подсъзнанието може всичко 12

• 119 788
  • 493
  •   1
Отговори
# 90
darena , привет  Hug
Винаги се радвам да чета постовете ти, зареждат ме с изключително приятни емоции  Heart Eyes

Влизам, когато имам време тук и за колкото  време мога...

понякога ми е мъчно, че нямам достатъчно време за да чета поне последователно...

Значи така е най-добре за теб в момента. Изобщо не трябва да ти е мъчно за това  Hug

Аз например напоследък имам доста време, но преди няколко месеца не беше така  Confused
Нещата са винаги на приливи и отливи. Важното е да съумяваме да се възползваме и от приливите, и от отливите  Wink

А листа с 25-те желания просто го прибираш някъде. Не е необходимо да го препрочиташ периодично.
След време, когато решиш да правиш нов списък, унищожаваш стария.
Ще се изненадаш колко много от желанията са вече реалност  Grinning

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 12:37 от mijjjka

# 91
Един чудесен поздрав за всички от темата. Дива-не, надявам се, че ще ти повлияе добре на настроението.

Стани един от нас...

Вела , апсолютната истина в 6 минути. Страхотно е ! Благодаря   bouquet!

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 92
  • Universe
      Подтиснато ми е , и цяла сутрин попадам само на такива теми.Затова ,нарочно ,влизам при вас, искам да разкарам тези лоши мисли, а ми е трудно, помощ!!!!

Като начало защо не пробваш  да смениш ника си с   Дива - Да  Hug Нищо лично, просто ми изплува в главата докато четях поста ти /хем ще потвърдиш, че си Дива = Божествена, хем ще махниш отрицанието /

Момичета, благодаря за новите линкове и поздравите   bouquet

# 93
Здравейте и от мен! Радвам се, че открих темата.
Вярвате ли действително, че подсъзнанието може всичко?

# 94
Явно наистина само си открила темата,без да прочетеш нищо от нея или предишните... Hug Не се обиждай,не искам да те засегна..разбира се,че вярваме,прочети малко поне и съм сигурна,че дори да се съмняваш, бързо ще повярваш и ти!  Попаднала си на страхотно място,което може да промени живота ти...намери време и прочети темите,и книжки страхотни има ...чака те едно ново начало!

# 95
  • Tам през Атлантическия океан
Здравейте и от мен! Радвам се, че открих темата.
Вярвате ли действително, че подсъзнанието може всичко?
ООоо да  Wink

най-вече ще ти помогне да сбъднеш мечтите си  Wink това е най-малкото обаче  Whistling

Момичета , да се поФаля  Grinning успях да  се откъсна от София  Hug прекарах 2 вълшебни дни на морето  Wink Вече с нетърпение очаквам отпуската ми  Laughing

"Ако имаш мечта-позволи и да се сбъдне!"

Успешна седмица от мен  Hug

п.п.рядко пиша напоследък но си ви чета редовно дори и в работата  Wink действа ми разтоварващо и зареждащо

# 96
ВелаСтани един от нас ми е познато, но това са неща, които много пъти трябва да си припомняме.  bouquet

Мише, колко мило!   bouquet благодаря. Благодаря и за това

Значи така е най-добре за теб в момента. Изобщо не трябва да ти е мъчно за това  Hug
Колко пъти сме си повтаряли, че трябва да се радваме на всичко дадено от Бога, дори и на болката, предателствата, загубите.... ама ха де ..., аз пак съм си намерила за какво да ми е мъчно . И знаеш ли Мише, наистина ти благодаря, защото се чувствах уморена от това, че не мога за малко да остана сама и да се занимавам с любимите ми неща, само вечер мога ,след като заспи малкия, а аз тогава умирам за сън също...  И как страдах от това само, ако знаеш ... Наистина във всичко, във всеки един миг, дори в този в който нещо ти липсва има нещо хубаво и изкуството е да го открием и преживеем, да се радваме на дадената ни възможност. Благодаря за напомнянето.   bouquet Любопитното е, че така е устроена нашата съшност, че дори и 100 пъти да сме го чували и чели, първото нещо, което си мислим дори и при най-малкото неудобство е колко  ни ощетява, а не каква възможност ни дава. Сещам се за една съфорумка, която преди време писа- цитирам по памет- "тази вечер съдбата ми поднесе подарък- безработен мъж"
Всеки миг е подарък.

Dess
, колко много мечти, чакат позволение зада се сбъднат! Grinning

Хубав понеделник на всички! Hug

# 97
Да напомня, че 22 е след 2 дни  Wink

Хубав ден , пълен с положителни емоции, на всички Hug

# 98
Чакам го с нетърпение 22-ри Simple Smile
Искам да попитам тези 25 желание нещо отделно ли е от картата или на самата карта трябва да са 25-те желания?
И още дали трябва да е на някаква специална дъска или може на голям картон например?

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 09:51 от vili_2703

# 99
Списъка е отделно.
Там се използва примерно " Искам да имам финансовата възможност, да отида на почивка в Москва".
Пишеш ги на обикновен лист. Когато си готова, го прибираш някъде и това е. Бях чела, че е препоръчително, да не мислиш за него.

