   06. Плажове и места за къпане
   07. Средства за подслон – вилни и туристически селища
08. Хотели, мотели и семейни хотели
09. Къмпинги и туристически хижи
   10. Места за настаняване – пансиони, почивни станции, самостоятелни стаи, вили, къщи и бунгала
11. Спортни обекти – стадиони, спортни зали и игрални площадки
12. Фитнес- центрове и зали
13. Театри, киносалони и концертни зали
14. Компютърни и интернет зали
15. Игрални зали
16. Бръснарски, фризьорски и козметични салони, сауни
17. Обществени бани и перални
18. Обществени тоалетни
19. Предприятия за производство на козметични продукти
20. Обекти за съхраняване и търговия с козметични продукти
21. Обекти за търговия с дрехи втора употреба
22. Железопътни гари, летища, пристанища, автогари, метростанции
23. Бензиностанции и газостанции

……………..

29. Детски ясли и градини
30. Заведения за социални услуги за деца и ученици
31. Училища и висши учебни заведения
32. Ученически и студентски общежития
33. Школи – музикални, езикови, спортни, както и центрове за работа с деца
34 Предприятия за дезинфекция, дезинсекция и дератизация;
35. Обекти с източници на йонизиращи лъчения І степен
36. Обекти с източници на йонизиращи лъчения ІІ степен
37. Обекти с източници на йонизиращи лъчения ІІІ степен
38. Предприятия за производство на  химични вещества, препарати и продукти
39. Обекти за съхраняване и търговия с химични вещества, препарати и продукти
40. Селскостопански аптеки
41. Гробищни паркове

# 470
Честно, момичета, вие щом от едни документи се изплашихте и изнервихте, чакайте като започне истинския бизнес - като започне конкуренцията да ви прави мръсно, да ви пращат предварително предрешени проверки, да пускат гнусни неверни неща по ваш адрес....
На мен документите винаги са ми били най-лесната част.

# 471
Нели дор, занимаваме се с Маргало, защото тя прави практически опит за някакъв бизнес и с това е една от най-полезните в темата.
Който има малко поне в надстройката, ще си извади ценното от постингите й.

Маргало,
преди да започна дребосъчния си бизнес седнах с един тефтер и с химикалка и си смятах така:
Примерно при 100 лв. дневен оборот, печалбата ми е 35 лв., от тях - ток, вода, СОТ, заплата на продавачка, осигуровки, счети и т. н.  - 32,50 на ден.
За мен остават 2,50 / стойностите са примерни /.
Тези 2,50 удовлетворяват ли ме и реален ли е този оборот.
Сега като си отворя въпросния тефтер, сметките ми се струват наивни, но радостното е, че съм подценила оборота.
За мен остава една доста прилична четирицифрена заплата, при положение, че вече съм осигурила достатъчно персонал за да се занимавам само около час-два дневно с магазина /все пак имам и друга работа/.

Не зная как ще приемеш този съвет от мен - зареди и малко детски дрешки втора употреба, със съответния сертификат от търговец на едро.

# 472
За какво и е сертификат за търговец на едро?

# 473
За какво и е сертификат за търговец на едро?

Пробвай да прочетеш отново.

# 474
# 475
Може ли някой да ми каже дали се изкарват пари от дюнерджийница? Какви проблеми могат да изникнат? Каква печалба има и т.н. По мои лични изчисления трябва да продавам 100-на дюнера на ден, за да мога да покривам разходите си  Thinking

# 476
Аз също съм си мислила за дюнери или американски хот доци....И мен ме вълнува тази тема, ама незнам дали ще намерим отговор....

# 477
надявам се от отлкова хора все някой компетентен да има

# 478
Абе и аз така....нали затова излязох и нервачка даже... Laughing
vilyan, дай да вземем ние да си поразсъждаваме - в моя град има няколко дюнер места, вървеха много добре, но от инцидента в Пазарджик работата им значително намаля...Затова и аз се чудя какво да правя и стигнах до идеята за American Hot-Dog....Там нещата са по-лесни за приготвяне и по-"безопасни" по отношение на натравяне.... Wink

# 479
един пример ще дам само,не знам дали е удачен.
Мой познат си отвори малко заведение за хранене.
Затвори го бързо,защото:идвали на проверки и все му правели актове,даже и да си мислел,че този път е изряден,пак задънена улица...яйцата не трябвало в хладилника да бъдат до еди какво си,млякото еди какво си,хлябът пък не се слагал настрани ,а легнал(примерно) и актове,актове....накрая решил да се сдуши с тях и започнал да ги храни и ония като взели да идват всеки ден,че и с приятели и семействата си,моят човек фалирал Sad

Общи условия

Активация на акаунт