Истината за Запряна или какво следва?

• 49 107
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Добре, де, аз да попитам по-ясно: щом намеренията са да се притиснат институциите да въведат ред, правила и санкции при лекарски грешки, некомпетентност и безхаберие, защо протеста се ограничава с мазнейковата клиника и случая на Запряна???

Защо не го насочите срещу поредицата трагични случаи, за да ви подкрепят повече хора, а не предимно такива, които мразят Мазнейкова???

# 106
  • Бургас
Аз не я мразя жената ама ако бях в София щах да съм пред клиниката.  Stop Айде стига вече с простотии от тая клиника. Ако не се лъжа и едно момче изтегли чопа за небето с тях.

# 107
  • София
Ivonska, eдин частен случай събира много повече внимание, има необходимата конкретика.
Няма голям смисъл да се протестира "по принцип".
В случая съпругът на Запряна е достатъчно инициативен, плюс това хората са някак доста сензитивни и докачливи на тема пари.

Иначе си права, де да беше това единственият случай.
Аз лично не харесвам особено Мазнейкова, но не смятам, че тя е най-черната от всички лекари.

Общо взето, за да има протести и медиен шум, е необходима движеща сила.
Опасявам се, че много други пострадали не са направили това.

# 108
  • София
Добре, де, аз да попитам по-ясно: щом намеренията са да се притиснат институциите да въведат ред, правила и санкции при лекарски грешки, некомпетентност и безхаберие, защо протеста се ограничава с мазнейковата клиника и случая на Запряна???

Защо не го насочите срещу поредицата трагични случаи, за да ви подкрепят повече хора, а не предимно такива, които мразят Мазнейкова???

Защото инициативата е на баща първо. Второ - това е единственият за момента случай, при който лекарят се държи толкова безпардонно, арогантно и откровено просташки в национален ефир. Съответно реакцията е по-голяма.

И не - не мразя Мазнейкова. Мразя хора, които не си вършат работата, а пък искат да взимат пари и се правят на Господ.

# 109
Мисля че в писмото ясно е упоменато това!

Иначе  един случай, втори случай, ...n-ти случай...Докога да си мълчим?
Съпругът на Запряна е един от малкото, дръзнал да потърси отговорност и да разгласи какво всъщност става из българските болници. От това, което гледах, от това, което четох за случая, от това, което самата аз преживях (писах, че случаят с мен е идентичен на този, с тази разлика, че аз имах късмета да оживея) останах с впечатлението, че ВИНОВНИ има и това в никакъв случай не са пациентите или роднините им...

ivonska, аз наистина не мога да те разбера...

# 110
viara.v.badeshteto , Гледам,че на другите две родилки все пак са...разбрали от Где им иде треската.Звучи,сякаш поставянето на диагноза не е толкова трудно. И според теб,Запряна е трябвало да си иде вкъщи и щяла да си бъде жива,да ама пропускаш нещо - тя не е имала диагноза. Как така да очаква да се излекува от самосебе си,след като не знае какво и има... или вече трябва да си играем на тото?  "Прибирам се,ако ми е писано да оцелея,ще оцелея"...  

А за това към кого е насочен протеста и къде се намира,мисля,че се хващате за сламка някаква! На всички институции ще им стане ясно,че протеста и гласността значат,че не можем да търпим повече да се отнасят с нас в болниците като с парцали,да не ни осведомяват за нищо и да се възползват от това,че за нас те са като Богове - ние некомпетентните си поверяваме живота в техните ръце и поради това те могат да се отнасят и правят с нас каквото си искат. Естествено не слагам всчки лекари под общ знаменател,но на достатъчно ужасии се наслушахме и нагледахме.

Да не говорим пък за масовата некомпетентност на лекарите,която за щастние не води до смъртни случаи - поне 10 пъти са ми бъркали диагнози(за различни,слава богу - несмъртоносни неразположения),поне 20пъти назначено лечение не е водило желания резултат...

Сигурна съм,че всички институции ще разберат,че случаят с това прекрасно момиче освен конкретен е и обобщаващ проблема - здравеопазването в България е боза и трябва да се направи нещо и това,че тук се борим поне да ни чуят,смятам не е за упрек...или греша??

# 111
Именно арогантното и абсолютно изключващо всякаква вина поведение на Мазнейкова породи толкова много негативизъм.

# 112
  • София
Сигурна съм,че всички институции ще разберат,че случаят с това прекрасно момиче освен конкретен е и обобщаващ проблема - здравеопазването в България е боза и трябва да се направи нещо и това,че тук се борим поне да ни чуят,смятам не е за упрек...или греша??

Точно така е, абсолютно права си.
Както писах по-горе, твърде много потърпевши мълчат.
Пътят в такива случаи винаги е от частното към общото.
Нали по дяволите все говорим за онзи мираж - гражданското общество.
Трябва да има гласност, с последвали прозрачни разследвания.

Единствено ще напомня, че все пак и лекарите са хора, и хората грешат.
За съжаление.
Не знам дали публичният линч е удачен за всеки един случай на лекарска грешка.
В случая обаче наистина обстановката се нажежава от поведението на Мазнейкова.

# 113
Да си в грешка е едно, да си нагъл при това е вече съвсем друго.
При "принципни" протести и последиците ще са едни такива, просто "принципни".

# 114
  • София
...

Кое да обясня за пореден път?

# 115
  • София
...
При "принципни" протести и последиците ще са едни такива, просто "принципни".

Къде стана дума за "принципни протести"???

# 116
  • София
А за това към кого е насочен протеста и къде се намира,мисля,че се хващате за сламка някаква! На всички институции ще им стане ясно,че протеста и гласността значат,че не можем да търпим повече да се отнасят с нас в болниците като с парцали,да не ни осведомяват за нищо и да се възползват от това,че за нас те са като Богове - ние некомпетентните си поверяваме живота в техните ръце и поради това те могат да се отнасят и правят с нас каквото си искат. Естествено не слагам всчки лекари под общ знаменател,но на достатъчно ужасии се наслушахме и нагледахме.

Да не говорим пък за масовата некомпетентност на лекарите,която за щастние не води до смъртни случаи - поне 10 пъти са ми бъркали диагнози(за различни,слава богу - несмъртоносни неразположения),поне 20пъти назначено лечение не е водило желания резултат...

Peace напълно съгласна съм !

Извинявайте, че така нахлувам... отдавна чета за този случай! Рабрах за него, когато мъжа на загиналата млада родилка беше на гости в предаването на Гала заедно с Весела Нейнски. Тогава ми стана много тъжно, сега също ми е тъжно. Тъжното е, че здравеопазването ни е на това ниво. Избираш най-доброто, без да те интересуват парите (както каза неколкократно и самия Христо Коледаров) и накрая какво?!?!?!?! - диагноза :БРЕМЕННА!!!
Уффф, просто няма смисъл да пиша и аз едни и същи възмущения - със сигурност ще се повторя с някоя от вас.
По принцип миналата година, когато бях бременна, аз също мислех да ходя при д-р Мазнейкова. Колебаех се между нея и доцентката, при която в крайна сметка отидох.
Не мразя доктора Мазнейкова, но мразя човека Мазнейкова !!!! И то с цялото си същество !!!!
Подписах петицията, дори 2 пъти, и се надявам да има справедливост !!! Дано не си нагласят и този път нещата, както им е удобно!

# 117
  • София
...
Не мразя доктора Мазнейкова, но мразя човека Мазнейкова !!!! И то с цялото си същество !!!!
...

Браво. Цялото ти същество хаби енергия да мрази някой, когото не познава (освен от медийния образ, който всички би трябвало да знаете, че е възможно и да не е най-точния! Така обикнахте навремето Царя...)

Респект!

# 118
Именно арогантното и абсолютно изключващо всякаква вина поведение на Мазнейкова породи толкова много негативизъм.

Точно ! Нищо общо няма с респекта ми към думата 'лекар' и тези които имат достойнството да се наричат така  Naughty

# 119
...

Кое да обясня за пореден път?

А кое ние да ти обясним за пореден път?

Общи условия

Активация на акаунт