Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са средните нива на потребление на вода за различни семейства?
Какво представлява проблемът с черкезите в контекста на общността?
Какво е синдомът на Мюнхаузен и как се проявява в случая с майката, която е подлагала на глад сина си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са средните нива на потребление на вода за различни семейства?
Различните семейства консумират различно количество вода, като някои използват около 16 кубика на месец, а други достигат до 21 кубика. Използването на съдомиялна машина и пералня може да повлияе на количеството използвана вода; например съдомиялната машина намалява потреблението с 2-3 кубика, но увеличава консумацията на електроенергия. Важно е да се отбележи, че новият ценоразпис във връзка с използването на вода в Израел въведе ограничения и по-високи такси за превишаване на определено количество вода.
-
Какво представлява проблемът с черкезите в контекста на общността?
-
Какво е синдомът на Мюнхаузен и как се проявява в случая с майката, която е подлагала на глад сина си?
Синдромът на Мюнхаузен е разстройство, характеризиращо се с патологично лъженство, при което пациентите умишлено предизвикват симптоми на заболяване, за да привлекат вниманието на медицински специалисти. В случая с майката, която е подлагала сина си на глад, това се нарича "Мюнхаузен чрез заместител" (Munchausen syndrome by proxy), което включва системно причиняване на болестни състояния в близките. Този синдорм е опасен и рядко срещан, като обикновено страдащите извършват престъпления и ги прикриват с лъжи.
-
Какво е текущото състояние на протестите в Йерусалим и какви са причините за тях?
-
Кои са най-добрите ресторанти в Йерусалим?

радвам се,че се завърна 
Само аз ли съм с мръсно подсъзнание? 
....пържолките са непокътнати.... 
Пусни ,моля те линк и към вашия (
, с разликата, че са кашерни. Молим, ако има други общности в страната, които искат кашерни продукти, да се свържат с нас в синагогата и те ще им бъдат осигурени.
Равинът е проверил марката Pain Dor и франзелите им са кашерни. -
, но ако съставките са само брашно и мая почти сигурно
)
Неслучайно сме с допълнителна здравна застраховка от тази година
Дори и ментата ще трябва да я пия с нискомаслено мляко.
Обичам Мента(алкохолна) със спрайт
.Опасна ви е шатрата ! Столовете ги гледах в Хаци Хинам ( с рибите ) изложени на влизане още . Ох , как си седите със спане ...И нашите да пораснат малко - ще го правим и ние. Имаме някаква опасна палатка от свекър ми, но се страхувам , че ако я отворя може да мирише на старо. Хубава била , седи горе в бойдема. Моят вика - няма как да я переш. Викам си - ще я опна и ще я пера на място с вода от Кинерет и сапун някакъв. Едни мисли ми се въртят .Просто немога да легна вътре ако е била сгъната с години и мирише . Здраве да е - само да се решеим , ще купим нова ако трябва. Тази била здрава , с прегради , хубава някаква .Те са карали с нея седмица на Кинерет , имало е място за бая народ вътре.
също....Лазанята само аз си я ям значи ...язък ! Каква хубава става !