Картата е от 9 квадрата.
Под изображенията, които си сложила, се пишат утвържденията.
Пишат се желанията в сегашно време. 
Доколкото се сещам, имаше 2 версии.
Един пример беше - "Искам да имам възможност да... си купя лаптоп с еди-какви си параметри" ,
а друг беше " Благодарна съм, че имам красива къща до морето".
И аз не съм сигурна, кое от двете трябва да е  Rolling Eyes
Ако може, някой по-опитен, да хвърли светлина върху дилемата  Rolling Eyes

п.п. Според мен, би трябвало да е "Благодарна съм, че имам "  Rolling Eyes

# 100
  • У дома
darena , и аз съм така напоследък...уж да преспя децата и да открадна няколко мин. за себе си, а те се залепили за мен. Липсвам им, защото съм на работа през деня и ме гризе съвестта постоянно, но си казвам пак съм благодарна, че поне малко помагам на мъжа си, който прави толкова много за нас.

Та за Angel Inside... всичко се върти около статуята на Давид от Микеланджело. Като символ на изящество и красота, който ни вдъхновява да търсим красотата около себе си, а също така ни напомня, че във всеки от нас има един скрит ангел. Но много от нас прекарват години в търсене.
Главният герой е 30 год. американец, неудовлетворен от живота си, от работата си, от себе си, тръгва за Европа, за да си избистри ума така да се каже. Прекарва последните се дни във Флоренция, където малко преди заминаването си го заприказва старец и въпреки нежеланието му тръгва да му дава съвети за живота.
Книгата е за няколко часовия разговор м/у тях, най-вече за статуята и живота на самия скулптор.
Момченце приближава скулптора удрящ по огромния мрамор и го пита защо удря толкова силно, а Микеланджело отговаря: "В този камък има ангел и аз искам да го освободя." Сега си представете, че вашия живот е един такъв необработен мраморен къс и вие с вашите мечти, действия и постъпки и това как приемате събитията в своя живот градите мм по мм фигурата, която ще излезе от него. По силите на всеки от нас е да извае ангел, стига да знае как.
Което BTW  е и смисъла на тази тема и това, че постоянно имаме нови попълнения е доказателство за търсещата натура на човека. А който търси, намира.

# 101
Аталанта, много е красиво това за скрития ангел! Ще търся книгата Simple Smile

# 102
  • У дома
Първата стъпка е да повярваме в себе си. Да намерим нещото, в което сме добри и да се стремим към него. Мечтата може да си остане само мечта,  ако не започнем систематично стъпка по стъпка да вървим към нея. Малки стъпки, но стъпки. С увереност. Англ. дума конфидънс идва от латиница и означава "с вяра".
Направете сърч на статуята и я разгледайте - удивителното в нея са детайлите, които дават усещането, че Давид ей сега ще скочи и ще оживее. Поуката е, че каквото и да правим, трябва да го правим по най-добрия начин, а не през пръсти. Както когато сме заети с нещо, което харесваме и забравяме за времето, защото ме изцяло отдадени на това, което правим.
Това, което правим идва от ума, а ръцете само изпълняват. Давид знае как иска да се справи с Голиат, но ако той не е бил достатъчно трениран, ако не са били всички предварителни усилия и тренировки, той едва ли би победил само мечтаейки за това. Побеждава, защото е предприел действие, работил е за целта. Т.е. имало е планиране и подготовка.
Един скулптор не тръгва да чука по камъка само с голата идея какво иска да извае. Не, той първо прави скица, модел от друг материал и чак тогава хваща длетото. Много хора също не планират по никакъв начин живота си, а поемат по пътя начертан от родители, обстоятелства и т.н.
Първият удар по камъка от всеки скулптор символизира действието. Колкото и красиви да са мечтите ни, те ще си останат мечти, ако не предприемем първа стъпка към осъществяването им. Както камъка щеше да си остане парче мрамор, ако Микеланджело не беше започнал да работи по него. Аха, но защо не всеки започва тогава?
Спирачки много - не обмисламе мечтите си добре, не планираме, страх от непознатото, страх от неуспех, страх от евентуален успех.

# 103
  • Добрич
... Поуката е, че каквото и да правим, трябва да го правим по най-добрия начин, а не през пръсти. ...

Винаги съм се стремяла към това.  Peace Просто така чувствам нещата. Идва ми "от вътре".
В последно време, обаче виждам, че не за всичко е необходимо пълно себераздаване.

# 104
  • У дома
Помислете как се създава една скулптора - дялането, извайването, шкурене и полиране... Точно като човешки живот.
Дялането - всеки човек има по нещо, от което трябва да се отърве. Всеки трябва да одялка нещата, които му пречат да бъде себе си. Но човек трябва да приеме процеса, т.е. отношението към процеса трябва да е правилно, а той може да е и доста болезнен. Промяната не е лесно нещо за мнозина.
След това идва ваенето - бавно и внимателно да се извае желаната форма. Когато сме позволили на живота и самодисциплина да премахнем това, което ни пречи, трябва да започнем да градим живота, който искаме да живеем. Всичко и всеки, който е в допир с нас ни въздейства и изгражда и затова трябва внимателно да подбираме хората от обкръжението си, книгите, които четем.
Шкуренето - това са неприятностите, които неминуемо ни връхлитат. Хора, обстоятелства... Време на страдание, когато е много важно как ще подходим и с какво отношение. Изгражда се характер, защото нищо в живота не идва на готово, трябва упоритост. Трудностите можем да хулим, да ги приемем, или да се опитаме да се поучим от тях.
Полирането - времето, в което греем, когато всички могат да видят ангела в нас. Хубаво време. Но не и процес, с който можем да започнем.
Ако Микеланджело беше започнал с полирането, Давид никога нямаше да е това, което е.

Дано съм била полезна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт